- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Spanien.Barcelona 2009 | Mallorca 2012 | Andalusien 2013 | Menorca 2015
ANDALUSIEN
25 APRIL - 4 MAJ 2013
Fick ID-biljetter av Norwegian i julklapp på jobbet och ville utnyttja dem även om året är ganska fullbokad av resor. Hade dessutom två semesterveckor kvar att utnyttja före den 1 maj så lade in två i april. Jag fick dock vänta på sambon skulle få godkänd semester. Sen hade vi problem att välja vart vi skulle resa. Till slut blev det Malaga. Hade tänkt några slappedagar i Marbella, men resan blev omfattande allt eftersom. Vi bokade om hemresan till några dagar senare för att få plats med det mesta av det jag ville se.

Fler bilder från Andalusien
 
UTGIFTER SEK
Flygbiljett (standby)
Boende
Mat
Transporter
InträdenTotalt
691
2 592
1 456
616
367


5 722
OBS!
Flygresan var en ID-biljett som kostade NOK100+ skatterna. I transporter ingår både bussar mellan platserna, till flygplatsen och inom städerna. I Inträden ingår Granada City Pass med fritt inträde till Granadas museer och ett antal bussresor.

Granada | Sevilla | Ronda | Marbella

Granada


Restaurante
El Huerto de Juan RanasAndreas äter middag

GRANADA
Granada 2013-04-25


Trötta efter långa dagar på jobbet och sena kvällar med reseplanerande åkte vi till stationen vid kvart i nio. Incheck hade jag redan fixat dagen innan så vi satte bara väskorna hos mina kolleger på Norwegian och gick upp till loungen en stund innan vi gick till gaten. Flygen avgick lite före tid och vi njöt av vackra vyer av Sierra Nevada innan vi även landade före utsatt tid som var 14:45. Vi stod utanför Granada-bussen redan 14:55. Den skulle gå klockan 16 och det stod flera som också skulle med. Vi frågade om de hade biljetter, men liksom oss hade de inte det. Eftersom det enligt hemsidan inte fanns platser kvar anade vi att det ändå var möjligt att köpa av chauffören, annars skulle det bli en kamp om eventuella lediga säten.
Ett alternativ var att åka in till stan och ta en annan buss, men vi tog chansen och väntade. När chauffören kom och bad oss sätta in våra väskor i bagageutrymmet kändes det hoppfullt och det visade sig finnas plats till nästan alla som stod där. Tur att vi kom tidigt!

Kvart över sex var vi framme och hoppade på en buss in till centrum. Frågade en tjej på bussen om hon visste var vi skulle hoppa av och precis då var det dags. Såg till och med hotellet från bussen. I receptionen möttes vi av en härliga man, vars engelska bara var hjälplig, men han försökte gott. Fick vårt rum och gick direkt ut för att hämta vårt City Pass som vi bokat för att kunna besöka Alhambra. Det första stället hade stängt så vi gick till nästa och hann precis innan de stängde.
Sedan tog vi en promenad längs den lilla floden Río Darro, kantad av lummig grönska och en massa gamla hus. Kom fram till ett mysigt torg, Calle Chirimías, precis nedanför Alhambra. Här fanns uteserveringar och mysiga bänkar under blommande träd. Vi fortsatte upp genom de gamla slingrande gränderna i stadsdelen Albaicín till Mirador de San Nicolás, där utsikten över Alhambra är magnifik, speciellt i solnedgången då det lyser i guldaktigt sken, men ikväll var det mulet så det fick vi inte se.

Det fanns en restaurang med en terrass med likafin utsikt. Vi var hungriga, men ville samtidigt se Alhambra lysas upp av lampor så vi satte oss där och beställde varsitt glas rosévin. Andreas åt en oxsvansgryta och jag kycklingspett med grönsaker.
Sedan gick vi hem genom de gamla gränderna med souvenirbutiker och vattenpipebarer med marockans inredning. Det kändes mer som att vara i Marrakesh än i Spanien!


