- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Tjeckien.
Ett öststatsland med en historia därefter. Men det är preskriberat nu. Här finns fantastisk natur, många historiska platser, god mat, väldigt mycket, god och billig öl. Få turister kommer dock längre än huvudstaden Prag, som en av Europas vackraste och billigaste städer.

Resedagböcker
PRAG 2002
Spenderade en weekend i huvudstaden när jag studerade i Wien.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
PRAG (Totalt antal dagar: 5)
Prag är en av Europas turiststäder och den är tacksam att åka till eftersom det är så billigt. Man kan äta och dricka gott, bo samt shoppa billigt, men de renodlade turistsakerna är inte lika prisvärt. Och det billiga boendet är enkelt, mycket enklare än man är van vid i Sverige.
Innerstaden är en fantastisk sevärdhet i sig eftersom den underhållts och renoverats så väl. Byggnaderna är magnifika och husfasaderna längs varenda gata sprakar i olika färger. Det är lätt och behagligt att promenera till alla sevärdheter, och vill man ta sig längre ut funkar tunnelbana och bussar bra.
Betyg: 9
  TRAVELLERS HOSTEL ISLAND (Antal nätter: 1)
Detta hostel ingår in en grupp hostels som finns över hela Prag. Efter vad jag hört ska detta vara ett av de finare, men det är trots detta det sämsta hostel jag bott på i hela mitt liv. Det finns två stora sovsalar med ca 30 respektive 20 våningssängar. Män och kvinnor sover tillsammans. Det är dock billigt och en mycket enkel frukost samt lakan ingår. Fördelen med hostlet är att det ligger mycket centralt i Prag mitt på en ö i Moldau.
Kontakt: Strelecky ostrov 36, Praha 1. Tel: +420 224 932 991.
E-mail: hostel@travellers.cz Webbsida: www.travellers.cz
Betyg hostel: 4     Betyg läge: 9

BOTEL ALBATROS
(Antal nätter: 2)
Hotellet är en mysig båt med fräscha rum och trevlig inredning. Bra läge på floden i närheten av Gamla Staden. Frukost ingår.
Kontakt: Nábřeží Ludvíka Svobody, Praha 1. Tel: +420 224 810 547.
E-mail: info@botelalbatros.cz Webbsida: www.botelalbatros.cz/sv
Betyg hotell: 7     Betyg läge: 8