- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Kroatien.


Dalmatien 2012 | Istrien 2014

DALMATIEN      
30 MAJ - 9 JUNI 2012
Fick ID-biljetter med Norwegian på jobbet och ville åka till ett ställe jag inte tidigare besökt och som det inte brukar vara fullbokat på, så det blev Split. Det finn ju många vackra platser i Kroatien och det var svårt att välja ut några få.
Två veckor hade varit optimalt men nu fick jag i alla fall okej av sambon till 10 dagar och jag kände att jag fick med det viktigaste i Dalmatien. Istrien sparar jag till nästa gång.

Fler bilder från Dalmatien finns här
 
UTGIFTER SEK
Flyg (standby)
Boende
Mat
Lokala transporter
Inträden och utflykterTotala kostnader
660
2 004
2 609
527
613


6 413
OBS!
Flygresan var en ID-biljett som kostade NOK100+ skatterna. Bodde i enkla privatägda lägenheter/rum där läget var viktigast, därefter priset. Mat är billigt och därför åt vi dyrare mat än vi brukar samt även fler drinkar och annat.Vår lägenhet i Trogir

Jag med Piña Colada

Andreas väntar på maten

TROGIR
Trogir 2012-05-30

Incheckningen klarade jag av på jobbet igår så vi behövde bara lämna väskorna snabbt, det var inte fullbokat så vi fick platser direkt. Köpte en flaska Dooley's i taxfree-shopen och satte oss en stund i loungen och drack kaffe och åt lite bullar. Ett halv glas vin gick ner också.
Sen var det dags att gå till gaten. Eftersom Norwegian ändrat flygtyp sedan igår hade våra platser ändrats eftersom de vi hade tidigare inte existerade på det nya flyget.
En aning försenade lämnade vi gaten men det flög vi in. Det är gratis wifi på Norwegians flyg så jag lånade Andreas dator och satt och surfade lite.

Inflygningen till Splits flygplats var fin och det var varmt och soligt när vi kom ut. Det är ingen stor flygplats så passkontroll och bagagehämtning var avklarat på drygt en kvart.
Sen gick vi ut mot den stora gatan för att vänta på bussen till Trogir. Efter en stund kom en slags shuttlebuss som gick mellan Split, flygplatsen och Trogir och vi hoppade på den istället. Det är inte långt dit, men det var kö p.g.a. vägarbete så det tog en stund.
Väl framme var det en kort promenad från busstationen till den medeltida stadskärnan och vår lägenhet. Men det var svårt att hitta den eftersom gatorna är så oregelbundna och det är svårt att se både gatuskyltar och nummer. När vi gått runt halva ön frågade vi om hjälp och hittade till slut en dörr där den rätta adressen stod ovanför. Vi gick in på gården och uppför en trappa och ringde på. En jättetrevlig kvinna öppnade och hälsade oss välkomna. Vi hade kommit rätt i alla fall. Hon visade oss vår lägenhet ytterligare en trappa upp. Det är ett jättefint och fräscht rum med bjälkar i taket och modern inredning.
Vi bytte om eftersom vi hade för varma kläder och gick sedan ut en runda i byn. Det är fantastiskt vackert med alla gamla stenhus och smala gränder. Längs kajen som vetter mot ön Čiovo och havet ligger en mysig palmkantad strandpromenad med uteserveringar. Vi gick en tur över bron till Čiovo och fortsatte sedan till det stora torget.
Sen satte vi oss på en mysig uteservering på strandpromenaden och drack varsin drink, en piña colada och en swimming pool. Gott!

Efteråt gick vi tillbaka till fastlandet för att köpa bussbiljett till Dubrovnik, men det skulle man tydligen göra på bussen. Handlade lite i en livsmedelsbutik och vände tillbaka till lägenheten för att ta det lugnt en stund.

Mot kvällen gick vi ut igen för att äta middag. Det finns restauranger i varenda hus, men vi fastnade för en som låg inne på en mysig innergård med vinrankor som tak. Det var inte så turistigt som många andra och det satt bara en grupp japaner där.
En trevlig servitris berättade om specialiteterna och hon rekommenderade särskilt en lammrätt som marinerats i rödvin och grönsaker i två dygn. Vi beställde båda den samt en halv liter vin.
Det var också väldigt gott, fantastiskt mört och god smak.
Efteråt gick vi en runda igen och såg solen gå ner bakom bergen. Vi satte oss återigen en stund på strandpromenaden och lyssnade på musiken från en båt, innan vi gick hemåt igen.


