- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Ungern.

Ungrarna har har haft det tufft genom åren och det syns fortfarande här och var, men turismen växer sig starkare och det finns massor att se. En bra start är huvudstaden Budapest som är både vacker och billig.
Ett annat tips är Balatonsjön som erbjuder fina bad för små pengar.
Ungern bjuder även på god mat, goda viner och bra shopping.

Resedagböcker
BUDAPEST 2002
Spenderade en weekend i huvudstaden när jag studerade i Wien.
Läs mer
  BUDAPEST 2013
Jag åker tillbaka till Budapest med sambon under några dagar i april.
Läs mer
 
   

Platser
BUDAPEST (Antal dagar: 2+3)
Ungerns huvudstad får tävla med Prag om att vara Östeuropas vackraste stad. Husfasaderna må kanske inte vara lika färglada och välrenoverade som i centrala Prag, men operan, badhusen, praktvillorna längs Andrássy och det gräddtårteliknande parlamentet går verkligen inte av för hackor. Det är något dyrare än i Prag, men fortfarande mycket billigare än städerna i Västeuropa. Centrum är större än Prag och det är längre mellan sevärdheterna. Då kommer tunnelbanan väl till pass, men akta er för kontrollanterna som inte är sena med att hoppa på turisterna och kräva pengar för ostämplad biljett, för stor ryggsäck eller vad som helst... Men från andra besöket har jag noterat att de numera oftare står vid ingången och ser till att man stämplar biljetten och inte vid utgången för att sätta dit dem som inte har gjort det.
Ett annat alternativ är en hop on/hop off-buss som jag normalt inte befattar mig med, men här är det faktiskt billigt för en 48-timmarsbiljett och i många fall ingår även en flodkryssning.
Hinner man rekommenderar jag några timmar i ett av de många badhusen.
Betyg: 8

Vårt boende: ART & DESIGN STUDIO (Antal nätter: 3)
Rent, snyggt och nyrenoverat. Finns fullt utrustat kök med te och kaffe. Liten laptop med bredband finns att låna gratis. Mysigt sovloft, dock med lite besvärlig trappa för små barn eller folk som inte går obehindrat. Trevlig och hjälpsam personal.
Kontakt: Akadémia utca 14, Budapest. (lägenheterna har olika adresser). Tel: +36 20 587 8184. E-mail: artdesignstudio@hungary.org
Betyg lägenhet: 9       Betyg läge: 8