- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Portugal.

Lissabon 2011 | Algarve 2022
ALGARVE
10 - 17 SEPTEMBER 2022
Min man hade SAS-poäng som gick ut så vi bokade en resa till Faro. Men sedan kunde han inte resa så bestämde mig för att resa själv istället och försöka ta mig runt med kollektivtrafik istället för hyrbil som var tänkt från början. Därför blev det också två olika hotell, ett i östra delen av Algarve och ett i västra. De två städer som jag hört bäst om var Tavira och Lagos, mysiga och hyfsat stora men inte överturistiga.
Sedan valde min mor att följa med istället och då blev det hyrbil några dagar i alla fall. Bussarna går nämligen inte särskilt ofta och inte alls på kvällarna.
Det finns massor att se och göra i Algarve, så kommer gärna tillbaka! Däremot konstaterade jag att jag nog inte kommer välja Portugal som land att flytta till när jag går i pension, vattnet i Medelhavet är varmare.
 
UTGIFTER SEK
Flygbiljett
Boende
Mat
Lokala transporterTotalt
1 454
3 815
2 903
1 371


9 543

OBS! Pris per person.
Endast hemresan betalades med poäng.
I transporter ingår tåg, buss och hyrbil.

Castelo de Tavira med Igreja de Santa Maria do Castelo i bakgrunden
Musikpaviljongen i
Jardim Público

Jag på restaurang Terraze

FARO TILL TAVIRA
Tavira 2022-09-10

Det blev en tidig morgon då flyget skulle gå redan klockan 6. Tog tåget över så att vi var där vid 4, lämnade bagage och var genom säkerhetskontrollen kvart över.
Vi hade tänkt besöka loungen, men den öppnade först klockan 5, så fick sitta och vänta. Sen blev det en snabb frukost där innan vi gick till gaten. 12 minuter försenade kom vi iväg, men landade i tid i Faro. Hade fin utsikt över staden och lagunen Ria Formosa när vi landade, men fönstret var tyvärr väldigt immigt.
Fick bagaget rätt fort och gick till busshållplatsen för att ta bussen in till Faro. Det var väldigt mycket folk där, så vi undrade hur alla skulle få plats. Men det flesta skulle med en annan buss, så det var inga problem. Klockan 9.35 åkte vi och turen tog 20 min.
Vi gick in till centrum och strosade längs de trevliga gågatorna där butiker och restauranger började slå upp dörrarna.
Nådde gamla stan som omgärdas av en gammal stadsmur. Gick över Largo da Sé med katedralen, Biskopspalatset och Stadshuset. Genom Porta Nova kom vi ut längs kajen och Rio Formosa. Här går järnvägen alldeles utmed vattnet, ser spektakulärt ut.
Vi fortsatte mot hamnen och vilade oss en stund på en bänk. Det hade blivit riktigt varmt nu och jag var tvungen att byta från långbyxor till shorts. Vi var törstiga och satte oss på en restaurang utmed hamnen och beställde varsin cocktail. Den satt verkligen bra!
Sen gick vi genom den trevliga parken Jardim Manuel Bivar och tillbaka till shoppinggatorna där vi tog ut pengar och försökte hitta en mataffär. Strax efter vi gett upp hittade vi en liten där vi köpte vatten och juice.
Sen gick vi tillbaka till hamnen, tog en snabb titt på motsatta sidan och sedan var det dags att gå till tågstationen där vi köpte biljett till Tavira. Tåget skulle gå 13:55 och vi fick vänta en stund. Det anlände dock tidigt och vi gick ombord, men det avgick först 14:15. Vi misstänkte att det var för att vi var tvungna att vänta in ett tåg från motsatt håll.

Resan till Tavira tog 35 min. Vi gick mot centrum och möttes av en festival som tydligen pågår hela helgen. En stor scen blockerade torget och längs floden stod paviljonger uppställda och skymde sikten. Tråkigt!
Efter en snabb koll på Google Maps hittade vi vårt hotell som ligger på torget intill scenen. Fick äntligen dumpat våra väskor som vi dragit på kullerstenar i flera timmar.