Trg Ivana Pavla II med Stadshuset och klocktornet

Trogirs hamnpromenad

Skymning över Trogir

Jag och Andreas


Jag vid Kamerlengo-borgen
i Trogir

Gatan där vi bor
BUSS MOT DUBROVNIK
Dubrovnik 2012-05-31

Idag började vi dagen med att äta en liten frukost på terrassen utanför rummet. Gick en ny promenad runt den lilla staden och åt en god glass på ett av torgen. Sedan packade vi ihop våra saker och gick till busstationen. Medan vi väntade på bussen, som skulle gå 12:50, satt vi på kajkanten och badade fötterna, Bussen var en dryg kvar försenad. När vi bara nått Split hade det redan gått över en timme.

Bussturen erbjöd fantastiska vyer över havet och byarna intill. Det var väldigt vackert. Vid bosniska gränsen gjordes en snabb passkontroll och sedan gjorde vi ett kort stopp så man fick sträcka på benen.
Färden fortsatte och vi körde tillbaka in i Kroatien. Nu var landskapet helt platt till skillnad från tidigare delen av resan. Men det skulle snart bli bergigt igen.

Vi kom tills slut fram till Dubrovnik vid halv sju. Köpte biljett till nästa resa samt en till lokalbussen som gick till gamla staden. Vi missade första bussen för vi stod på fel ställe och nästa kom drygt en kvart senare.
Vi letade upp vårt hotell och innehavaren och hennes man drog med oss till ett annat ställe uppför ett antal trappor. Jag imponerades av hennes make som lyft upp våra väskor i varsin hand; jag blev helt andfådd utan väskor. Vi bor i ett litet rum i en lägenhet där man delar kök och badrum med ett par andra rum.
Ganska omgående gick vi ut igen för att äta. Det finns restauranger överallt så det är ingen svårighet att hitta något. Men precis där vi hoppade av lokalbussen hade vi sett en restaurang som låg vackert intill havet precis utanför muren. Vi trodde att det skulle vara jättedyrt, men det var det inte så vi gick in där. Det var väldigt mysigt. Beställde varsitt glas vin, Andreas valde dalmatisk rumpstek med spenat och potatis och jag oxfilé med grillade grönsaker och klyftpotatis. Det var det möraste oxkött jag någonsin ätit, perfekt stekt och så underbart gott!

Efteråt gick vi ut för att leta upp en affär så vi kunde köpa något till frukosten. Vi fortsatte runt lite i den gamla staden. Det var väldigt vackert och det mesta såg så välbehållet ut. Vi funderade på hur mycket av stan som var återuppbyggd efter bombningarna 1991-1992 och hur mycket som bara underhållits väl.
När vi skulle gå tillbaka hade vi stora problem att hitta till vårt boende. Alla gatorna såg nästan likadana ut. Men när vi provat nästan alla nr 16 började vi om och hittade fram till slut!


Vacker utsikt längs vägen mellan Pisak och Carevici

Franjo Tudjman-bron i Dubrovnik

Andreas på restaurang Dubravka 1836 i Dubrovnik


Dubrovnik och Banje Beach

Jag med god drink på 360 Dubrovnik

Stradun från stadsmuren
DUBROVNIK
Dubrovnik 2012-06-02

Igår började vi med att promenera uppför berget för att vi en fin utsikt över Dubrovnik. Det var varmt och ganska jobbigt. Kom till slut upp till den stora vägen och sedan fortsatte vi uppför en bit på en liten väg upp till den lilla byn Bosanka. Sen fick vi nedåt igen och passerade Banje Beach. Det såg skönt ut i vattnet, men vädret var nu ganska molnigt och började dra oss hemåt.
Bytte om lite snabbt och sen köpte vi en god glass och gick en runda i stan. Tittade i hamnen och forsatte ut längs stadsmuren. Vädret blev bättre igen och vi funderade på om vi skulle gå till stranden och bada. På insidan om muren såg vi portar som ledde ut mot havet. Vi gick ut och såg så serveringar på klipporna högt över havet. Vi gick ner och tittade på några galna australiensare som hoppade från klipporna ner i vattnet. Det var upp till minst 15 m högt. Men det såg såg så skönt ut som vi bestämde oss nu för att gå tillbaka och ta på oss badkläder.

