- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - USA.
USA var mitt drömland så länge. Jag hade som tonåring till och med planer på att flytta dit. Nu nöjer jag mig med att resa dit då och då. Det finns så mycket att se och jag får nog resa dit några gånger till. Sen är det bara att börja om på nytt för i USA kan allt ändras på några månader.

Resedagböcker
CALIFORNIEN 2003
Jag praktiserar på hotell i San Diego och reser runt i Californien samt till Las Vegas och Grand Canyon.
Läs mer
  HAWAII & NORDOST 2005
Besöker Hawaii, Washington, New York och Boston som en del av min Jorden runt-resa.
Läs mer
  SYDÖSTRA FLORIDA 2009
Första halvan av december reser jag och min mor runt i södra Florida och på en kryssning till Bahamas.
Läs mer
   

VÄSTRA FLORIDA 2011

Jag och sambon flyger till Orlando och kör senare längs Floridas västkust under 2,5 veckor i april.
Läs mer
  NEW YORK 2016
Jag återbesöker ett hett New York City med maken under sex dagar i september.
Läs mer
   
     


Platser Californien-Nevada-Arizona
GRAND CANYON (Antal dagar: 1)
USA:s nationalpark nr. 1 och ett måste när man är i krokarna. Klyftan är enormt stor och man fattar det inte förrän man ser det - knappt ens då. Men det är en imponerande syn och har man tid och möjlighet ska man försöka vara här ett par dagar. Att åka på en endagstur med flyg, buss eller både och är dyrt. Men det är värt pengarna trots att man egentligen bara får stå vid ravinens brant i omkring en timme. Jämför priser och kolla vad som ingår. Vision Holidays, som utgår från Las Vegas, var det billigaste och mest prisvärda jag hittade, men hostlen har också bra avtal med andra arrangörer och ett annat sätt är att hyra bil och köra dit själv.
Betyg: 10

HIGHWAY 1 (Antal dagar: 3)
Denna kuststräcka hör till en av världens vackraste och dessvärre hade jag inte direkt tur med vädret när jag var där i juni. Hade inte hört talas om "June gloom" innan jag åkte. Men det var fantastiskt i alla fall. En bil är ett måste om man vill se hela vägen. Det finns bussturer också, men de kostar ungefär lika mycket som en veckas semester i Grekland, så är man bara två vinner bilen med hästlängder. Santa Barbara är en pärla man inte bör missa. Har själv inte sett dess strand, men den ska vara fantastisk. Solvang är en liten by som man som skandinav kan ha roligt i. Hearst Castle är ju egentligen inte så mycket för oss européer som rest runt i Centraleuropa och sett på riktiga slott. Men det är trots detta en upplevelse och utsikten där uppe ifrån sägs vara betagande (synd bara att jag inte såg den på grund av dimman...) Big Sur-kusten är ett kapitel för sig själv. Enastående vackert. Monterey-Carmel är också ett måste på turen. Om inte annat för att äta lite god mat eller övernatta. 17-Mile Drive är något speciellt, men inget måste om man har tidsbrist. Santa Cruz fick jag tyvärr aldrig själv se, men har ni möjlighet så stanna till där.
Betyg: 9

LAS VEGAS (Antal dagar: 4)
Är det en stad eller Disneyland? Ibland kan man undra... Men jag kan inte låta bli att älska den! De gigantiska blinkande casinona, byggda som moderna kopior av historiska städer och monument i Egypten, Italien eller Frankrike. Det är så genomtänkt in i minsta detalj att man häpnar. Jag spelade inte bort en dollar, men hade inga problem att tillbringa fyra dagar här. Bara att gå runt och titta och beundra var nöje nog. Har man gott om pengar kan man ha ännu roligare för nöjena tar aldrig slut. Gå på konsert, show, äta vrakmiddagar och shoppa hela dagarna, kvällarna - och nätterna - långa. Här är det varmt och behagligt året runt - på sommaren lite väl hett, men det är långt till havet... Därför stannar man inte flera veckor i sträck. Har man möjliget ska man bo på ett av hotellen längs The Strip; även om de räknas som lyxhotell är det inte så dyrt som på andra platser. Det går en buss längs The Strip ned till Downtown dygnet runt, men annars är det besvärligt att ta sig runt. Det kan vara värt att tänka på.
Betyg: 9

