Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

RIKSGRÄNSEN - Grym skidåkning
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Liftkort:

Arrangörer:
Mina omdömen:
Mer info:
909 m
387 m
2,35 km
1
7
3
4
6
Vuxen 6-8 dagar 1595 kr,
8-15 och 65+ år 1295 kr
Ving
Lugnt, bra skidåkning, snowboard
www.riksgransen.nu
Riksgränsen ligger 20 mil norr om Polcirkeln, men har, trots sitt läge, ett milt klimat tack vare nära avstånd, endast 6 km, till Atlanten och den varma golfströmmen. Orten sägs ha Sveriges bästa skidåkning med sina stora mängder natursnö i rolig terräng samt vara Europas bästa snowboardort. Det är den vackra naturen och den förstklassiga skidåkningen med långa välpreparerade pister, pudersnö och fantastisk off pist-åkning man kommer för. Liftarna är öppna från februari till juli och dygnet runt i maj-juni, det är då man får njuta av sommarskidåkning under midnattsolen. Backarna besöks främst av telemark- och snowboardåkare snarare än slalomåkare. Sedan 2012 får man även Björkliden på liftkortet.
Skidskolan, som är Sveriges äldsta, ordnar veckokurser i puder-, puckelpist-, telemark- och helikopterskidåkning. Däremot finns det ingen skidskola för barn. Det arrangeras dock filmvisning och lekar när det är dåligt väder.
Riksgränsen är inget för dig som vill ha nattliv. Hotellet har bra livemusik vissa kvällar och Grönan är enda diskot.
Restaurang Lapplandia har god mat med typisk norrländsk mat samt en känd räkfrossa på torsdagar. Ett annat alternativ är Café Lappis med enklare mat. Bästa After Ski har Pelikanhyllan.
Nordpoolen är ett relaxcenter på hotellet med pool, gym, bastu och massage. Hotell Riksgränsen har boende i olika prisklasser från lägenhet med självhushåll till hotellrum. Dessutom finns en camping vid hotellet.
Nackdelen med Riksgränsen är väderkänsligheten. Vid dimma är det omöjligt att skilja på himmel och jord, här finns heller inga träd att ta hjälp av. Trots hotellets rikliga aktivitetsutbud kan det bli ganska tråkigt i längden att vänta på solen.
Riksgränsen har ett antal arrangemang varje år. King of the Hill är populärt och brädåkare från hela världen kommer för att tävla och ha kul.
På Valborg är det festival med bl.a. fackelslalom och påsken är en familjehelg med tävlingar och nöjen.
Dessutom anordnas Extrem-NM där man får se vem som är Nordens bästa off pist-åkare i slalom och telemark.