- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - USA.

Californien 2003 | Hawaii & Nordöstkusten 2005 | Östra Florida & Bahamas 2009 |
Västra Florida 2011 | New York 2016

VÄSTRA FLORIDA
27 MARS - 14 APRIL 2011
Var tvingad att ta ut lite semester och var väldigt sugen på att fortsätta där den senaste Florida-resan slutade (Jag tvingades ju dela upp den i två). Fick igenom detta med sambon och ett par månader senare reste vi.
Resan blev i stort sett som planerat senast, men med något litet tillägg efter tips från andra resenärer på Internet. Det är inte helt lätt att klämma in mycket på kort tid.

Fler bilder från resan finns här
 
UTGIFTER SEK
Flyg
Boende
Transporter
(Hyrbil + buss)
Mat
Inträden och utflykterTotalt
5 203
4 818
1 369 + 470
2 085
1 351


15 296
OBS!
I transporter ingår, förutom hyrbil och buss, även vägtullar och bensin). Hotellen på den här resan var inte alltid de allra billigaste, men i alla fall i den läge prisklassen.

Orlando | Clearwater Beach-St Pete Beach-Sarasota | Naples-Fort Myers
Orlando
  ORLANDO
Lake Buena Vista 2011-03-28


Vår resa startade igår med tåget till Kastrup för avresan med Air Canada till Toronto klockan 12:25. Checkade in på maskinen, lämnade bagaget, tog en liten tur i affärerna och satt sedan i loungen en liten stund, var vi drack kaffe samt några mackor och kakor. Vi fick vänta i gaten ganska länge eftersom städningen av planet drog ut på tiden. Vi blev totalt en dryg kvart försenade.
Det serverades en god kyckling masala-rätt och vin till middag och senare en kycklingwrap. Jag såg filmen "Black Swan", som var lite udda men bra.
Vi fick fantastiska vyer över polarnaturen i nordöstra Canada med isberg och totalt öde bergsmassiv.
Sedan landade vi i ett soligt, men kallt Toronto, där vi fick hämta vårt bagage och gå igenom den amerikanska immigrationen och tullen trots att vi inte ens var i USA. Det var väldigt långa köer, men vi trodde att vi skulle precis nå vårt flyg till Orlando som skulle gå 16:35. Vid 16-tiden var vi framme i kön, men jag skickades till en andra utfrågning pga samma sak som senast i Miami, att min avresa från USA 2005 inte registrerats.
Vi fick sitta och vänta i ett rum, som inte var i närheten lika full som i Miami, men det tog sin tid ändå och det kändes hopplöst att hinna med nästa flyg. Jag blev kallad när klockan var 16:40. Fick då veta informationen skulle så småningom försvinna i deras register, men han kunde inte svara på när det skulle ske, men att jag ska vara beredd på samma sak nästa gång.
Vi gick till bagageavlämningen och där fick vi veta att vårt flyg var försenat och skulle gå först 17:05, pga de långa köerna. Jag gissade att flyget skulle vänta om folk inte skulle hinna, men jag kunde aldrig föreställa mig att det var så många bakom oss i kön. Vi hade en enorm tur.

Vi hann se filmen "Date night" innan vi landade i ett varmt och vackert Orlando, där vi naturligtvis bara gick ut som efter ett inrikesflyg.
När vi fått vårt bagage gick vi bort till Avis-disken för att hämta vår bil. Det var en jättetrevlig kille som tog emot oss och vi fick en fin mörkgrå Hyundai som fortfarande luktade ny.
Sen körde vi mot Lake Buena Vista och vårt hotell Hawthorn Suites, där vi kommer att bo i fyra nätter. Vi fick ett stort rum på drygt 30 m2 med sovrum, badrum, kök och vardagsrum.

Idag hade vi planerat att besöka Disney World, men när vi såg att det regnade beslöt vi oss för att använda dagen till shopping, det ligger nämligen en stor outlet på andra sidan motorvägen.
Först tog vi för oss av den stora typiskt amerikanska frukostbuffén med bl.a. toast, bagels, donuts, bacon, äggröra, yoghurt och våfflor.

