- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Spanien.Barcelona 2009 | Mallorca 2012 | Andalusien 2013 | Menorca 2015

MALLORCA
21 - 28 SEPTEMBER 2012
Hade bokat en semestervecka i hopp om att hitta en billig restresa, allra helst till Mallorca, men ett par tidiga erbjudanden kom för tidigt och försvann resorna snabbt. Till och med de ospecificerade resorna verkade vara slut när det på onsdag morgon dök upp två platser till fredagen och jag bokade snabbt även om det inte var så billigt som det varit tidigare. Men vi fick ett bra hotell och med bil kunde vi ta oss runt på hela ön.

Fler bilder från Mallorca-resan finns här
 
UTGIFTER SEK
Flyg och hotell (charter)
Mat
Hyrbil
(inkl. bensin och parkering)
Inträden


Totalt
3 571
1 758
2 853
138


8 320
OBS!
Vi åkte ospecificerat och tilldelades hotell vid ankomst. Ingen mat ingick.Jag på Sa Punta med Andreas
kanin i förgrunden

CALA MILLOR
Cala Bona 2012-09-21

Var uppe tidigt för att hinna med 05:21-tåget till Kastrup. Checkade snabbt in på maskinen, lämnade väskorna och satt i loungen vid 6-tiden. Åt frukost och gick till gaten en halvtimme senare.
Flyget avgick prick på avgångstid kl 07:05 och knappt tre timmar senare landade vi på Palmas flygplats. Efter att ha hämtat väskorna, som vi såg direkt på bandet, gick vi för att hämta vår hyrbil. Två tyska killar före oss i kön kunde inte hämta ut sin eftersom de saknade kreditkort. Senare frågade de Andreas om fick låna hans och ge honom kontanter istället, men det var han inte så sugen på. Jag gick för att leta upp guiden för att få reda på var vi skulle bo eftersom vi bokat en ospecificerad restresa. Det blev Sunwing Resort i Cala Bona; en bra deal, tyckte vi. Hotellet är trots 4+ enligt katalogen. Vi fick en bra vägbeskrivning dit och en dryg timme senare var vi framme. Fick ett rum på andra våningen med balkong mot norr med utsikt över ite berg i väster och havet i öster. Packade upp våra saker, bytade om och gick ut igen.

Stranden vid hotellet är inte så fin, men strax söder om Cala Bona ligger den längre och finare Cala Millor. Det är drygt 2 km dit längs en strandpromenad med butiker, barer och restauranger.
Vi slog oss ned på stranden och hoppade i vattnet. Vågorna var ganska höga idag.
Efter ett längre bad och lite solande fortsatte vi längs strandpromenaden för att se vad som fanns längre bort. Vi handlade bl.a. lite mat, vatten och en flaska vin. Sen gick vi den långa vägen tillbaka ganska trötta och hungriga. Tog en dusch och gick ut för att äta. Vi gick till en finare restaurang, Sa Punta, intill havet bakom hotellet. Satt i en underbar trädgård full av palmer och med havets brus som bakgrund. Det var levande fiol- och pianomusik och det hela kändes väldigt exklusivt. Vi beställde varsitt glas rosévin och till det fick vi rostade mandlar samt bröd med aioli och oliver. Till huvudrätt valde Andreas grillad kanin och jag fläskfilé med rödvinssås. Det var väldigt fint och gott. Vi bestämde oss för att slå på stort och avslutade med en dessert för menyn såg så intressant ut. Andreas åt en mandelkaka med mandelglass och jag en chokladsufflé med mandelglass, hallon- och mangosås. Det var väldigt gott, men jag tyckte mer att det var en chokladfondant och inte en sufflé.

På vägen tillbaka stannade vi och såg slutet på hotellets Eurovision-show innan vi gick upp till rummet.

Andreas med rosévin på Sa Punta
Chokladsufflé
Torre del Verger


Klostret i Valldemosa
SERRA DE TRAMUNTANA
Cala Bona 2012-09-22

Blev färdiga ganska sent och bestämde oss för att ta den vackra bergsvägen längs västkusten. Halv elva körde vi mot Palma och sedan Andratx. Jag satt och läste i en guidebok medan vi körde och bad Andreas köra till Camp de Mar för att det skulle vara fint. Vägen gick i bergen längs lyxvillor och fantastiska vyer. Parkerade bilen och gick en runda till stranden, som var ganska packad, och vidare längs kusten där en lite strand med kristallklart vatten tog vid. Det var jättevackert. Vi fortsatte uppför kullarna och såg en hel del hus vi gärna hade bott i.
Eftersom vi hade en lång väg framför oss hämtade vi bilen igen och körde vidare till Port de Andratx som är en jättevacker och mysig by inramad av berg. Längs hamnen låg en massa mysiga uteserveringar och massvis av båtar. Vi var hungriga och funderade på att äta en större lunch på en restaurang vid vattnet, men vi var mer sugna på glass så vi köpte varsin stor strut och satte oss på en bänk och fick nästan dricka upp den för den smälte så fort i värmen.

