- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Karibien.
 
Södra Karibien 2007 | Östra Karibien 2008 | Turks & Caicos 2019
TURKS & CAICOS  
16 JANUARI - 2 FEBRUARI 2019
När man ser satellitbilder på Turks & Caicos blir man lätt sugen på att resa dit! Inte heller blir lusten mindre av att se bilderna på den vita stranden och det turkosa vattnet.
Turks & Caicos är okänt för de flesta och i jämförelse med andra karibiska öar kommer inte så mycket turister hit. Men det är på väg att ändras även om priserna på hotell och resturanger är mycket höga. De flesta hotell består av lägenheter och de med strandläge OCH havsutsikt kostar enorma summor, i synnerhet under vintern. Så pådyra huvudön, Providenciales, blev det ett medelklasshotell på stranden, men utan havsutsikt.
På Grand Turk blev det ett hotell med strandläge och havsutsikt och på North Caicos ett hus en bit från stranden.
 
UTGIFTER SEK
Flygbiljett
Inrikesflyg + färja

Boende
Mat
Lokala transporter
UtflykterTotala kostnader
6 149
1 107 + 461
19 698
9 419
3 595
2 224


42 653
OBS!
Priser per person.
I flygbiljetten ingår bokning av säte på flyget Toronto-Providenciales (315 kr för båda).
Boendet i Toronto på ditvägen betalades med poäng.
I lokala transporter ingår bilhyra, bensin och taxi.

Jag på Lone Star Texas Grill

PITSTOP I TORONTO
Toronto, Canada 2019-01-16

Dags för efterlängtad semester! Tog tåget över till Kastrup och lämnade våra väskor hos mina kolleger i Air Canadas check-in.
Det var i stort sett helt tomt i säkerhetskontrollen så den var över på nolltid.
Tog en snabb fika i Atelier-loungen innan vi gick till gaten längst ut på C-piren.
Air Canada station manager visste att jag skulle resa idag så hon hade hört sig för hos kabinpersonalen om en eventuell uppgradering. När vi väntade på att få gå ombord fick vi så veta att vi stod på purserns gästlista så vi blev erbjudna att sitta i business-klass när vi kom ombord. Alltid bra att få lite personalförmåner!
Blev serverade prosecco medan menyn delades ut och sen serverades champagne och nötter som fylldes på när det sinade.

Middagen serverades på linneduk och till förrätt var det strimlor av hälleflundra med ruccola och pinjenötter samt bröd och sallad. Till huvudrätt valde jag oxfilé med grönsaker, örtkryddad potatis och rödvinssås. Andreas åt torsk med pumpa och grönsaker.
Till efterrätt valde vi båda tre kulor glass samt kaffe och avec.

Efter maten tittade jag på filmen "Christopher Robin" som var jättesöt, speciellt om man gillar Nalle Puh.

Strax före landning serverades bresaola med sallad, fetaost och grönsaker samt vitlöksbröd. Mycket gott.
Inför landningen fick vi en tur över Lake Ontario och fantastisk vy över centrala Toronto i strålande sol.

Passkontrollen gick relativt fort och väskorna var några av de första som kom ut. På väg ut genom tullen bad killen oss att hälsa Mats Sundin om vi såg honom. Det lovade vi.
Sen gick vi för att leta upp hållplatsen där vår hotellshuttle hämtar. Det visade sig dock att vi inte var på markplan som vi trodde så vi fick ta hissen ner.
Där i minusgraderna fick vi vänta i 25 minuter så antagligen hade vi precis missat en.

När vi kom fram till vårt hotell, Holiday Inn, kunde de inte hitta vår bokning trots att vi bokat på deras egen hemsida (med poäng dock). Men efter att receptionisten pratat med en annan löste sig det hela på något vis och vi fick vårt rum högt ut med utsikt över flygplatsen och solnedgången.

Jag upptäckte att mitt schampo läckt ut i hela min necessär så fick lägga en stund på att tvätta den och innehållet.

Efter en dusch gick vi ut i kylan för att äta middag. Det var stora kedjehotell i alla kvarter så långt man kunde se. Däremellan diverse grillrestauranger. En av dem verkade synnerligen populär för det var fullt av folk i vestibulen väntande på bord.
Vi gick istället tillbaka över gatan till Lone Star Texas Grill, ett texmex-ställe som hade flera lediga bord.
Det hade mycket gott att välja på. Vi tog varsin frozen cocktail och sen blev det ribs till mig och fajitas till Andreas. Det smakade fantastiskt!

Sedan var vi trötta, men innan vi lade oss checkade jag in oss på flyget så vi har det klart.


Jag i Business class-kabinen


Förrätt hälleflundra


Toronto från ovan


Torontos flygplats från vårt rum på Holiday Inn

Grand Turk


Balkongen på Osprey Beach Hotel

35°C VARMARE PÅ NÅGRA TIMMAR
Cockburn Town 2019-01-17

Efter halv fyra kunde jag inte sova mer så jag surfade lite på Internet. Råkade se på InterCaribbeans hemsida att flyget vi skulle åka vidare med från Providenciales till Grand Turk ändrat tidpunkt igen, den här gången 20 min. senare. Samma sak med flyget jag bokat från början (vilket jag tidigare tvingades boka om eftersom de ändrat tiden från 15:10 till 13:55 och jag var rädd att vi inte skulle hinna med det då vi landar 12:55). Så skrev ett mail till dem för att höra om det var möjligt att ändra tillbaka. Eller så kollar vi med dem när vi kommer fram.