Jag hade en önskelista på saker jag ville köpa här i USA, som jeans och jobbskor. Som vanligt när man springer i outlet-affärer köper man en massa saker, både som man behöver och inte behöver. Jag köpte ett par löparskor på Nike, jeans på Levi's Store, träningskläder på Reebook, shorts och en topp i Charlotte Russe samt en tröja på GAP. Andreas försökte hitta solglasögon, men köpte Levi's-jeans, Ecco-skor och Ralph Lauren Polo-tröja.
Vi åt också en lunch på Subway i den fullsmockade food courten.

När vi shoppat i ösregnet i drygt 7 timmar var vi totalt färdiga så vi vilade en stund på hotellet. Men det blev längre än vi tänkt. Klockan 20:30 vaknade vi och kände oss tvungna att åka och äta. Vi hade bestämt oss för att åka till en av mina favoritrestaurangkedjor, australiensiska Outback Steakhouse, som låg intill outleten.
Vi kom dit vid 21 och fick sitta och vänta på ett ledigt bord i drygt en kvart. Sen beställde vi varsin biff och till det drack jag en jättegod jordgubb- och kokossmoothie.
Märkligt nog orkade ingen av oss äta upp, trots att det inte var så extremt mycket mat. Vi fick dock med oss den i en doggy bag.
Jag var så trött att jag nästan somnade på restaurangen så det blev direkt tillbaks till sängen igen.


Toronto från luften
Hawthorn Suites, Lake Buena Vista
Vårt sovrum på Hawthorn Suites

Rocket Garden


Andreas på Rainforest Cafe
KENNEDY SPACE CENTER
Lake Buena Vista 2011-03-29


Idag var vädret betydligt bättre, om än lite molnigt, och vi tog bilen till Kennedy Space Center på Floridas östkust, en resa på drygt en timme.

Vi kom fram strax efter de öppnade kl 9. Började med att besöka Rocket Garden där man ställt upp ett antal Mercury- och Gemini-raketer. Där fanns också ett museum med information, föremål och kontrollstationen som användes för Mercury-raketerna på 1950-talet.

Sedan hoppade vi på bussen som kör en runda på centret. Vi körde förbi Vehicle Assembly Building, VAB, där man sätter ihop rymdfarkosterna innan de transporteras till uppskjutningsramperna, och stannade vid ett utsiktstorn där man bl.a. kunde se de två ramperna. På den ena står Endeavour uppställd inför uppskjutning om några veckor. Här visades också en film om VAB.

Nästa stopp var Apollo/Saturn V Center, där man kunde se filmer, intervjuer med austronauter, läsa om alla Apollo-turer och inte minst fanns här en kopia av Saturnus V-raketen, som är enorm: 110 m.
Därefter åkte vi tillbaka till besökscentret för att äta lite, titta på rymdfärjan Explorer, som man kunde gå in i, åka Shuttle Launch Experience, som simulerar en raketuppskjutning samt se en film i 3D om International Space Station i IMAX-biografen.
Sedan hann vi inte mer för parken stängde kl 18.

Vi körde tillbaka till Orlando och direkt till Downtown Disney, som är som en öppen Disney-park med temarestauranger, affärer, pubar och underhållning.
Vi besökte först den enorma affären World of Disney, där man kunde hitta precis allt som har med Disney-figurerna att göra.
Sedan gick vi till Rainforest Cafe, en butik och restaurang med inredd som en regnskog med djur och växter, akvarium med korallfiskar och regelbundna regn- och åskväder. Vi beställde varsin jättegod hamburgare och en tropisk drink till.

Sedan promenerade vi genom hela Downtown Disney som vimlade av folk överallt.
Innan vi åkte hem köpte vi en glass på den extremt välbesökta Ghirardelli, en chokladfabrik med himmelskt god glass i hemlagad chokladdoppad våffla. Kulorna var nog de största jag sett och vi blev proppmätta trots att vi delade.Andreas på Kennedy Space CenterSaturnus VExplorerAndreas på Downtown Disney
MarockoJag och Andreas med PlutoSpaceship Earth by night
EPCOT
Lake Buena Vista 2011-03-30


På vår sista dag i Orlando tog vi hotellets shuttle till EPCOT, en av Disney-parkerna. Vi kom dit strax efter de öppnade kl 9 och började med några av de populäraste åkattraktionerna i Future World. Vi åkte också en stillsam Nemo-båttur som avslutades med ett enormt akvarium där man kunde se manater, delfiner och korallfiskar.
En annan båttur ledde genom riktiga fisk- och växtodlingar med olika örter, grönsaker och tropiska frukter. Det var faktiskt intressant och informativt.