Vi gjorde även ett kort stopp i Andratx innan vi körde vidare mot bergen. Det var vackra vyer hela vägen och vi stannade till vid 1500-talstornet Torre del Verger och tittade på utsikten. Vi stannade till kort i byn Banyalbufar som är omgärdad av terrassodlingar och fortsatte sen till Valldemosa som var jättevacker med mysiga gågator, små butiker, caféer och restauranger. Nästa stopp blev bergsbyn Deià som bestod av gamla traditionella hus och med ett magnifikt läge. Vi gick bara en liten runda genom byn och fortsatte sedan till staden Sóller som vi ville se innan det blev mörkt. Vi parkerade och gick en runda genom stan och till det centrala torget. Det var många som var uppklädda för lördagsfestande, men den del var gäster till det bröllop som just hållits i kyrkan.

Vid 19-tiden satte vi oss i bilen för att köra till Port de Sóller. Vägen delade sig plötsligt, den ena fortsatte genom en tunnel och den andra ledde till en strand. Vi blev osäkra men det var för sent att vända av så vi körde genom en lång tunnel och sedan tillbaka. Väl där insåg vi att vi var på rätt väg för det var en annan strand skylten hänvisade till. Så vi körde genom tunneln en tredje gång. Solen höll på att gå ned när vi kom fram till stranden och vi gick en runda längs strandpromenaden. Valde ut en restaurang att äta middag på. Det blev lax respektive kycklingfilé i pepparsås.

Sen väntade en lång hemresa. Vi bestämde oss för att köra via Palma för att vägarna är större och det skulle troligtvis gå fortare. Det gick dessutom ännu fortare eftersom vi råkade hamna på en genväg genom en tunnel som sedan visade sig kosta knappt €5.
Vid 23-tiden var vi äntligen tillbaka i Cala Bona.Port d'Andratx

Deià

Port de Sóller
Utsikt från Mirador de Mal Pas

Jag på Dakota Grill & Bar,
Playa de Muro
FORMENTOR
Cala Bona 2012-09-23

Idag körde vi nordväst via Alcúdia och Port de Pollenca till Formentor-halvön. Turen gick längs smala kurviga vägar. Vi stannade vid Mirador de Mal Pas för att titta på den vackra utsikten och gjorde även en avstickare till ett gammalt utsiktstorn högt upp på ett berg. Vägen dit var än smalare och det fanns inga vägräcken, det stupade bara rätt ned. Det var väldigt läskigt. När vi kom upp fanns ingen parkeringsplats utan vägen tog bara slut vid ett skjul. Vi hade bry med att vända bilen och klämma in den så att vi kunde gå upp till tornet. Andreas klättrade även in i det via en järnstege på utsidan och genom ett litet hål. Jag höll mig utanför. Vägen ned var lite bättre eftersom vi körde på insidan.

Färden fortsatte och när vi såg en stor parkeringsplats körde vi in där för att se vad som fanns. Det var den lilla bukt med kristallklart vatten man sett på diverse vykort, Cala Figuera. Det var fantastiskt vackert och vi klättrade nedför den branta och steniga backen som saknade både stig och trappor. Jag var på väg att trilla ur skorna flera gånger, hade inte direkt vandringsskor på mig.
Det var många som badade i bukten, både från stranden och från båtar. Det såg så härligt ut.
Vi klättrade uppför berget igen och fortsatte mot Cap de Formentor med den stora fyren, belägen på 260 meters höjd. Vägen upp slingrade sig över bergsryggen och varje gång man fick ett möte knöt det sig i magen. Även här var det lite kamp för parkeringsplats.
Vi läste på informationstavlan om det svåra bygget av fyren 1892. Byggjobbarna fick gå från båtarna uppför 270 trappsteg och för att spara tid fick de arbeta på söndagar och helgdagar mot att de höll en provisorisk gudtjänst där uppe.
Vi tittade på utsikten och köpte en dyr fika i cafeterian som vi åt på terrassen. Det blev läsk, croissant, en munk och cheesecake.