Jag gick själv en runda i stan, gick upp till Castelo de Tavira, en borgruin vars murar bjuder på fin utsikt över staden. Promenerade också över den romerska bron till andra sidan, längs floden och över nästa bro. Här ligger en mysig park med en vacker musikrotonda omgärdad av en vallgrav med växter och fontäner.
Återvände till hotellet och efter en dusch och klädombyte gick vi ut för att äta. Valde restaurang Terraze som ligger intill floden på andra sidan bron. De öppnade dock först klockan halv sju så under tiden satte vi i deras lounge med varsin cocktail. Det var oerhört varmt så den smakade himmelskt.

När det blev dags för mat beställde jag griskind i sås med sötpotatis och mor tog revben med BBQ/apelsinsås, potatis och grönsaker. Till det blev det ett glas rött.
Efter maten gick jag en liten runda längs floden och tog lite kvällsbilder. Det blev läggdags tidigt eftersom vi var trötta.
Rua de Santo António


Largo da Sé, Faro


Järnvägsspår intill Rio Formosa


Jardim Manuel Bivar


Hamnen i Faro
Stenpelare på Ilha de Tavira

Jag på Ponto de Encontro

Praça da República med vårt hotell i byggnaden närmast
VILA REAL DE SAN ANTÓNIO OCH ILHA DE TAVIRA
Tavira 2022-09-11


Vaknade naturligtvis tidigt och gick ut på stan en runda vid halv nio. Men solen stod förvånansvärt lågt. Gick till en matbutik och köpte bullar och marmelad till frukost. Vi kokade också lite te och åt på hotellets uteplats på bakgården.

På dagens schema stod en tur till Vila Real de Santo António, som är Algarves sista utpost innan floden Guadiana, som utgör gränsen mellan Portugal och Spanien. Men tänkte ta tåget som skulle gå 10:33 så innan dess gick vi en runda kring floden Gilão som går genom staden.
Min mor stannade i Tavira så jag begav mig själv till tågstationen. Var väldigt tidig så gick in och handlade lite på Lidl intill.
Tågresan tog en dryg halvtimme och framme var det en 1 km att gå till centrum med det vackra torget Praça Marquês de Pombal. Runt omkring fanns några gågator med affärer och restauranger.
Gick också ut till floden med den trevliga promenaden/parken Jardim da Avenida da República. Här såg man över till Spanien på andra sidan. Det finns en färja som går till spanska Ayamonte en bit längre norrut.
Det var varmt så jag gick tillbaka till torget och köpte en glass i en gelateria. Sedan blev det dags att gå tillbaka till tåget som skulle gå klockan 12:43. Det blev en kort, men trevlig visit och nu var jag sugen på att åka till stranden.

Gick direkt till hotellet för att byta om och packa ihop lite oss sedan gick vi till färjan för att åka till Ilha de Tavira, en av många avlånga barriäröar längs kusten från Faro och österut. Tog färjan som avgick klockan 14 och satte oss uppe på däck. När man lagt till fick man gå tvärsöver ön där det fanns flera restauranger och barer.
Själva stranden var bred och fin. Hoppade i vattnet som var ungefär som svenskt havsvatten, dvs kring 19 grader. Gick också en liten runda kring udden där inloppet till hamnen går. Men det var strand hela vägen runt och en liten mysig lagun hade bildats innanför.
Ljusgrå moln drog in och täckte himlen och det blev genast svalare. Tog nåt dopp till innan vi gick och tittade bland restaurangerna och sedan tog 17-färjan tillbaka.

Efter dusch och ombyte gick vi så småningom ut för att äta. Hade läst om en bra restaurang, Ponto de Encontro, även denna på andra sidan bron, och gick dit. De skulle strax öppna, men alla bord där ute var reserverade. Vi bestämde oss för att ändå äta där och sitta där inne. Det kändes definitivt som en finare restaurang, men det var ändå mycket bra priser. Jag valde tournedos i pepparsås med klyftpotatis och grönsaker samt ett glas rött vin och morsan tog tonfisk med sallad och potatis samt vitt vin. Det var mycket gott.

