Frankrike |Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

S:T ANTON - Österrikes bästa skidort?
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Total pistlängd:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:


Arrangörer:

Mina omdömen:
Mer info:
2 500
1304 m
2811 m
292 km
12
32
28
92
80
20
Vuxen 6 dagar €219/208,
16-19 år och 64+ år €191/181,
8-15 år €132/125
Sportresor, Alpresor, Ving, Lion Alpin, Nortlander, Slopetrotter
Bra skidåkning, bra uteliv
www.stantonamarlberg.com
S:t Anton sägs vara Österrikes bästa skidort och känt för att vara ett tillhåll för de extrema åkarna, men här finns alla typer av skidåkare. Även nybörjare, i S:t Anton startades världens första skidskola och skidklubb 1901. Då var eleverna rika damer från Storbritannien; och fortfarande finns här massor av engelsmän. Svenskar är en annan nationalitet som utgör en mycket stor del av turisterna. S:t Anton är också favoriten bland ski bums, hit kommer varje år tusentals skidentusiaster från hela världen för att njuta av den väldiga ytan av pister - och offpister. Liftarna går upp på toppen där endast opreparerade pudersnöpister hittas. Men det är viktigt att kolla lavinrisken - S:t Anton är också en av de orter i Europa som är utsatt för flest laviner. Det faller nämligen massor av snö varje år och är naturligtvis 100% snösäkert. Man kan åka skidor på alla sidor om byn och tåget eller bergbanan, bakom centralstationen mitt i byn, tar dig direkt upp på berget. På Valluga-sidan med Kapall och Galzig finns de kilometerlånga pisterna i högalpin natur. En del tuffare än andra.
Rendl på andra sidan byn är den den soliga sidan, lättare backar med en off pist-backe ända ner till byn. Åker du dags-turen Weisse Ring kan man hamna i grannorterna Zürs och Lech där du hittar massor av spännande och utmanande backar. Kvar är sedan Stuben där den orörda kallsnön ligger kvar längst. Allt på samma liftkort! Men det är mycket folk i S:t Antons backar, även under lågsäsong, så kom tidigt. På eftermiddagen
är det ganska uppåkt och varma dagar är snön i backarna ner mot byn en enda blöt sörja.
Byn är underbar med sin mysiga tyrolercharm.
Huvudgatan är bilfri och kantas av affärer, restauranger, pubar och hotell.
After Skin, som är näst intill oöverträffad i S:t Anton, hittar du på Krazy Kangaruh, i backen nära Galzigbahn, eller på Piccadilly i byn. Middagen hittar du lätt på en av de många restaurangerna innan nattklubbarna Drop in, Piccadilly, Postkeller eller Funky Chicken tar över. Den senare har svensk afton på onsdagar. Yngre trivs bäst på Scottys eller Cuba Bar.