Sedan körde vi tillbaka för att bada på stranden Cala Pi de la Posada som ligger intill ett lyxhotell. Här letade vi också länge efter parkeringsplats, de som var närmast kostade €8 eller så kunde man stå vid vägkanten men det var en djup klyfta mellan vägen och vägkanten och vi ville inte riskera att förstöra bilens underrede så vi fick parkera en bra bit bort.
Stranden var jättefin med härligt vatten som mer hade poolfärg än havsfärg.

Vi stannade en bra stund innan vi motvilligt körde vidare till Alcúdiabukten. Först blev det ett snabbt dopp även här, men jag var inte så imponerad av stranden, den var bara stor och omysig. Orten är såklart väldigt turistig med mängder av stora hotell och souvenirbutiker, men det fanns många restauranger att välja mellan och i Playa de Muro satte vi oss på en som vi fått syn på på vägen till Formentor. Det var ett mexikanskt-amerikanskt steakhouse med typisk Vilda Västern-inredning. Jag drack en piña colada och Andreas en alkoholfri cocktail. Till det blev det först vitlöksbröd och gratinerade nachos och sedan kyckling respektive hamburgare. Till efterrätt delade vi en brownie med glass. Jättegott.

Vi gick en lite runda efter maten, men var så trötta att vi snart körde tillbaka till Cala Bona.


Formentor
Cala Figuera
Fyren på Cap de Formentor
Cala Pi de la Posada


Jag i Cala d'Or

Solnedgång över Cala Bona

Jag äter pizza på La Tasca
BADVIKAR PÅ ÖSTKUSTEN
Cala Bona 2012-09-24

Idag stod ett gäng stränder på schemat. Jag hade valt ut sydöstra Mallorcas vackraste stränder och först ut var turistorten Cala d'Or, som var betydligt mysigare än jag hade räknat med. Det var väldigt turistigt förstås, men även genuint spanskt och det var många som bodde där, inte bara höga hotell överallt. Vi tittade lite i affärer och gick även ner till småbåtshamnen och två av stadens små badvikar, Cala d'Or och Cala Gran. Vattnet var även här kristallklart och så vackert. På vägen ut från stan stannade vi till i en stor matbutik och köpte bröd, juice och lite mat till stranden. Vi hade glömt handdukarna på hotellet så vi gick också in i en butik och köpte en.

Nästa stopp skulle bli S'Amarador som ligger i Mondrago National Park. Parken hittade vi lätt och hamnade på en parkeringsplats, men där var en annan strand så vi vände och körde tillbaka och runt på småvägar kantade av torra marker och små stenhus. Plötsligt kom vi ut på en stor väg igen och hamnade i en större ort som vi inte fick klarhet i vilken det var, var vi inte i en nationalpark? Staden kändes nästan som en kuliss med rader av likadana sandstenshus och man såg knappt någon människa nånstans. Men så såg vi en skylt mot S'Amarador och körde ditåt, men staden tog slut och inga nya skyltar. Vi körde ett par varv till och så dök en ny skylt upp. Till slut var vi i alla fall tillbaka i nationalparken och vi hittade rätt.

Ställde bilen och fick gå 400 m till stranden genom en skog. Där fanns en karta över området och vi såg hur vi irrat runt. Vi hade kört runt hela nationalparken via staden Santanyi. Det värsta av allt var att från parkeringen vi varit på i början kunde man gå längs en kort promenadväg till S'Amarador! Så där förlorade vi en hel timme.
Det var i alla fall skönt att få sig ett dopp även om det inte var så varmt längre pga det blivit lite disigt. Trots det avskilda läget fanns mycket folk på stranden, i synnerhet tyskar.

Efter ett tag körde vi vidare mot nästa strand, Cala Llombards, men vi stannade vid Cala Santanyi eftersom man skulle kunna gå däremellan. Vi förstod dock att det var ganska långt så vi körde vidare och stranden var inte så svår att hitta. En slingrig väg genom ett villaområde ledde dit och den låg inne i en smal vik nedanför höga klippor. Här badade vi en lång stund, men det började bli kyligt av det än mer molniga vädret. Vattnet var dock varmare än luften.

Vi hade två stränder kvar, men fick skjuta upp dem till en annan dag för klockan var över 18 när vi kom därifrån. Istället åkte vi tillbaka till Cala Bona för att ta en dusch och äta middag där.
Kvällens solnedgång var helt fantastisk och man önskade att man befann sig intill havet på västkusten istället.