Sen gick vi tillbaka till Banje Beach och hoppade i. Det var verkligen skönt! Vi stannade till klockan blev 18, sen gick vi hem för att byta om och gå ut och äta. Jag hade fastnat för en pizzarestaurang tidigare, men vi ville gärna gå runt och se om vi hittade något intressantare. Det slutade med att vi ändå hamnade på pizzerian. Men det var både gott och trevligt. Drack ett glas vitt vin till.
Efter maten gick vi till en bar vi sett tidigare, 360 Dubrovnik, som ligger på en terrass precis ovanför hamnen. Den var i modern stil med vita skinnsoffor, ryamattor, höga lampor och även stora hörnsoffor med sköna kuddar. Det var ganska dyrt där men så mysigt att vi ville stanna för ett par drinkar. Det var också väldigt gott.
Sen blev vi ganska trötta och gick hemåt.

Idag vaknade jag först vid 9-tiden. Packade ihop våra saker, åt frukost och gick bort till ägarinnan och betalade. Sen promenerade vi bort till stranden en sväng och sedan gick vi till stadsmuren för en promenad ovanpå. Det var fantastiska vyer därifrån och det var en riktigt skön tur. På den östra och norra sidan fick man se hela gamla staden och längs den västra hade man härliga vyer över havet. Det var riktigt varmt så vi gick direkt och köpte en stor glass efteråt. Sen gick vi en tur norr om gamla staden. Hamnade i en jättemysig park med fin utsikt över havet och ett av forten vid stadsmuren.
Sen var vi tvungna att gå tillbaka och hämta våra väskor och ta oss tillbaka till busstationen för vidaretransport till Korčula.

Dubrovnik var verkligen fullpackat med turister idag, värre än igår. Men det var också ett par kryssningsbåtar inne.
Bussturen tog drygt 3,5 timmar och gick först längs samma väg som vi kom, sedan vände den av på den gröna halvön Pelješac med en mängd vinodlingar. Till sist kom vi fram till den lilla turistorten Orebić varifrån vi tog bilfärjan över till Korčula. Vi hittade gatan där vårt boende låg ganska snabbt, men det var värre med numret. Till sist fick vi fråga oss fram och det visade sig ligga vid en trappa mellan två hus. Där frågade vi ytterligare en man som visade var det var (det var inte skyltat) och han ringde sin fru som kunde ringa ägarna. Det gick några minuter och så kom han. Vi fick ett riktigt stort och jättefint rum högt upp med havsutsikt och fönster åt tre håll. Och äntligen har vi badrum på rummet igen!
Vi gick direkt ut på stan för att handla lite och hitta någonstans att äta. Tänkte leta upp en restaurang som ägaren rekommenderade, men vi hittade den inte trots att vi gick två varv runt gamla staden. Istället valde vi en annan restaurang där vi fick ett bord intill havet med solnedgången i bakgrunden. Vi drack vin igen och Andreas åt räkor och jag oxfilé. Det var gott, men inte lika bra som sist.

Sedan var vi trötta och gick hem. Men jag gillar det här stället skarpt, det är så vackert och mysigt och inte många turister alls!


Utsikt över Dubrovnik


Banje Beach


Röda hus tak från Dubrovniks stadsmur


Andreas på restaurang i Korčula


Andreas i vårt rum
Jag på cocktailbar uppe i ett av tornen
KORČULA
Korčula 2012-06-04

Jag vaknade tidigt igår och gick en runda i småbåtshamnen. Hittade en svensk segelbåt från Ven. Bra bit att segla...
Efter frukost gick vi en liten tur uppför backen för att titta på utsikten över Korčula. Det var strålande väder och vi bestämde oss för att ta båten över till Orebić och gå till en fin strand som ska ligga där. Nästa avgång var klockan 11 och vi hämtade våra saker på rummet.

Vi gick först en liten runda längs strandpromenaden i Orebić innan vi promenerade den dryga kilometern till stranden Trstenica, en ganska lång sand-/stenstrand med klart härligt vatten. Vi stannade hela dagen och badade. Det var underbart!

Vid 16-tiden gick vi tillbaka till centrum. Det var väldigt varmt och vi var sugna på en kall cocktail. Satte oss på en uteservering i hamnen och skulle beställa, men de sa de inte hade cocktails förrän om några dagar. Irriterande! Varför ha en cocktailmeny på borden då..? Vi provade även några andra ställen, men ingen hade. Så det blev läsk och cappuccino istället. Det är märkligt att säsongen startar så sent här. Det märks överallt, det är extremt lite folk på gatorna och restaurangerna.