Río DarroCalle ChirimíasUtsikt över Alhambra från vår restaurangMosteiro de CartujaMyrtengården, Nazridpalatset
ALHAMBRA
Granada 2013-04-26

Idag tänkte vi besöka några av de sevärdheter som ingår i City Passet. Vi började med att ta bussen till Mosteiro de Cartuja som låg i stans utkant. Klostret byggdes på 1500-talet och hade en fin innergård full av apelsinträd. Kyrkan var magnifik med sin barockkupol, takmålningar och ett litet rum med ett slags altare helt i guld.
En halvtimme senare tog vi bussen tillbaka till centrum och besökte först Kungliga kapellet där Ferdinand och Isabella ligger begravda under ett enormt mausoleum av marmor. Sen gick vi vidare till katedralen. Den var helt enorm, men ganska tom och kal.

Efteråt gick vi en runda längs floden igen och satte oss sedan på Subway och åt lunch innan vi tog bussen upp till Alhambra. Det vars stålande väder, men vi såg molnen närma sig. Vi hade en eftermiddagsbiljett med start klockan 14. Funderade på om vi skulle hinna se Alcazaba innan vårt besök i Nazridpalatset kl 14:30. Efter att ha pratat med ett par som precis kom ut därifrån kom vi fram till att vi skulle hinna. Det bestod av ett par torn med fantastisk utsikt åt alla väderstreck och så ett antal rester av moriska hus.
Vi hann lagom till vår bokade tid på Nazridpalatset, som var fantastiskt med den moriska arkitekturen, dammar, fontäner och mysiga trädgårdar med apelsinträd och cypresser.

Efteråt fortsatte vi till sommarresidenset Generalife som bestod av olika trädgårdare med fontäner och blomsterplanteringar. Det var jättefint.Sedan gick vi tillbaka för att se resten av Alhambra, t.ex. Carlos V:s palats.

Tillbaka i centrum delade vi en supergod glass och gick därefter till ett annat kloster som ingick i City Passet. Det var dock inte lika fint som det förra.
Gick även in och köpte lite frukost i en affär, lämnade varorna på rummet och gick vidare till det vackra torget nedanför Alhambra. Satte oss på en uteservering och beställde en trerättersmeny. Jag åt en sallad, kotlett med pommes och Andreas gazpacho och en fläskgryta. Till efterrätt åt vi tiramisu.

Vi ville gärna upp till Mirador de San Nicolás igen för den här gången lyste solen. Alhambra skimrade så vackert på vägen upp, men när vi väl nått utsiktsplatsen hade solen gått ned för långt bakom berget. Det var dock fint ändå.

Vi satt kvar en stund bland allt folk som drack och umgicks. Sen gick vi tillbaka till centrum för att hitta en trevlig bar. Det var massor med folk ute överallt.
Vi valde till slut ett ställe och beställde varsin mojito. Den var väldigt annorlunda, men god. Sen gick vi tillbaka till hotellet och betalade eftersom vi åker vidare tidigt imorgon bitti.
 


Lejongården, Nazridpalatset

Generalife

Calle Chirimías nedanför Alhambra

Sevilla


Real Alcázar

Plaza España

SEVILLA
Sevilla 2013-04-27


Vi tog bussen till busstationen och köpte biljett till Sevilla. Bussen avgick klockan 8 och vi var framme kl 11. Vi gick till vårt hotell som ligger i norra delen av den gamla stadskärnan. Fick vårt rum direkt, bytte om och gick ut på stan. Vi satte oss en stund på Starbucks och fikade.
Sedan gick vi vidare längs gågatan in till centrum, tittade på katedralen med det magnifika Giraldatornet och alla vackra torg och färgglada och utsmyckade byggnader. Det är väldigt rent och snyggt överallt och byggnaderna är i de flesta fall helt nyrenoverade. Charmigt med en massa hästdroskor överallt också.

En av sevärdheterna jag gärna ville besöka i Sevilla var det kungliga residenset Real Alcázar. Vi bestämde oss för att ta det nu på eftermiddagen och ställde oss i den långa kön utanför. Området består av en massa ihopbyggda palats i många olika stilar, framför allt morisk och barock. På baksidan finns en fantastisk park med palmer, brunnar, fontäner och blomsterrabatter, även här i en mängd olika stilar. Det var fantastiskt fint och vi stannade ett par timmar.

Sedan fortsatte vi mot Parque María Luisa, som anlades inför den iberoamerikanska utställningen 1929. Det är en jättefin park och många av utställningens paviljonger finns kvar, de flesta som museer eller som del av universitetet.
Plaza de España med den halvcirkelformade och pelarkantade byggnaden och kanalen med sina vackra broar är fantastiskt och tveklöst en av Sevillas landmärken. Vi stannade en lång stund där och gick sedan vidare till Plaza de América med vackra rosenplanteringar och byggnader.

