Idre | Ramundberget | Riksgränsen | Sälen | Åre

HUNDFJÄLLET - 30% svarta pister
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger/barer:
Nattklubbar/disco:
Mina omdömen:
Mer info:
906 m
240 m
2,1 km
6
8
4
7
19
4/1
0
Lugnt, barnvänligt, billigt
www.skistar.com/salen


Hundfjället
tillhör Tandådalen-området och är det enda området i Sälen som har fler svåra än lätta pister. De tuffaste vetter mot Tandådalen. Här finns inte minst Väggen, som är en av Nordens brantaste pister. Men i

övrigt har Hundfjället snälla backar och en stor Trollskog där trollen i backen sjunger och spelar för barnen. Nyhet för 2004 är en kyrka där man kan se ett riktigt trollbröllop! Nedanför Trollskogen ligger barnens eget skidskoleområde med rullband för de som är för små för
knappliftar. Totalt finns här tre barnområden och två funparks.
Pisterna ligger i alla fyra väderstreck, så solen hittar du alltid. I Hund-fjället finns dessutom särskilda snowboardfria områden.Till lunch och After Ski rekommenderas topprestaurang Lyktan med god mat och fantastisk utsikt samt Bröderna Ahléns Bar och Grill med liveband och amerikansk touch.
På kvällen har Bistro Mogul temakvällar och à la Carte och Lobby-baren en en mysig bar med öppen brasa. Även Aqua-baren är att rekommendera, här samlas särskilt yngre skaror.
Annars är inte Hundfjället det mesta partystället i Sälen. Men för boende här finns Nöjesbussen torsdag-lördag där liftkortet fungerar som biljett. Hundfjället är klassiskt och genuint och hela familjen trivs här.