- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Portugal.
Portugals största tillgång är den vackra naturen: den klippiga kusten i Algarve, stränderna längs Atlantkusten och de blommande ögrupperna Azorerna och Madeira. Men här finns också många historiska slott och monument och god mat och vin.
Portugal var en gång en av Europas stormakter, men tillhör idag Europas fattigaste länder. Det betyder dock att det är mycket billigt och även förmånligt att flytta hit som pensionär.

Resedagbok
LISSABON 2011
Jag och sambon tar en kortvecka i Lissabon med omnejd.
Läs mer
     
     

Platser   Boende
LISSABON (Antal dagar: 4,5)
Lissabon är den lite bortglömda och underskattade huvudstaden i Europa. En gång för 500 år sedan var den dock en av de viktigaste på kontinenten när det gällde upptäcktsresande.
Det är mer slitet än exempelvis Paris och London, men samtidigt finns mer historia bevarad, även om mycket förstördes under jordbävningen 1755.
Kring Lissabon finns många utflyktsmål, som vackra stränder, slott eller historiska städer och byar.
Att ta sig runt i stan är lätt med bussar, spårvagnar och metro. Man kan endast använda sig av kort, antingen ett man laddar med pengar och sedan validerar i en maskin, eller ett kort som man kan köpa enkelresor med.
Till ställen utanför staden kommer man enklast med tåg.
Till och från flygplatsen åker man t.ex. med Autobus (man kommer inte ombord på vanliga lokalbussar med bagage). Biljetten kostar € 3,50 och denna gäller i 24 timmar och kan användas på lokalbussar, spårvagnar samt de gamla hissarna och bergbanorna, vilket är mycket användbart.
Prisnivån i Lissabon är mycket bra. Man kan få fyrstjärniga hotell för under 500 kr/natt och en rätt på restaurang kostar sällan över €20 och ofta under 15.
Betyg: 8
  HOTEL LUTECIA (Antal nätter: 5)
Nyrenoverat och fräscht 4-stjärnigt hotell i norra delen av stan, ganska nära flygplatsen. De flesta rummen har stor balkong med fin utsikt. Bra service och stor frukostbuffé. Hotellet erbjuder transport till flygplatsen för €10. Lätt att ta sig runt med tåg och metro, bussarna går inte lika bra härifrån. Internet är gratis.
Kontakt: Avenida Frei Miguel Contreiras 52.
Tel: +351 218 411 300. E-mail: info@luteciahotel.com
Webbsida: www.luteciahotel.com
Betyg hotell: 9    Betyg läge: 5