- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Singapore.

Singapore 2004 | Singapore 2013
SINGAPORE 2004
29 JULI 2004
Min resa till Australien gick via Singapore och jag frågade resebyrån om jag kunde ta flyget vidare på kvällen istället och därmed få spendera dagen i Singapore. Jag hade ingen större lust att bo över natten, så detta blev bästa alternativet. Dessutom var bagaget incheckat hela vägen så det behövde jag inte tänka på.
 
UTGIFTER SEK
Mat
Lokala transporterTotalt
125
14,50


139,50
OBS!
Endast dagsbesök på väg till Australien, därför inget flyg eller hotell.

 
SINGAPORE
Singapore 2004-07-29

Jag har nått min första anhalt, Singapore, efter mellanlandning i London. Kön till incheckningen på Kastrup var så lång att jag inte trodde jag skulle hinna! Boardingen hade också redan börjat när jag kom fram till gaten. Stressig morgon...
Men Singapore är en mycket bra flygplats för här finns gratis Internet!
Jag landade kl. 8 imorse och mitt nästa flyg, som ska ta mig till Darwin och sedan vidare via Alice Springs till Ayers Rock, lyfter kl. 22:15. Snart med andra ord...

Gick runt i stan idag. Tittade på lite sevärdheter som Raffles Hotel, Padang som är det gamla koloniala Singapore och skyskrapeområdet Raffles Place. Gick i några shopping centers och i affärerna på Orchard Road.
Träffade en man som jag inte blev av med förrän efter 40 minuter... Han var ganska dryg!
Annars är det en trevlig stad. Den är ju känd för att vara ren och det kan jag hålla med om! Vet inte hur många städare jag sett på gatorna idag...

Resan fortsätter i Australien...


Padang

SINGAPORE 2013
8 - 9 AUGUSTI 2013
Jag och sambon skulle till Australien med första stoppet i Darwin. Vi valde att flyga med Emirates som dock inte flyger dit utan att man måste byta i Melbourne eller Sydney, så vi fick boka en separat biljett. Vi hittade endast flyg från Singapore och vi valde mellan att stanna en natt eller flyga vidare direkt på kvällen. Eftersom sambon vid bokningstillfället aldrig varit i Singapore ville han gärna dit och jag hade heller inget emot det även om jag gärna lagt den dagen i Australien istället. Dessutom såg vi att hotell är jättedyrt. Vi bestämde oss till slut att ändå stanna över natten. Ironiskt nog fick Andreas åka till Singapore på jobb bara en månad innan vår resa.

Fler bilder från resan finns här
 
UTGIFTER SEK
Boende
Mat
Lokala transporterTotalt
464
395
50


1 091


OBS!

Ingen flygresa eftersom det var ett stopp på väg till Australien.


Jag vid Singapore River


LÅNG FLYGRESA VIA DUBAI
Singapore 2013-08-08

Efter att jag jobbat under förmiddagen anlände Andreas på flygplatsen vid halv ett-tiden. Vi lämnade väskorna hos mina kolleger och satte oss i loungen en stund.
Flyget avgick lite före tid och hade fixat nödutgångsplatser till oss så vi hade enormt med benplats. På väg till Dubai tittade jag på två filmer: "Safe Haven" och "The Impossible" om tsunamin i Thailand. Sedan hade vi drygt fyra timmars väntan in Dubai. Gick runt och tittade i affärer och hittade ett par restauranger och barer man blev sugen på att besöka, men det var mitt i natten och jag var inte ens hungrig. Tax free-butiken hade 20% på sina redan bra priser, men vi hade ingen lust att släpa med sånt över hela Australien i tre veckor. Vi satte oss dock på Starbucks en stund. Andreas åt en macka och så delade vi en kaffe. Jag var extremt trött, men det var svårt att hitta nånstans att ligga för det var så mycket folk överallt.

Till slut blev det i alla fall dags för boarding och första gången för oss att flyga Airbus 380. Vi satt väldigt långt fram så vi såg dock inte så mycket av den, förutom trappan som leder upp till andra våningen.
Jag såg klart filmen jag tvingades avsluta på senaste flyget och sen somnade vi.

Fick lite frukost innan landning och så anlände vi till Singapore en halvtimme sent. Fick stå i kö till passkontrollen och vänta på väskorna ett bra tag. Tog sedan tåget till Terminal 3 för metron. Ett australiensiskt par gav oss sina metrokort som det återstod några dollar av och de räckte för oss hela vägen till stan. Efter att vi hoppat av i Chinatown hittade vi hotellet direkt. Det är ganska nytt och väldigt modernt och fräscht. Men som vanligt i Singapore är rummen jättesmå och hade heller inget fönster. Men där tillbringar vi ändå inte så mycket tid.

Efter en snabbdusch gick vi ut på stan en sväng. Promenerade längs floden och tittade på stadens vackra skyline. Fortsatte ut mot Marina Bay och Theatre of the Bay där massor av folk hade samlats. Man hade fin utsikt över det relativt nybyggda Marina Bay Sands Hotel. Det hölls på med förberedelser inför nationaldagsfirandet imorgon. När vi var på väg därifrån började ett ljus- och ljudspel från Marina Bay Sands. Det var jättehäftigt att se.

