Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

MADONNA DI CAMPIGLIO
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:


Arrangörer:
Mina omdömen:
Mer info:
700
1524 m
2443 m
1560 m
150 km
8 km
14
35
44
24
24
14
Vuxen 6 dagar €199/184 (235),
8-16 år och 65+ år €139/129 (165)
Inkl. Super Skirama inom parentes.
Alpresor, Sportresor, Sembo, Nortlander
Lugnt, barnvänligt, vacker by
www.campiglio.com

Madonna di Campiglio har relativt lätta backar, vilket gör att få ski bums kommer hit. Det är dock utmärkt för snowboard-åkare.
Orten är för oss svenskar kanske mest känd för att det var här Ingemar Stenmark inledde raden av Världscupsegrar den 17 december 1974.
Men det är en gammal turistort som på 1800-talet drog till sig Europas jetset som kom hit på somrarna och dansade wienervals. Det är fortfarande många italienare från överklassen som kommer hit för att shoppa i de dyra butikerna och njuta av den vackra naturen, utan att ta ett åk i backarna.
Skidsystemet består av fyra sammanbundna delar. Världscupbacken Canaloni Miramonti finns i Cinque Laghi där man också hittar breda carvingpister. Många fina och lite lättare pister finns på det högsta berget, Monte Spinale/Passo Grosté i den motsatta delen av byn. Här finns också en snowboardpark och den brantaste backen, Schumacher Streif, som uppkallats efter Formel 1-föraren Michael Schumacher som brukar komma hit varje år med sitt Ferrari-team. Det största området, Pradalago, ligger lite avsides och är mer fri från folk.
Madonna di Campiglio är även en del av Super Skirama Dolomiti där bl.a. Pinzolo, Val de Sole, Marrileva och Folgarida ingår. Numera är de dessutom ihopbyggda med Madonna så att man kan åka skidor emellan.
Restauranger att rekommendera är bl.a. Da Alfiero som står med i Guide Michelin, högklassiga All'Imperatore, italienska snabbmatstället Il Ruggito och Antico Focolade.
Några av de populäraste barerna är Cafe Campiglio, vinbaren Enotecha Bacchus och Ferrari Lounge. Bar Suisse på torget är populärt After Skis-ställe med livemusik. Bästa nattklubbar är Des Alpes och Zangola Club.