Efteråt gick vi en runda och satte oss sedan på ett café längs floden i närheten av vårt hotell. Tog varsin jordgubbstarte och cappuccino. Supergott!
Gick in i den lilla livsmedelsbutiken och köpte med oss mer juice och Coca Cola.
Vid den stora scenen på Praça da República var det fullt av folk och vi ställde oss där och väntade för vi var nyfikna vad det var för slags artist som skulle uppträda. En halvtimme senare kom en ung portugisisk popsångerska ut på scenen och det var tydligt att hon är populär.

Resten av kvällen satt jag ute och skrev och tittade lite på valvakan.
Ponte Romana, TaviraPraça Marquês de Pombal
Jardim da Avenida da República
Rua Dr Teófilo Braga med Centro Cultural António Aleixo

Ilha de Tavira

 
TÅGRESA VÄSTERUT
Lagos 2022-09-12

Idag var det dags att lämna Tavira. Vi bestämde oss för att ta tåget vid halv tolv så vi tog det lugnt på morgonen.
Köpte bullar i den lilla butiken och åt frukost på terrassen utanför vårt rum. Det var fortfarande grått väder och vi besökte en butik på torget och sedan packade vi ihop våra saker innan vi checkade ut och gick till tågstationen i regnet. Köpte biljett till Lagos och sedan var det bara att vänta på tåget. Det kom några minuter sent och blev rätt fullt. Men de flesta skulle av i Faro. Det visade sig vara samma tåg vidare från Faro så vi kunde sitta kvar.
I Tunes blev vi försenade i 50 minuter då man väntade in ett annat tåg. När vi väl kom fram till Lagos var vi en timme och 5 minuter sena. Det såg ut som om vi då precis skulle missa vår buss, som bara går en gång i timmen. Men vi tänkte att den kan vara sen så vi skyndade oss ut för att leta upp busshållplatsen, men gick inte så bra så jag fick försöka leta fram den på Google Maps. Då såg jag till slut att den låg bakom tågstationen och att den var 10 minuter försenad så vi skyndade oss tillbaka och ställde oss i kön som bildats där. Plötsligt kom bussen och vi insåg att vi stod i taxikön och inte busskön. Men vi kom med till slut.
Jag visste ungefär hur det såg ut där vi skulle hoppa av bussen tack vare Google Street View, men hade ändå GPS:en och kartan på mobilen framme så att vi skulle vara beredda.
Vi bor i den nybyggda delen av Hotel Âncora Park, som ligger ungefär halvvägs mellan gamla stan och stränderna. Det är ett mysigt område, men långt ifrån restauranger och shopping.
Har en härlig balkong med den gigantiska poolen nedanför. Men tyvärr är vädret ännu sämre och det har ösregnat av och till. Vi hade ingen ork eller lust att ta oss in till stan så efter att vi packat upp och suttit och läst på rummet en stund gick vi ner till restaurangen och åt dagens buffé som bl.a. bestod av anka, fisk i curry, pizza och soppa samt diverse desserter. Maten var godkänd.
Vårt rum på Hotel Âncora Park


Poolen från vår balkong
Rua Silva Lopes med Igreja
de Santo AntónioMor äter middag i Lagos
LAGOS GAMLA STAD
Lagos 2022-09-13

Det finns ingen affär i närheten, så idag valde vi att äta hotellets frukostbuffé och köpa mat ikväll när vi får bilen.
Det var inte fullt så dåligt väder som prognosen sagt, en del moln men också blå himmel. Vi visste dock inte hur det skulle bli senare på dagen så vi valde att se centrala Lagos. Tog bussen in och hoppade av vid gångbron till marinan, som vi tog en kort titt på, innan vi gick mot gamla stan. Gick runt på de slingriga gatorna och de vackra torgen och tittade i ett par butiker. Jag köpte bl.a. en klänning och ett par skor.