06:15 ringde väckarklockan och vi packade ihop det lilla vi packat ur.
Checkade ut och väntade på shuttlen som kom klockan 7.
Det var -11 grader kallt, tur att vi inte behövde vara utomhus så länge!
Skrev ut boardingkort och taggar i en automat och gick fram för att lämna det i en automatisk bagdrop, men det visade sig att vi var på fel ställe så vi fick gå till gången sidan om där det var betydligt mer folk, men det gick ändå ganska snabbt.

Köpte frukostfika på Starbucks och sen var det dags att ta oss till gaten. Flyget var fullt till sista platsen och jag var glad att jag betalt för bokade platser.
Flighten tog fyra timmar och vi fick några fina vyer över West Caicos och södra Providenciales innan landning.

Kön var inte alltför lång när vi kom in i ankomsthallen, men direkt efter oss ankom ett United-flyg som den blev snabbt längre. De som inte fyllt i sin Immigration form eller fyllt i den fel fick gå åt sidan. Det tog totalt 15 min. att komma igenom och sen ungefär lika lång tid att få vårt bagage.
Vi gick ut för att leta upp InterCaribbeans check-in och där frågade jag om vi kunde komma med den tidigare flighten som skulle gå 14:15. Det var inga problem alls. Vilken tur! Nu fick vi vänta i 45 min. istället för drygt 2,5 timme.
Vi var bara 7 passagerare på det lilla planet med drygt 20 säten.
Flygturen bjöds på sagolika vyer över hela Turks & Caicos och ett speciellt område med stora sandrev påminde mycket om reven och lagunerna kring Skanör och Falsterbo.

Efter vi landat fick vi gå till sidan där vårt bagage skulle komma. En taxichaufför kom fram och sen körde han oss och två av de andra passagerarna till våra hotell.
Vi fick vårt rum på andra våningen på Osprey Beach Hotel med stranden direkt nedanför balkongen. Ena halvan av balkongen upptas av ett valnötsträd.
Vi bytte om till badkläder och gick först in till dykföretaget mittemot, Grand Turk Diving, för att förhöra oss om en snorklingstur. Vi bokade en tur till söndag morgon. Sedan gick vi till stranden för att bada. Det var jätteskönt i vattnet och det blev djupt direkt.
Efter ett långt bad satte vi oss vid poolen/restaurangen och beställde varsin rum punch medan vi tittade på solnedgången.

Sen gick vi tillbaka till rummet för att duscha och byta om. Vi hade tänkt äta middag på Sandbar Restaurant som ligger nära vårt hotell, men det visade sig vara stängt så vi gick istället till Turks Head Inne, ett gammalt hotell i kolonialstil som även har bar och restaurang. Satte oss i den mysiga trädgården och beställde varsin drink, en Pina Colada och en Gin & Tonic. Till förrätt tog Andreas conch fritters, friterade bullar av den lokala stora rosa snäckan som är speciell för Turks & Caicos och Bahamas.
Till varmrätt åt jag en pepperonipizza och Andreas hamburgare.
På vägen tillbaka träffade vi två åsnor som traskade på vägen. Ön är känd för sina många förvildade åsnor som går runt lite överallt. Det var jättesöta, men lite skygga.

Efter maten satt vi en liten stund på balkongen, men vi var så trötta att vi höll på att somna i stolarna så vi fick ge upp och gå och lägga oss.


Vy över Bight Reef, Grace Bay


Vårt rum på Osprey Beach Hotel


Utsikt från balkongen


Turk Head Inne


Middag på hotellet
GOVERNOR'S BEACH OCH COCKBURN TOWN
Cockburn Town 2019-01-18

Jag vaknade klockan 4 och pysslade med saker jag inte hann igår.
Solen dök upp vid 6-tiden och vid 7 började vi ordna med frukost. Vi fick gå till receptionen och be om filter till kaffekokaren och sen satte vi på kaffe och drack det på balkongen med knäckebröd och varsin croissant som vi tagit med hemifrån.

Strax efter klockan 8 gick vi över till Grand Turk Diving för att hyra cyklar, men de hade bara en vuxencykel kvar. Men vänligt nog erbjöd ett par som skulle ut och dyka oss sina cyklar medan de var iväg. De behövde dem igen klockan ett. Visserligen hade vi tänkt vara iväg längre, men vi hade inte riktigt något val så vi tog tacksamt emot erbjudandet. De gick och hämtade nycklarna och sen stack vi iväg söderut mot Governor's Beach, öns vackraste strand.
Vi cyklade förbi vackra strandvillor, stora saltsjöar och flygplatsen innan vi nådde dit.
Stranden var tom och vi slängde våra saker på stranden och hoppade i vattnet som var lite lugnare och mycket klarare än stranden utanför vårt hotell.

Vi badade en lång stund och sen tog vi en promenad längre söderut och tittade på det stora skeppsvrak som gått på grund på stranden vid orkanen Sandy 2012. Nu har det så smått börjat rosta sönder.

