Frankrike |Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

LIVIGNO - Shoppingparadiset
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Total pistlängd:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:

Arrangörer:

Mina omdömen:

Mer info:
4700
1816 m
2796 m
115 km
5
30
25
32
60
40
Vuxen 6 dagar €199/168,
8-15 år och 64+ år €137,50/118
Ving Alpin, Lion Alpin, Nortlander, Sembo, Slopetrotter
Bra uteliv, vacker by, billigt, barnvänligt, snowboard
www.livigno.com


Livigno
är ett paradis för dig som vill shoppa. Innan tunneln öppnades på 60-talet var Livigno en isolerad by på vintern och fick därför lägre tullar och skatter; de gäller fortfarande och nu kan man köpa märkeskläder, smycken, elektronik, parfym etc. till löjligt låga priser. Restauranger med god mat

finns det många och är lika billigt. Men man kommer inte hit bara för att shoppa. Livigno består av två skidområden: Carosello och Costaccia med morgonsol samt något tuffare Mottolino med eftermiddagssol och den härligt långa pisten Monte della Neve. Här finns half- och quarterpipe samt hopp för brädåkarna och ibland ordnas tävlingar. Men då Livigno har ganska snälla och lätta backar, är det
kanske inget för dig som söker utmaningar. Ta då i stället endagstur till S:t Moritz i Schweiz, en och en halv timme bort. Orten är världsberömd, har arrangerat vinter-OS två gånger och präglas av stora hotellpalats och lyxbutiker. Dessutom gäller liftkortet även i grannorten Bormio.
Livigno har behållt gammal småstadscharm utan stora hotellkomplex. Utelivet är dock fantastiskt, det är bara att välja och vraka bland mysiga pubar och restauranger, t.ex. Cheseta Veia, Ambassador och La Mirage är bra restaruanger. Marco's är den livligaste puben med folk från hela världen och Tea del Vidal vid Mottolino är After Ski-stället nr. 1. Kokodi (mest turister) och Il Cielo (mest italienare) är discofavoriterna.
Byn är ganska avlång och avstånden kan vara långa trots att allt är centralt. Men transporter är bra och taxin hyfsat billig.