LOS ANGELES (Totalt antal dagar: 10)
Los Angeles är ju naturligtvis ett måste när man är i Californien. Det är ju, tillsammans med New York, staden som personifierar det USA alla känner till med filmstjärnorna, lyxvillorna, bilarna, smogen och våldet. Hollywood är inte så glamouröst som många tror, det är i stort sett ganska fallfärdigt, men man ska ju ha sett Walk of Fame och Mann's Chinese Theater. Beverly Hills är precis som på TV, men man ska inte räkna med att få se en kändis. De är duktiga på att gömma sig och om man inte har extrem tur är trädgårdsmästarna de enda man får träffa. Och de största stjärnorna gömmer sig uppe i bergen, t.ex. Hollywood Hills, innanför 5 m höga murar.
Santa Monica är min absoluta favoritplats i LA. Det är rent, säkert, trendigt, mysigt och nära till stranden. Men det är också dyrt att bo här. Ett billigare alternativ är Venice Beach längre söderut, men det är också mer bohemiskt, skitigt och brottligheten är högre.
Att man inte kan ta sig runt i LA utan bil är en myt. Det går och är superbilligt, men det tar lång tid eftersom stan är så stor. I Beverly Hills, däremot, finns ingen kollektivtrafik om man vill ta sig runt bland lyxvillorna. Tunnelbanan som går mellan Downtown och Hollywood är praktisk.
Santa Monica har en egen buss som kostar under en dollar och trafikerar stora delar av orten och t.ex. Venice Beach.
Betyg: 8

SAN DIEGO (Antal dagar: 23)
Av Californiens stora städer är det San Diego jag gillar bäst. Här finns nämligen allt! Milslånga stränder, intressanta sevärdheter, pittoreska stadsdelar och en lagom stor downtown med shopping och uteliv. Trots att staden är Californiens näst största känns den mer som en småstad och det är svårt att inte trivas här. Halvön Coronado är så oamerikansk den bara kan bli med sina små butiker, barer, småbåtshamn och vita sandstrand. För mig känns det som Rivieran och här skulle jag kunna bosätta mig - om det inte varit så hutlöst dyrt! Det är billigare i Mission/Pacific Beach och här är det mer bohemiskt och ungdomligt.
Att ta sig runt i San Diego kan vara lite knepigt, men det är i alla fall lättare än i Los Angeles. Mellan La Jolla via Mission/Pacific Beach till Downtown är det dock enkelt och man klarar sig utan bil.
Betyg: 10

SAN FRANCISCO (Antal dagar: 6)
San Francisco är tveklöst Californiens populäraste stad efter Los Angeles. Alla älskar den, även jag (även om den inte slår San Diego!) De charmiga viktorianska husen, små fiskepirerna, kabelspårvagnarna och smala backiga gatorna ger en oamerikansk profil som är så speciell för San Francisco. Jag kan dock tycka att husen i centrum är förvånansvärt slitna. Norra delen av staden, vid Fisherman's Wharf, Golden Gate-bron och Pacific Heights är utan tvekan de mest välbärgade och trevligaste att röra sig i, men här finns inga hostels. De ligger i finansdistriktet och i centrum, där det visserligen är livligast med affärer och uteliv, men också tätt med uteliggare.
Försök komma över Golden Gate-bron och njut av utsikten från andra sidan.
Det är fullt möjligt att promenera runt i staden om man har friska ben och god vilja. Annars finns både bussar och spårvagnar till hands. Den sistnämnda är dock ganska dyr. Att köra bil är ingen god idé, dels för att det är svårt att hitta parkeringsplats och dels för att de backiga gatorna äter upp bensinen på nolltid.
Betyg: 9
Platser Hawaii
OAHU (Antal dagar: 7)
Det finns många som tycker mycket om Hawaii. Enligt några ett paradis, enligt andra bara ett amerikanskt Disneyland.
Alla har en poäng, men det är trots allt mycket vackert och det är inga som helst problem att spendera flera veckor här.
Den tveklöst mest befolkade ön är Oahu med huvudstaden Honolulu, som i stort sett är som vilken amerikansk storstad som helst. Strax utanför ligger Pearl Harbor med USS Arizona Memorial. Det är gratis och värt ett besök, men kön är lång.
För turister är det förorten Waikiki som gäller för boende, strand och nöjesliv. Waikiki är ett gigantiskt kommersiellt område med skyskrapor, lyxhotell, souveniraffärer, stora shoppinggallerier, restauranger, barer, nattklubbar och inte minst den långa världsberömda Waikiki Beach.
Lämna inte Oahu utan att ha sett dig omkring på ön bortom Honolulu och Waikiki. Har man inte bil går det bussar till de flesta stränder och sevärdheter. Det kostar $2 och en gratis transferbiljett gäller i 2-3 timmar. Det finns också en 4-dagarsbiljett för $20. Östra Oahu har en mängd vackra stränder samt den lilla bukten Hanauma Bay, en av de bästa platserna att snorkla på (inträde $5). Missa inte heller utsikten från vulkanen Diamond Head (inträde $1).
Oahus nordvästra kust är centrum för surfingkulturen och det finns också många fina stränder.
Betyg: 10