Just nu har de en utställning med Disney-figurer av växter i hela parken, de är jättefina.

Vi tog en paus med en god glass och gick sedan över till World Showcase som består av en stor sjö kantad av olika länders paviljonger. En av de bästa var Mexico där man i en stor mayapyramid byggt ett gammalt mexikanskt torg. Längre in fanns en jättemysig restaurang framför en vulkan och en djungel. På en båttur kunde man åka runt i djungeln och bland Mexico-miljöer. Man kunde också träffa en söt Kalle Anka med sombrero på huvudet.
I Norge åkte vi Maelstrom, en Flumeride-liknande tur omgiven av Norge-bilder. Här fanns också en stavkyrka med vikingaföremål. I en butik kunde man köpa bl.a. lusekoftor, Helly Hansen-jackor, troll, vikingahattar - och svenska pepparkakor.

Sedan passerade vi ett Marocko med en mysig medina och kopia av Koutoubiamoskén. Kina hade fina dammar och en kopia av terrakottaarmen. Sedan kom Japan, USA, Tyskland med en biergarten och Italien med kopior av Venedig-byggnader. Frankrike hade naturligtvis en svindyr restaurang, caféer med uteservering och en kopia av Eiffeltornet. Här visades också en jättefin film om landet.
Storbritannien hade pubar och Tudor-hus. Här kunde man träffa Nalle Puh och vi gick runt och letade efter honom. Till slut fick vi syn på honom och Tigger i en butik. Eftersom det är en av Andreas favoriter gick vi fram och kramade om honom och blev fottade.

Vi besökte också sista landet Canada där vi ville se en Circle Vision-film, som var jättefin. Det började ösregna när vi gick in och när vi kom ut duggade det bara. Vilken timing.

Vi hade ett FastPass till åkattraktionen Soarin' så vi drog oss tillbaka mot Future World. Där var den vanliga kön 90 min. men vi gick bara förbi. Efteråt förstod vi varför den var så populär. Man hängde i en stol och flög över landskap i Californien, vilket skulle efterlikna hanggliding. Det var fantastiskt och jag hade kunnat hänga där hur länge som helst!

Sen gick vi till stället där man får träffa Disney-karaktärerna. Men först efter att ha stått i kö i drygt 20 min. Vi fick kramas och fottas med Musse Pigg, Mimmi, Pluto (min favorit), Kalle Anka och Långben. Sedan ville vi ha mat och gick bort till La Cantina, en snabbmatsrestaurang vid Mexico-paviljongen och intill sjön där Illuminations (en fyrverkeri- och ljusshow) strax skulle starta. Vi beställde tacos, vilket var jättegott.

Illuminations var ett fantastiskt slut på dagen på EPCOT. Vi började ta oss ut från parken i regnet. Vår buss skulle gå tillbaka först kl 22:30 så vi hade en stund att vänta. Under tiden kunde vi se fyrverkerierna på Magic Kingdom, ännu bättre än dem på EPCOT, bakom träden och vi förundrades över att de har dessa varje dag! Måste kosta en förmögenhet även om de tar hiskeliga 85 dollar i inträde.

Det var skönt att komma tillbaka till hotellet då våra fötter var rejält mörbultade efter nästan konstant promenerande i 14,5 timmar.
 Lady & Lufsen täckt av växter
Mexico
Bergen-hus i Norges paviljong
Andreas och jag med Nalle Puh och Tigger
Tysklands paviljong

Clearwater-St Pete Beach-Sarasota


Jag och Andreas på
Caladesi Island
Andreas på Frenchy's
Rockaway Grill

CLEARWATER BEACH OCH CALADESI ISLAND
Clearwater Beach 2011-04-01


När vi vaknade igår ösregnade det och på TV var vädret det enda man pratade om. Det var "severe thunderstorms" och risk för tornados på flera ställen i centrala Florida.
Vi tog det lugnt med packandet, åt frukost och tog en snabb tur till Premium Outlets igen för Andreas skulle köpa nya glas till sina solglasögon. Jag var också tvungen att köpa en klänning i affären mittemot.

