Idre | Ramundberget | Riksgränsen |Sälen | Åre

TANDÅDALEN - Sälens häftigaste nöjesliv
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger/barer:
Nattklubbar/disco:
Mina omdömen:

Mer info:
906 m
225 m
1,8 km
8
5
11
7
20
7/3
1
Barnvänligt, bra uteliv, snowboard
www.skistar.com/salen

Tandådalen har välpreparerade backer i flera väderstreck, något brantare åkning och mer pulserat nöjesliv än Lind-vallen/Högfjället. Man satsar mycket på ungdomar med discon och "Only teenagers" med gratis lavinutbildning och pipeshapening. Förboka innan, det blir snabbt fullt.
Tandådalen är känt för sina funparks, halfpipes och skicross-
banor och man står värd för ett flertal tävlingar i skiercross, snowboard m.m. Det största snowboard-området är gigantiska Black Magic Fun Park, som är rena drömmen för brädåkarna, med Corners, rails, halfpipe, Big Jumps etc. White Magic Fun Park har lite lättre hopp samt en bordercrossbana. För de minsta finns tre barnområden, exempelsvis Fjälldorado med rullband och mycket kul. Pisterna ligger i tre väderstreck, så det är lätt att välja rätt backe för lä och sol.
I Tandådalen finns fyra avgränsade barnområden även med snölek och barnstuga. Skidskolan har färre elever per grupp än många andra skidskolor, vilket medför att skidlärarna, eller Fjällvärdar som de kallas här, har mer tid för den enskilde eleven. Barnens skidskola har alltid en avslutning där man åker skoter, grillar korv, leker och visar föräldrarna vad de lärt sig.
Mitt i backen finns stugbyar och Tandådalens Fjällhotell ligger där backen slutar. Här finns ett poolarium med bad, bastu, solarium och bar. På kvällarna är det fullt ös på hotellet som har både nattklubb, Fjällis, med internationella toppartister, och stand up comedy. Verandan har lunchrestaurang, After Ski med livemusik och på kvällen italiensk à la Carte. Pianobaren är ett annat populärt ställe med amerikansk mat på kvällarna.
Wärdshuset har berkömd After Ski och god mat. Hamburgare och barn- och ungdomsdisco finns på Ski Burger.