Vi bestämde oss för att göra ett kort besök på Grand Turk Cruise Center som endast är öppet när kryssningsfartyg är inne och idag var där två.
Det var ett inhägnat område som påminde mycket om mindre turistorter i Florida med färgglada hus, souvenirbutiker, cocktail- och hamburgerställen samt stränder tätt packade med solstolar och en enorm pool med där man kunde prova på att surfa.
Det var såklart massvis av folk här och även om man fick utlopp för bad och nöjen här tyckte vi ändå det var lite märkligt att de flesta av båtarnas passagerare väljer att stanna i den konstgjorda och trånga miljön istället för att ta sig runt på resten av ön och se hur den ser ut på riktigt.

Innan vi cyklade tillbaka tog vi varsin svalkande frozen daquiry som satt där den skulle.
Vi hade helst stannat till en gång till på Governor's Beach, men skulle inte hinna det före klockan 13.

Efter vi hittat cyklarnas ägare gick vi till Sandbar Restaurant för att kolla om de har öppet ikväll. Där såg vi på en skylt att de för närvarande inte har öppet för middag så vi valde att äta lunch istället. Det fanns inga bord lediga så vi beställde så länge. När vi väl fått vårt bord tog det mycket lång tid innan vi fick maten, hamburgare respektive friterad kycklingsandwich med pommes frites till. Till det drack vi ananasjuice. Det smakade bra.
Fick ett mail från ett dykföretag jag varit i kontakt med hemma. Dum som jag var antog jag att det var dem jag pratade med när vi bokade vår snorklingstur igår. Det känns inte bra att boka av den vi redan bokat, men samtidigt hade jag ju valt det andra företaget för att det är bäst. Har lite att fundera på.

Efter maten promenerade vi längs Duke Street, en smal lummig gata som kantas av historiska hus från 1800-talet, flera i kolonial stil i trä med verandor.
Vi nådde centrum som också består av gamla historiska hus då det ju är ögruppens huvudstad. Många av husen är dock fallfärdiga, men vi var osäkra på om det var från 2017 års båda våldsamma orkaner eller om de varit så under en längre tid.

Vi gick sedan för att leta upp en mataffär så vi kunde köpa mer dryck. Hittade en lite större längre norrut och köpte vatten och mangojuice.
Sen gick vi hemåt igen och gick till stranden för ett avsvalkande bad som varade tills solen gick ned.

Middagen valde vi att äta på vårt eget hotell. Andreas tog Surf & Turf bestående av Cajungrillad kycklingbröst, räkor, grönsaker och pommes och jag filet mignon med rödvinssky, grönsaker och pommes. Till det blev det varsitt glas rött vin.
Vi var trötta igen och satt bara en stund på balkongen igen innan det blev sovdags.
Governor's Beach
Grand Turk Cruise Center


Turk Head Inn, Duke Street


GOVERNOR'S BEACH OCH PILLORY BEACH
Cockburn Town 2019-01-19

Vaknade återigen innan solen gått upp så satte mig på balkongen en stund.
Efter frukost gick vi över gatan för att kolla om de hade cyklar och de hade en vanlig och en lite mindre så vi tog dem.
Började med att återigen cykla till Governor's Beach för där var så mysigt. En enögd hund som vi tror bor på hotellet sprang efter oss hela vägen till stranden. Den följde med oss ut och badade lite och så låg den vid våra handdukar. Emellanåt grävde den gropar så handdukarna dränktes av sand.
Det var helt folktomt idag också bortsett från ett par som dök upp längre fram på förmiddagen och tre som red förb på häst.
Hunden hade lagt sig i skuggan längre bort och när vi skulle gå sa vi till henne och hon följde med tillbaka igen.

Vi satte oss en stund på balkongen och åt lite snacks och drack juice.

På eftermiddagen hade vi tänkt cykla norrut till Pillory Beach. På vägen stannade vi till i en annan mataffär för lite frukostmat, men de hade heller inget intressant.
Hittade flamingor i en av saltsjöarna och flera åsnor på vägen. Framme vid Pillory Beach lade vi våra saker utanför Bohio Dive Resort och hoppade i vattnet.
Vattnet var ännu mer stilla här än på Governor's Beach. Efter badet tog vi en promenade längre norrut där det fanns ett par mindre villor och ett antal tvåvåningshus som höll på att byggas.

Vi hade en tanke på att äta på restaurangen på resorten, men de öppnade först kl 18:30 och nu var klockan bara 15. De skulle ha en beach BBQ med livemusik ikväll och vi bestämde oss för att boka bord och sen cykla hem och tillbaka senare igen.

Duschade och satte oss på balkongen med en drink. Vid halv fem cyklade vi tillbaka via Cockburn Town. Där fick vi plötsligt syn på den enögda hunden igen och när den såg oss följde den återigen efter oss hela vägen fram till Bohio Dive Resort.
Det har en härlig terrass med palmer, soffor och en bar och så mysiga lampor som hänger över.
Vi fick vårt bord och beställde varsin god cocktail. Det fanns en salladsbuffé och så fick man välja vad för typ av kött eller fisk man ville ha. Jag valde mellan hummer och ribs och det blev ribs. Andreas tog ryggbiff.
Det var lite svårt att äta eftersom det var så mörkt. Jag sparade några rester och gick ut till stranden för att ge den enögda hunden, men två andra mer aktiva hundar följde med så det var inte så lätt att ge det till "vår" hund.

Det var väldigt trevligt där med musiken och stämningen, men jag var extremt trött och hade huvudvärk så vi cyklade hem igen.
Klockan 20 stupade vi i säng.