Båten tillbaka gick klockan 17:30. När vi kom tillbaka till Korčula gick vi en runda längs hamnen innan vi gick till rummet för att byta om för middag.
Jag hade läst i en reseguide om en restaurang som skulle vara bra och den såg också jättefin ut, men på menyn fanns tyvärr inget som lockade, det var mest fisk, så vi valde ett annat ställe på den mysiga promenad som ligger längs havet. Här finns en mängd uteserveringar skuggade av stora träd. Jättemysigt!
Vi drack vin igen och till det åt Andreas fisk och jag biff med grönsaker och pommes. Det var gott.
Efteråt gick vi till en cocktailbar som ligger uppe på taket i ett gammalt försvarstorn som man kommer upp till via en stege. Drinkarna firas upp i en korg fäst i rep längs yttermuren. Riktigt mysigt, men det var lite kallt efter att solen gått ner.

Idag var det riktigt blåsigt och något mer molnigt till en början. Vi stannade i Korčula och tittade runt i den gamla stan, men det fanns inte så mycket att se där. Satte oss på en fin och modern bar i närheten av busstationen och åt croissants, drack cappuccino och ett par cocktails. Jag provade en Pinky Colada (Piña Colada med grenadin) och Andreas caipirinha.
Sen promenerade vi en bit längs kusten. Det var härligt och vattnet såg så skönt ut som vanligt. Vi gick också upp på berget ovanför Korčula stad och hittade ett gammalt torn från andra världskriget. Vi gick upp i det, men det var fallfärdigt. Utsikten var fin, men man kunde inte se gamla stan därifrån.

På kvällen åt vi middag på historiska Hotel Korčula som har en mysig terrass under ett tak av vinrankor. Men vädret mulnade på ordentligt och det började regna lite. Vi fortsatte dock att sitta ute. Jag åt kyckling och Andreas en grilltallrik med olika köttsorter. Till det blev det vin igen och ytterligare en cappuccino.

Vi gick förbi affären innan vi fortsatte hem för att packa inför avfärd till Hvar imorgon bitti.


Korčula stad

Trstenica i Orebić

Jag på Hotel Korčula


Sveti MarkoJag på BB Club
MAKALĂ–ST VACKRA HVAR
Hvar 2012-06-05

Det var grått och regnigt då vi lämnade Korčula med Krilo-katamaranen klockan sex på morgonen och när vi ankommit till Hvar ca 1,5 timme senare hade det precis slutat regna, men var fortfarande grått och trist.
Jag visste ungefär var vår lägenhet låg och vi gick uppför ett antal trappor och började leta, men insåg att vi inte skulle klara det utan hjälp så vi frågade någon som menade att vi skulle gå längs hamnpromenaden, runt udden, in i nästa vik och sedan uppför några trappor länge bort. Till sist hittade vi det och det visade sig att det inte var så långt från där jag gått förbi tidigare. Det fanns också en betydligt bättre väg att gå, insåg vi senare.

Rummet är inte kanske inte så fint och skulle behöva renoveras, i synnerhet kök och badrum, men vi har två terrasser, en i sydost och en i nordväst, båda med havsutsikt, och det är riktigt billigt. De höll på att städa rummet så vi bara ställde vårt bagage där och gick en runda längs kusten förbi Hvars centrum och vidare bortåt förbi en lyxresort och en stenstrand. Sen gick vi tillbaka till stan och handlade lite frukost i en affär innan vi gick tillbaka till lägenheten.

Det började så smått spricka upp och efter en stund gick vi ut igen. Vi såg folk som anordnade seglingsturer och vi blev riktigt sugna.
Vi gick samma runda igen, men solen gjorde att det var så mycket vackrare än sist! Havet såg helt underbart ut. Strandpromenaden fortsatte en bra bit och vi satte oss på en strandbar och beställde en frozen piña colada. Efter ännu en vik tog promenaden dock slut och vi började gå uppåt och fortsatte till Španjola-fortet som tronar över Hvar. Utsikten därifrån är helt makalös, man blev helt mållös! Tittade också lite på fängelsehålorna i fortet.

Efteråt gick vi ner till centrum och satte oss på en restaurang/bar, BB Club, på den palmkantade kajen intill flotta segelbåtar, lyxyachter och små fiskebåtar. Eftermiddagssolen stekte och det var så varmt. Beställde in varsin läsk, Andreas åt fisk och grönsaker i pitabröd och jag kycklingspett med lökringar och pommes. Det var gott, men inte så mycket.