Sen tog vi en snabbtur till Downtown Disney igen innan vi körde vidare mot västkusten och Clearwater Beach. Regnet fortsatte i olika styrkor och det var som att köra i en dimma när vi körde över Tampa Bay. Vi såg broar överallt och det kändes som om de ledde ut till ingenstans. Havet såg så ogästvänligt ut.
När vi kom fram till hotellet såg vi på TV att det varit tornados på många ställen och nedfallna elledningar, tak som flugit av och småflygplan som vänts upp och ned. Där vi befunnit oss hade det dock inte varit så illa.
Vi satt på hotellet en stund till regnet avtagit. Sedan körde vi till en stor mataffär för att köpa frukost till dagarna framöver. Vi köpte också mat vi kunde värma i mikron för vi hade ingen större lust att gå ut och äta. Däremot tittade vi lite i affärer och eftersom vi glömt strandhanddukar och mina flipflops köpte vi det.

Det dåliga vädret var bortblåst och solen sken från en klarblå himmel idag. Vi tog bilen och körde norrut till Honeymoon Island, varifrån vi tog en båt till Caladesi Island, som ska ha en av USA:s bästa stränder.
Precis intill båten simmade tre delfiner efter en makrill. När vi lagt till gick vi bort till stranden som var lång och öde, förutom folket från båten. Men en hel del tång var uppspolad på stranden, en del troligen från gårdagens storm. Annars tyckte jag stranden påminde mest om Falsterbo.
Vi fick stanna i fyra timmar och det var härligt med sol och bad.

Vi körde tillbaka till Clearwater Beach och la oss på stranden där. Den var väldigt bred och fin med stora sanddynor och kritvit mjuk sand. Efter ett bad gick vi bort till piren där gatuförsäljare och -artister samlats. Vi tittade i några butiker till innan vi gick tillbaka till hotellet.
Efter dusch och ombyte gick vi ut för att äta och titta på solnedgången. Vi hade bestämt oss för att äta på en mysig och hipp strandrestaurang, Frenchy's Rockaway Grill, men det var packat av folk och de sa att vi kunde få vänta i en timme och 45 min. på ett bord. Vi satte oss på stranden och såg solen gå ned och köpte en jättegod italiensk glass innan vi gick tillbaka till restaurangen. Då hade de turligt nog ett bord till oss.
Jag beställde kycklingfilé med mango- och ananassalsa och pommes och Andreas en cajunkryddad Mahi Mahi. Min mat var supergod, men Andreas tyckte inte att hans smakade så mycket.
Proppmätta gick vi sedan tillbaka till hotellet.


Vårt hotell i Clearwater Beach
Clearwater Beach
Clearwater Beach från piren
Solnedgång över Clearwater BeachHäger i Fort De SotoJag i Pass-A-Grille
ST PETE BEACH OCH FORT DE SOTO PARK
Clearwater Beach 2011-04-03


Igår checkade vi ut från hotellet kl 10, gick en runda till i stan. Andreas shorts hade gått sönder så han köpte ett par nya. Vi tog också en promenad längs Memorial Causeway som binder samman Downtown Clearwater med Clearwater Beach. Utsikten var fantastisk.
Vi handlade lite i mataffären och Andreas köpte en Limited Edition-whisky. Sedan körde vi vidare längs kusten mot vår nästa anhalt, St Pete Beach, 34 km söderut.
Vårt resorthotell ligger direkt på stranden och vi har ett enormt rum på 57 m2 med stort sovrum, badrum och vardagsrum med kök, soffa, fåtölj, matbord samt en balkong med utsikt över pooler och havet.

