Frankrike |Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

IDRE - Landslagens favorit
Invånare:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort (inkl. Fjätervålen):
Arrangörer:
Mina omdömen:

Mer info:
2000
892 m
304 m
28 km
2,8 km
9
5
10
16
28
7
2
Vuxen 6-7 dagar 1515 kr,
8-15 och 65+ år 1245 kr
Sembo
Barnvänligt, snowboard, lugnt, billigt
www.idrefjall.se

Till Idre kommer sex av Sveriges skidlandslag samt 20 andra länder för att träna. För att motsvara deras krav krävs mycket jobb. Det gynnar naturligtvis även oss privatpersoner.
Man bor och åker skidor i Idre Fjäll, 5 minuter från Idre by. Det är lätt att ta sig till de olika delarna på fjället, som går under de lämpliga namnen nord-, väst-, syd- och ostbackarna. Syd- och västsidan har lätta och längre familjebackar. Västbacken har gjorts dubbelt så lång inför vintern 2004 och är nu hela 2 km från topp till dal. I väst finns även snowboardland med hopp och egen lift. Härifrån startar också den nya sexstolsliften som också har premiär inför vintern 2004.
Öst- och Nordsidan har brantare backar, t.ex. Tävlings-

backen, Specialen, den nya Carvingsvängen samt Chocken, Nordens brantaste preparerade pist med mer än 50 graders lutning! Prova den inte om du inte är en van åkare. I Ostbackarna finns dessutom härliga skogsområden och rolig offpist.
Barnen är hedersgäster i Idre. Deras eget område kallas Barnens Vinterland och har lift, igloos, barnbacke och pulkabacke. Dessutom har man nyligen öppnat en ny skicrossbana och hoppark. Ett tips är också att ta en tur till grannskidorterna Grövelsjön och Fjätervålen.
Snögubbeklubben är som ett dagis och ordnar bl.a. en slalomtävling. Skidskolan är till för alla fr.o.m. 3 år - ung som gammal, van som ovan, grupper med endast tjejer, snowboardskola etc.
Det mesta finns att hyra från skidor och pulka till barnbärstol och skiddress. I sport-hallen kan man utöva aktiviteter som simning, bowling, aerobic, golf, innebandy och styrketräning.
Idre har satsat mycket på stugboende mitt i pisten och inför säsongen 2003/2004 öppnades Pernilla Wibergs moderna hotell, byggt i nordisk stil. Här finns också en mysig och fräsch restaurang.
Utsikten har After Ski med livemusik för vuxna respektive barn och ungdomar på eftermiddagarna. På kvällen anordnas nattklubb med coverband eller trubadur och temakvällar med bl.a. 80-talsdisco, sommarparty eller karaoke. Röjig After Ski finns även på Charlies mitt i backen och Vildmarksnästet. Föräldrarna kan gå ut och dansa till orkester på Värdshuset som även har grillmeny, olika showkvällar och barnspecialkvällar. Andra bra restauranger finns på Farfars hörna och Pernilla Wiberg Hotel.
Chocken - Nordens
brantaste pist