- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Små Antillerna.


Windward Islands & ABC-öarna 2007 | Leeward Islands 2008
WINDWARD ISLANDS & ABC-ÖARNA
22 JANUARI - 10 FEBRUARI 2007
Sedan hösten var jag extremt sugen på att åka till nån strand långt bort. Seychellerna var på tapeten, men det blev slutligen Karibien dels tack vare påtryckningar från sambon och dels för att jag kom över billiga flygbiljetter genom brittiska Touchdown som har förmånliga priser för anställda i resebranschen. Vi bestämde oss snabbt med ca 10 dagar till avresa. Tidpunkten var väl vald med tanke på mitt arbetsschema, pendlarkort som gick ut osv. Eftersom resan gick från London fick vi köpa en separat biljett dit och hem.
Sen dök problem med ett nytt visumtvång för några av öarna vi skulle resa till och det skulle ta 2-3 veckor att få. Skulle vi tvingas lägga ned hela resan nu?? Men eftersom vi skulle anlända innan den 1 februari skulle det vara okej, sen kunde man röra sig fritt genom länderna som ska arrangera cricket-VM någon månad senare. Donny skulle dock behöva ett visum till Tobago, men före den 1 februari skulle det gå att ordna på plats så allt ordnade sig i sista stund.

Fler bilder från resan finns här

 
UTGIFTER SEK
Flygbiljett
Flyg
(inom Karibien)
Boende
Mat
Lokala transporter
Avreseskatt
Inträden
(inkl. delfinsim)
Internet
Övrigt
(souvenirer, vykort, frimärken, CD-bränning etc)


Totala kostnader
4 993
5 272
4 287
856
622
834
1 266
57
45517 730

OBS!

I flygbiljetten ingår bussen mellan Stansted och Heathrow, London.
Vi lagade en hel del mat själva och åt på en del snabbmatställen som Subway och Pizza Hut. Restaurangbesök blev det bara ett par gånger.
För att ta oss runt gick vi eller åkte lokalbuss, bil hyrde vi en dag.

Barbados | Grenada | Tobago | Aruba | Curaçao

Barbados
Donny i vårt rum
Jag leker i vågorna

ANKOMST KARIBIEN
St Lawrence Gap 2007-01-22

Ett fullpackat Ryanair-flyg tog oss från Sturup till London Stansted. Det var kaos i passkontrollen med tusentals människor trots att klockan var tolv på natten. Jag och Donny fick stå i olika köer eftersom jag är EU-medborgare och inte han. Hämtade vårt bagage och gick för att köpa bussbiljett, men vågade inte köpa till 23.59-avgången eftersom jag inte visste när Donny skulle komma. Efter ca 45 minuter kom han men då hade de tagit hans pass eftersom han inte hade utresebiljetter. Dem hade jag! Så han fick dem och fick sedan leta upp nån som kunde eskortera honom tillbaka. Efter ytterligare en trekvart kom han äntligen ut, men nästa buss skulle gå två timmar senare. Vi beslöt oss för att vänta till halv sex och sova på flygplatsen. Då hade jag p.g.a. mitt jobb varit uppe i 24 timmar så jag var väldigt trött. Det var ingen trevlig flygplats att sova på, men det gick okej.

När vi kom fram till Heathrow åt vi en primitiv frukost och checkade sedan in.
Sedan blev det en lång väntan tills det var dags att gå ombord. Planet var långtifrån halvfullt så det var gott om plats.
Vi fick god mat och personalen var trevlig.
När vi landade fick vi såklart en värmechock och var knappast klädda för sommarväder. Vi tog en lokalbuss till St Lawrence Gap där vårt boende var, men vi hade ingen adress så vi gick längs den långa gatan, men ingen visste var det var. Någon gav oss en telefon som vi kunde ringa från, men jag hade glömt numret hemma!
Hittade dock en telefonkatalog, ringde och fick en vägbeskrivning. Det var ganska nära, vi hade precis gått förbi där. Det första vi gjorde efter att vi slängt av väskorna var att gå till stranden, Dover Beach, och ta ett dopp. Solen höll på att gå ned.