Vi la oss på stranden en stund och senare på kvällen gick vi till ett närliggande hotell med en grillrestaurang. Vi fick vänta en stund på bord och gick ut på stranden för att se solnedgången medan vi väntade. Det var bröllopsfirande i hotellets trädgård. Väldigt romantiskt, men enligt mig var hotellet inte tillräckligt fint för bröllop.

När vi fått vårt bord beställde vi in hamburgare respektive oxbringa samt en tropisk frusen drink till. Maten var helt okej.

Idag tog vi bilen och körde söderut till Fort De Soto Park, en ö med ett gammalt fort och en annan av landets bästa stränder.
Det första vi såg var en skylt som varnade för stingrockor som låg i sanden. Man skulle helt enkelt hasa fötterna för att skrämma iväg dem. Vi var lite avvaktande i vattnet i början men vi såg inga så vi blev lugna.
Stranden började packas med söndagslediga lokalbor som hade med sig halva bohaget och reserverade grillplatserna.
Det var många som fiskade på öns norra sida. Ovädret häromdagen förde tydligen med sig massor med fisk så de plockade upp massor.
Vi hade en riktigt skön dag och på vägen hem stannade vi till i en mataffär och handlade frukost.
Ansiktet har fått lite för mycket sol nu, pannan känns som om den överinjicerats med botox.

Ikväll körde vi till Pass-A-Grille, en mysig historisk stadsdel med gamla trähus och avslappnad atmosfär, belägen längst ner på ön.
Det fanns inte så många restauranger att välja på som vi trott, men vi hittade en precis vid stranden med en takterrass man kunde se solnedgången från. De hade dock inga lediga bord där så vi satt inomhus istället, men vi kunde se den ändå.
Vi åt grillad kyckling med pommes respektive pasta med räkor och hummer.
Efteråt tog vi en mango daiquiry uppe på takterrassen.

Clearwater Beach från Memorial Causeway


Andreas i Fort De Soto Park


Fort De Soto Park


Pass-A-Grille


Jag med smoothie på Cha Cha Coconuts
Middag på Cha Cha Coconuts
PASS-A-GRILLE OCH MOT SARASOTA
Lido Key 2011-04-05


Igår tog vi lokalbussen till Pass-A-Grille. Stranden där är nämligen den bästa i området. Inga höga hotellkomplex, bara trävillor och små mysiga hotell och sparsamt med folk.
Vi njöt av solen och havet, även om det blåste en hel del. Vi såg också ett par delfiner igen.

Istället för att ta bussen tillbaka gick vi de 5 kilometrarna längs stranden. Det var riktigt mysigt. Vi passerade det enorma rosa lyxhotellet Don Cesar Resort och gick in på området och tittade lite.

När vi kom tillbaka badade vi lite i hotellpoolen och gick sedan till Subway över gatan för dagens middag, som vi åt på balkongen.
Jag hade bränt benen ordentligt så det var bara att ta det lugnt.

Idag var det uselt väder. Vi packade ihop, checkade ut och körde söderut mot Sarasota.
Tanken var att vi skulle ta en avstickare till Anna Maria Island som har jättevackra stränder. Det gjorde vi också, men eftersom det regnade så tog vi bara en snabb titt och körde vidare. Vi kom till hotellet alldeles för tidigt så körde till St Armand's Circle, ett shoppingområde i närheten av hotellet. Det var mer åt det exklusiva hållet så vi köpte ingenting med åt en glass på Ben & Jerry's.

Vid halv tre var rummet klart och vi packade upp lite. Vårt rum här är en dryg tredjedel av vårt senaste rum, men det är sött.
Vi gick en runda till stranden och gatorna omkring. Hotellet ligger mitt i ett ganska exklusivt bostadsområde med kanaler och lummiga trädgårdar. Vi hittade ett helt fantastiskt hus som dessutom var till salu. Senare såg vi det i fönstret hos en mäklarfirma och priset var nästan 3,4 miljoner dollar...