MAUI (Antal dagar: 5)
Maui, Hawaiiöarnas näst största ö, kallas Valley Island och har en fantastisk natur. Hela östkusten är en tropisk regnskog och på västkusten ligger de vackraste stränderna och de största turistorterna.
Det är svårt att ta sig runt på ön utan bil. Det finns bussar som kör mellan orterna på västkusten men den täcker inte sevärdheterna. Har man inte möjlighet att hyra bil är det ett alternativ att bo på Banana Bungalow Hostel som har gratis turer varje dag. De kör till de mest intressanta platserna inklusive vägen längs den tropiska östkusten, Haleakala National Park, olika stränder och små städer.
Betyg: 10
Platser nordöstra USA
WASHINGTON DC (Antal dagar: 3)
USA:s huvudstad är olik andra typiska amerikanska städer med sin låga bebyggelse, vackra arkitektur och stora grönområden. Alla museer och monument är gratis att besöka. Gratis turer erbjuds i delar av Capitolium, dock ej regeringssalarna. Det är även här långa köer för att få biljett. Turen tar ca 20 minuter, men hela proceduren med säkerhetskontroller tar en hel timme. För att besöka Washington Monument måste hämta biljett i kiosken utanför. Den öppnar 8.30 och biljetterna är vanligtvis slut strax efter kl. 9.
Bakom Capitolium ligger Library of Congress och Supreme Court. De är öppna för turer. Library of Congress har utnämnts till landets vackraste byggnad och Main Reading Room är något extra.
Men Washingtons främsta sevärdhet är naturligtvis Vita Huset, som sedan terrorattackerna 2001 har blivit svårare att besöka. För att få biljett måste man ansöka hos svenska ambassaden minst två månader i förväg.
Missa inte gärna den charmiga stadsdelen Georgetown, som är äldre än Washington. Det finns ingen kollektivtrafik hit, men det är ganska nära att gå från stan.
Annars är det lätt att ta sig runt i Washington. De flesta sevärdheter är inom gångavstånd och den moderna och rena tunnelbanan är ett bra alternativ. Det kostar olika mycket beroende på hur långt man ska. Om man betalt för lite kommer man inte igenom spärrarna utan måste betala mellanskillnaden i en automat innan man kan komma ut. Så det är bra att ha mynt i olika valörer redo för denna maskin ger inte växel till skillnad från automaterna där man går in.
Betyg: 9

NEW YORK
(Antal dagar: 5,5)
USA:s största stad, även kallad The Big Apple eller Staden som aldrig sover, saknar inte sevärdheter eller saker att göra. Det är inget problem att fylla varje timme i en hel vecka.
Boende och mat är dyrt i New York vilket plånboken känner av. Men i övrigt behöver man inte spendera speciellt mycket pengar eftersom de flesta sevärdheter är gratis. Som att vandra omkring i de charmiga stadsdelarna SoHo, TriBeCa och Greenwich Village, njuta av stillheten i Central Park, promenera över Brooklyn Bridge och beundra utsikten över Manhattans skyline, ta färjan över till Staten Island, titta på kända byggnader som Empire State, Chrysler, Flatiron, FN, Rockefeller Center och New York Stock Exchange, fönstershoppa på Fifth Avenue eller besöka det fantastiska Public Library.
Vill man se Manhattan från ovan kan man åka upp i Empire State Building (från $29) eller Rockefeller Center ($29). Att besöka FN-byggnaden kostar $18.
Många museer tar också endast donationer och vill man inte betala behöver man inte. Att åka med färjan ut till Frihetsgudinnan och Ellis Island kostar $18. Om man vill åka upp i statyns krona kostar det extra och man måste boka flera månader i förväg.
Om man är det minsta intresserad av teater och musikaler har man sitt lystmäte här. Det finns teatrar precis överallt och biljetter är inte så svårt att komma över. Inte är det speciellt dyrt heller. De flesta teatrarna ligger kring Times Square.
Är man i stan en längre tid under sommaren är ett tips att åka till de fantastiska stränderna på Long Island.
Man kan ta sig runt i New York med bussar och den berömda tunnelbanan. Denna kostar $2,50 hur långt man än vill åka och den sträcker sig över hela Manhattan och långt ut i förorterna.
Betyg: 9