Sedan gick vi ut mot strandpromenaden, förbi borgen och fästningen och bort till Praia de Batata. Fortsatte sedan ett par bukter bort till vackra Praia de Dona Ana, en ganska bred strand med av klippor, både på land och i vattnet. Vi åt en glass och sedan gick jag även nedför trapporna till stranden och tittade.

Vi började gå tillbaka till hotellet, men vägen Google föreslog var avstängd så vi fick vända tillbaka. Som tur var hade de byggt en ny väg rakt från Praia de Dona Ana till baksidan av vårt hotell, så vi behövde inte gå riktigt så långt som vi annars tvingats till. Tyvärr finns det dock ingen ingång till hotellet från baksidan så fick gå runt om hela komplexet.

Nu började det bli varmt så vi bestämde oss för att bada i poolen resten av eftermiddagen. Orkade inte gå till stranden och dessutom skulle bilen komma klockan 17. Poolen är verkligen gigantiskt, det var 30 simtag åt ena hållet och 80 åt andra och i min pool där hemma motsvarar ett simtag en meter. La beslag på en sådan där solsäng med fyra stolpar och tak och så beställde vi varsin mojito i baren, som har Happy Hour klockan 13-16.

Vid halv fem ringde biluthyraren och sa att han anlänt med bilen. Gick och hämtade körkort och pass på rummet och gick ner och skrev på alla papper och så visade han hur allting funkade.
Stannade kvar i poolen en stund till och sen körde vi in till stan för att handla och sedan äta middag. Handlade frukostmat, frukt, dricka, vin och snacks. Jag hade tagit reda på var man parkerar gratis nära gamla stan så vi körde till en av dem strax intill den gamla stadsmuren.

Promenerade längs gågatorna och valde till slut en restaurang i högen. Beställde varsitt glas rosé och jag tog ankbröst med apelsinsås och morsan kycklingfilé med currysås. Det var gott.
Sedan körde vi tillbaka till hotellet och tog det lugnt.
Lagos Marina


Praça de Luís de Camões


Praia de Dona Ana


Poolen på Hotel Âncora Park
Ponta da Piedade
Ponta da Piedade
Jag dricker Pina Colada i
Praia da Rocha
PONTA DA PIEDADE OCH PRAIA DE ROCHA
Lagos 2022-09-14

Det var fint väder på morgonen och vi åt frukost på balkongen. Bestämde oss för att köra de knappa två kilometerna till Ponta da Piedade, en udde med klippor och havsgrottor och stadens största sevärdhet. När vi kom dit hade vädret skiftat helt och tunga moln hade dragit in från havet. Det började dessutom regna rejält så vi fick vänta i bilen ett tag. Den här gången hade vi inte ens tagit med paraplyet eftersom det såg så fint ut förut. När det blev en paus i regnandet gick vi ut. Stannade först till vid utsiktspunkten ovanför Praia do Camilo. Gick ut bland klipporna och tog några bilder trots det trista vädret.

Sen ställde vi bilen vid Ponta da Piedades parkering där vi återigen fick sitta i bilen en stund för att regnet öste ner. Sen gick jag bort till en utsiktspunkt längre norrut innan vi fortsatte mot fyren och Ponta da Piedade. Här finns en trappa ner till havsgrottorna nere vid vattnet och jag gick ner och tittade. Fortsatte sedan längst ut på udden och sedan västerut förbi ännu fler vackra klippor, Praia do Barranco do Martinho och ända bort till utsikten vid Praia do Canavial. Det regnade återigen rejält på vägen och jag blev dyngsur. Men på vägen tillbaka sken solen och jag passade på att fotografera.

Sedan körde vi tillbaka till hotellet. Hade en fundering på att åka till stranden, men det såg ut som om det eventuellt skulle komma in ett nytt regnoväder så istället körde vi till Praia da Rocha, en större badort längre österut.