Vi hade spanat in en restaurang, Cha Cha Coconuts, på St Armand's Circle tidigare och gick dit för kvällens middag.
Jag åt oxfilé med pommes och lökringar och Andreas revben. Till det drack vi varsin smoothie.
Efteråt tog vi det lugnt på rummet med TV, lite vin och jordnötter.
Stranden i Pass-A-GrilleDon Cesar ResortGatan vårt hotell ligger påSt Armand's Circle
Jag dricker daiquiry på
Daiquiry Deck

Andreas på Siesta Key Beach
SARASOTA
Lido Key 2011-04-07


Igår startade vi dagen med en löptur på stranden. Lite jobbigt, men nyttigt!
Sedan körde vi till stan. Jag hade tänkt gå på Ringling Museum of Art, som består av cirkusdirektören John Ringlings privata konstsamling, hans villa samt ett cirkusmuseum.
Villan, Ca' d'Zan, i venetiansk stil är fantastisk men utan guidad tur fick man endast se bottenvåningen. Hans konst hänger i en annan vacker italienskinspirerad byggnad kring en innergård med pelare, statyer och fontäner kopierade av kända europeiska dito. En guide lurade med mig på en tur, men tvingades avvika efter en stund för jag hade varken tid eller intresse för några längre utläggningar.
Till sist besökte jag cirkusmuseet som bl.a. bestod av en fantastisk miniatyrcirkus, cirkusens historia och ett rum med bevarade tågvagnar, cirkusvagnar, burar etc.
Andreas hämtade mig och vi åkte och handlade lite mat. Sen åkte vi tillbaka till Lido Key och badade.
Det känns nästan som om man bor här eftersom hotellet verkligen ligger mitt i ett lugnt och fint bostadsområde. Centrum är också så litet och mysigt.

På kvällen hade vi bestämt oss för att äta på Daiquiry Deck. Vi drack varsin intressant daiquiry och åt varsin sandwich.
När vi kom hem åt vi en mango key lime-paj, vi köpte i affären.

Idag åkte vi till Siesta Key, som ska ha stadens bästa strand. Den var också jättefin. Sanden var så mjuk och kritvit och vattnet det klaraste vi sett hittills. Problemet var bara att det verkade som om alla var där. Stranden är väldigt bred och lång, men mycket folk vid strandkanten. Vi hade dock en underbar dag i vågorna.
Stannade till i Siesta Key Village på vägen hem och tittade även lite i Sarasotas centrum innan vi åkte hem.

Gick till Daiquiry Deck igen och beställde varsin daiquiry i baren. Gick till stranden och tittade på solnedgången och sen tillbaka till restaurangen för middag.
Andreas åt en sandwich med ryggbiff och ost och jag baconlindad oxfilé med rostad potatis, citron- och vitlökssås, mangosalsa och grönsaker. Riktigt gott! Till det blev det en daiquiry till.
Ca' d'Zan, Ringling Museum

Museum of Art, Ringling Museum

Lido Key mot Longboat Key

Naples-Fort Myers

Andreas badar i poolen på
Staybridge Suites i Naples

VIA GASPARILLA ISLAND TILL NAPLES
Naples 2011-04-08

Vi lämnade vårt hotell och körde först in till St Armand's Circle för att köpa vin tillverkat med tropiska frukter, men affären hade inte öppnat så vi körde vidare. Målet för dagen var Naples, men vi hade tänkt ta en avstickare till Gasparilla Island. Vi skulle köra rakt fram hela tiden och trodde att det gick som det skulle, men när vi kom in i en stad med ett märkligt T-kors anade vi oråd. Vi gick in i en affär och frågade och då hade vi kört helt fel. Vägen hade svängt utan att vi märkt det och vi skulle fortsatt på en annan väg. Så det var bara att köra tillbaka en lång bit och sedan ta en annan väg dit. Det blev totalt en dryg timme vi fick köra extra.
Ön var ialla fall jättevacker, men sina vackra lyxiga trähus, perfekt klippta gräsmattor och symmetriska bougainvillaehäckar.
Vi parkerade bilen och gick ut till stranden. Havet hade en underbar färg, men sanden var annorlunda än de andra vi varit på. Den här var inte lika vit och istället för att vara kall blev den olidligt varm. Det fanns även väldigt många snäckor.
Efter ett par bad och en promenad längs stranden körde vi vidare. Vi hittade lätt till vårt hotell som ligger på huvudvägen (den som sträcker sig från Tampa till Miami).
Lämnade våra saker på vårt rum och gick ner till poolen för ett bad. Intill poolen finns en bar som ser ut som en typisk strandbar med palmbladstak. Beställde en Piña Colada som vi avnjöt vid poolkanten.

