- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Luxemburg.

Trots att Luxemburg är så litet är det som en knutpunkt i Europa omgärdat av Tyskland, Frankrike och Belgien, både geografiskt och kulturellt. Det är även en viktig plats för EU då bl.a. EU-domstolen, Eurostat och sekretariatet för Europaparlamentet finns här.
Som ett av Europas rikaste länder är det säkert, rent och fungerande. Men framför allt är det mycket vackert och huvudstadens unika geografi med sina platåer och dalar är fantastisk.

Resedagböcker
LUXEMBURG 2019
Spenderar ett par nätter i Luxemburg på en resa från Tyskland till Frankrike.
Läs mer
 
 


Platser
LUXEMBURG (Antal dagar: 1,5)
Man kan se Luxemburg på en dag, men jag gillade staden så mycket så kan t.o.m. rekommendera en hel weekend. Det finns många trevliga restauranger, barer, caféer och på fredag- och lördagkvällarna är det livat på gatorna.
På dagtid är det mysigt att bara strosa omkring bland de mysiga gatorna, både nere i den lägre äldre delen med sina historiska byggnader och den mysiga skogen Petrusse, och i den högre med sina shoppinggator, museer, utsiktspunkter, banker och EU-institutioner.
Staden har väl utbyggd lokaltrafik med bussar och spårvagnar. Bil år helt överflödig, men om man är på genomresa med bil finns det många parkeringshus, de är ganska dyra inne i centrum, men utanför finns Park & Ride-parkeringar där det år gratis eller mycket billigt. Därifrån kan man sedan ta sig in till stan igen med buss.
Betyg: 10

Vårt boende: HOTEL PARC BEAUX ARTS (Antal nätter: 2)
Ett äldre charmigt hotell centralt beläget mellan Place d'Armes och Casemates du Bock.
De rymliga rummen är snyggt inredda. Man kan beställa till både frukost och middag. Bra service.
Kan vara högljutt från gatan på fredag- och lördagkvällar.
Kontakt: 1 Rue Sigefroi, Luxemburg. Tel: +352 26 86 76 1. E-mail: reservation@goereshotels.com
Webbsida: www.goereshotels.com/beaux-arts-en
Betyg hotell: 8     Betyg läge: 9