Senare på kvällen gick vi ut och åt pizza på en restaurang. Den Donny beställde var gigantisk så han fick halva med sig hem.
Vi bor i ett hus med fyra sovrum. Vi har ett dubbelrum och man har tillgång till kök.
Solnedgång över Dover Beach
Havets underbara färg
CRANE BEACH
St Lawrence Gap 2007-01-23

Vi vaknade halv sex och gick upp en stund senare. Det var mulet och lite regnigt, men vi bestämde oss för att ta bussen till en strand längre bort. Vi valde Crane Beach, som enligt resehandböcker skulle var öns finaste. Den var väldigt lång och helt tom på folk. Vi slängde oss direkt i de höga vågorna. Helt underbart! Färgen på havet på Barbados är helt obeskrivlig!
På ena sidan stranden ligger ett lyxhotell varifrån utsikten skulle vara fantastisk. Vi gick dit och det var väldigt fint. Vi kunde dock inte gå in för det skullle kosta 25 dollar. Men vi gick ned till stranden och ut på en klippavsats där man hade en fin utsikt över stranden.
Sedan åkte vi tillbaka och besökte Sandy Bay i Worthing. Det var betydligt mer folk där. Vi lade oss i skuggan under en palm för vi hade bränt oss!

När vi kom hem vilade vi en stund och vaknade inte förrän halv nio. Det blev inte mycket till middag idag. Bara resterna av Donnys pizza och en banan som vi köpte. Sedan somnade vi igen.
Jag på Crane BeachCrane Beach
Strandvyer
VÄSTKUSTEN OCH BRIDGETOWN
St Lawrence Gap 2007-01-24

Vi tog bussen mot Speightstown i nordvästra delen av Barbados. Det tog en himla tid genom Bridgetown och dessutom fick vi stå upp som packade sillar.
På vägen norrut passerade vi jättefina lyxhotell som vi önskade vi bodde på!
Vi hoppade av vid Mullins Beach, som skulle vara jättefin, men vi tyckte inte att den var så speciell sa vi promenerade vidare längs stranden söderut. Hittade en fin strand, Reeds Bay, där vi stannade ett tag, sedan gick vi vidare. När stranden blev oframkomlig fick vi gå tillbaka och upp på vägen.
När vi fått nog tog vi bussen till Bridgetown. Vi gick lite i affärer, tittade på Parlamentet och köpte lite mat.
På vägen hem stannade vi till på Dover Beach och tittade på solnedgången.

Vi var ganska trötta när vi kom hem och lagade bara lite pasta och gick och lade oss.
Reeds Bay
Bottom Bay
BOTTOM BAY
St Lawrence Gap 2007-01-25

Ett vackert vykort föreställande Bottom Bay fick mig att vilja åka dit och se det med egna ögon. Vi tog bussen i en timme och fick sen promenera i ca 20 minuter. Det var en mycket vacker liten bukt inramad av höga klippor med ett gäng kokospalmer på ena sidan. Vågorna var enormt höga och det var lite besvärligt att bada. Tyvärr var det inte alls soligt denna dag, typiskt när man är på den finaste stranden!
Vi stannade där ganska länge. Precis när vi skulle gå kom beväpnade poliser och soldater. Vi undrade vad de gjorde där, men det kollade bara om turisterna var okej.

När vi kom hem tittade vi på solnedgången hemma på Dover Beach i St Lawrence Gap, lagade mat och sen gick vi ut en runda på kvällen.
Vi gick in på ett hotell och Donny beställde en öl, men det visade sig vara ett all inclusive-hotell och de kunde inte ta betalt så han fick den gratis! Vi spelade biljard på ett annat ställe och gick sen till en annan pub där man hade happy hour.
 
Bottom Bay

Grenada
Jag på vår balkong

GRANDE ANSE
Point Salines 2007-01-26

Idag fick vi gå upp kl. 5 för att hinna med flyget till Grenada. Bussarna går inte riktigt att lita på. Flyget var ett litet propellerplan som väsnas väldigt mycket. Att Grenada är väldigt vackert upptäckte vi lätt från luften. Vi hade promenadavstånd till vårt hotell, Grenadian by rex resorts, från flygplatsen. Detta hotell är i en helt annan prisklass än de övriga vi bor på. Det är superfint och vi har en underbar havsutsikt från balkongen. Här kan man sitta i timmar och njuta. Vi blev körda upp till rummet av en golfbil också. Vilken service.
Poolområdet ligger uppe på en klippa intill stranden och har jättefin utsikt över havet och bergen.

