- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - United Arab Emirates.

Detta ökenland har vuxit enormt de senaste 20 åren efter att den ena skyskrapan efter den andra poppat upp ur sanden, den ena högre och vräkigare än den andra. Kanske storhetsvansinne hos dem som bestämmer då man vill vara störst och bäst med allt. Vad sägs om världens högsta byggnad, världens lyxigaste hotell, världens högsta hotell, världens största konstgjorda öar och en av världens största inomhusskidbackar?
Vackert eller plastigt? Det är upp till besökarna att själva avgöra.

Resedagböcker
DUBAI 2010
Har ett dygns stopover i Dubai på vägen hem från Seychellerna.
Läs mer
  DUBAI 2015
På vägen hem från Maldiverna gör vi ett fyra dagars stopp i Dubai.
Läs mer
 
   

Platser
DUBAI (Antal dagar: 1+3,5)
Dubai är en ständigt växande stad. Vartannat hus ungefär är under uppbyggnad och ingenting är sig likt från vecka till vecka. Det är också stora avstånd men taxi är billigt och man har byggt en metro som byggs ut allteftersom. Det är ett bra sätt att ta sig runt och till flygplatsen och dit den inte går kan man ta buss eller taxi, vilket är väldigt billigt. Mer info: www.dubaimetro.eu
Dubai har flera olika centrum, för besökare är de viktigaste: gamla stadsdelarna Bur Dubai och Deira, det nya Downtown Dubai som kretsar kring Burj Khalifa och Dubai Mall samt Dubai Marina, där många hotell ligger. Jumeirah, den långa stranden som sträcker längs större delen av Dubais kust, är bred och torftig och på vissa ställen ganska skräpig. Avfallshantering och återvinning är inte emiratets starka sida och är ett ökande problem. Delar av strandlinjen tillhör hotellen och delar är offentliga. Om bad är huvudsaken med resan rekommenderas hotell med egen strand.
Dubai är inte så strikt religiöst, men man måste klä sig anständigt och alkohol serveras bara på hotell och vissa andra ställen.
Betyg: 8

Vårt boende 1: LE ROYAL MERIDIEN BEACH RESORT, JUMEIRAH (Antal nätter: 1)
Hotellet är inte nytt, men naturligtvis fantastiskt vackert, rent och fräscht som det bör när det är femstjärnigt. Servicen är perfekt och alla hjälper till när man behöver det. Rummen är fantastiska med balkong, storbilds platt-TV, fina badrum, minibar, små gåvor som choklad, frukt, vatten och kakor etc. Ligger på stranden och det finns också tre stora pooler. Frukost ingår inte, men den är utan dess like och innehåller allt. Man kan betala extra för Club Lounge-tillgång, vilket innebär fri fika på dagen och drinkar på kvällen.
Kontakt: Al Sufouh Road, Dubai Marina. Tel: +971 4 399 5555. E-mail: reservations@lrm-gh-dubai.com
Webbsida: www.leroyalmeridien-dubai.com
Betyg hotell: 10    Betyg läge: 9

Vårt boende 2: AL MUROOJ ROTANA HOTEL, DOWNTOWN DUBAI (Antal nätter: 4)
Ett femstjärnigt hotell med gångavstånd till Dubai Mall och en 20 minuters promenad till metron. Det är en del av ett stort komplex med en massa lägenheter. Ett stort poolområde i mitten, men bara en av dem tillhör hotellet. Källaren har gym, jacuzzi och spa. Fantastisk service med personal som gör sitt yttersta för att behaga sina gäster. Det finns restaurang och Club Lounge. Frukost kostar extra. Internet på rummet ingår inte alltid, det beror på bokningen.
Kontakt: Al Saffa Street. Tel: +971 4 321 1111.
Webbsida: www.rotana.com/almuroojrotana
Betyg hotell: 9    Betyg läge: 9