Klockan var över sju och vi tänkte leta upp den andra busstationen för att köpa biljett till nästa destination Ronda.
Det tog en stund innan vi hittade den och sen var vi rejält hungriga, frusna och trötta i fötterna. Vi satte oss mer eller mindre på första bästa restaurang, en spansk sportbar utan meny på engelska. Vi kämpade med översättningen och lyckades till slut hitta något att beställa. Andreas tog en trerättersmeny med först nachos och en tallrik tapas, sedan hamburgare och cheesecake till efterrätt. Jag åt också en hamburgare, men tyckte inte den var så god för den var alltför rå.
Efter maten gick vi direkt hem.


Giraldatornet från Plaza del Triunfo
Patio de las Doncellas, Real Alcázar
Real Alcázars trädgård


Iglesia de Santa Ana, Triana

Giraldatornet i solnedgången
BLÅSIGT OCH STÄNGT
Sevilla 2013-04-28

Vi började dagen med att gå ned till floden och titta på den kända broarna som byggdes inför världsutställningen 1992, t.ex. Puente de la Barqueta som är en av Sevillas landmärken. Det var kallt och blåsigt så vi hoppade på en buss in till centrum efteråt. Hoppade av vid tjurfäktningsarenan och Torre del Oro, ett gammalt utkikstorn från 1200-talet. Sedan gick vi vidare mot katedralen som skulle öppna för turister först kl 14:30 eftersom det är söndag, men när vi kom dit var portarna öppna och man kunde gå in gratis. Dock var delar av den avstängd för pågående gudstjänst och man kom inte ut till gården med alla apelsinträd. Det hade börjat regna och det var skönt att komma inomhus en stund. Katedralen var väldigt stor, men inte så mycket att se egentligen.

Vi bestämde oss för att gå över bron till den gamla stadsdelen Triana på andra sidan floden. Vi gick runt bland de smala gatorna som började leva upp efter att folk började återvända från kyrkan.

Vi började bli hungriga och gick tillbaka till centrum. Såg en reklamskylt för McDonald’s och blev sugen på en McRib som jag inte sett sedan början av 1990-talet. Blev sugen på den så vi gick dit och passade samtidigt på att värma oss lite för blåsten var rejält nerkylande.

Efteråt gick vi tilbaka till Parque María Luisa en sväng. När vi precis kommit dit blev vi utslängda av en vakt som menade att parken var stängd. Vi fattade ingenting och ingen annan heller verkade det som. Enligt skyltarna ska den vara öppen till midnatt. Parken var full av familjer som spelade boll, fotograferade eller satt i gräset och slappade och uteserveringarna var packade av folk. Vi gick ut och runt om parken och frågade på ett café varför den var stängd. Han svarade p.g.a. vädret, att det var blåsigt! Efter den förklaringen blev frågetecknet ännu större för det blåste ja, men inte mer än en normalblåsig dag i Malmö. Lite längre bort såg vi en grind som var öppen så vi gick in igen och stannade en bra stund med flera andra. Men sedan kom även polisen körande och sa att det var stängt så vi gick ut igen. Det hela var märkligt och irriterande, men vi hade roligt åt caféinnehavarens förklaring.

Resten av dagen tänkte vi spendera i ett köpcentrum vi gick förbi igår, men när vi kom dit var det stängt! Vi hade sett en hel del öppna butiker och tog för givet att den största av dem alla skulle vara öppen, men så var det alltså inte. Vi gick tillbaka till hotellet och vilade istället.

På kvällen gick vi ut för att äta och promenerade längs shoppinggatan igen och hittade en affär som var öppen så vi gick in och tittade på kläder. Jag var på jakt efter vita byxor och hittade två samt lite strumpbyxor. Andreas köpte två t-shirts och en tjock tröja som kan behövas här.
Sedan satte vi oss på en mysig restauranggata i närheten av katedralen. Valde en lokal äldre restaurang, Casa Robles, och beställde vitt vin, en tallrik blandad fisk till Andreas och fläskfilé med mandel- och sherrysås till mig. Efteråt gick vi vidare för att hitta en trevlig bar, men hittade inget speciellt och gick hem istället. Till skillnad från igår var nästan ingen ute.
 