Governor's Beach


Pillory Beach


Beach BBQ på Bohio Dive Resort

Providenciales


Osprey Beach Hotel


Badrummet i suite 434 på Ocean Club West


Jag på The Deck

SNORKLING OCH VACKER FLYGTUR 
Grace Bay 2019-01-20

Vi hade ju en snorklingstur inbokad kl 9, men var uppe redan vid halv sju-tiden så vi åt frukost och satt på balkongen. Packade också lite eftersom vi skulle lämna Grand Turk på eftermiddagen.
Gick över till Grand Turk Diving som skulle ta oss ut på revet.
Medan vi väntade pratade vi lite med kvinnan som lånade ut sina cyklar till oss tidigare. Hon åkte på dykturer med sin man nästan varje dag noterade vi.

Det var bara jag och Andreas som skulle ut och snorkla. Först togs vi till ett grundare rev. Själva revet var inte så spektakulärt, men det fanns många fina lila hornkoraller och mycket fiskar. Såg också en fin sköterskehaj.

Nästa ställe var vid The Wall, där revet stupar rakt ner i avgrunden. Här var revet lite djupare så svårare att se, men vi hade återigen många fiskar kring oss, såg bl.a. en mindre revhaj och barracudor.

När vi kom tillbaka sa Andreas att klockan var 11:50 och vi skulle checka ut kl 12 så vi fick skynda oss upp på rummet, packa ihop det sista och lämna nyckeln snabbt. Jag hade tänkt duscha, men det fanns det ingen tid till. Sen stod vi utanför receptionen med alla saker som senare skulle packas ner i resväskorna. Frågade om det fanns en dusch vi kunde låna, men så sa de att det forfarande var nästan en timme kvar till klockan var 12. Så Andreas mobil visade fel tid! Vi hade stressat helt i onödan!
Så vi fick tillbaka nyckeln och jag gick och duschade trots att städerskorna redan börjat städa rummet.

Sedan hängde vi på stranden en stund. Idag var vattnet mycket klarare än tidigare. Nu kunde vi dessutom se att det fanns ett gammalt rev i vattnet, det kunde man inte se de andra dagarna.

Innan vi åkte satte vi oss i restaurangen och åt lunch. Det blev en kyckling- och baconsandwich till mig och en Club Sandwich till Andreas.

Kvart i tre blev vi hämtade av taxin för transport till flygplatsen.
Vi noterade att det var väldigt fina hus på vägen till flygplatsen, till skillnad från många av rucklen inne i stan.

Vid check-in visade det sig att Andreas väska helt plötsligt var överviktig så vi packade om lite.
Vi fick sedan vänta en stund innan de lät oss gå igenom säkerhetskontrollen. Den var väldigt intressant eftersom de tog igenom bagaget i samma röntgenmaskin som handbagaget körs i.
Vi var sex passagerare på det lilla Cessna-flyget som har 8 säten. Piloten berättade för var och en var vi skulle sitta. Andreas fick klämma in sig i en trångt säte precis bakom styrmannen och jag fick den plats jag önskade: längst bak på höger sida. Men det var trångt med plats även för mig.

Eftersom vädret var mycket klarare än sist och eftermiddagssolen gjorde färgerna djupa blev det fantastiska vyer över South Caicos, East Caicos och Providenciales. Man fick se några enastående lyxhus längs kusten.

Efter vi landat tog det bara drygt 10 minuter att gå in i terminalen och få våra väskor. Vi gick till Grace Bay Car Rentals för att hämta bilen vi bokat, en äldre Toyota Corolla. Inte så fin, men den rullar och har AC.

Körde därefter mot vår resort, Ocean Club West, längs Grace Bay. Hade en bra vägbeskrivning och har sett öns karta i huvudet så mycket så det var inga större problem att hitta.
Fick en god rum punch medan vi checkade in.
Vårt rum ligger på tredje våningen och har en stor balkong och ett jättefint badrum.

Vi gick först en liten runda förbi poolen, restaurangen och ut på stranden. Solen höll på att gå ned och det var så vackert med alla färgerna.
Vi bytte om och gick på stranden bort till Seven Stars Resort. De har två restauranger, men den ena var stängd så vi satte oss på The Deck på stranden. Vi drack varsin cocktail och Andreas tog conch ceviche och jag tog en grön curry med kyckling och ris.
Till efterrätt delade vi en mango custard med bär. Jättegott!

Gick tillbaka via den vanliga vägen såg plötsligt ett stjärnfall. Trodde först det var något som skickats upp i luften eftersom det syntes så tydligt och höll på så länge.
Tillbaka på rummet packade vi upp och tog det lite lugnt.


Snorkling vid Grand Turk


Vy över Cockburn Town från Osprey Beach Hotel


Vy över Turtle Tail, Providenciales


Rummet i suite 434 på Ocean Club West


Solnedgång över Grace Bay från Solana Restaurant på Ocean Club West


Vår balkong i suite 434 på Ocen Club WestJag på Mr Grouper's
SMITH'S REEF OCH POOLBAD
Grace Bay 2019-01-21

Lyckades sova ända till klockan sju idag. Vi gick till Caicos Bakery i närheten av hotellet och köpte croissants till kaffet som vi åt på balkongen.
Det var ganska disigt så vi bestämde oss för att ägna dagen till att snorkla på Smith's Reef.
När vi kom iväg hade vädret blivit rejält mulet. Vi tog inte ens med kameror, förutom undervattenskamerorna.
Körde mot Turtle Cove där vi körde förbi några extremt lyxiga hus. Ställde bilen på parkeringen och gick ut påstranden och några hundra meter bort där det bästa revet skulle finnas.
Vi simmade ut och hittade koraller som påminde om de vi såg igår och mycket fina korallfiskar. Såg även bläckfiskar, groupers, en sköldpadda och en enorm wrasse-liknande fisk.

