- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 
Australien.
Fakta...
Huvudstad: Canberra (368 000 inv.)
Statsskick: Federal förbundsmonarki
Generalguvernör: David Hurley
Premiärminister: Anthony Albanese
Nationaldag: 26 januari
Invånare: 26 miljoner
Språk: Engelska
Areal: 7 682 300 km²
Religion: Kristendom (61%)
Valuta: Australisk dollar (ca 7 kr)
Prisnivå: Medium-hög
Pass/visum: ETA visum krävs. Söks på immi.homeaffairs.gov.au
Kända australiensare: Kylie Minogue, Nicole Kidman, Hugh Jackman, Bee Gees, AC/DC, Crowded House, Keith Urban, Natalie Imbruglia, Steve Irwin, Paul Hogan, INXS, Peter Weir, Ian Thorpe, Lleyton Hewitt, Heath Ledger, Elle Macpherson
Mer info: www.australia.com

Sevärt i Australien


Sydney
Melbourne
Canberra
Queensland
Brisbane
Western Australia
Nationalparker

Mina resor

 


Australien har alltid varit en drömland för många men avståndet och priset på flygbiljetten gjorde länge att det förblivit en dröm. Men det har ändrats och allt fler researrangörer har Australien på sitt program.
Det är ett av jordens bästa länder för backpackers och billiga vandrarhem och restauranger finns precis överallt. Working Holiday-visumet gör det också möjligt för utländska besökare att under ett år jobba ihop reskassan.
Det som gör Australien så populärt är mångfalden med enorma korallrev, vita paradisstränder, regnskogar, öknar, kosmopolitiska storstäder och inte minst de unika djurarterna som kängurur, koalor, kakaduor, näbbdjur, vombater, pungråttor m.m.
De flesta känner till att många av landets djurarter, framför allt maneter, hajar, ormar, spindlar och krokodiler, tillhör  de farligaste i världen. Dödsfall bland människor är dock ovanliga och det är inget man behöver vara orolig för så länge man följer skyltar och råd.