Puente de la Barqueta

Torre del Oro

Plaza de América, Parque María Luisa

Ronda


Parroquia Santa María la MayorAndreas i ruinerna av arabiskt bad

RONDA
Ronda 2013-04-29

Vår buss till Ronda skulle avgå kl. 10 så vi gick till floden för att ta bussen därifrån till stationen. Vi hade tänkt köpa frukost på vägen, men hittade inget så vi åt bara en torr brödskiva vi hade kvar sedan tidigare på bussen.

Det var väldigt vacker utsikt över berg och sjöar längs vägen. Vi kom fram kvart i tolv och hittade vårt hotell snabbt. Vi bytade om till lite varmare kläder, för här är det kallt! Ungefär kylskåpskallt och mulet. De nya kläderna vi köpte kom väl till användning.
Vi gick först och tittade lite i affärer för det började regna. I en dyr herrbutik köpte Andreas ett par mörkblå byxor som reades ut.
Vi noterade att Burger King hade någon Steakhouseburgare med barbecuesås, bacon och lökringar som lät så gått att vi åt vår lunch där.

Sedan gick vi vidare mot den gamla staden på andra sidan av Puento Nuevo, ”Nya Bron”, Rondas landmärke. Bron är från 1700-talet och spänner över den djupa ravinen som delar gamla och moderna Ronda. Vi gick ner en bit i ravinen och fick en fantastisk utsikt över bron och vattenfallet precis nedanför.Vi gick också vidare under bron och hittade ett gammalt vattenkraftverk som inte verkade användas längre. Fortsatte vidare runt i gamla stan bland de små gränderna och vita husen. Vi gick tillbaka över bron och till en park som löpte längs sidan av ravinen i den moderna delen av stan. Härifrån hade man fin utsikt över både bron och floden.

Vi fortsatte nedåt mot dalen och hittade ruiner av ett gammalt arabiskt bad från Medeltiden. Det var fritt inträde idag och vi gick in. Det visade sig vara iberiska halvöns bäst bevarade arabiska bad och man kunde se alla rum, de flesta med tak, samt den teknik som användes för att dra upp vatten ur floden, leda det via akvedukter och under badet där det värmdes upp av en brasa. En film visade exakt hur det badet fungerade och det var mycket intressant.

Sedan gick vi i regnet till en mataffär, som visade sig ligga längre bort än vi trott, för att handla lite frukost och så blev det lite vin och annat.
Klockan var närmre åtta när vi kom tillbaka och vi gick ut för att leta upp en restaurang. Till slut valde vi en som låg vid torget mitt inne i den moderna delen. Det var ett litet ställe utan folk. Vi drack vin, Andreas åt tapas och jag kycklingfilé med en stark sås. Till efterrätt beställde vi en Crème Brûlée och en crème caramel. Sedan gick vi hem i regnet.
 


Andreas och jag vid Puento Nuevo
Rondas gamla stad
Medeltida Ronda

MarbellaJag med drinkar i Marbella

Andreas äter på Plaza
de los Naranjos

MARBELLA
Marbella 2013-04-30

Vi checkade ut och lät väskorna stå en stund på hotellet medan vi gick en promenad. Bussen till Marbella skulle gå först kl 12:15 och biljettkontoret öppnade 11:45.
Vi gick ner till parken som låg ute vid kanten av platån som Ronda ligger på. Det var finare väder idag och utsikten var fantastisk. Gick också bort till parken varifrån man har fin utsikt över bron.
På vägen tillbaka gick vi förbi en skoaffär och Andreas köpte ett par skor han kollat in dagen innan. Sedan hämtade vi väskorna och köpte biljetter på busstationen.

Vägen till Marbella är väldigt vacker och slingrar sig genom det otillgängliga bergsmassivet Sierra de Las Nievas där snön låg kvar på sina ställen. Speciellt häftigt när man högt uppe på ett berg kunde skymta havet i bakgrunden.
Sista biten före San Pedro de Alcantara ledde förbi de mest storslagna villor man kan tänka sig.