Efter en lång tids snorklande gick vi upp och satte oss på stranden. Då plötsligt började blåsa jättemycket så efter en stund gick vi därifrån för det var inte så skönt att sitta där blöta i den svala vinden.
Körde till en stor matbutik eftersom vi behövde mer dryck och lite bröd till frukost.

Sen körde vi tillbaka till hotellet och satte oss på balkongen. Det kom ett par regnskurar.
När vi tröttnat på att sitta där gick vi ner till poolen och simmade några varv. Det var inget folk där så vi fick den för oss själva.
Andreas gick till gymmet en stund senare och medan jag satt i solstolen utbröt en mindre brand i restaurangen.

När vi sedan skulle gå tillbaka till rummet fick vi veta att det var strömavbrott. Då hade det börjat bli mörkt så det var en utmaning att se på vårt rum och när vi skulle duscha.

Vi körde till den lokala, men populära restaurangen Mr Grouper's för middag. Vi tog ett par goda cocktails och Andreas åt en kokospanerad snapper och jag creole lobster, en hummergryta med smakrik gräddig sås och grönsaker. Det var gott.

När vi kom tillbaka hade vi ström igen och TV:n stod på. Det var "America's Best Talent The Champions" på så vi tittade på det.


Stranden vid Smith's Reef
Smith's Reef


Jag äter hummer på Bay Bistro
SAPODILLA BAY OCH TURTLE TAIL 
Grace Bay 2019-01-22

Vädret har varit lite ombytligt idag, men blåsten är kvar och vågorna i Grace Bay var brutala. Vi bestämde oss för att köra och se oss omkring på ön och om det är värt ett återbesök i solsken gör vi det senare i veckan.
Efter frukost såg det plötsligt soligt ut västerut så vi körde mot Chalk Sound, en ljusturkos naturlig lagun, söder om flygplatsen. Solen sken här men stora grå moln närmade sig. Vi körde längs den smala landtungan mellan Chalk Sound och havet. Här ligger den ena lyxvillan efter den andra. Det fanns dock få ställen att stanna och titta på utsikten. Vi hittade en plats där vi fick fin utsikt över Emerald Cay, en enorm lyxvilla på en egen liten ö.

Vi tänkte köra till Taylor Bay för lite strandhäng, men vi hittade ingen parkeringsplats så vi sparar den till senare och åkte till närliggande Sapodilla Bay istället. Bukten är liten och långgrund och kantas av en smal strand och några vackra villor. Sanden är så finkornig och mjuk att den mer känns som lera, vit lera.
I ena sidan kan man hyra jetskis, SUP-brädor etc.

Vi badade en stund i det grunda vattnet och gick ut på piren för att titta på utsikten över bukten.

Vid lunchtid körde vi för att äta. Jag föreslog att vi skulle till Bugaloo's som ligger på stranden vid Five Cays. Det blev en skumpig tur på oasfalterade vägar innan vi nådde dit. Vinden var brutal så ingen satt vid borden på stranden.
Vi kunde dock inte äta här eftersom det visade sig att vi bara hade 20 dollar med oss.
Så vi fick köra vidare och stannade till i en matbutik i Five Cays. Köpte lite kex, chips och dricka som vi åt i bilen.

Sen körde mot området Venetian Road och till Turtle Tail Road, en annan landtunga som delar havet och en grund lagun. Här finns också stora lyxvillor och man satsar vidare då flera tomter är till salu och det muddras små marinor på flera ställen.
Några av det hyrs ut, en av dem kostar visst $12 000/natt!
Grannhuset liknade jag vid en hallontårta, knallrosa med torn och terrasser.
Vi tog också en närmare titt på ett par stränder som låg här. Det var dock extremt lågvatten så inte särskilt badbart vid detta tillfälle.

Klockan började bli mycket och jag hade sedan länge bokat bord på Bay Bistro, en av öns mest populära restauranger. Det var bokat redan till 17:30 eftersom restaurangen är känd för att ha en fin solnedgång. Idag var det dock inte mycket att se eftersom det var så mulet och p.g.a. vinden var det inte så skönt att sitta ute.
Vi tog återigen varsin god cocktail och Andreas tog en blackened snapper med kokoscurrysås, potatismos och räkspett och jag grillad hummer med vitlökspotatismos och grönsaker. Det var fantastiskt gott och hummern var enorm!

Efter maten körde vi hem och satt en stund på balkongen och tittade på TV på datorn.


Chalk Sound


Emerald Cay


Sapodilla Bay


Villa i Turtle Tail


Jag på Outback SteakhouseSeven
VALPAR, TENNIS OCH LITE SHOPPING
Grace Bay 2019-01-23

Mestadels mulet idag igen och framför allt mycket blåsigt! Vi hade inga större planer idag just p.g.a. vädret. Efter en frukost gick vi förbi receptionen för att boka tid till tennis. Sen körde vi in till Salt Mills, ett shoppingcentrum inte så långt från hotellet.
Tittade in på Potcake Place som tar hand om herrelösa hundar, framför allt valpar. Man har möjlighet att ta med en av valparna ut på promenad så vi passade på att göra det. De små valparna var redan ute så vi fick Basil, en lite äldre valp som var väldigt charmig.
Vi tog med honom på en lång runda längs den blåsiga stranden. På vägen träffade vi flera av de andra valparna och många stannade till och ville kela med honom och prata lite.
När vi lämnade tillbaka honom hade flera andra valpar kommit in igen. Det var så underbart söta och man önskar att man kunde ta med en hem.