BOSTON (Antal dagar: 3)
Bostons anses vara USA:s mest europeiska stad och det märks framför allt på den typiska engelska arkitekturen och de många historiska byggnaderna. Det är en oerhört fin och trevlig stad och centrum är kompakt så det är lätt att promenera omkring. Annars finns en mycket välfungerande och billig tunnelbana.
Det som de flesta turister gör i Boston är att promenera den 4 km långa Freedom Trail som sträcker sig förbi alla stans historiska platser. Den börjar i den stora parken Boston Common och går förbi gamla politiska byggnader, kyrkor, marknadsplatser och slutar i Charlestown som är platsen för ett berömt slag och det gamla skeppsvarvet.
Något man absolut inte får missa är den mysiga stadsdelen Beacon Hill med sina smala kullerstensgator och gamla engelska tegelhus från 1700- och 1800-talen.
Back Bay är ett annat område som är byggt på landfyllnad. Här finns långa shoppinggator och paradgatan Commonwealth Avenue med sina praktfulla villor.
Finns tid över är det en god idé att åka över floden till Cambridge där de berömda universiteten Harvard och MIT ligger. Det finns en klar studentstämning här och på universiteten finns flera intressanta museer.
Boston är bra utgångspunkt för en mängd utflykter. Man kan t.ex. åka till Cape Cod med sina vackra sandstränder och charmiga små byar, de vackra öarna Nantucket och Martha's Vineyard, det historiska Plymouth eller Newport med sina vackra herrgårdar.
Nackdelen med Boston är att det är mycket dyrt och det finns inte så mycket budgetboende. Det som finns är både dyrt och i flera fall dåligt.
Betyg: 9
Platser Florida
FORT LAUDERDALE (Antal dagar: 1,5)
Badorterna längs Floridas östkust påminner såklart en hel del om varandra och många anser att har man sett en har man sett alla. Men jag gillar verkligen Fort Lauderdale. Stranden är mycket fin, vattnet kristallklart och längs strandpromenaden finns hotell i alla prisklasser, vilket är svårslaget.Hela Las Olas Boulevard är vacker och promenaden längs floden riktigt mysig. Det är inte svårt att hitta restauranger och pubar och det är lätt att ta sig runt. Det finns bussar, men det är också trevligt att gå.
Betyg: 9

PALM BEACH/WEST PALM BEACH (Antal dagar: 1,5)
Palm Beach är en ö utanför staden West Palm Beach. De båda är mycket olika varandra. Palm Beach är idylliskt och vackert och hemvist för de rika och berömda. Här finns de exklusiva butikerna och hotellen. Billigare hotell och butiker finns i West Palm Beach, men man måste i princip ha bil för att ta sig runt i området.
Betyg: 9

EVERGLADES (Antal dagar: 1)
Floridas mest kända nationalpark är lättbesökt, en väg går igenom hela parken och från denna utgår små avstickare till korta vandringar eller utsiktsplatser. Det finns två huvudsakliga delar, jag besökte den södra som har de flesta sevärdheterna. Visst är det intressant att se den speciella naturen och få närkontakt med alligatorer, men jag tyckte inte det var så häpnadsväckande. Mest gräs, vattenmassor och fåglar. Det är dock inget jag velat vara utan när man besöker Florida.
Bil är det bästa sättet att ta sig runt, men man kan också åka på olika turer. Prisvärd övernattning finns i Homestead och Florida City, som bara är en kort bilväg från parken.
Betyg: 7

FLORIDA KEYS (Antal dagar: 2,5)
Florida Keys består av ett pärlband av öar som förbinds av broar. Det är ganska exploaterat med hotell, breda vägar och turistattraktioner och inte speciellt idylliskt. Snorkling och dykning erbjuds på många ställen, men jag tyckte inte att det var nåt speciellt. Stränderna i Florida Keys är hyfsade. Key West är charmigt med sina gamla trähus och småstadskaraktär.
Bil är det bästa sättet att ta sig runt här, men Greyhound-bussen går hela vägen ut till Key West och här kan man gå i princip överallt.
Betyg: 8

MIAMI (Antal dagar: 5,5)
Miami är en storstad, men enligt mig en väldigt trevlig och vacker sådan. Läget vid vattnet med öarna runt omkring är oslagbart. Downtown är dock inte en plats att spendera alltför mycket tid i för här finns inte så mycket att göra, inte ens särskilt många restauranger. Områden som villaidyllen Coral Gables. mysiga Coconut Grove och ön Key Biscayne är är värda ett besök. Men det är i Miami Beach allting händer. Här finns stranden, restaurangerna, barerna, nattklubbarna, shoppingen och folket. Jag avstod bil i Miami; det är lätt att ta sig runt med bussar. Det bästa är att köpa ett kort som man laddar i en affär, vill man betala kontant får man betala för varje sträcka även om det är byten. I Miami Beach kan man gå i stort sett överallt, men här finns även en lokalbuss.
Betyg: 9

