- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Marocko.
Marocko har en lång fantastisk historia och sevärdheter som motsvarar den.
Förutom intressanta kulturstäder kan man bada längs Atlantkusten och åka skidor i Atlasbergen.
Den nya kungen gör mer för att förbättra för landets invånare och besökare och det är ett relativt tryggt land att besöka.

Resedagbok
MARRAKECH 2016
Jag besöker historiska staden Marrakech med en väninna.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
MARRAKECH (Antal dagar: 5)
Marrakech är en nästan osannolik blandning av gammalt och nytt, slitet och lyxigt. Medinan är ett virrvarr av smala gator, övertäckta eller öppna, kantade av krimskramsbutiker och fullt av folk till fots eller på moped. Det gäller att passa sig så man inte blir påkörd. Är man intresserad av något gäller det att pruta. Tyvärr är det svårt att fråga om vägen då de flesta förväntar sig pengar för att visa vägen. Det räcker bara att man promenerar för att folk ska komma fram för att visa vägen; man behöver inte ens vara i behov av hjälp. Hjärtat av Marrakech är det stora torget, Jemaa El Fna, som kvällstid förvandlas till matmarknad.
Det var först när fransmännen kom i början av 1900-talet som den moderna staden utanför medinan kom till. Det är här man hittar moderna butiker och restauranger. Längs de breda palmkantade avenyerna kan man hitta de stora lyxhotellen. I medinan bor man främst i traditionella riader.
Några självklara sevärdheter är Koutoubiamoskén, Jardin Majorelle, Bahiapalatset och Hotel La Mamounia.
I centrum kan man gå runt, men ska man ta sig längre bort är det lätt att använda busstrafiken. Även till flygplatsen fungerar det fint med buss. Taxi är dock billigt och om det är svårt att hitta till sin riad är det en bra idé att ta en taxi. Ta först reda på vad normalt pris är så du inte blir lurad. Det gäller framför allt transport till flygplatsen.
Marrakech är också en bra bas för turer till t.ex. Atlasbergen och hamnstaden Essaouira.
Betyg: 7
  RIAD ALWACHMA, MARRAKECH (Antal nätter: 2)
Fantastisk riad i traditionell stil med mysiga rum och mycket vacker innergård och takterrass. Bra service och god frukost. Rummen är rymliga och har mycket förvaring. En nackdel är att varmvattnet tar mycket lång tid.
Riaden ligger i utkanten av medinan och det är därmed lättare att både hitta dit och ut. Promenadavstånd till både Jemaa El Fna och nya staden.
Kontakt: 21 Derb Assehbi Bab Doukkala.
Tel +212 524 385 187
E-mail: riadalwachma@hotmail.fr
Webbsida: www.riad-alwachma.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 8

RIAD UTOPIA SUITES, MARRAKECH (Antal nätter: 3)
Vacker och lite modernare riad i traditionell stil. På innergården finns en pool och på taket en takterrass. Bra med förvaring. Bra service och god frukost.
Ligger i norra medinan och det är ganska svårt att hitta hit.
Kontakt: 280 Derb Sidi Bouamar.
Tel +212 5 24 38 38 07
E-mail: contact.riadutopia@gmail.com
Webbsida: www.riadutopia.com
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 7