När vi installerat oss hade vi tänkt ta oss till den långa stranden Grande Anse några kilometer från hotellet. Innan vi kommit ut från hotellområdet stoppade en taxi oss och vi köpslog om ett pris. Stranden var mysig och utsikten över bergen med de små husen som slängts ut här och var.
Vi köpte mat i en affär och sen promenerade vi bort till en annan strand, Morne Rouge, på andra sidan berget.
Vi hade tänkt promenera hem därifrån men när vi gått en bra bit uppför en brant backe och frågade efter vägen fick vi veta att det var en återvändsgata. Damen vi frågade, en kanadensiska, var vänlig nog att köra oss tillbaka. Väldigt snällt!

På kvällen skulle vi äta på hotellet, men missade att man skulle boka bord så vi fick vänta till halv nio. Under tiden tog vi en drink i baren.
Donny på Grand Anse
Piña Colada på hotellet
Donny i vår pool
ST GEORGE'S
Point Salines 2007-01-27

Vi åkte in till huvudstaden St George's som är ett virrvarr av smala gator som leder upp och nedför höga kullar. Vi gick till Fort George dar bl.a. premiärministern avrättades 1983. Vi beundrade utsikten över kusten och stadens vackra hästskoformade hamn som omgärdas av höga gröna kullar med vackra 1800-talshus i olika färger.

Vi åt lunch på Subway och tittade i ett shoppingcentrum som låg i anslutning till kryssningsterminalen där två båtar ankrat. Där fanns bl.a. en taxfree-butik med väldigt billig alkohol och hyfsad billig parfym. Vi köpte dock inget eftersom vi har långt kvar av resan och vill inte bära på så mycket.
I en annan affär köpte Donny en keps på taxfree och jag ett par solglasögon eftersom jag glömt mina hemma. Sedan gick vi runt hamnen och kring en annan cirkelformad bukt kallad Lagunen, som var full av små och stora segelbåtar och yachter. Jättevackert.
Vi handlade lite i en mataffär och tog sedan bussen hem.

Vi låg en stund på stranden där hemma, gick till flygplatsen och bokade en hyrbil för imorgon och senare på kvällen satt jag och njöt på balkongen och lyssnade på ett band som spelade vid poolen.
S:t George'sMagazine Beach nedanför hotellet
Seven Sisters Falls
BILRUNDTUR
Point Salines 2007-01-28

Vi gick till flygplatsen för att hämta var hyrbil. Tanken var helt tom så vi fick lita på att de sista dropparna skulle räcka till en mack. Det gjorde de, vi bad om halv tank men fick nästan en hel. Jag är inte helt bekväm med att köra vänstertrafik, men men vi hade automatare som tur var.
Vi körde norrut längs kusten på mycket slingriga och smala vägar som kantades av bananplantor och kokospalmer. Det var enormt vackert och utsikten var fantastisk från den höga höjden. Vi körde först till Concord Falls där vi badade i poolen under det. Jätteskönt.

Sedan körde vi upp till nordspetsen och tittade på två stränder, Bathaway Beach och Levera Beach. Vägen mellan dem var väldigt stenig och gropig. En stor sten som låg i en håla kastades upp när jag råkade köra över den och den landade ett par meter bort. Det blev en rejäl smäll och vi hoppas att bilen är okej. Vi hade tänkt stanna nånstans och äta lunch, men det dök aldrig upp något. Vi lät dock inte hungern hindra oss och körde vidare genom Grand Etang National Park. Stannade för att besöka Seven Sisters Falls. Det var en bra bit att gå dit och terrängen var tuff, framför allt tillbakavägen eftersom det var brant uppförsbacke. Fallen var vackra men det var lite för mycket folk som badade där.

Till sist stannade vi vid ett annat vattenfall, Annandale Falls, där vi badade igen. Klockan var kring sex när vi fick vår lunch/middag och den åt vi på Subway igen!

Senare på kvällen träffade vi ett ungdomligt engelskt par i 50-årsåldern som Donny lärt känna tidigare. De har all inclusive och bjöd oss på drinkar hela kvällen. Vi hade väldigt trevligt.
 