ORLANDO (Antal dagar: 3,5)
Den främsta anledningen man åker till Orlando är för temaparkerna som ligger kring staden. Disney World är den största och är uppdelad i flera olika. Det tar minst en dag att besöka en temapark. En stor fördel med Orlando är det stora antalet boende och de låga priserna. Man kan hyra en stor villa mycket billigare än motsvarande på andra orter och stater. Shoppingen är också bra i Orlando och det finns ett flertal outlets. Det är den ultimata staden att ta med sig barnen till för det är inga problem att roa dem under en vecka eller två. Det är mer eller mindre ett måste att ha en bil i Orlando och det är även mycket prisvärt.
Betyg: 8

CLEARWATER BEACH (Antal dagar: 2)
Clearwater Beach är en av de större turistorterna längs Floridas västkust. Stranden är bred, lång och vit och det finns ett stort antal hotell att välja på. Det saknas heller inte aktiviteter.
Betyg: 8

ST PETE BEACH (Antal dagar: 2,5)
St Pete Beach är inte speciellt charmigt. Det består av en lång hotellkantad strand. Det finns inte mycket till stadskärna utan bara en lång gata med restaurangkedjor och hotell. Men längre söderut ligger Pass-A-Grille, en liten och mysig plats med låg gammal trähusbebyggelse. Det är samma strandlinje som St Pete Beach, men här ligger inte husen direkt vid stranden och den ramas snarare in av högt gräs. Strax söderut (nära fågel- eller vattenvägen, men längre med bil) ligger Fort De Soto Park som består av ett antal vackra vita stränder i ett naturreservat.
Betyg: 7

SARASOTA (Antal dagar: 3)
Vackra Sarasota är en stor stad skyddad av samma typ av sandbarriärer som sträcker sig längs kusten. Inne i Sarasota kan man bl.a. besöka cirkus- och konstmuseet John and Marble Ringling Museum of Art. Längs kusten sträcker sig fantastiska stränder som Lido Key och Siesta Key. Här är sanden vitare än någon annanstans. Lido Key har även en mycket vacker stadskärna, St Armands Circle med exklusiva butiker och trevliga restauranger.
Betyg: 9

FORT MYERS BEACH (Antal dagar: 2)
Fort Myers Beach har en lång och bred strand som aldrig känns fullpackad. Stadskärnan är minimal, men charmig. Det är ganska turistigt och relativt dyrt, men det är en utmärkt utgångspunkt för dagsturer till Sanibel och Captiva Islands, två vackra öar med långa fina stränder och exklusiv atmosfär. Något som kan vara bra att veta är att parkering kostar överallt på öarna.
Betyg: 8

NAPLES (Antal dagar: 2,5)
Naples är en mycket vacker stad med huvudsakligen låg bebyggelse och en stadskärna med vackra hus, charmiga butiker och restauranger, i synnerhet längs Fifth Avenue South. Här ligger också västkustens vackraste stränder, uppbackade av palmer snarare än hus. Ingenstans i världen har jag sett så många delfiner som jag gjort i och kring Naples.
Naples är exklusivare och dyrare än de flesta andra orter i Florida.
Längre söderut ligger Marco Island, ett populärt och lyxigt semesterställe, som är utmärkt för segling, sportfiske och golf.
Betyg: 10
 
Boende Calif.-Nevada-Arizona
BRIDGE STREET INN, CAMBRIA
(Antal nätter: 1)
Inget hostel, utan ett litet familjepensionat med blommiga tapeter och täcken. Det känns nästan som om man är tillbaka i Sverige. Inte ett ställe man stannar på länge, men perfekt som övernattning när man kör längs Highway 1 och det är inte långt till Hearst Castle. Frukost ingår och man äter den i familjens privata kök.
Kontakt: 4314 Bridge Street. Tel: +1 805 927 7653. E-mail: bridgestreetinn@yahoo.com Webbsida: www.bridgestreetinncambria.com
Betyg pensionat: 7     Betyg läge: 9

USA HOSTEL, LAS VEGAS (Antal nätter: 3)
Hostlet är ganska stort och det finns rum i flera olika storlekar, även dubbelrum, som ligger ut mot en mysig gård med en stor pool. Det är rent och personalen är hjälpsam. Man ordnar också flera arrangemang både på hostlet, i Las Vegas och till olika nationalparker och det är lätt att träffa folk. Nackdelen med hostlet är läget. Det är långt till The Strip, men också långt till Downtown, varifrån man lätt kan ta bussen till The Strip. Gratis pannkaksfrukost och tillgång till kök, tvätt, Internet och TV.
Kontakt: 1322 Fremont Street. Tel: +1 702 385 1150.
E-mail: vegas@usahostels.com Webbsida: www.usahostels.com
Betyg hostel: 4    Betyg läge: 8

