Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

RAMUNDBERGET - Snösäkrast i Sverige
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Liftkort:

Arrangör:
Mina omdömen:
Mer info:
1000 m
300 m
1,65 km
8
14
10
2
7
Vuxen 6 dagar 1390/1105 kr,
8-15 år och 65+ år 1105/870 kr
Sembo
Barnvänligt, lugnt, snowboard
www.ramundberget.se


Ramundberget
ligger som slutstation på vägen från Funäsdalen i norra Härjedalen och är Sveriges mest snösäkra ort, som kan garantera snö från slutet av november. Här finner du alla typer av pister du söker. Nybörjar- och barnbackarna finns vid Solliften och de tuffare backarna vid Osthang, dit du kommer med Funäsdalsfjällens enda 4-stolslift. Prova de svarta pisterna Svarte Petter och Prima, favoriter för många, som ger precis rätt sug i magen. Slalombacken vid Stjärnliften är lagom brant och välpistad för att kunna stila ordentligt. För snow-boardåkarna finns dessutom halfpipe och hopp.

Barnen är hedersgäster i Ramundberget. Här finns Lill-Ramis, ett "skiddagis" med minilift, skidor, pulka, leksaker och sagostund.
På tisdagar kan man prova kvällsskidåkning, och varje fredag ordnas tävlingar som Maxcupen för barn och Utmaningen som är öppen för alla: försök slå skidlärarnas tid i en slalombana. Dessutom kan du åka hundspann och scoter. Ramundberget är inte drömstället för partysugna. Men det finns afterski varje dag och liveband fredag-lördag på Wärdshuset Solbrännet. Fjällgården erbjuder god mat både lunch och middag, samt även bastu, spa och pool. Café Rudolf är en annan bra restaurang med barnafterski och Internetcafé. För att spetsa till det ytterligare ligger Funäsdalen och Bruksvallarna bara ett stenkast bort om du vill mot all förmodan skulle vara trött på Ramundberget. Mot ett tillägg gäller liftkorten även här.
Från toppen av berget vid Solliften har du en underbar utsikt över Helags, Skarsfjället och ända bort till Norge. Ramundberget kan också stoltsera med fin offpist-åkning, främst med tanke på det rikliga snöfallet. Även helikopterskidåkning finns får er som vill ha ännu mer fallhöjd och naturkänsla.