Vi köpte en kokosnöt i ett av stånden på en kinesisk matmarknad och fortsatte in mot stan för att hitta en restaurang. Det fanns mest asiatiska ställen, men hittade till slut ett steakhouse uppe i ett varuhus. Det var riktigt bra priser och vi beställde entrecôte respektive ryggbiff med pommes och lökringar. Det var gott.

På vägen hem gick vi förbi restaurangerna längs Boat Quay och stupade i säng när vi återvänt till hotellet.


Singapore by night
Ljusshow över Marina Bay Sands Resort


Merlion
Jag i Gardens of the Bay

Jag med drinkar på
Hard Rock Cafe
MARINA BAY SANDS OCH SENTOSA

Singapore 2013-08-09

Efter en god natts sömn gick vi upp vid åtta, åt ett par mackor och gick ut i värmen igen. Det känns som om det aldrig är svalt här, nätterna är ungefär lika varma som dagarna, vilket är jobbigt i längden. Under förmiddagen var det dessutom solsken.
Vi gick in mot centrum till Raffles Hotel. Hade läst i en bok att man kunde gå in, men det verkade inte stämma för utanför entrén stod det att bara gäster hade tillträde. Men vi gick runt på området och tittade på trädgårdar, arkaderna och terrassen. Hade tänkt gå till Long Bar och dricka en Original Singapore Sling, men de öppnade först klockan 11 och vi skulle vara tillbaka på hotellet för att checka ut klockan 12. Istället gick vi tillbaka via Pedang, där bl.a. Parlamentet, Stadshuset och Högsta Domstolen ligger. Alla byggnader höll på att renoveras så man såg inte så mycket. Gick in i ett shoppingcentrum också för att leta efter en undervattenspåse till min kamera, men där var också stängt, kanske för att det är nationaldag.
Vi gick ut mot Marina Bay igen och över Anderson Bridge till andra sidan floden där Singapores symbol, Merlion, en figur som är hälften lejon och hälften fisk, står och vaktar hamnen. Ute på en pir intill stod en enorm samling japaner och fotograferade varandra som galna.

Efter att vi checkat ut från hotellet gick vi mot Marina Bay Sands Resort. Överallt förbereddes det inför kvällens fyrverkerier med massor av avspärrningar.
Intill det stora hotellet ligger ett stort shoppingcentrum med en massa exklusiva butiker, restauranger och en isrink. Vi gick över til hotellet för att kolla upp om de hade en utsiktsplats uppe på taket. Det hade de, men det var ganska dyrt och för att kunna se trädgården och infinitypoolen skulle man gå med på en guidad tur och det fanns inga platser kvar idag. Så vi lade ner det och försökte istället hitta hur man kom till Gardens of the Bay. Till slut hittade vi bron som går dit genom hotellet och även hur man kommer upp till den.
Det är en jättefin trädgård med tropiska växter, vattendrag, ett växthus med blommor och ett med en regnskog. Det fanns också ett antal höga stålställningar liknande vattentorn som var täckta av blommor och mellan två av dem ledde en walkway med jättefin utsikt. Det började regna lite lätt, men det var bara skönt.

Vi tog metron mot Sentosa, som har massor av attraktioner som Universal Studios, museer och utsiktstorn liknande Lisebergstornet. Vid metrostationen bytte vi till metrorailen Sentosa Express och hoppade av på sista stoppet vid stranden. Gick dit för att se hur det ser ut och för att känna på vattnet. Det var fullt av folk och jättevarmt i vattnet.
Vi promenerade vidare upp mot toppen av ön. Sen gick vi för att äta på Hard Rock Cafe. Andreas åt en pulled pork-sandwich och jag en hamburgare. Till det blev det varsin cocktail.
Sen försökte vi hitta Sentosa Express, men gick fel ett par gånger så vi blev lite rädda att vi inte skulle hinna med flyget. Vi hade tänkt lämna hotellet kvart i åtta för att vara i god tid och nu var klockan nästan halv åtta. När vi väl hittat monorailen var det en halvtimmes kö så vi bestämde oss för att gå tillbaka på boardwalken. På metrostationen fick vi stå i en lång kö till biljettautomaten och paniken kom närmare. Men det gick smidigt därefter. Andreas gick för att hämta väskorna, jag tryckte biljetter till flygplatsen och sen möttes vi utanför. Så vi kom fram till check-in 1 timme och 15 min. före flyget skulle gå.
Jag var extremt törstig och ville köpa vatten, men säkerhetskontrollen låg precis intill gaten så det kunde jag inte! Vi fick köpa ombord istället.

Resan fortsätter i Australien...


Jag i Raffles Hotels trädgård
Marina Bay Sands från Queen Elizabeth Walk
Dragonfly Bridge och Supertree Grove,
Gardens of the Bay
Andreas på Palawan Beach, Sentosa