Hittade en bra parkeringsplats vid utsiktsplatsen intill Praia do Amado, men där fanns naturligtvis inga lediga platser så fick köra vidare. Hittade till slut en, men det var en bit bort från strandpromenaden.
Jag ville dock tillbaka till utsiktsplatsen så gick dit längs Praia dos Três Castelos, men det var längre än jag trodde. Det var i alla fall mycket vackra vyer över den fina stranden och klipporna.
Själva stranden Praia da Rocha är alldeles för bred och tråkig och på platån längs med stranden finns det i stort sett bara höghus.
Vi letade efter en restaurang och valde en utmed stranden. Jag tog en Pina Colada och revben med BBQ-sås och morsan ett glas rosé och fläskmedaljonger i pepparsås.
Sen strosade vi lite till längs strandpromenaden och tillbaka till bilen.
Körde bort och ställde den vid marinan, som är Praia da Rochas östra gräns, och gick lite där. Här fanns fler trevliga restauranger, strandklubbar och en småbåtshamn kantad av färgglada snygga radhus.
På andra sidan floden kunde man se några stränder, en borg och orten Ferragudo.

Sedan blev det dags att köra tillbaka till Lagos. Vi satt en stund på balkongen och drack vin och åt snacks.Praia da Balança och Ponta da Piedade


Havsgrottorna vid Ponta da Piedade


Praia do Barranco do Martinho


Praia dos Três Castelos


Marinan i Praia da Rocha
Jag på Praia dos Estudantes
Jag äter glass i Lagos
Jag äter maminha-biff i
Lagos Marina
PRAIA DOS ESTUDANTES OCH PORTO DE MÓS
Lagos 2022-09-15

Idag var det mestadels mulet och en del regn. Efter frukost körde vi först till en bank för att ta ut pengar. Sedan körde vi till busstationen för att köpa biljett till flygplatsen. Det var hopplöst att ställa bilen någonstans så parkerade där det var förbjudet och lät morsan sitta kvar så att hon kunde köra iväg om det behövdes.
Det var kö och en massa folk där, men gick hyfsat snabbt ändå.
Sedan körde vi till en gratisparkering inte långt ifrån där jag tog ut pengar. Hade siktet inställt på att besöka Praia dos Estudantes varifrån det finns en tunnel till en annan strand där det finns en gammal romersk bro som förbinder två klippor. Det är en spektakulär syn. Valde att gå dit när det började bli ebb så att man kan gå under bron och titta från andra sidan. Men när jag väl var det hade jag ändå ingen lust att gå ut i vattnet, dels för att det var fullt av tång och så var det för djupt för att gå i vanliga kläder.

Vi gick till gamla stan, tittade i några affärer och letade efter ett café för en fika. Det var lättare sagt än gjort, men till slut blev det ett ställe som hade glass, crepes och våfflor. Jag beställde en stor glass och morsan en brownie med glass och grädde.
Vi började gå mot bilen och plötsligt började det ösregna. Hann med en titt på stadsmuren och handla lite på Spar innan vi körde tillbaka till hotellet.

Efter en stund bytte vi om till badkläder och körde till Porto de Mós, som är en lång strand strax sydväst om vårt hotell. Solen sken när vi körde, men försvann bakom ett gigantiskt moln precis är vi kom fram.
Hela stadsdelen består av vackra villor och lägenheter uppe på kullarna och stranden var mycket fin med härliga vågor. Vi badade ett par gånger och sedan körde vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällen.

Det blev en tur till marinan och jag hade sett ut en bistro som verkade ha trevlig mat. Men den menyn jag hittade var uppenbarligen gammal för numera har de bara hamburgare. Det var inte precis det vi var sugna på, så lämnade stället och försökte hitta ett nytt. Istället blev det ett som nog tillhörde Marina Club Lagos Resort.
Vi hade dock svårt att välja, det fanns inte så mycket på menyn och det stod bara vad det var för kött, inte vad det serverades med och några av rätterna gick bort för att de var alldeles för dyra.
Till slut fick vi hjälp av se bordsgrannens mat och tog det samma. Så det blev varsin caipirinha och maminha-biff. Valde till pommes respektive grönsaker, men det senare var onödigt för det låg en hel del grönsaker på tallriken samt en skysås. Det var i alla fall väldigt gott och mäktigt.