Donny badar vid Concord Falls
Jag på Levera Beach

Tobago
Jag med våra engelska vänner

NY Ö
Crown Point 2007-01-29

Gick upp tidigt för att ta en sista tur med bilen. Vi åkte till Lance-aux-Epines som ligger i närheten av Point Salines där vi bor. Det var ett ganska mysigt område med fin utsikt. Sen växlade vi pengar på banken i Grande Anse och körde och lämnade bilen. Det var dessvärre ganska mycket bensin kvar i bilen så vi brände en del pengar där.

När vi kom tillbaka till hotellet låg vi vid poolen med det engelska paret som fortsatte förse oss med drinkar. Vi njöt verkligen av våra sista timmar på hotellet och hade ingen lust att åka därifrån.
Sen var vi i alla fall tvungna att gå till flygplatsen och flyga till Tobago. Vi var lite nervösa att Donny inte skulle komma in eftersom han behöver visum. Vi hade dock kollat upp att man kan få det på plats, men man vet ju aldrig. Det gick dock att ordna även om de surt frågade varför han inte fixat det innan.
Vi hade återigen gångavstånd till vårt boende från flygplatsen. Den här gången en lägenhet med badrum och minikök. Skönt att ha kyl igen, det saknade vi på Grenada!

Vi gick en liten runda, tittade på den närmaste stranden, Store Bay, och handlade lite i en liten mataffär.
Vi åt nudlar till middag och somnade redan klockan 20.
Vi lämnar Grenada
Norra Pigeon Point
PIGEON POINT
Crown Point 2007-01-30

Vaknade klockan 7 efter 11 timmars sömn! Vi gick till Pigeon Point som är den finaste stranden på ön. Vit sand och massvis med kokospalmer som hänger över vattnet. Det är här de flesta turistbilder tas från Tobago, med den palmbladstäckta piren. Udden har en gång varit ett kokosplantage och de tar $3 i inträde.
Det var väldigt mysigt där, trots ganska mycket turister, och vi stannade hela dagen. Gick och tog en massa foton vid de hängande palmerna, men där var rätt långgrunt så det var bättre att bada vid piren och vid den norra udden.

På vägen hem skulle vi gå till en större mataffär för att handla mat, men det var betydligt längre än vi trott. Vi köpte pommes frites och kycklingburgare som vi lagade till i vår minimala ugn. Det var faktiskt ganska gott.

Jag vid Pigeon Point

 


SCARBOROUGH
Crown Point 2007-01-31

Vi tog bussen till Tobagos huvudstad Scarborough, men det fanns inte mycket att se där. Bestämde oss för att ta en buss vidare till en strand längre bort eftersom vi ändå var vid bussterminalen. Klockan var halv tolv och bussen skulle gå halv ett. Jag behövde växla pengar så vi gick till banken och tvingades stå i kö i 45 minuter. Vi kom fram till Englishman's Bay halv två och hade tänkt ta bussen tillbaka vid 15-tiden för då skulle en buss gå enligt en som jobbade på stranden. Det blev med andra ord ingen lång stund på stranden, men vi ville hem till solnedgången.

Englishman's Bay var mysig med mörk sand, palmer och inte så mycket folk. 14:45 stod vi ute på vägen och väntade i solen och hettan, men först klockan 16:15 kom den! Den 1,5 timmen hade jag hellre spenderat på stranden än vid en vägkant. Vi missade bussen till Crown Point med en minut och solnedgången med lika mycket.
Vilken dag! Så mycket besvär för så lite!
Englishman's Bay
Pigeon Point
PIGEON POINT IGEN
Crown Point 2007-02-01

Vaknade tidigt som vanligt, men jag ville använda Internet så jag fick vänta till de öppnade klockan 9. Växlade lite pengar innan dess så att vi har till departure tax.
Brände också över mina bilder till CD eftersom minneskortet snart är slut.

Sedan gick vi till Pigeon Point igen. Stranden är ju trots allt en av de mest paradislika man kan hitta. En stund efter vi kom försvann den blå himlen och det började till och med att regna en kort stund. Det dröjde innan solen kom tillbaka och när den gjorde det gick vi längs stranden och tog en massa kort. Vi stannade till solnedgången, men då hade det tyvärr blivit molnigt igen så det var inte lika vackert som den vi missade igår.
 
