Idre | Ramundberget | Riksgränsen |Sälen | Åre

KLÄPPEN - Sälens sydpunkt
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger/barer:
Liftkort:

Arrangör:
Mina omdömen:

Mer info:
650 m
315 m
3 km
5
8
5
14
15
4
Vuxen 6-8 dagar 1400 kr,
8-15 år och 65+ år 1055 kr
Sembo
Lugnt, barnvänligt, billigt, snowboard
www.klappen.se
Kläppen är den sydligaste av Sälens orter och tack vare anlägg-ningens läge ligger backar i lä.
Här finns långa backar i alla väderstreck, mestadels grönt och lätt, men några svarta och röda har smugit emellan. Något somär enkelt att komma ihåg är att det blir tuffare ju längre söderut du kommer.
Lostupet, Trollfallet och Grottbranten är de allra tuffaste. Från toppennår man två skogspister, Vargtjutet och offpist-parken Extreme Skipark. Kläppen Snowpark har hopp, rails, en 550 m lång skicrossbana m.m.
Snögaranti i Kläppen utlovas från den 26 november - 18 april. Stugor, liftar och backar är placerat så att allt är på nära håll, man behöver aldrig
gå långt när man ska någonstans.
Skidskolan har grupplektioner för alla olika typer samt privatlektionspaket med två timmars intensivkurs i timglas, snowboard, formationsåkning, banåkning, puckel, snow-blades, lössnöåkning, telemark m.m.
För barnen finns Kläppens Trolle & Max som har tävlingar, safari, skattjakt, egen After Ski samt Trolles Fan club.
Den nya barnstugan har bollhav, film och pyssel. För de äldre barnen och tonåringarna finns Kulans Spel, ett rum med bl.a. videospel.
Café Tranan har kul After Ski, och middagen avnjutes exempelvis på Wärdshuset eller Sportpuben, som även har spel och storbilds-TV. På restaurang Bäverhyddan finns 18-hålsbana i golfsimulator. För häftigare nöjen blir det till att åka till Sälens by och t.ex. Högfjällshotellet eller Tandådalen.