Sen gick vi hem för en stund, tittade på solnedgången på terrassen och återvände till stan lite senare för ett par drinkar i en cocktailbar vid kajen. Andreas drack en med blå curacao som många gånger tidigare och jag en som kallades Toblerone med bl.a. kahlua, Bailey's och grädde. Jättegott! Sen var vi trötta och gick hem.


Utsikt från vår balkong
Vy längs strandpromenaden
Utsikt från Španjola-fortet


Jag på segelbåten

Middag på Gariful
BAD OCH SEGLING
Hvar 2012-06-06

Idag var vädret strålande igen. Vi åt frukost på terrassen och packade en väska för bad och hoppades att det även skulle bli någon båttur i någon form. Det första stället vi frågade på var fullbokat och även olika resebyråer kollade, det var bara en som sa att vi kunde få en stor segelbåt för oss själva, men det skulle kosta 1600 Kuna oavsett antal passagerare. Tyckte det var lite dyrt, så vi valde att åka med en annan som vi pratat med igår. Där var bara ett annat par inbokade och det kostade 400 Kuna var. Den skulle avgå klockan 15 och innan dess gick vi till stranden intill lyxresorten. Det var riktigt härligt att bada där. Vattnet var så klart och stilla. Utanför låg också en stor lyxkryssare.

När klockan passerat 14 gick vi in till stan och köpte en glass och en croissant att ta med oss. Vi gick på båten tillsammans med det andra paret, från Canada, och när vi precis lämnat kajen kom ett annat par från Belgien och ville med. Vi hämtade upp dem också och åkte iväg. Det blåste inte så mycket så seglingen gick ganska långsamt men det var härligt. Körde mot Pakleni Islands som ligger utanför Hvar. Vi frågade om vi inte fick hoppa i vattnet och vi ankrade i en liten bukt med riktigt härligt och klart vatten. Det var så underbart att bada där!

På vägen därifrån började någon prata om Eurovision Song Contest och kaptenen och den kanadensiska tjejen började sjunga på "Euphoria" och slutade aldrig! Båten rörde sig i snigelfart och till slut fick vi sätta igång motorn för att komma tillbaka till Hvar. Kvart i sju hoppade vi av efter knappt fyra härliga timmar med trevligt sällskap.

Vi gick hem för att duscha och byta om och sedan gick vi tillbaka till stan för att äta middag. Vi funderade på en riktigt fin restaurang nere på kajen, Gariful, där de har ett akvarium och stor fiskmeny. Tittade dock på några andra ställen innan vi bestämde oss för att välja Gariful. Men när vi kom dit visade det sig vara fullbokat klockan till klockan 21. Vi satte upp oss på listan och tittade på solnedgången medan vi funderade. Vi fick dock ett bord ganska snart, Andreas var på dem lite.
Vinet här var avsevärd dyrare än andra ställen vi varit på men det fick ändå bli ett glas rosé för mig. Andreas beställde haj i vitvinssås och jag oxfilé med pommes och grönsaker - igen! Men det var väldigt gott och servicen var riktigt bra. Efteråt kom de in med en körsbärslikör och när vi bett om notan kom de plötsligt med en bit äpplekaka med grädde och chokladsås! Vi var redan så mätta men kakan var så god! Efter en lång dag var vi nu riktigt trötta så vi gick hem. Imorgon ska vi tyvärr lämna vackra Hvar som vi kommer sakna.


Hvars vackra hamn
Andreas och jag i vår badbukt
Andreas och jag på seglingstur


Andreas tar en paus på Riva


Jag på restuarang på Trg Republike
SPLIT
Split 2012-06-07

Efter en dryg timmes båttur kom vi fram till hamnen i Split i morse. Vi började gå mot vår bokade lägenhet som skulle ligga strax norr om den gamla stadskärnan. Vi hade ingen bra karta och lyckades villa bort oss en del. Till slut var vi tvungna att fråga på ett hotell och vi fick en karta. Plötsligt blev det mycket enklare. Precis som senast hade vi passerad alldeles bredvid ett par gånger. När vi väl hittat adressen uppstod nästa problem. Huset såg helt igenbommat ut. Vi frågade ett bageri intill och folk på gatan men de visste inget. Sen ringde vi upp han som ägde stället och han sa att han skulle komma dit. Ungefär 10 min. senare kom han och sa att han hade en annan lägenhet för de hade problem med rören i den vi skulle bott i.
Vi fick sätta väskorna i en närliggande minibutik och vänta på att rummet skulle städas. Under tiden gick vi en runda på stan, tittade i affärer, åt en god glass och promenerade på den mysiga strandpromenaden. Innerstaden består till stor del av ruinerna av Diocletianus palats från 200-talet. Men det är en märklig blandning av ruiner, nybygge och renoverade byggnader i en och samma byggnad. I ena fönstret fanns en lägenhet och i nästa det bara ett tomt hål. På ett ställe hade man byggt en bankglaskub ovanpå marken med gamla kolonner innanför. Allt var bara integrerat med varandra.