Avslutade kvällen på balkongen som vanligt.
Romerska bron

Stadsmuren i Lagos

Jag på Porto de Mós
M-Rock, Praia da Marinha


Praia Dona Ana


Räkor på Campimar,
Porto de Mós
PRAIA DE MARINHA TILL CARVOEIRO
Lagos 2022-09-16

Idag var det äntligen riktigt soligt och sista dagen med bilen, vilket innebär att det blev dags att köra till Praia da Marinha, som är symbolen för Algarvekusten. Anlände vid halv tio och gick först till klippan öster om stranden för att se utsikten därifrån. Det var verkligen magnifikt. Hittade mängder av fossiler av snäckor där uppe.
Sedan tog jag en promenad på stranden, som hade varit fin att bada vid. Men planen var att promenera vidare längs vandringsleden Sete Vales Suspensos, medan morsan skulle ta bilen och köra till Praia do Carvalho där jag tänkte avsluta min vandring och vi skulle bada.
Det var verkligen fantastiska vyer hela vägen, i synnerhet närmast Praia da Marinha med vyn över den karaktäristiska M-Rock och inte minst uppe från toppen av denna mot stranden.
Det var hundratals kajaker och SUP-brädor, utöver alla snabbåtar och segelbåtar, ute i vattnet och i havsgrottorna. En av mina planer var att paddla kajak till Benagil Caves, som jag passerade ovanför, men de soliga dagarna har inte varit tillräckligt många och allt kan inte göras på en dag.
Benagil var full av folk, kajaker och SUP-brädor. Jag hade lite svårt att hitta var leden fortsatte, och chansade på att gå igenom en restaurangs uteservering och det var rätt.
Sedan var det bara att gå runt udden och så var jag framme i Carvalho. Det var dock tyvärr inte möjligt att bada där för det var tjockt med tång på hela stranden och ut i vattnet. Så trist! Hade verkligen varit skönt att bada efter vandringen.
Vi köpte varsin smoothie i ett fruktstånd och sedan körde i vidare för att bada på annan plats. Området ovanför stranden var verkligen vackert med lyxiga villor, några ute vid klippkanten med utsikt därefter.
Jag var rätt sugen på att åka tillbaka till Praia da Marinha eftersom det var så fint där. Men det var ju fel håll och bilen skulle ändå lämnas klockan 17.
Istället körde vi mot den större turistorten Carvoeiro, som har en stor strand.
På vägen passerade vi Praia do Vale de Centeanes, men vi var osäkra på hur lång körning eller promenad det var för att komma till själva stranden så vi körde vidare.

Framme i Carvoeiro hittade vi en parkeringsplats uppe på en kulle och gick genom stan till stranden. Men där insåg vi att det var ännu mer hopplöst att bada. Stranden var avstängd och man höll på att röja bort tång med stora maskiner, tydligen uppskattas mängden tång till 300 kbm och det drogs in av ovädret tidigare i veckan. Det gick inte att komma i vattnet här heller. Verkligen irriterande, men bara att ge upp och köra tillbaka till Lagos.
Vi parkerade vid Praia Dona Ana och hade drygt två timmar på oss innan bilen skulle lämnas.
Det var ganska mycket folk på stranden, men det blev ett par sköna dopp innan de helt plötsligt sa att det var badförbud. Senare fick vi veta att det var på grund av dåliga vattenvärden. Men då var vi ändå klara och redo att gå tillbaka till bilen och köra till hotellet.
Resten av eftermiddagen låg vi i solsängen vid poolen och badade lite till.