Solnedgång, Pigeon Point

Aruba
Jag i vårt rum på Arubiana Inn

LÅNG RESDAG
Eagle Beach 2007-02-02

Idag fick vi gå upp klockan 5 för att ta 06:45-flyget till Trinidad och därefter åka till Curaçao klockan 09:15. Det flyget var dock en trekvart försenat. Vid ankomsten fick vi leta upp ett biljettkontor där man kunde köpa biljett till Aruba. Det fanns ett par att välja emellan och vi valde den som avgick tidigast, 13.50. Lite småirriterande att vi inte kunde flyga direkt till Aruba för att slippa sitta och titta på flygplatser och vänta hela dagen.

Aruba-flyget var det minsta trafikplan jag nånsin suttit på, endast 17 platser och man kunde se rakt in i cockpit, men det var intressant.
Vi landade nog samtidigt som ett par stora charterflyg för det var packat med folk vid passkontrollen så det tog sin lilla tid.
Jag växlade lite pengar på en bank och sen letade vi upp en buss som skulle ta oss till vårt hotell vid Eagle Beach. Vi fick byta buss i Oranjestad.
Det är stor skillnad på bussarna här och på övriga öar vi varit. De är nya, håller inte på att falla ihop och går ganska ofta.

Ingen visste var vårt hotell låg, men chauffören sa var vi skulle hoppa av och sen frågade vi oss fram så gott det gick. Efter att gått fel ett par gånger hittade vi äntligen rätt. Vi har ett jättefint rum, men tyvärr inget kök, bara mikrovågsugn, tallrik, bestick och vattenkokare. Typiskt för vi har hittat en jättebra mataffär med bra mat att laga. Istället fick vi köpa färdiga rätter att stoppa in i mikron. Inte så gott.
Vi gick en sväng till stranden också, tog ett bad och tittade på solnedgången.

Det har varit en lång resdag. Vi gick hemifrån klockan 5 imorse och kom fram till hotellet klockan 5 på kvällen.
Eagle Beach
Solnedgång, Eagle Beach
Jag i Oranjestad
ORANJESTAD
Eagle Beach 2007-02-04

Igår åkte vi in till huvudstaden Oranjestad, som är helt annorlunda än de andra karibiska städer vi varit i. Husen är väldigt färgglada, det finns massor av lyxiga shoppingcenter, märkesbutiker och juveleraraffärer överallt och hamnen är full av segelbåtar och lyxyachter.
Ute i hamnen såg vi ett flertal stora och små leguaner. Lite exotiskt!

Vädret var lite speciellt och sol varvades med regn. Vi åt en stor pizza från Pizza Hut till lunch.
På kvällen träffade vi en finsk tjej på hotellet. Hon hade kommit för att segla runt i Karibien. Låter skönt! Vi pratade hela kvällen.

Idag var vädret ingen höjdare. Vi gick till Palm Beach där de flesta stora hotellen ligger. Så fort vi lagt oss på stranden började det regna. Vi gick en liten runda och sen gav vi upp. Det såg inte ut att bli bättre så vi gick hem.
Solen kom dock fram senare på eftermiddagen och jag gick till Eagle Beach där vi bor.


Plaza Daniel Leo, Oranjestad
Jag på Eagle Beach
BAD HELA DAGEN
Eagle Beach 2007-02-05

Idag var vädret bättre. Vi gick tillbaka till Palm Beach och tog ett dopp. Funderade på att boka en seglings/snorklingstur, men de visste inte om det skulle bli av eller ej beroende på hur många som bokade. Vi gick tillbaka till Eagle Beach och ringde senare för att fråga om det blev nåt, men de visste fortfarande inte så vi gav upp. Trist för vi var verkligen sugna.

På kvällen gick vi och åt sorbet på Amsterdam Manor Resort. Det var jättemysigt där och vi ångrade att vi inte gått dit och ätit tidigare. Vi lånade deras Internet också, fast det egentligen bara var för gäster...
 
Divi Divi-träd, Eagle Beach

Curaçao
Donny vid propellerplanet som gick till Curaçao

DELFINSIM
Westpunt 2007-02-06

Vi flög tillbaka till Curaçao och jag satte mig längst fram i flyget så att jag satt halvvägs inne i cockpit. Det var skoj!

