Frankrike |Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

VERBIER - Kändisarnas paradis
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Total pistlängd:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:

Arrangör:
Mina omdömen:
Mer info:
2 900
1500 m
3330 m
1800 m
15 km
412 km
10
55
35
91
46
15
Vuxen 6 dagar CHF 351, 15-19 år CHF 281,
7-14 år CHF 176
Sportresor och Alpresor
Bra skidåkning, bra uteliv
www.verbier.ch, www.verbinet.com

Till Verbier kommer skidfotografer, kungligheter, skibums, jetsetare och extremskidåkare från hela världen år efter år. Och det är inte helt underligt. Här finns det största skidsystemet i Schweiz, kallat Fyra Dalar, och inkluderar Verbier, Nendaz, Veysonnaz och Thyon. Systemet delas upp i Verbier, La Tzoumaz/Savoleyres, Bruson och Mont Fort/4 Vallées med hela 95 liftar, några kanske inte de mest moderna, och långa fina backar som passar alla, i synnerhet de avancerade åkarna. Bebyggelsen är utspridd och sträcker sig över en enorm högplatå, men det är lätt att använda sig av skidbussen som alla med liftkort kan åka gratis med.
I Verbier-området finns ett fint nybörjarområde vid La Chaux. Här finns också Swatch Snowpark för freestyle- och snowboardåkare. Lac des Vaux är perfekt för medelåkaren och har bra snökvalitet tack vare sitt nordliga läge. Col de Chassoure är för den avancerade åkaren.
La Tzoumaz/Savoleyres ligger på sydsidan med fördel av skön sol. Här finns ysig skogsskidåkning och en del offpist.
Bruson, mittemot Verbier, ligger ganska lågt och är ett bra alternativ vid dåligt väder, även om det tar lite tid att åka hit.

Mont Fort/4 Vallées har ett enormt utbud av pister för avancerade åkare. Från Mont Fort, med sin fantastiska utsikt över Mont Blanc, Matterhorn och Grand Combin, når man de övriga tre dalarna. Du som gillar utmaningar måste prova en av Alpernas tuffaste puckelpist från toppen av Mont Fort med en fallhöjd på 1250 m.
På liftkortet ingår även en dag i Chamonix.
Är du
inte sugen på att åka skidor hittar du säkert allt du söker i byn: tennis, simhall, shopping eller varför inte bara gå runt och strosa och beundra den vackra orten? Verbiers After Ski är känd och den tillbringar du exempelvis på Farinets terrass.
Bra restauranger är bl.a. italienska La Pergola, Le Caveau med specialiteter som raclette och fondue samt köttrestauranger som Kings och El Toro Negro.
På natten väntar nattklubbar som Le Pub Mont Fort eller legendariska Farm Club, en mix av exklusiv italiensk hotellbar och undergroundklubb i London. Casbah Nightclub är stamstället för snowboardåkare.