Idre | Ramundberget | Riksgränsen |Sälen | Åre

LINDVALLEN - Nordens största barnområde
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger/barer:
Nattklubbar/disco:
Arrangör:
Mina omdömen:

Mer info:
860 m
303 m
1,8 km
3
14
7
23
40
13/5
2
Sembo
Lugnt, barnvänligt, billigt, snowboard
www.skistar.com/salen

Lindvallen
utgör tillsammans med Sälfjället och Högfjället ett 1,8 miljoner kvadratkilometer stort välpreparerat skidområde. Dess välpreparerade pister, trevliga personal, moderna liftar och paradis för barn lockar massor av familjer och är Sveriges mest besökta skidort efter Åre.
Lindvallen har fyra sammanlänkade barnområden, varav ett är Nordens största. De har till och med ett eget off pist-område.
Dessutom finns här äventyrslandet Snögubbeborg och fyra funparks där man kan åka i velodromer, på pucklar, genom skog och nerför en ravin. Vid Snötorget har barnen eget After Ski. Det är också här den stora snögubben finns på toppen av Gustavbacken. Här finnsockså topprestaurangen Snögubben med After Ski, utomhusgrill och god mat i mysig miljö.
En av de största attraktionerna är det nya upplevelsecentret Experium

som rymmer ett gigantiskt bad, restauranger och barer, 3D-biograf, lekland, bowlinghall, gym, spa och en bastuvärld. Till badet hör bl.a. vattenrutschkanor och Flowrider, Sveriges enda inomhusvåg där man kan surfa, åka snowboard, skateboard och wakeboard.
För ungdomar finns också Internetcafé, arkadspel på Majken Games samt knatte- och ungdomsdisco. Missa inte heller den världens enda McDonald's med McSki-lucka. Lammet och Grisen är en populär restaurang och pub med sin utsökta filébuffé, Majkens Krog har öppet till sent och bjuder på kända artistuppträdanden och Lindvallens Wärdshus är Sälens svar på Wallmans Salonger med sjungande personal. Caféet erbjuder rökfri After Ski med livemusik.