Det blev ännu en restaurang intill hotellet, La Tasca, för vi hade tidigare sett att de hade en god pizza där. Den var väldigt god också.
Efteråt gick vi en runda till Cala Bonas centrum/hamn där det var livat med massor av folk, livemusik och gatuunderhållare. Vi satte oss på en mysig bar intill havet och drack en mojito respektive caipirinha.Cala d'Or

S'Amarador

Cala Mondrago

Jag med mojito i Cala BonaAndreas på Calo des Moro

Jag med drinkar på Cheeki Bar

Papegoja på Cheeki Bar
FORTSÄTTNING PÅ ÖSTKUSTVIKAR
Cala Bona 2012-09-25

Vädret var strålande idag och vi tog fortsättningen av gårdagens strandtur. Första stoppet blev Calo des Moro som inte heller var helt lätt att hitta. Vi körde tillbaka till Llombards för det skulle inte ligga långt därifrån. Men det fanns inga skyltar överhuvudtaget. Vi körde runt på smala vägar med flera stora vackra stenhus i typisk lokal stil. Frågade en bonde som pekade vilken väg det var. Vi körde dit han pekade, provade oss fram olika småvägar och hittade det plötsligt. Där var också flera andra på väg dit, återigen många tyskar. En brant trappa ledde ner till viken, men det var fel vik. Vi gick upp mot några båthus och där stod en skylt att det var privat område och att man skulle hålla sig till stigen. Man såg på kartan att stigen ledde till Calo des Moro. Det var väldigt vackert där med branta klippor längs havet. Vi kom fram till den lilla stranden inkilad mellan två höga klippor.
En brant stig ledde ned till stranden där det redan fanns mycket folk. Eftersom det var väldigt liten yta strand hittade vi ingen plats att lägga handdukarna på, utan vi lade dem bara på en sten.
Vi badade länge, säkert 1,5 timme, innan vi gick uppför ena klippan för att se på utsikten. Därifrån kunde vi även gå tillbaka till bilen via några villagator.

Vi körde vidare mot sydkusten och Es Trenc, Mallorcas sista långa strand och hotellfria strand. Den sista biten passerade ett antal saltsjöar och en saltfabrik med enorma högar med salt.
Parkeringen kostade €6 och det blev i slutändan ganska dyrt eftersom vi inte stannade så länge. Stranden var helt okej, lite som Falsterbo, men hade inte lika vit sand och så var den full av solstolar. Problemet var att det blåste rejält och vi såg att vattnet var fullt av maneter som spolades upp på stranden. Det verkade som om de brändes lite så vi vågade inte bada. Spelade lite strandtennis och sen bestämde vi oss för att istället bada i Cala d'Or, vi hade ändå tänkt äta middag där.

När vi kom fram körde vi först upp på en höjd där man hade fin utsikt över den vackra småbåtshamnen. Där fanns moderna vita villor med terrasser på tre olika plan, helt fantastiska och precis i vår smak. Gissningsvis var dock inte priset i vår smak.
Sedan körde vi till Cala Esmaralda, en annan av Cala d'Ors små mysiga badvikar. Det hade börjat bli kväll och solen nådde bara halva viken och stranden. Men vi njöt i fulla drag och badet och stannade tills solen var nästan helt bakom bergen. Det fanns ingen dusch på stranden så vi lånade en pooldusch på ett närliggande hotell. Sen bytade vi om i bilen och körde in till centrum.

Att välja restaurang var inte lätt för det fanns så många som lockade. De flesta låg intill varandra på de korsande gågatorna med sina spanska vita hus. Vi såg att "unlimited ribs" var det mest förekommande på menyerna och eftersom vi blev sugna på vår bordsgrannes revben i Alcudia i förrgår kändes det som ett bra alternativ. Det blev ännu en gång en mexikansk-amerikansk Vilda Västern-restaurang och vi beställde båda revben med olika smaker och jag drack ett glas rödvin till. Det var väldigt gott.

Cala d'Or har flera barer med Söderhavstema och vi ville gärna prova en av dem. Här är de inredda som typiska strandbarer under palmerna med palmbladsparasoller, pinnstolar och till råga på allt satt arapapegojor och vaktade entrén och sa "hola" till folk. Drinkarna var en historia för sig. De serverades i stora garnerade muggar som såg ut som de trämasker man ser infödingar springa runt med i filmerna, och med meterlånga sugrör och tomtebloss. Andreas fick sin i en vulkanliknande skål med eld i mitten. Det tog oss evigheter att dricka upp den! I Söderhavsbaren mittemot fick vi dessutom höra trevlig livemusik.