USA HOSTEL HOLLYWOOD, LOS ANGELES (Antal nätter: 3)
Bra läge i Hollywood och nära till det mesta. Ser trevligt ut på utsidan men är lite slitet på insidan. Det är dock rymliga rum i olika storlekar och det finns rena badrum i varje. Man ordnar flera trevliga arrangemang och det är ett lätt och bra ställe att träffa andra människor. Gratis pannkaksfrukost och lakan och tillgång till kök, tvätt, Internet och TV. Middag serveras till låga priser.
Kontakt: 1624 Schrader Blvd, Hollywood.
Tel: +1 323 462 37 77.
E-mail: hollywood@usahostels.com
Webbsida: www.usahostels.com
Betyg hostel: 8    Betyg läge: 8

HI SANTA MONICA, LOS ANGELES
(Totalt antal nätter: 7)
Mycket rent och välskött officiellt HI-vandrarhem med ett perfekt läge mellan strandpromenaden och shopping-gatan. Hostlet är enormt, tre våningar och ca 30-40 väl tilltagna rum. På andra våningen finns ett stort TV-rum, och ett mindre videorum där man visar två filmer varje kväll. Köket är skinande blankt och stort som ett restaurangkök. Man serverar frukost till ganska höga priser. Hostlet anordnar diverse arrangeman och det finns möjlighet att boka olika rabatterade turer. Nackdelen är de höga priserna, den opersonliga stämningen och att det är svårt att träffa folk här. Tillgång till kök, Internet, tvätt och TV.
Kontakt: 1436 2nd Street, Santa Monica.
Tel: +1 310 393 9913. E-mail: reserve@hilosangeles.org Webbsida: www.hilosangeles.org
Betyg hostel: 8     Betyg läge: 10

USA HOSTEL, SAN DIEGO (Antal nätter: 1)
Hostlet ligger på andra våningen mitt i det upprustade och historiska Gaslamp District nära till shopping, barer och restauranger. Det är litet men rummen är mysiga och man får ganska bra kontakt med de andra gästerna. Det ord-nas också olika turer och arrangemang. Gratis pannkaks-frukost och lakan och tillgång till kök, tvätt, Internet och TV.
Kontakt: 726 Fifth Avenue. Tel: +1 619 232 3100.
E-mail: sandiego@usahostels.com
Webbsida: www.usahostels.com
Betyg hostel: 7     Betyg läge: 10

MISSION BEACH INTERNATIONAL HOSTEL, SAN DIEGO (Antal nätter: 22)
Mycket litet och enkelt hostel i Mission Beach, norr om centrum. Rummen är trånga och skitiga (när jag var där fanns det "bed bugs" i sängarna) och receptionen är inte öppen speciellt ofta. Det man får dock bra kontakt med de andra gästerna, det är familjärt och billigt och läget är suveränt - stranden och nöjesfältet ligger strax intill. Tillgång till kök, Internet och TV.
OBS! Hostlet har stängt.
Kontakt: 3204 Mission Blvd.
Betyg hostel: 5     Betyg läge: 10
Boende Hawaii
POLYNESIAN HOSTEL, OAHU (Antal nätter: 7)
Bra läge på en lugn gata nära strand och centrum. Toalett, bad och hyllor i varje rum, som är rymliga och fräscha. Gratis safetybox i receptionen och gratis lån av DVD-filmer. Gratis/billiga turer och aktiviteter varje dag.
Köket/allrummen är litet, ofräscht och det finns bara obekväma stolar. Uteplatsen är ett öppet garage. Personalen är trevlig, men oerfaren och pratar dålig engelska.
Kontakt: 2584 Lemon Road, Waikiki. Tel: +1 808 922 1340. E-mail: polynesian@hawaiihostels.com
Webbsida: www.hawaiihostels.com
Betyg hostel: 6       Betyg läge: 9

BANANA BUNGALOW, MAUI (Antal nätter: 5)
Charmigt och familjärt och det är lätt att träffa folk. Bara fyra personer i rummen. Härlig uteplats med mangoträd. Gratis intressanta heldagsturer dagligen, gratis Internet och hämtning från flygplatsen. Trevlig personal.
Nackdelen är läget i en trist ort långt ifrån stranden. Dessutom är badrummet, som män och kvinnor delar, litet och det finns bara ett duschdraperi och ingenstans att lägga sina saker.
Kontakt: 310 North Market Street, Wailuku.
Tel: +1 808 244 5090, 1800 846 7835 (Gratis inom USA).
E-mail: info@mauihostel.com Webbsida: www.mauihostel.com
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 2
Boende nordöstra USA
WYNDHAMN CITY CENTER HOTEL (idag RENAISSANCE WASHINGTON), WASHINGTON DC (Antal nätter: 3)
Stort hotell mitt emellan Georgetown och National Mall. Rummen är fina och servicen bra. Fantastisk frukostbuffé som dock kostar extra.
OBS! Hotellet har renoverats och bytt namn sedan mitt besök.
Kontakt: 1143 New Hampshire Avenue NW.
Tel: +1 202 775 0800. Webbsida: www.marriott.com/hotels/travel/wasrw-renaissance-washington-dc-dupont-circle-hotel
Betyg hotell: 9      Betyg läge: 7

