Frankrike | Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

ASPEN - Pudersnöns Mecka
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Total pistlängd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger/barer:
Liftkort:

Arrangörer:
Mina omdömen:
Mer info:
6 000
2473 m
3813 m
184 km
1343 m
509 km
8,5 km
21%
21%
48%
10%
44
100
Vuxen 6 dagar $582, 13-17 och 65-69 år $528, 7-12 år $378
Alpresor, Sportresor
Bra skidåkning och snowboard
www.aspensnowmass.com

Aspens historia börjar som en industriort där man bröt silver i gruvorna. Långt efter gruvorna stängde anlade den schweiziske ingenjören Andre Roche den första skidbacken med störtloppsåkning i åtanke. Nu är Aspen, Colorado, en av världens mesta skidorter där de amerikanska super-stjärnorna som Jack Nicholson, Goldie Hawn, Arnold Schwarzenegger, Kevin Costner och Demi Moore gärna håller till.
Solen i Aspen är stark och snön snustorr medan temperaturen kan stå på 15-20 plusgrader. Varför? Fukten i snön drivs ut av den torra luften (luftfuktigheten ligger på 10-15% mot Alpernas 90-95%) och det är därför aldrig is i pisterna.
Aspen består av fyra skidområden. Aspen Mountain som är ortens flagskepp med medel till avancerad åkning. Aspen Highlands är lokalbefolkningens favorit som är känd för sin avancerade åkning, trots att de lättare pisterna är fler. Buttermilk är det minsta området, men det har världens längsta terrängpark och är som gjort för snowboardåkare. Men det sägs också vara en av världens bästa ställenatt lära sig att åka skidor på. Snowmass är det stora familjeområdet med härliga cruisingpister.
Den bästa After Skin sägs finnas på 39 Degrees på Sky Hotel och Golden Horn har livemusik varje dag. The Cigar Bar är en elegant pub med fina cigarrer och likörer. Andra populära ställen är The J-Bar, irländska McStorlie's Pub samt Aspens äldsta och mest berömda pub, The Red Onion från 1862. En av de populäraste nattklubbarna är Mecca Club.
Restauranger finns för alla smaker: billiga snabbmatställen, mexikanskt, italienskt, grekiskt, japanskt, fransk gourmetmat av högsta klass m.m. Det är ganska dyrt i Aspen, men det får den fantastiska skidåkningen uppväga.