Efter den stora middagen och de stora drinkarna gick vi raka vägen tillbaka till bilen för den ganska långa färden tillbaka till Cala Bona.


Calo des Moro
Es Trenc
Cala d'Ors marina
Cala Esmaralda
Kväll i Cala d'Or


Jag äter glass på Placa Major
PALMA
Cala Bona 2012-09-26

Idag körde vi till Palma. Vi ställde bilen i ett parkeringshus och började traska mot centrum. Hamnade först på Placa Major där vi såg en annorlunda gatuartist. En man satt fritt uppe i luften med endast armen fastbunden på en stolpe som satt fast på en platta på marken. Vi lyckades inte räkna ut hur det gick till.

Vi fortsatte flanera runt och tittade på sevärda gator och byggnader, som katedralen, La Seu, f.d. kungliga slottet Palau de l'Almudaina och Consulat de Mer, Mallorcas regeringssäte.

Sedan försökte vi hitta någonstans att äta något lätt och vi hamnade återigenpå Placa Major där vi beställde varsin glass, en cappuccino och en läsk.

Vi gick också runt i några butiker och jag hittade en hel del. Det blev en jacka, två boleros, en handväska och två tröjor. Bestämde mig också för att köpa med mig ett oäkta pärlhalsband som Mallorca är kända för. Det blev två samt ett armband.

När vi kände oss färdiga med stan hämtade vi bilen och körde mot Palma Nova för att se hur där ser ut. Solen var på väg ned och vi letade upp en restaurang att äta på. Det blev en enkel sportsbar där jag åt god kycklingfajitas och Andreas mexikansk hamburgare. Till efterrätt delade vi en glass.

På vägen tillbaka körde vi även igenom Magaluf och vi konstaterade att de två orterna inte var något speciellt, men säkert roligt för unga engelsmän eftersom nattklubbar och brittiska pubar inte saknades någonstans.


Palau de l'Almudaina och La Seu från
Parc de la Mer
La Seu
Fika i Cala Ratjada


Jag badar i Cala Agulla
CALA RATJADA OCH CALA AGULLA
Cala Bona 2012-09-27

Vädret var inte på vår sida idag, det regnade och var ganska svalt. Vi skyndade inte oss iväg utan kollade väderprognoserna och funderade på vad vi skulle hitta på. Vi hade i alla fall en strand kvar att besöka, Cala Agulla som ligger strax norr om Cala Bona.

Enligt prognoserna skulle solen dyka upp vid 13-tiden så vi började köra och stannade till i ett par affärer i Son Servera. Köpte en flaska vin och lite mat till stranden i en matbutik. När vi närmade oss Cala Ratjada bestämde vi oss för att åka dit och kolla in den staden, den skulle vara ganska trevlig och solen såg inte ut att vara på gång.
Där fanns en lång och mysig strandpromenad med butiker, caféer och restauranger. Vi noterade att medelåldern på gästerna var avsevärt högre här och det fanns knappt några barn. Men tyskarna är som vanligt i klar majoritet. Vi gick hela vägen ned till hamnen, tittade i några butiker och sen satte vi oss på ett café och beställde cappuccino, varm choklad och en jordgubbstårtbit.

Sen gick vi tillbaka till bilen och körde till Cala Agulla som låg runt hörnan. Stranden var jättefin och låg rätt så avskilt i ett skogsområde. Idag var den nästan dessutom tom pga vädret. Trots att klockan passerat 13 för länge sedan såg vi fortfarande inte en antydning till sol. Men vattnet var varmt och skönt. Vi låg i länge och spelade även lite strandtennis. Tyvärr hade vi glömt handdukarna IGEN så det blev till att lufttorka så gott det gick, men det är ju svårare när inte solen värmer.

Vid 17-tiden blev himlen blå i söder, men molnen stockade sig precis där solen var så den tittade tyvärr aldrig fram. Vid 18-tiden gav vi upp och körde hemåt. Hoppade in i duschen och körde sedan ner till Cala Millor för middag. Det blåste halv storm så vi satte oss inne på ett steakhouse var jag åt en ryggbiff med pommes frites och Andreas kycklingfajitas.