Efteråt tittade vi lite i några affärer. Hittade ett halsband med en sköldpadda som liknade ett jag ångrat att jag inte köpte när jag var i Australien, så jag bestämde mig för att komma tillbaka och köpa det senare.

Vi stannade till vid Graceway Gourmet, en stor mataffär i närheten. Det hade en fin delikatessavdelning och vi köpte med oss några donuts, samt lite frukt och bagels till frukost.
Vi missade tennistiden vi bokade, men det var ingen där så vi kunde spela ändå. Efter en knapp timme lade vi av för att gå och äta lunch. Hade bestämt att vi skulle äta vår favorit Bloomin' Onion (en enorm friterad lök skuren som en blomma) på Outback Steakhouse i The Regent Village. Vi tog också kokospanerade räkor och till det drack jag Strawberry Sangria och Andreas en virgin cocktail. Det var gott, men vi blev som vanligt lite för mätta. Efteråt gick vi tillbaka till souvenirbutiken för att köpa halsbandet. Men nu var det borta! Jag frågade efter det och de hade tydligen sålt det 10 minuter tidigare. Men som tur var hade de fler på lager så jag kunde köpa det i alla fall.

Tillbaka på hotellet badade vi i poolen tills solen gått ned. Det blev även ett snabbdopp i havet, som var varmare än poolen. Vågorna var lägre nu också.

I förmiddags bokade vi bord på Seven på Seven Stars Resort så vi gick dit vid halv sju. Det var en mycket elegant restaurang och vi valde att sitta ute på den mysiga terrassen som var inhägnad av ett högt ribbstaket med en snygg upplyst rabatt framför. Ena sidan bestod av en svart stenvägg med vatten som strilade ner.
Det var även fantastisk service och det kändes som om det fanns fler servitörer än gäster. Vi fick goda tillbehör medan vi tittade på menyn. Sen visade det sig att sommelieren var svensk. Hon hade precis flyttat till Turks & Caicos efter att ha jobbat på privatyachter runt om i Stilla Havet och vi pratade lite om Bora Bora. Mycket trevlig kvinna!

Vi fastnade båda för hummerpastan, men Andreas tog en varianten alfredo och jag vitlök, olivolja och chili. Till det tog vi varsitt glas chardonnay.

Till dessert tog jag en mango-Crème brûlée med bär och banansorbet och Andreas bara en cappuccino.
De bjöd även på med en liten bananmousse. Det var en mycket trevlig och god middag och på vägen ut sade vi hej då till svenskan.

Vi var rejält mätta efter middagen och slappade bara på rummet efteråt.


Andreas och Basil på, Grace BayRegent VillageVi på SevenHummerpasta


Jag på Taylor Bay
Jag på Mango Reef Restaurant
TAYLOR BAY
Grace Bay 2019-01-24

Vädret var mycket mer lovande idag. Jag vaknade klockan sex och tog en liten promenad till stranden medan solen gick upp.
Efter frukost satte vi oss i bilen och körde till Chalk Sound igen. Den här gången fortsatte vi ut på Silly Creek Drive som slutar med vindbryggan till Emerald Cay. Här får man se en liten del av egendomen på nära håll. Helt fantastisk villa!

Sen körde vi ut på Ocean Point Drive, ställde bilen längs gatan och promenerade ner till Taylor Bay, en mycket vacker liten bukt med vit sand, långgrunt ljusturkost hav och nästan inget folk. Längs stranden finns några villor, men de ligger lite längre in mot land så de märktes knappt.
När vi varit där en liten stund drog tjocka moln in igen och något senare kom det dessutom en liten regnskur. Efter det klarnade det dock upp igen.

Tidig eftermiddag lämnade vi stranden och körde till Las Brisas Restaurant som ligger i närheten, intill Chalk Sound. De är i slutet på en renovering och har en tillfällig restaurang en liten bit bort, men vi tittade på det vanliga stället som ser jättefint ut med en härlig pool intill. Åt lunch i den friska vinden, jag en kycklingsandwich med sweet potato fries och Andreas en Cuban sandwich med pommes frites. Medan vi satt där kom en regnskur till. Mycket ombytligt väder idag!

Efter lunchen körde vi tillbaka till Turtle Tail för att återse några vyer nu medan det var soligt.
Det blev dock inte fler bad utan vi körde hem istället. Jag hade bokat bord på Mango Reef Restaurant i Turtle Cove till klockan halv sex så att vi skulle kunna se solnedgången där. Men vi kom iväg lite sent och så var det mycket bilköer och en avstängd väg så vi fick köra tillbaka och ut på en annan väg. Därmed blev vi 20 minuter senare och vi missade solnedgången helt. Verkligen synd, för den var jättefin idag för en gång skull!