MILFORD PLAZA (idag ROW NYC), NEW YORK (Antal nätter: 6)
Stort hotell med bra läge nära Times Squre och Port Authority Terminal. Rummen är något omoderna, men fräscha. Dyr bagageförvaring.
OBS! Hotellet har renoverats och bytt namn sedan mitt besök och omdömet kan vara inaktuellt.
Kontakt: 700 8th Avenue. Tel: +1 212 869 3600.
E-mail: reservations@rownyc.com
Webbsida: rownyc.com
Betyg hotell: 7      Betyg läge: 9

CROWNE PLAZA NEWARK AIRPORT, NEW JERSEY (Antal nätter: 1)
Stort kedjehotell med rymliga, men något omoderna rum. Stor frukostbufféa till extra kostnad. Gratis wifi. Hotellet har gym och inomhuspool. Gratis transport till och från flygplatsen en gång i halvtimmen.
Kontakt: 901 Spring Street, Elizabeth.
Tel: +1 908 527 1600.
E-mail: reservations@cpnewarkairport.com
Webbsida: www.ihg.com
Betyg hotell: 6      Betyg läge: -

Q&A RESIDENTIAL HOTEL, NEW YORK
(Antal nätter: 6)
Hotellet är en del av en historisk Art Deco-byggnad på Lower Manhattan, en gata från Wall Street. Tunnelbana mitt emot hotellet och gångavstånd till många sevärdheter. Rummen är stora (i synnerhet med New York-mått mätt) och modernt inredda. Det finns fullt utrustat kök och mycket förvaring. En enkel frukost serveras gratis i uppehållsrummet där man även kan använda dator och skrivare gratis. Trevlig och hjälpsam personal. Gratis wifi och bagageförvaring.
Kontakt: 70 Pine Street. Tel: +1 646 598 0100.
E-mail: reservations@QandAhotel.com
Webbsida: qandahotel.com
Betyg hotell: 9      Betyg läge: 9

BEANTOWN HOSTEL, BOSTON (Antal nätter: 3)
Hyfsat läge nära hamnen och Beacon Hill. Byrå på rummet.
Det finns inget kök så alla måltider måste intagas ute. Det finns inte heller ett riktigt allrum, endast en liten TV och två soffor intill receptionen. Få badrum. Personalen är ganska otrevlig och ointresserad.
OBS! Hostlet har stängt.
Kontakt: 222 Friend Street.
Betyg hostel: 4      Betyg läge: 7
Boende Florida
SEA CLUB RESORT, FORT LAUDERDALE
(Antal nätter: 2)
Medelstort enkelt hotell beläget vid stranden. Rummen är stora (två dubbelsängar) med badrum, TV och balkong. Gratis parkering och frukost (enkel sådan). Pool finns.
Kontakt: 619 Fort Lauderdale Beach Boulevard.
Tel: +1 954 564 3211. E-mail: michael@allsunnyhotels.com Webbsida: www.seaclubresort.com
Betyg hotell: 7       Betyg läge: 10

STUDIO 6, WEST PALM BEACH (Antal nätter: 2)
Stort långtidshotell som med fräscha rum som innehåller kök, badrum och TV. Beläget vid flygplatsen en bit från stan, men det är möjligt att gå till centrum om man inte har något emot att gå längs stora vägar.
Kontakt: 1535 Centrepark Drive. Tel: +1 561 640 3335. Webbsida: www.staystudio6.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 4

TRAVELODGE, FLORIDA CITY (Antal nätter: 2)
Beläget mitt i Florida City med lagom avstånd till Everglades. Rymliga rum med TV, två supersköna dubbelsängar, kylskåp och badrum. Gratis frukost och Internet i receptionen (max 15 min). Pool finns också.
Kontakt: 409 Southeast First Avenue (US 1).
Tel: +1 305 248 9777. Webbsida: www.tlflcity.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 9