Senare på kvällen körde vi ut för att leta upp TGI Fridays. Trots att den skulle ligga längs huvudvägen och att jag hade adressen lyckades vi köra förbi den och hamnade nere i downtown. Till slut fick vi fråga om vägen och så småningom hittade vi.

De hade specialpriser på olika 3-rättersmenyer och vi valde sallad respektive "potstickers", biff med pommes och broccoli till huvudrätt och Oreoglass till efterrätt.

När vi kom tillbaka till hotellet tog vi det bara lugnt framför datorn.

Fin strand på Gasparilla IslandBoca Grande Lighthouse, Gasparilla Island

Andreas äter frukostJag äter fajitas på Chili's
NAPLES OCH SEGLING
Naples 2011-04-10

Vi började gårdagen med en jättegod frukost. Förutom toast, äggröra, korv, flingor & mjölk och yoghurt fanns muffins, smulkaka och våfflor man gjorde själv. Jättegott.

Jag hade bokat en seglingstur kl 12 som överraskning till Andreas. Dessförinnan besökte vi en souvenirbutik och en trädgårdshandel längre nedför gatan.
Sen körde vi mot Marco Island där båten skulle finnas. Det var en liten katamaran med plats för 6 passagerare. Det var också 6 stycken på den här turen, vi och två par från Miami.
På väg ut fick vi se tre delfiner i yttre hamnen och kaptenen berättade att det för någon vecka sedan hade varit en stor delfin som hoppat upp i en båt i samma hamn.

Vi blev bjudna på öl, vin, läsk och frukt och det var superhärligt att vara ute till havs och njuta av solen. Vi stannade också för ett dopp. Det var så skönt i vattnet, 27 grader.
På vägen tillbaka såg vi ytterligare två delfiner.

När vi kom tillbaka till Naples stannade vi i centrum och gick en runda i de gamla delarna kring 3rd Street med vackra hus och dyra butiker. Men vi märkte av finanskrisen då ett helt shoppingkomplex stod tomt.
Gick också ut till stranden och piren där det stod en massa folk och fiskade. Där fick vi se två delfiner till. Stranden var jättefin och mysig med alla palmer och fina villor bakom träden.

Vi funderade på att äta på en restaurang på shoppinggatan 5th Avenue, men det slutade med att vi åkte till TGI Fridays igen; de har ju så god mat.
Den här gången blev det hamburgare för mig och pasta med kyckling och räkor för Andreas. Efteråt åkte vi till Lowermilk Beach Park för att titta på solnedgången. Den var jättevacker.
Sedan körde vi tillbaka till hotellet och tog det lugnt.

Idag körde vi till Delnor Wiggins State Park som ligger i norra Naples. Det var en lugn och skön strand, men ändå en del folk där med tanke på att det var söndag.
Sedan körde vi tillbaka till hotellet och badade en stund i poolen innan vi tog en knapp timmes träningspass på gymmet.

Middagen intogs på restaurang Chili's som ligger i närheten av hotellet. Vi åt jättegod kycklingfajitas.
Sen körde vi till Cheesecake Factory och köpte en cheesecake med vit choklad, makadamianötter och kola. Den åt vi på hotellet lite senare. Supergott!
På seglingskatamaranenAndreas på Naples Pier5th Avenue, NaplesSolnedgång över Lowermilk Beach Park


Jag på Fort Myers Beach Pier
Middag på Yuccatan
FORT MYERS BEACH & SANIBEL ISLAND
Fort Myers Beach 2011-04-12

Vi checkade ut från Staybridge Suites i Naples och körde norrut mot Fort Myers Beach. Det var inte så långt så när vi kom dit var såklart inte rummet klart.
Vi lade oss på stranden en stund. Den var riktigt bred och fin och en bit ifrån oss såg vi ett par delfiner igen.

Inte förrän vid halv tre fick vi vårt rum. Vi packade upp lite och gick tillbaka till stranden.