Vi skulle bli hämtade på flygplatsen klockan 08:30, men när vi kom ut var ingen där. Vi frågade runt och en annan man som skulle hämta upp nån ringde hotellet och det hade visst blivit ett missförstånd på dagarna. Han kom så småningom, men vi var lite stressade eftersom jag hade bokat delfinsim på Dolphin Academy till 11:30. Dessutom var vårt hotell på västspetsen och delfinerna på östspetsen av ön. De som hämtade oss var så vänliga och körde oss till hotellet och sen till delfinstället. Vi hann precis.
Bland delfinsimmarna tillhörde jag den lilla minoriteten av icke-holländare.
Det var verkligen kul att simma med dem och dessutom få röra dem vilket inte var möjligt när jag simmade med vilda delfiner. De var så lekfulla och puffade på en när man inte var beredd. Vi fick göra olika konster med dem och på slutet fick vi en åktur genom att ta tag i deras ryggfenor. Det gick enormt fort och var jättekul.

Efter turen tittade vi lite på de andra djuren i parken och sen åkte vi in till huvudstaden Willemstad. Gick omkring lite och åt på Subway - igen! Sen tog vi bussen hem vilket tog en timme.

Vi har en stor lägenhet med kök och en gigantisk terrass belägen rakt över havet med en strand nedanför. Helt underbart!
Här får jag en go puss
Jag får en åktur
Curaçaos klara vatten
STRANDJAKT
Westpunt 2007-02-07

Vi hade en förfärlig natt. Sovrummet var fullt av mygg och det gick inte att sova. Till slut fick vi gå på myggjakt, sätta luftkonditioneringen på superkallt och sova under täcket. Då gick det bättre.

Idag gick vi en runda för att kolla in några av Curaçaos stränder. Det kändes som att gå omkring i vildmarken med skogar, berg och kaktusar på båda sidor av vägen.
Vi kom först till Grote Knip, en bukt med vit sand och kristallklart turkost vatten. Det var så klart att man lätt kunde se koraller och tropiska fiskar genom vattenytan utan cyklop. Sen gick vi vidare till Kleine Knip som var en mindre kopia av den förre och med fler koraller och fiskar. När vi kommit upp ur vattnet förvandlades solskenet till en regnskur. Så vi packade ihop, väntade ut regnet och gick tillbaka samma väg vi kom ifrån och vidare norrut till Playa Kalki. Det var en mysig strand, men ingen sandbotten alls, bara vass död korall.
När det började regna igen gick vi hem och lagade middag.

På kvällen gick till hotellbaren och drack öl och cappuccino, som var väldigt god.
Grote Knip
Nedanför vår balkong, Ocean View Apartments, Curaçao
WILLEMSTAD
Malmö, Sverige 2007-02-10

I förrgår tog vi 8-bussen till Willemstad för att shoppa och gå runt i stan. Det är en jättemysig och fin stad och det är lätt att tillbringa en hel dag där.
Vi tittade i en massa affärer, postade de sista vykorten, tittade på kryssningsbåtar som gick in och ut ur hamnen och köpte lite kläder, parfym och Curaçao-likör. Vi gick också till ett Häagen Dasz-glasscafé och åt jättegod glass. Mums.

Inte förrän klockan 19 åkte vi tillbaka till Westpunt. Vi lagade samma mat som igår men när vi åt den första gången tyckte jag att det fattades vinsmak i den så vi köpte en flaska och hällde i en del och drack upp resten. Det blev mycket bättre.
Vi hade velat sitta och njuta av vår sista måltid i Karibien på balkongen, men då hade vi blivit uppätna av myggen så det var inte att tänka på.
Sen fick vi packa igen.

Igår tog vi återigen 8-bussen till Willemstad och bytade där till en buss som skulle gå till flygplatsen och vårt flyg tillbaka till Trinidad. På flygplatsen hade de en massa prover på jättegod choklad i alla affärer så dit gick vi gärna ett par gånger.

Vi fick veta att vårt flyg var försenat två timmar till klockan 21:30 och vi som hade så lång tid att vänta redan! Vi hade tänkt äta på flygplatsen, men när vi kom igenom säkerhetskontrollen fanns det ingen restaurang där! Typiskt! Vi hade inte fått nån lunch heller.
Flyget gick inte förrän kring 22 och sen fick vi äntligen mat!
Trots den stora förseningen var vi bara en timme försenade i London. Men vad hjälpte det när vårt flyg till Köpenhamn också var försenat en timme? Suck!
Vi landade klockan 18 och sen var det dags för mig att jobba klockan 3 på natten. Så kan det gå!
Vi bor i det ljusblå huset i mitten
Handelskade, Willemstad