Idre | Ramundberget | Riksgränsen | Sälen | Åre

STÖTEN - Sälens bästa fallhöjd
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:

Arrangör:
Mina omdömen:

Mer info:
848 m
365 m
34,3 km
2,6 km
4
3
2
18
16
5
3
Vuxen 6-8 dagar 1395 kr,
8-15 år och 65+ år 1115 kr
Sembo
Lugnt, barnvänligt, billigt, snowboard
www.stoten.se

Stöten
har Sälens största fallhöjd och är den enda ort i Sälen-fjällen som är godkänd för Världscup-tävligar i slalom och storslalom. De tuffaste backarna är Näcken, Branta Torget och Älvan. Men Stötens främsta målgrupp är barnfamiljer och det är övervägande gröna pister i systemet. 2004 börjar man med morgonskidåkning där upp till 60 personer får chansen att åka i

nypistade backar innan de öppnas för allmänheten.
Skidskolan kallas Sportservice och har - förutom kurser i slalom, telemark och snowboard - skoterturer, fyrhjulingscross, hundspann, skidlekis och renkörning.
I Stöten finns tre barnområden samt deras eget After Ski och disco. Vargklubben har massor av aktiviteter för barnen som också har
möjlighet att ta barnskoterkort och åka runt i Mini Snow Funland. Ungdomarna har också eget disco och dessutom Internetcaféet Stallet.
Brasseriet har frukost, lunch, After Ski med livemusik, middag, temakvällar samt innestället Tipi Bar nerför trappan. Jaktstugan är ett annat tips på en bra restaurang i Stöten.
Vattufjäll är en ytterst modern konferens- och sportanläggning med Sälens största konferenskapacitet. Det största rummet med plats för 250 gäster. På lördagskvällar har Vinteridet krogshow och meny i 80-talstappning. Backstage har nattklubb fredag-lördag.
I Stöten finns massor av aktiviteter för dem som inte vill åka skidor och det är gångavstånd till faciliteter som äventyrsbad, bowling, bastu, golfsimulator, aerobic och t.o.m. ett spa på Vattufjäll.