- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Tyskland.
De flesta svenskar kommer någon gång till Tyskland, men det är inte alla dem som verkligen upptäcker landet. I många fall blir det bara en genomresa till Sydeuropa eller Alperna. Men det stora landet är fantastiskt vackert med sina historiska städer, sagoslott, gröna landsbygd med sjöar och berg och de vita stränderna i norr.
Jag har själv varit mycket i Tyskland som barn. Som vuxen väldigt lite, men det ändrar jag gärna på!

Resedagböcker
MOSELDALEN 2019
Bilrundtur längs Mosel och via Luxemburg innan vi åker vidare till Alsace.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
MOSELDALEN (Antal dagar: 3)
Floden Mosel börjar i Vosges-bergen i Frankrike rinner längs gränsen mellan Luxemburg och Tyskland och rinner slutligen ut i Rhen vid Koblenz i Rheinland-Pfalz.
Den undersköna Moseldalen sträcker sig från Trier till Koblenz där Mosel slingrar sig fram med branta sluttningar på båda sidor. Sluttningarna täcks av otaliga vinodlingar, framför allt den norra sidan som kallas Eifel. Man odlar framför allt rieslingdruvor.
Längs floden ligger vackra byar med sina karaktäristiska korsvirkeshus. Några exempel är Cochem, Beilstein, Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues och den största staden Trier, som grundades av romarna och är Tysklands äldsta stad. Här finns ett flertal romerska byggnader kvar.
Betyg: 8

  FERIEWOHNUNGEN PHAM, COCHEM
(Antal nätter: 3)
Mycket centralt belägen lägenhet (endast några meter från Marktplatz) med rymligt kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Inredningen är modern och mycket ren och fräsch. Köket är väl utrustat, men man måste själv ordna med filter till kaffekokaren.
De trevliga innehavarna till lägenheten möter upp vid ankomst och visar hur allt fungerar och tipsar om var man kan ställa bilen gratis.
Kontakt: Unterbachstrasse 9.
Telefon: +49 1515 5797138
Betyg boende: 10     Betyg läge: 10