För kvällens middag valde vi mellan att gå till en restaurang i Porto de Mós eller vid Praia do Camilo, båda lite men än 1 km bort.
Det blev till slut Porto de Mós och fick först ett bord på utserveringen på Campimar, men menyn var mer åt snackshållet så vi frågade om den andra menyn som jag studerat när vi var på stranden sist. Det visade sig vara inne i restarangen och det var inte säkert de hade bord då vi inte reserverat. Men de hade ett litet bord mellan baren och uteplatserna bakom restaurangen. Det var härlig havsutsikt trots att vi satt en bit ifrån.
Beställde varsin drink, en aperol spritz och en fantastisk passion fruit daiquiry, och vi valde båda räkor i en sås med vitlök, rosépeppar och ingefära med pommes och bröd till. Det var jättegott.
Vi blev så mätta, men valde trots det varsin dessert, morsan tog en crunchy caramel-glass och jag mangomousse.
Det märktes att det var många stammisar där och det var verkligen ett trevligt ställe.
Sedan var det bara att traska uppför backen tillbaka till hotellet för att packa och njuta av sista kvällen på balkongen och dricka upp vinet.
Praia de Marinha från östPraia de Marinha från M-RockPraia da Corredoura och Benagil CavesBenagilPraia do CarvalhoCarvoeiro
Praia do Camilo

Jag i Lagos Marina i väntan
på flygbussen
PRAIA DO CAMILO OCH HEMRESA
Lagos 2022-09-17

Fantastisk dag idag och riktigt varmt redan vid halv åtta-tiden. Jag var sugen på strandbad och tänkte gå till Praia do Camilo, men valde en liten stig istället för bilvägen som hamnade nästan vid Ponta da Piedade. När jag nu ändå var där tänkte jag att jag lika bra kunde göra ett snabbt besök där eftersom det ju var mycket bättre väder än sist vi var där. Klockan var inte ens halv tio så det var knappt nåt folk där heller. Gick upp på en hög och spetsig klipptopp, som jag inte vågat mig upp på förra gången.

Sedan började jag gå mot Praia do Camilo och beundrade vyerna längs kusten. Fortsatte även längre fram där vi inte varit förut. Här fanns en mindre kanjon som skapats när regnvattnet runnit ner mot havet. En stor yta upp på platån hade fåror, likt en hjärna, som ledde mot kanjonen.
När jag nästan nått Praia Dona Ana gick jag tillbaka till Praia do Camilo och nedför trappan till stranden. Den är inte så stor och det fanns en hel del folk där. Det var ganska mycket tång på ena sidan och andra hade inte särskilt klart vatten. Men det var skönt att bada en stund.

Vid 12-tiden gick jag tillbaka till hotellet och vi låg vid poolen en stund innan det var dags att gå till bussen. Jag var redo med pengarna, men det kostade tydligen ingenting idag.
När vi kom fram till stan var det en halvtimme till flygbussen skulle gå så satte oss en liten stund på promenaden intill marinan.

Klockan halv tre avgick bussen och stoppade i Portimao, Lagoa och Albufeira innan vi efter drygt två timmar nådde fram till Faro.
Checkade in vårt bagage och tänkte äta innan avresan. Det fanns en mysig restaurang utanför och eftersom det inte verkade finnas särskilt mycket efter säkerhetskontrollen valde vi att sätta oss där och äta istället. Dessutom är det ju mycket skönare att sitta ute i solen än inne i en fullpackad avgångshall.
Vi tog varsin hamburgare, till min glädje hittade jag min favorithamburgare; med lökringar, bacon och Jack Daniels-sås. Det var gott.
Sedan gick vi in igen och nu var det långa kön till säkerhetskontrollen borta. Det var en rätt tråkig avgångshall och flyget var dessutom en kvart försenat.
Jag funderade på vilken sida som var bäst att sitta på och tyvärr valde jag fel, hade kvällssolen på min sida och på andra fick man fin utsikt över kusten.Ponta da Piedade


Sandravin


Praia do Camilo


Middag på Faros flygplats