Vi fick vårt rum ett par timmar senare och det var litet och lite trångt med mycket möbler och ett minikök men det var rent och fräscht.

Sen gick vi ut på stan igen. Promenerade till Marjan-halvön och gick upp till en utsiktsplats som ledde upp till en park, stadens högsta punkt. Det var en trevlig park och vi ville gärna se om vi kunde se hela staden från toppen så vi fortsatte, det var ganska jobbigt att gå hela vägen. Efteråt gick vi ner igen och fortsatte längs kusten till en strand i närheten, Jezinač. Det var riktigt mycket folk där. Det var stenigt och vi hade inga badskor med oss. Det var inte så skönt att gå i och bottnen var även täckt av lite tång och snäckor. Klockan hade runnit iväg rejält i parken så vi stannade inte så länge på stranden.

Gick tillbaka för att byta om och sedan hitta en restaurang. Det finns många trevliga ställen och vi valde ett ställe som var både fint, billigt och låg på ett vackert torg med utsikt över havet. Vi drack vin igen och Andreas åt en fylld biff och jag oxfilé med stekt potatis och grönpepparsås. Det var jättegott.
Efteråt tog vi bara en snabb cocktail i en bar. Jag var så törstig att jag slukade en Piña Colada i två klunkar.


Split
Split från Marjan
Skymning över Split


S:t Dominius-katedralen


Jag fikar på Riva
SISTA DAGEN OCH COCKPITRESA
Malmö, Sverige 2012-06-09

Igår fortsatte vi utforska Split och gick runt i Diocletianus palats. Gick upp i tornet till katedralen. Trappstegen var jättehöga och det var ganska läskigt eftersom det var öppet rakt ner, men utsikten var jättefin. Hittade en massa intressanta saker på en marknad och köpte några tröjor, skjorta och badshorts till Andreas.

Satte oss på strandpromenaden och delade på tre bakelser (det var så billigt och de såg så goda ut!) och kaffe respektive läsk. Sen gick vi till stadens mest kända strand, Bačvice. Det var bara sand och helt underbart att bada där. Vi kom dit kvart i tre och gick därifrån vid fem-tiden. Under den tiden var vi uppe ur vattnet i cirka en kvart. Var väldigt skrynklig efteråt.

Vi tog en promenad längs kusten lite längre bort förbi alla barer och nattklubbar. Sen gick vi hem och bytte om. Hade tänkt gå ut och äta tidigare, men det blev lika sent som igår ialla fall. Satte oss på en restaurang på strandpromenaden. Drack vin och åt schnitzel respektive oxfilé med pommes frites. Det var helt okej, inte mer. Efteråt gick vi till en utomhuscocktailbar som också var nattklubb. Vi hade inte så mycket kontanter kvar så det blev en cocktail var. Men de sålde många drinkar i literflaskor med fyrverkerier i.

På vägen hem gick vi förbi gamla staden igen och det satt ett par och spelade musik och sjöng utanför katedralen. Massor av folk satt och lyssnade och det var så mysigt. Vi hamnade också på mysiga gator som vi totalt missat under de två dagar vi varit här. Vi gick bl.a. in i en gränd där det fanns en öppen plats full av olika träd, buskar och odlingar. Såg helt malplacerat - men vackert - ut!

Vi packade lite snabbt när vi kom tillbaka och imorse fick vi gå upp tidigt för att åka till flygplatsen. Tog en lokalbuss dit som tog drygt en timme. Det var mycket folk på flygplatsen men det gick hyfsat en snabbt ändå. Köpte en cappuccino och åt några mackor vi hade kvar.
Ombord träffade jag en gammal kollega och jag frågade om jag kunde sitta i cockpit. Det gick bra och det är riktigt häftigt. Fick lite info om vad de gör och vilka moln man ska undvika. Landningen var bäst!


Utsikt genom S:t Domnius-katedralens torn
Andreas badar på Bačvice
Split från ovan