KEY LIME INN, KEY WEST (Antal nätter: 2)
Mycket charmigt, historiskt och fint hotell beläget på Key Wests största gata. Små stugor med badrum, platt-TV och kylskåp. Frukost ingår och det finns pool och gratis parkering. Trevlig personal. Detta är dock inte ett av de billigaste hotellen i Key West.
Kontakt: 725 Truman Avenue. Tel: +1 305 294 5229,
800 549 4430 (Gratis inom USA).
E-mail: keylime@historickeywestinns.com
Webbsida: www.historickeywestinns.com/the-inns/key-lime-inn
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 8

CLAY HOTEL, MIAMI BEACH (Antal nätter: 5)
Hotell/hostel vid Española Way, centralt i South Beach. De billigaste hotellrummen är lite slitna och har TV, kylskåp och badrum man delar med grannen. Två kvarter från stranden. Trevlig personal.
Kontakt: 1438 Washington Avenue.
Tel: +1 305 534 2988, 800 379 2529 (Gratis inom USA).
E-mail: info@clayhotel.com Webbsida: www.clayhotel.com
Betyg hotell: 6       Betyg läge: 9

HAWTHORN SUITES, ORLANDO
(Antal nätter: 4)
Fint hotell med bra läge nära Downtown Disney. Mysig pool omgärdad av palmer. Riklig frukost ingår, liksom wifi och en shuttle till Disney-parkerna. Stora rum med sovrum, kök och vardagsrum och badrum. Personalen kunde vara trevligare.
Kontakt: 8303 Palm Parkway, Lake Buena Vista.
Tel: +1 407 597 5000, 866 756 3778 (Gratis inom USA).
E-mail: info@hawthornlakebuenavista.com
Webbsida: www.hawthornlakebuenavista.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 9

NORTH SUNRISE, (idag HOTEL CABANA), CLEARWATER BEACH (Antal nätter: 2)
Svensktägt charmigt motell med trevlig personal. Rummen är fint inredda och har ett litet kök. Ligger ett kvarter från stranden och det finns pool och gratis parkering.
OBS! Hotellet har renoverats och bytt namn sedan mitt besök.
Kontakt: 669 Mandalay Avenue. Tel: +1 727 442 5694
E-mail: info@hotelcabanacwb.com
Webbsida: hotelcabanacwb.com
Betyg hotell: 7       Betyg läge: 8

ALDEN BEACH RESORT, ST PETE BEACH
(Antal nätter: 3)
Stort hotell med enkel standard och strandläge. Rummen är enorma med sovrum, kök, vardagsrum och stor balkong. Det finns också pool, tennisbanor, basket- och volleybollplaner samt vattensporter.
Kontakt: 5900 Gulf Boulevard. Tel: +1 727 360 7081,
800 237 2530 (Gratis inom USA).
E-mail: info@aldenbeachresort.com
Webbsida: www.aldenbeachresort.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 10

LIDO ISLANDER, SARASOTA (Antal nätter: 3)
Enkelt och familjärt motell mitt i ett villaområde ett kvarter från stranden. Personalen är inte där alltid, men man kan hämta nycklarna i en box. Mysiga rum i olika storlekar från ettor till treor. Det minsta är mycket litet, men lite köksutrustning finns i en skrubb. TV:n fungerade dåligt.
Kontakt: 528 South Polk Drive, Lido Key. Tel: +1 941 388 1004. E-mail: lidoislanderinn@gmail.com
Webbsida: www.lidoislanderinn.com
Betyg hotell: 6       Betyg läge: 9

STAYBRIDGE SUITES, NAPLES
(Antal nätter: 3)
Jättefint hotell mitt på huvudgatan i Naples, men en bit från centrum och stranden. Poolområde med palmer och strandbar. Rummen är rymliga och fina och en fantastisk frukost ingår. Det finns också gym och tvättstuga.
Kontakt: 4805 Tamiami Trail North. Tel: +1 239 643 8002.
E-mail: gm@ssnaples.com Webbsida: www.ihg.com/staybridge/hotels/us/en/naples/apftt/ hoteldetail
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 6

HOLIDAY INN (idag WYNDHAM GARDEN), FORT MYERS BEACH
(Antal nätter: 2)
Bra läge på stranden, men en bit från centrum. Rummen är trevliga, men något slitna. De nya ägarna kommer dock renovera hotellet. Rummen har gratis wifi och kyl, men inget kök. På området finns en pool med poolbar, fitness center och volleybollplan.
Kontakt: 6890 Estero Boulevard. Tel: +1 239 463 5711,
877 999 3223 (Gratis inom USA).
Webbsida: www.wyndham.com/hotels/florida/fort-myers-beach/wyndham-garden-fort-myers-beach/hotel-overview
Betyg hotell: 7       Betyg läge: 9