- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Schweiz.
Enligt mig är Schweiz ett av världens vackraste länder med sina höga berg, små alpbyar och pittoreska sjöar. Här blandas tre kulturer: det gemytliga tyska i öster, det strama franska i väster och ljumma italienska i söder. Shopping och skidåkning i världsklass, god choklad och härliga insjöbad. Den enda nackdelen är att det är dyrt...

Resedagböcker
ZÜRICH 2007
Jag har en dags stopp i Zürich på väg till Italien.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
ZÜRICH (Antal dagar: 2)
Zürich är en mycket vacker stad och mindre än man tror. Den ligger vackert belägen vid Züricher See och längs floden Limmats stränder.
Det är lätt att ta sig runt med buss och spårvagn, men det är inte större än att man kan gå runt i centrum, Från flygplatsen går tåg direkt till centralstationen.
Det finns en bra hyfsat stor mataffär vid centralstationen om man vill laga sin egen mat eller köpa lite snacks.
Den största shoppinggatan är Bahnhofstrasse, men det är mest lyxbutiker.
Betyg: 8

ST MORITZ
Förmodligen Alpernas lyxigaste skidort. Här ligger de italienska modebutikerna sidan om varandra och många är de rika besökare som lämnar skidåkningen därhän bara för att se - och synas.
Orten i sig är oerhört vacker och charmig och skidåkningen superb.
Betyg: 10

ZERMATT (Antal dagar: 7,5)
Vid foten av vackra Matterhorn (se bild ovan) ligger den vackra gamla byn Zermatt, en magnet för turister från hela världen, både sommar och vinter. Sommaren erbjuder fantastiska vandringsleder och vintern ett stort skidområde som sträcker sig hela vägen till italienska Cervinia.
Om man varken åker skidor eller vandrar kan man ta tåget upp till toppen av Gornergrat eller gondolen till toppen av Klein Matterhorn (3 883 m.öh.) för fantastiskt utsikt över Matterhorn och omgivande berg.
Byns huvudgata Bahnhofstrasse kantas av exklusiva butiker, restauranger och lyxhotell, men man kan också hitta ett McDonald's.
Betyg: 10
  CITY BACKPACKER, ZÜRICH (Antal nätter: 1)
Detta hostel har det bästa läget i stan, strax intill floden på den historiska huvudgatan i Gamla Stan.
Ganska många trappor upp i ett gammalt hus som har en pastarestaurang på bottenvåningen. Rummen är små och rymmer två eller tre våningsängar och vask. Kök finns på varje våning. Hostlets baksidor är att man får betala extra för sängkläder och att receptionen inte följer de öppettider som är utsatta.
Kontakt: Niederdorfstrasse 5.
Tel: +41 44 251 90 15.
E-mail: sleep@city-backpacker.ch
Webbsida: www.city-backpacker.ch
Betyg hostel: 7     Betyg läge: 10

HOTEL BAHNHOF, ZERMATT
(Antal nätter: 8)
Kombinerat hotell och hostel med gäster från hela världen och populärt bland stora familjer. Perfekt läge mittemot järnvägsstationen och nära huvudgatan Bahnhofstrasse. Fräscha rum i olika prisklasser, med eller utan badrum, med eller utan utsikt över Matterhorn. I källaren finns en modernt välutrustat kök och mysigt vardagsrum.
Kontakt: Bahnhofplatz 54.
Tel: +41 27 967 2406.
E-mail: welcome@hotelbahnhof.com
Webbsida: www.hotelbahnhof.com
Betyg hotell: 8     Betyg läge: 10