Marbellas busstation ligger i norra delen av staden så vi fick ta bussen in till centrum. Sedan gick vi ner till strandpromenaden för att hitta vårt hotell. Eftersom vi inte visste vilket håll vi skulle gå mot frågade Andreas en polis som hjälpte oss rätt.
Jag kunde bara boka tre nätter eftersom det då var fullt sista natten så vi frågade hur det såg ut nu och de hade något rum kvar, men det skulle kosta €100 så vi bestämde oss för att kolla upp andra alternativ.
När vi kom upp på rummet såg vi att vi hade full havsutsikt – helt underbart! Och mitt favoritljud, havets vågor, hörs genom hela rummet.

Vädret är betydligt varmare här än i Ronda så vi bytade om och gick ner till strandpromenaden och satte oss på en bar i hamnen och beställde varsin cocktail, en mojito till Andreas och en piña colada till mig. Mums!

Sedan gick vi in mot centrum och tittade lite i affärer, köpte en tröja och hamnade så småningom i Marbellas gamla stad med smala gränder, vitkalkade hus och rester av den gamla stadsmuren. Det var jättemysigt där.
Efter en tur till hotellet gick vi tillbaka för middag. Satte oss på en restaurang det mysiga torget Plaza de los Naranjos och beställde en halv flaska rosévin och delade räkor i olivolja, vitlök och spansk peppar till förrätt. Det var jättegott. Sen åt Andreas skaldjurspaella och jag oxfilé i grönpepparsås med bakpotatis. Också väldigt gott.
Efteråt gick vi direkt tillbaka till hotellet.Puento Nuevo, Ronda
Utsikt från vår balkong i Marbella
Marbellas gamla stadSnackpaus på stranden i
Puerto Banús

Jag på segelbåten tillbaka
till Marbella
PUERTO BANÚS
Marbella 2013-05-01

Strålande väder idag och vi åt frukost på balkongen. Vi hade bestämt oss för en tur till Puerto Banús, men visste inte riktigt vilket transportsätt vi skulle använda oss av, båt eller buss. Till slut blev det båten och vi fick springa för att hinna gå och köpa biljett och sedan ta oss ut på piren där båten väntade på oss. Det var vi och ett par till på en stor katamaran. Turen tog en halvtimme och man fick fin utsikt över Marbella och bergen i bakgrunden.
Hamnen i Puerto Banús är underbar med sina lyxyachter och vita hus med lyxbutiker, fina restauranger och cocktailbarer. Vi gick en runda i hamnen och sedan längs strandpromenaden. Hittade en strandrestaurang där vi satte oss och drack en cappuccino och ett glas cava. Till cavan medföljde någon slags laxtapas som enligt Andreas tillhörde den bästa lax han smakat. Medan vi satt där passerade 20 personer som ville sälja klockor, handväskor, solglasögon etc. Ganska irriterande efter ett tag.

Vi satte oss på stranden en stund och njöt av värmen. Vi fortsatte sedan mot ett shoppingcenter vi ville besöka, men det visade sig vara stängt och sedan kom vi på att det är 1 maj! Vi lyckas verkligen parera in all shopping på helgdagar. Istället gick vi bort till Burger King och åt en ny Steakhouseburgare, för den var verkligen god.

Sedan fortsatte vi flanera runt och eftersom vi lyckades glömma solkrämen på hotellet köpte vi en ny i en matbutik. Gick en runda längs den mysiga strandpromenaden på andra sidan hamnen och konstaterade att det är finare där än i Marbella. Så vet vi det till nästa gång.
Båtturen hem gjordes med en fin segelkatamaran och det var betydligt fler passagerare den här gången. Jag låg i nätet en stund och njöt.

När vi kom tillbaka gick vi ut för att hitta en mataffär, men lyckades inte så vi gick ut för att äta istället. Gick ner till hamnen där det för någon timme sedan var packat av folk, men lite lugnare nu. Satte oss på ett ställe, men de serverade ingen mat längre så vi valde ett annat istället. Det drevs av en supertrevlig belgare. Fick ett ovanligt gott husets vin. Andreas valde en trerättersmeny igen och åt räkor igen, men den här gången i olivolja med tomat och basilika. Till huvudrätt åt han lax och jag karamelliserade revben. Efterrätten blev en jättegod crema catalana.

