Frankrike |Italien | Schweiz | Sverige | USA/Canada | Österrike | Restipset | Omdömen | Förstasidan

ÅRE-DUVED - Sveriges svar på Alperna
Invånare:
Höjd över havet:
Högsta åkhöjd:
Största fallhöjd:
Total pistlängd:
Längsta pist:
Svarta pister:
Röda pister:
Blå pister:
Gröna pister:
Antal liftar:
Restauranger:
Nattklubbar/barer:
Liftkort (hela Åre):


Arrangörer:
Mina omdömen:

Mer info:
690
550 m
1274 m
890 m
95 km
6,5 km
5
39
39
12
42
49
32
Vuxen 6 dagar 1855 kr, 8-15 och
65+ år 1475 kr
OBS! Billigare vid online-bokning!
Fjällresor, Nortlander, Sembo
Bra skidåkning, barnvänligt, bra uteliv, snowboard
www.skistar.com/are

Åre
är den enda svenska skidort som går att jämföras med Alperna. Första liften byggdes 1910 och hit kommer nu 300 000 gäster varje vinter och det ökar ständigt, inte minst bland utländska besökare.
Här finns utmanande backar både i pisten och utanför. Välj mellan fem olika områden: Åre By, Duved, Tegefjäll, Rödkullen och Björnen.
I väst populära Duved med variationsrika backar och den effektiva sexstolsliften som dödar liftköer. Dessutom

erbjuds kvällsskidåkning. Granne med Duved hittar du Tegefjäll, Rödkullen och Ullådalen med lite lättare backar. Rödkullen är som gjort för barnen med pulkkarusell, Snölekis och Plupp Vinterland. Här finns också ett snowboardland med quarterpipe, hopp och slides.
I Åreområdet finns den vassaste skidåkningen. Något riktigt utmanande är svarta Slalombacken vid Kabinbanan. Ett måste är också att prova upplysta Lunds- och Gästrappet på kvällen. Dessa två backar hör till Sveriges absolut bästa, kanske därför som Världscupen brukar avgöras här. Hummelbranten bjuder på en ganska tuff puckelpist. Nere vid World Cup-liften finns ännu en halfpipe som är upplyst till

Åreområdet
elva på kvällen. I februari öppnar högzon uppe på Åreskutan. Här hittar vi Tväråvalvet, som är mångas favorit med bl.a. den underbart långa pisten Långsvängen. Men det onyktra vädret sätter ibland stopp för högzonsåkningen. Inte kul med frostskador och ingen sikt...
På baksidan av Åreskutan finns härlig off pist med stora åkytor. Svartberget samt östra och västra ravinerna är också ett hett tips fördig som gillar puder och utmaningar.
Öster om Åre hittar vi Björnens skidområde, perfekt för familjer. Nästan bara lätta backar och dessutom är det möjligt att ta sig till Åre utan att ta av sig skidorna. Björnen har även fin skogsskidåkning och sägs ha bäst väder.
Skidskolan i Åre är mycket utbredd och det finns grupper för alla åldrar, svårighets-grader och olika typer av utförsåkning som snow-board, telemark, alpint eller puckelpist. Du kan även boka privat-lektioner, specialkurser med äventyr, off pist etc. Dessutom arrangeras tävlingar, utfärder och temaveckor. Vill du inte åka

Duved
skidor kan Åre locka med hundspann, ridning, klättring, kälkåkning, snöskotersafari, renrajd, skärmflygning, isklättring m.m.
Åre slår resten av svenska fjällen även när det gäller nöjesutbudet. Både i backarna och byn vimlar det av bra
restauranger i alla prisklasser. Hummelstugan och Rautjoxa i Rödkullen är favoriterna i backen. I Åre by finns en av fjällens bästa krogar i det vackra jaktslottet Villa Tottebo. Kök1 och Bistro på Åre Fjällby är andra exempel. Café Påtår heter Duveds främsta restaurang.
Werséns bar har bästa After Ski, andra ställen att rekommendera är Tottebo Bar, Country Club, Diplomat (bli inte alltför förvånad om kungabarnen dyker upp här!), Torvtaket samt Bygget vid Åre Fjällby. I Åre är det ös - alltid och överallt!