Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

COURMAYEUR - Solsidan av Mont Blanc
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort:Arrangörer:
Mina omdömen:
Mer info:
2970
1224 m
2624 m
1335 m
100 km
7,3 km
4
15
6
18
93
48
Vuxen 6 dagar €213 (258,60), 8-14 år €156 (220,10), 65+ år €170,50 (220,10)
Priser inom parentes inkl. hela Mont Blanc-området.
Alpresor, Sportresor, Sembo
Bra skidåkning, bra uteliv, snowboard
www.courmayeur-montblanc.com


Courmayeur ligger vackert beläget längst in i Aostadalen, vid Mont Blanc-tunnelns mynning (på andra sidan ligger den franska kollegan Chamonix). Skidområdet ligger skyddat och stänger sällan p.g.a. dåligt väder. Courmayeur är solsidan av Mont Blanc och har med andra ord bättre väder än Chamonix. En kabinbana leder från byn till systemets mittpunkt, Plan Checourit. Det är

röda välpistade backar som dominerar och passar främst den medelgoda åkaren. Skidsystemet är lagom stort och man hinner med hela på en vecka.
Lago Chécrouit och Gabba tillhör de områdena som har mest avancerad åkning. Cresta d'arp och baksidan av Mont Blanc, Punta Helbronner, har suverän off pist. Chamonix mest välkända off pisttur är Valleé Blanche och den går ifrån Courmayeur. En kvart från Courmayeur ligger La Thuile som ingår i samma
liftkort, vilket också bjuder på en dag i Chamonix.
Courmayeur är inte stället man åker till om man vill ha milslång cruising, men däremot om man gillar lugn och skön stämning i backen, vackra vyer, lättillgänglig off pist och suveräna backrestauranger. Atmosfären i byn är avslappnad och lyxig. Centrum är bilfri och huvudgatan Via Roma kantas av exklusiva butiker, restauranger, caféer och barer.
Ett hett lunchtips är restaurang Christiania vid kabinbanan. Närheten till Frankrike gör att Courmayeur har blivit inspirerad även av det franska köket, så matutbudet är högklassigt. Du Tunnel har goda pizzor och Pierre Alexis är en fin restaurang i gamla stan.
Mysiga American Bar, hippa Bar Roma och Red Lion är exempel på populära barer.