På kvällen tog vi bilen in till centrum, som bestod av några souvenirbutiker, en del restauranger och piren. Vi gick runt lite i butikerna, tittade på ett stort stim stingrockor från piren och beundrade solnedgången från Times Square med ett par tusen andra. Den var väldigt fin den kvällen. Så fort solen gick ner började olika gatuartister sina uppträdanden.
Vi gick till en mysig restaurang, Yuccatan, och åt varsin kyckling sandwich med pommes.
Efteråt åt vi en stor glass på Dairy Queen. Det var jättegott.

Idag tog vi bilen till Sanibel och Captiva Islands som ligger norr om Fort Myers Beach. Vi började längst i norr och stannade för att bada på Captiva Beach. Det var jättemysigt där.

Sedan körde vi till Bowman's Beach och badade där. Man fick betala för parkeringen och den gav ingen växel så det blev en timme på vardera strand.

Vi körde vidare söderut och tittade på öns fyr. Sen stannade vi och badade en gång till, sista badet den här resan. Tråkigt...
Vi stannade vid ett outletvaruhus på vägen, Andreas ville hitta en ny kostym. Jag gick in till GAP och hittade ett par shorts jag provat i Orlando, men de fanns inte i min storlek där. Här hittade jag dock så jag köpte dem. På rea var det också.
Andreas ville gärna äta på Denny's så vi körde in mot Fort Myers och till slut hittade vi den ute vid motorvägen.
Jag åt pannbiff med barbecuesås, pommes och lökringar och Andreas åt club sandwich. Sen tog vi med oss en Oreo cookie paj som vi åt i bilen. Den var supergod.
Eftersom vi redan var ute vid motorvägen tyckte vi det var lika bra att köra till en stor outlet Andreas spanat in.
Vi hade en dryg timme på oss. Han hittade inte den färg på kostymen han ville ha, men när vi gått runt några varv bestämde han sig för att köpa en annan, den kostade ändå bara 100 dollar.
Sen funderade han på att köpa ett par dyra Bose-hörlurar efter de stängt butiken, men kom fram till att han inte skulle ha dem i alla fall.

Vi stannade till i en mataffär på vägen tillbaka för att köpa med oss en del saker hem.
Sedan var vi tillbaka i Fort Myers Beach strax efter 22.


Andreas i Fort Myers BeachSolnedgång över Fort Myers BeachBowman's Beach, Sanibel IslandLighthouse Beach, Sanibel Island

 


HEMRESA
Malmö, Sverige 2011-04-14

Vi gick upp vid 8-tiden, åt frukost och packade ihop det sista. Det var strålande väder och det kändes trist att lämna.
Vi körde ungefär samma väg som igår och det var faktiskt ganska långt till flygplatsen.
Vi checkade in på nätet kvällen innan så vi var där inte extremt tidigt. När vi skulle lämna bagaget hade vi naturligtvis övervikt i båda väskor. Fick packa om lite, vi hade knappast 18 kg i handbagage ändå. Men efter en stunds ompackning sen såg vi att Andreas fick checka in ett extra bagage med sitt SAS-kort så vi packade om ytterligare en gång och han checkade in sin ryggsäck.
Vi fick veta att flyget var två timmar försenat p.g.a. ovädret i New York, men eventuellt skulle de komma iväg tidigare och då skulle vi hinna med vårt Köpenhamns-flyg.
När vi kom fram till gaten hade de börjat boardingen och vi kom iväg bara en timme försenade.
Vi fick fina vyer över platser vi besökt under resan och bredvid satt en jättetrevlig man vi pratade lite med.

På Newark fick vi skynda oss så vi skulle hinna med nästa flyg, vilket var tråkigt för jag hade hoppats på att sitta ner och ha det skönt med en kaffe eller nåt.
Tittade lite på film och spelade spel på planet. Men hemresan med Continental var inte lika bra som ditresan med Air Canada, särskilt inte maten.

Vi landade klockan 7 på morgonen, trötta eftersom det inte blivit mycket sömn under flygturen.Vid Holiday Inn Fort Myers Beach
Utsikt över Fort Myers, Sanibel
Island och Cape Coral