Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

KITZBÜHEL - En genuin gammal klassiker
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:


Arrangörer:
Mina omdömen:

Mer info:
8570
800 m
1995 m
1195 m
165 km
21
25
23
61
96
30
Vuxen 6 dagar €189,50/210,50,
16-18 år €151,50/168,50,
6-15 år €95/105,50
Sembo
Bra skidåkning, bra uteliv, vacker by, barnvänligt, snowboard
www.kitzbuehel.com

Kitzbühel
är en av Österrikes mest kända och populära skidorter med sin oslagbara gemytlighet och vackra stads-kärna. Dessutom är orten känd för sitt Hahnenkammrennen med världscupens största och svåraste störtlopp, Streif. Den brantaste delen, "Mausefalle", lutar 85% och hoppet är 80 m. I målet har åkarna en hastighet av 140 km/h. Under tävlingsveckan i januari förvandlas hela byn till en stor folkfest och priserna dubblas.
Orten är ganska stor och har massor att erbjuda sina gäster, man behöver inte ens vara skidåkare för att trivas här. Ortens centrum, kullerstensgatorna Vorder- och Hinterstadt kantas av charmiga pastellfärgade hus och här finns eleganta hotell som Zur Tenne, Weisses Rössl och Goldener Greif där även

Kitzbühels casino får plats. Dessutom finns här en stor simhall, tre golfbanor och en tennisstadion.
Det egna skidområdet Grossraum, innehåller t.ex. Hahnenkamm/ Kirchberg, där pisterna har slängts ut som plockepinn, att hitta rätt är inte alltid så lätt...
Till Jochberg och Pass Thurn, som är ihopbyggda, kommer man med skidbussen och de har något färre backar, men mysfaktorn är hög och trängseln mindre.
Mellan Kitzbühel och Jochberg ligger Aurach med Bichlalm, som bjuder på svarta pister förstklassig offpist, dit man får åka bandvagn upp. Slutligen kommer vi till Kitzbüheler Horn på andra sidan byn, ett mindre system med lite lättare och längre pister. Dessutom finns här snowboardpark, halfpipes och quarterpipe för brädåkarna.
Kitzbühler Alpen Ski Pass inkluderar mer än 30 orter med 260 liftar, nästan 330
pister och en total pistlängd av 680 km. Hit räknas kända orter som Alpbach, Hopfgarten, S:t Johann och Söll.Efter dagens skidåkning väntar After Ski på t.ex. The Londoner. Här är det ett enormt drag med engelsk livemusik och dans på borden.
Senare på kvällen breda Kitzbühels breda nöjesutbud ut sig. Det finns allt du söker och lite till. En populär restaurang man bör besöka är texmex-stället La Fonda. För personer med tjock plånbok finns en gourmetrestaurang med vacker utsikt på Schloss Lebenberg. Men tunna plånböcker står inte utan mat, mittemot The Londoner ligger McDonald's!
Efter maten går man antingen tillbaka till The Londoner eller till den stora men mysiga puben s´Licht, eller så provsitter man en Buick cab på amerikanska Highways.