Gick en liten runda på gågatan och Andreas köpte en tröja. Vi stannade också till i en matbutik och köpte med oss en mindre flaska rosécava eftersom vi inte skulle klara dricka upp en flaska vi köpt vid ett tidigare tillfälle.
Sen åt vi jordnötter och drack cavan på balkongen.


Cala Ratjada
Cala Agulla
Kvällssol över Cala Agulla


Cuevas del HamsJag med grön drink i s'ArenalAndreas äter lunch
GROTTA OCH S'ARENAL
Palma 2012-09-28

Idag är det dags att åka hem. Vi packade ihop våra saker och som en bonus kunde vi checka in till flyget redan på hotellet. Vi fick våra boardingkort och satte väskorna i en lastbil som körde dem till flygplatsen.

Vi insåg att vi inte hunnit med så mycket av det som fanns på hotellet, som gymmet, poolen och showerna, men utflykterna under dagarna har tagit betydligt längre tid än vi räknat med och vi har varit så trötta på kvällarna.
Vädret var inte så bra idag heller så vi tänkte passa på att besöka en av Mallorcas många grottor. Vi hade lite problem att välja mellan de två som finns i Porto Cristo, Cuevas del Drach och Cuevas del Hams. Den ena skulle vara bättre enligt rekommendationer på nätet och dessutom större, men den andra verkade ha mer intressanta droppstenar, den var billigare och dessutom fick man fotografera där. Vi frågade till och med turistbyrån och fick ett par broschyrer. Det blev till slut den sistnämnda så vi körde dit och fixade biljetter till den tur som skulle börja 10 min senare.

Först fick man se en tämligen ointressant film på tyska (handhögtalare om man ville ha annat språk) om Jules Verne som inte hade med grottorna att göra (en av orsakerna till att den fått sämre kritik på nätet), sen fick man se ett ljus- och ljudspel med grottan som filmduk. Det var någon häftigare. Men det som var allra häftigast var de vackra upplysta droppstenarna i den huvudsakliga grottan, otroligt vackert.
Turen stannade också vid en sjö där en upplyst roddbåt kom in under toner till Mozart. Här fick man också se bilder av bl.a. Mozart på väggarna. Fint.

Sedan var turen slut och man kunde få ett litet smakprov på en lokal likör i restaurangen utanför. Nästan alla besökare var tyskar och den spanske servitören pratade tyska med oss. Men det funkade det också.
Vi tankade upp bilen 5 liter till för att vara säkra på att nå Palma (tanken skulle lämnas tom).

Vi hade igen större lust att åka in till centrala Palma utan stannade i Palma-bukten, som ändå ligger vid flygplatsen. Så vi stannade till i s'Arenal och hittade en parkeringsplats precis intill stranden. Vi gick längs strandpromenaden och insåg att min guidebok hade rätt; engelsmännen håller till kring Palma Nova och tyskarna här på östra sidan. Tyskarna fanns överallt och i ett jättelokal hade man en Oktoberfest med tyskt umpabumpa-band, servitörer som serverade enorma ölglas i lederhosen och tjejer som dansade på borden i superkorta dirndl-klänningar.
Alla som pratade med oss bara antog att vi var tyskar, men vi hörde heller inga andra språk. Restaurangmenyerna var även överrepresenterade med schnitzel, currywurst etc.

Vi hittade i alla fall en strandrestaurang som såg modern och jättetrevlig ut. Satte oss vid ett bord intill strandpromenaden även om det blåste halv storm. Solen hade dock kommit fram. Jag beställde en grön cocktail och en mexikansk hamburgare medan Andreas åt en dagens: wienerschnitzel med champinjonsås.

Efter maten gick vi via några butiker tillbaka till bilen och bytte om till badkläder för årets sista bad. Det var inte många på stranden alls trots att det är så bred och lång. Om det berodde på blåsten eller Oktoberfesten var svårt att avgöra. Men det var i alla fall skönt i vattnet, om än inte lika klart som andra ställen vi badat på.
Vi satte oss på muren för att lufttorka lite och kvart över sex satte vi oss i bilen igen, körde en liten runda längs kusten och fortsatte mot flygplatsen. Det gick smidigt att lämna bilen och eftersom vi redan checkat in gick vi direkt till säkerhetskontrollen som var ganska lång.

Nu sitter vi på Starbucks och njuter av Frappuccino, muffins och cheesecake.
Cuevas del Hams


Andreas på strandpromenaden i s'Arenal


Stranden i s'Arenal