Efteråt tittade vi på solnedgången och satte oss med varsin drink på ett annat ställe i hamnen. Andreas tog en mangomojito och jag en mangodaiquiry. De var väldigt goda, men så kalla att dricka att vi frös. Att vi bränt oss under dagen gjorde inte saken bättre.Puerto Banús

Andreas och jag i Puerto Banús

Hamnen i Marbella


Marbellas gamla stad
BAD
Marbella 2013-05-02

Har haft de två sista dagarna i Marbella. Igår började vi dagen med att gå ned och träna på gymmaskinerna som ligger mellan strandpromenaden och havet precis utanför vårt hotell. Såna finns på flera ställen längs kusten här vilket är perfekt, vi borde ha sånt hemma också!
Sen åt vi frukost på balkongen och gick upp till poolen på taket och badade lite. Efter en stund gick vi ner till stranden istället. Vi badade också, inte så varmt men helt okej, ungefär som i Sverige i början av juni. Vi gissar på 16-17 grader. Men det var inte många som badade, i synnerhet inte längre än en minut. Vi låg dock i ett bra tag som vanligt.

Vi gick tillbaka till hotellet på eftermiddagen, bytte om och gick en promenad längs strandpromenaden västerut. Gick in i en matbutik och handlade lite snacks och ett par vinflaskor att ta med hem. Hamnade så småningom vid den s.k. Golden Mile, det dyra området mellan Marbella och Puerto Banús. Här ligger flera jättefina hus, men inte riktigt som de vi passerade uppe i bergen. Vi har noterat att de kostar €8-14 miljoner...

Strandpromenaden verkade fortsätta i all oändlighet och det var full av folk överallt som sprang, rastade hundar, cyklade eller bara promenerade. Vi började bli hungriga så vi vände och gick tillbaka till Marbella. Satte oss på en italiensk-spansk restaurang intill stranden och åt grissini, vitlöksbröd och pizza och drack vitt vin. Det var riktigt gott.
Sedan var vi ganska trötta så vi gick bara tillbaka till hotellet.


Jag badar i poolen på hotellets takterrass

Jag vid Golden MileIglesia Mayor de la Encarnacion
Jag äter middag i Puerto Banús
GAMLA STAN OCH PUERTO BANÚS
Marbella 2013-05-03

Vi började återigen dagen med att träna lite på utomhusgymmet vid stranden. Det var ändå ganska mulet och vi hade inga större planer för dagen. Istället för att boka den sista natten för €100 valde vi ett annat hotell några kvarter bort och närmare centrum. Så vi packade ihop våra saker, checkade ut och promenerade bort till det andra. Fick vårt rum direkt som tur var. Det har en lite äldre stil men är rymligt och fräscht. Har en trevlig balkong med lite havsutsikt men mest stadsutsikt.

Vi gick till gamla stan en runda och Andreas köpte en snygg hästpolotröja som han tittat på tidigare. Vi handlade också lite att äta i en matbutik, bl.a. jordgubbar och muffins, som vi tog med oss och åt på en bänk på Plaza de los Naranjos. Vädret började klarna upp och det blev soligt och varmare.

Efter att ha duschat och bytat om tog vi bussen till Puerto Banús. Den här gången var varuhuset öppet så vi gick in och tittade, men de hade mest märkeskläder som inte var speciellt billiga.

Sedan gick vi ut för att äta och satte oss på en restaurang intill hamninloppet. Beställde en halv flaska rosévin, Andreas åt svärdfisk och jag entrecôte med pepparsås och pommes. Det var väldigt gott.

Efter maten gick vi ut på piren för att titta på solnedgången. På vägen tillbaka lyckades jag få en fågelskit på mig för andra gången under resan, den här gången rejält så jag var tvungen att leta upp en toalett för att tvätta mig och mina kläder. Det var hemskt och stank fisk, men vi hade ändå svårt för att sluta skratta åt det.

Det var massor av partyglada britter ute och vi funderade på att sätta oss och ta en drink någonstans, men så blev vi lite rädda för att missa sista bussen tillbaka så vi struntade i det. Vi orkade heller inte leta upp något i Marbella så vi satte oss bara på balkongen med lite chips och Coca Cola. Ska ändå upp ganska tidigt imorgon. Tyvärr går inte bussarna så tidigt till busstationen så vi tvingas ta en taxi.


Plaza de los Naranjos
Jag i Puerto Banús
Solnedgång över Puerto Banús