- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Storbritannien.

Mäktiga Storbritannien med sina lustiga skottar, patriotiska walesare och präktiga engelsmän har inte lockat mig särskilt mycket trots vacker natur, fantastisk arkitektur och rikt kulturliv. Hamnade dock i England för att jobba och sedan dröjde det 10 år innan jag återkom. Då för att besöka vackra Edinburgh.

Resedagbok
EDINBURGH 2015
Weekend-resa i slutet av maj med maken och svärmor.
Läs mer
     
     


Platser
LONDON (Antal dagar: 2)
London, en av Europas stora metropoler. Vad finns inte här? Jag hann dessvärre inte se så mycket eftersom mycket tid gick till jobb, men det är definitivt läge att komma tillbaka en dag. För soliga dagar, ta en rundtur och se Parlamentet med Big Ben, Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace, Hyde Park, St Paul's Cathedral etc.
När regnet står som spön i backen finns det lika mycket att göra. Shopping på Oxford Street, vaxmuseet Madame Tussaud's (som väl är världens bästa?) eller konstmuseet Tate Modern.
Betyg: 9

Vårt boende: PICCADILLY BACKPACKERS (Antal nätter: 1)
Stort hostel med perfekt läge vid Piccadilly Circus. Inte särskilt fräscht och rent och servicen är sådär. Man kan köpa frukost.
Kontakt: 12 Sherwood Street. Tel: +44 20 7434 9009. E-mail: bookings@piccadillybackpackers.com
Webbsida: www.piccadillyhotel.net
Betyg hostel: 3    Betyg läge: 10TORQUAY (Antal dagar: 19)
Torquay är nog mest känt för TV-serien "Pang i bygget", men det har varit en semesterort i många många år. Det är lätt att förstå varför. En charmig kuperad stad med vackra parker och långa stränder.
Betyg: 9NEWQUAY (Antal dagar: 1)
Under min vistelse i Torquay gjorde vi en dagstur till denna lilla pärla i vackra Cornwall. Här finns fina stränder och en hamn med en märklig hög klippa/ö med ett hus på. Shoppinggatan har både varierade butiker och mysiga caféer. Jag besökte Blue Reef Aquarium som var ganska litet men intressant. Här finns dessutom ett prisbelönat zoo och National Maritime Musem. Orten är också känd för sitt nattliv och surfingvågor.
Betyg: 8EDINBURGH (Antal dagar: 2,5)
Edinburgh är en fantastiskt vacker stad med så många byggnader som överlevt i flera århundraden. Centrum är relativt kompakt och man kan gå runt även om det är kuperat med backar och trappor. Att promenera längs Royal Mile, från Edinburgh Castle till Palace of Holyrood House, i Old Town är ett måste. Parken Princes Gardens, nedanför Edinburgh Castle i New Town är också väl värd ett besök.
Den berömda utsikten över staden med Dugald Stewart Monument i förgrunden får man från Calton Hill, som är en enkel promenad från New Town. Vill man komma ännu högre upp och se hela staden kan man ta sig upp på den slocknade vulkanen Arthur's Seat, intill Palace of Holyrood House, men det är en betydligt tuffare promenad.
Det är enkelt att ta sig runt i Edinburgh med buss och spårvagn, men det är bra att ha jämna pengar för man får ingen växel tillbaka. Till flygplatsen går en speciell flygbuss, men man kan också ta spårvagnen (lite dyrare).
Betyg: 10

Vårt boende: ST GILES APARTMENTS (Antal nätter: 3)
Har många lägenheter i Old Town. Vi bodde i en 3:a på Old Fishmarket Close, bara några meter från High Street på Royal Mile. Lägenheten var snyggt inredd och saknade inget; kök var fullt utrustad och hade t.o.m. tvättmaskin. Sovrummen var små men det fick plats en dubbelsäng. Det fanns hiss upp från entrén. Gratis wifi.
Man hämtar nyckeln på kontoren lite längre ner på High Street och kommer man efter kl 19 finns den i en liten box vid grinden. Personalen här hjälpsam och vänlig.
Kontakt: 1 Byres Close, 375 High Street. Tel: +44 131 477 3680. E-mail: info@apts-edinburgh.co.uk
Webbsida: www.apts-edinburgh.co.uk
Betyg: 9    Betyg läge: 10