Vi var dock mycket nöjda med restaurangen. Vi fick fantastisk service av vår trevliga servitör Ramon och maten var mycket god. Vi tog varsin drink, Andreas tog räkpasta med en tomatgräddsås och jag fläskfilémedaljonger med grönsaker, rosmarinsky och rostad vitlökspotatis. Det var rejäla portioner och vi åt en stor lunch så vi tog med oss resterna hem.
Trots detta blev det ändå en dessert, tre kulor glass med kokos, kanel och mangosorbet. Mycket gott.

Sen körde vi bara direkt hem och gjorde inte mycket resten av kvällen.


Emerald CayTaylor BayPoolen på Las Brisas Restaurant


Sköldpadda vid Bight Reef
Jag på Le Bouchon du Village
BIGHT REEF OCH LEEWARD
Grace Bay 2019-01-25

Idag var det fint väder. Efter frukost körde vi till Bight Reef, ett litet rev som ligger halvvägs till Smith's Reef. Stranden är ganska smal där och det ligger ett antal resorter där så det var ganska mycket folk jämfört med andra delar av stranden.
Revet ligger väldigt nära stranden, är mestadels inhägnat och man får bara simma runt om avspärrningen. Själva revet var inget speciellt och fisklivet var heller inte lika bra som på Smith's Reef t.ex.
Däremot fanns det många sköldpaddor i sjögräsområdet intill revet. Vid ett tillfälle såg jag fem sköldpaddor samtidigt! De var jättefina.

Vid 12-tiden kände vi oss färdiga med snorklandet så vi körde hem för att äta lite lunch på balkongen. Det blev resterna från igår samt varsin donut vi köpte i matbutiken i förrgår.
Efteråt körde vi för första gången österut på ön och till Leeward, ett välbärgat bostadsområde med en marina och fantastiska stränder. Vi ställde bilen längst ut på spetsen kallad Emerald Point. Även här planerar man villaområden, men nu är det en stor platt udde med vit sand, kalksten, snäcksskal och scaevola-buskar. Utanför går kanalen mellan Providenciales och Little Water Cay.
Vattnet här har en intensiv turkos färg och sanden är så vit. Det såg helt fantastiskt ut och knappt några människor fanns här heller.
Vi slog oss ned och hoppade i vattnet och badade ganska länge. På vägen tillbaka stannade vi till på två platser längre västerut på samma strand.
Sedan körde vi till Turtle Cove för lite fotografering. Ville gärna se solnedgången härifrån, men det var mer än en timme dit så vi körde till Bight Park för ett kvällsdopp innan vi återvände till Turtle Cove. Satte oss på Mango Reef och tog varsin god drink medan solen gick ned och himlen skiftade till rosa.

Det var dags att åka hem för att byta om inför middagen. Idag hade jag bokat bord på populära Le Bouchon du Village på Regent Village. När vi kom dit hade de inte våra namn på sin lista, men de hade som tur var bord till oss ändå.
Jag hade redan tidigare bestämt mig för deras berömda Steak au Poivre, filet mignon med pepparsås, men väl där lockade även ankbröst med päronglaze. Det slutade med att jag tog oxen och Andreas ankan. Till det tog vi varsitt glas rött vin.
Maten smakade mycket bra!
Vi tog också en dessert, en blandning av mycket på menyn: mörk chokladmousse, Crème brûlée, chokladkaka med jordgubbar och en makron samt espresso.

Sedan satt vi bara på balkongen hela kvällen.


Leeward
Leeward Beach med Little Water Cay i bakgrunden
Solnedgång över Mango Reef Restaurant


Solnedgång över Grace Bay
Jag på Caicos Cafe
BÅTUTFLYKT OCH LONG BAY
Grace Bay 2019-01-26

Den här dagen blev inte riktigt som det var tänkt. Hade lagt ner mycket tid på att välja vilken båtutflykt vi skulle åka med. Valet föll på Sun Charters som har en stor segelbåt och offentliga turer en gång i veckan. De sa först den 25/1 och sen blev det ändrat till den 26/1 så jag förlängde vår bilhyra med en dag för att vi lätt skulle kunna ta oss till hamnen.
Skulle höra av mig till dem när vi kom hit och det gjorde jag först igår kväll. Imorse läste jag mailet som sa att det inte skulle bli nån båttur eftersom de inte fått ihop tillräckligt många deltagare! Så nu stod vi utan båttur och jag fick snabba mig med att få tag i något. De flesta går bara några få gånger i veckan, resten av dagarna har de privata turer, och jag önskade så att jag fått reda på detta tidigare.
Ringde i alla fall ett av mina andra alternativ, Big Blue Collective's Caicos Cays Cruise. Dock inte lika bra och dyrare. De hade en töur idag och de hade två platser kvar! Vi skulle vara där 07:45 så vi hade en knapp halvtimme på oss att packa ihop och köra dit.
Vi hann precis, men det var ganska lugnt när vi väl kom dit. Samlade ihop alla som skulle med på turen och sen körde vi iväg mot Little Water Cay där vi tittade på leguanreservatet som finns där. Jag ville hellre gå och titta på Halfmoon Bay på samma ö, men det fanns det inte tid till.
Efter alldeles för lång tid där körde vi vidare ut på havet. Där lyckades vi se några valar, kaskeloter trodde någon. Det soliga vädret hölls tyvärr på att bytas ut till mulet medan vi spenderade en hel del tid gick på att spana efter fler valar. Men till slut körde vi iväg till stället där vi skulle snorkla. Revet var väldigt gul-grönt i färgerna med massa sea fans och små grottor och hålor överallt. I en av de små hålrummen såg jag 2-3 enorma humrar. Riktigt kul att se!
Sen var det dags för ett stopp på en strand och då hamnade vi på Halfmoon Bay, men vi fick bara drygt 25 minuter på plats! Så trots att man lovar en kryssning förbi t.ex. Pine Cay och Fort George Cay så nådde vi inte alls dit. Det blev med andra ord inte riktigt den båtutflykt jag hade förväntat mig.

Vi skulle lämna tillbaka bilen först kl 16:30 så vi körde till Long Bay i sydöstra Providenciales. Det finns några få lyxvillor där samt en lång strand som är populär att kitesurfa vid.
Vi letade efter en promenadväg till stranden och det första vi hittade var bara ner till ett stenigt område.
Nästan längst norrut hittade vi både parkeringsplats och en bra stig. Hoppade i och badade en stund i det sköna vattnet.

Sen körde vi tillbaka till hotellet och satt en stund på balkongen. Innan de skulle komma och hämta bilen var vi tvungna att köra och tanka så vi gjorde det. Lämnade nycklarna i receptionen och sen badade vi lite i havet och i poolen och tittade på solnedgången innan det var dags att göra vid oss inför middagen.

Vi hade bord bokat på mysiga Caicos Cafe som ligger på andra sidan den stora vägen utanför hotellet.
Andreas åt fisksoppa med vitt vin och jag lammlägg i rödvinssås med ett glas rödvin till.

Eftersom jag var sugen på dessert, men inte riktigt det som stod på menyn, föreslog Andreas att vi skulle gå till mataffären och köpa nån kaka så det gjorde vi. Det blev en karamellcheesecake och en Red Velvet-tårtbit. Sen åt vi det på balkongen.


ValSnorklingHalfmoon BayLong Bay


Coco BistroJag på Coco Bistro
STRANDHÄNG PÅ GRACE BAY
Grace Bay 2019-01-27

Strålande väder idag vilket passade bra för strandaktiviteter. Vi bor ju intill stranden som flera gånger blivit vald till världens bästa strand på Tripadvisor.
Vi åt frukost i lugn och ro och sen satte vi oss på stranden i en solstol under en parasoll.
Badade länge i det underbara vattnet och Andreas tog en tur SUP. Sen tog jag en förmiddagspromenad västerut till Point Grace. Här var det blåsigare, men mer naturligt med sanddynor, gräs, buskar och längre sträckor utan bebyggelse. Färre människor och solstolar också såklart. Det var mycket vackert.

Tillbaka i vår solstol åt vi lite snacks, kakor och frukt som lunch. Sedan var det min tur på SUP-brädan. Det var väldigt stabil så det var lätt att hålla balansen.

På eftermiddagen tog jag en ny promenad, den här gången österut. Det blev hela vägen till en udde ungefär där Grace Bay blir Leeward Beach. Här låg två lyxvillor ensamma på två långa sträckor helt utan bebyggelse. Det var väldigt vackert där också.

När jag kom tillbaka blev det lite mer bad i havet och i poolen och sen gick Andreas till gymmet medan jag tittade på solnedgången.

Klockan 19 hade jag bokat bord på Coco Bistro, som räknas till Providenciales allra bästa restauranger. Det är alltid fullt så det gäller att boka bord i god tid. Den ligger fantastiskt vackert i en kokospalmlund och bladen lyses upp av starka lampor så att de nästan känns som ett tak.
Jag hade inte kameran med mig och överraskades över hur vackert det var så Andreas erbjöd sig att springa hem och hämta min kamera. Under tiden skulle jag beställa. De kom dock aldrig fram till mig medan han var borta så till sist fick jag be dem ta beställningen. De hade bara varit artiga och väntat på att han skulle komma tillbaka, de kunde ju inte veta att han skulle vara borta i minst 20 min.
Vi valde båda räkcurry med ris, sparris och bananchutney. Det var väldigt gott och mättande. Trots att vi var så mätta beställde vi även dessert: kokospaj och mangosorbet. Vi hade förväntat oss en liten paj, men den var gigantisk och täckt med massor av grädde. Båda smakade himmelskt, men nu var vi nästan för mätta.
Vi gick tillbaka och tittade först lite på TV på datorn och sen packade vi inför vår fortsatta resa imorgon.


Grace Bay


Solstol vid Point GraceGrace Bays östra udde

North Caicos


Jag på Grace Bay

Poolen på Ocean Club West

GRACE BAY OCH FÄRJA TILL NORTH
Major Hill 2019-01-28

Det fanns inte ett moln på himlen på hela dagen idag! På förmiddagen hängde vi på stranden utanför hotellet. Klockan halv tolv gick vi tillbaka till rummet för att packa ihop det sista, äta lite mat och checka ut.
Sedan blev det ytterligare något bad. Jag hittade inte min mobil, men antog att den låg i handbagaget som vi ställt i bagagerummet så jag låg lugnt kvar på stranden. När jag sen skulle titta i väskan efter att jag bytt om fanns den inte där. Så vi spenderade ett par timmar med att leta efter den. Lite svårt när man inte vet var man ska leta och resorten är stor! Tyvärr fick vi ge upp till slut om vi inte skulle missa färjan.

Vi behövde också ta ut pengar eftersom det inte finns bankomat på North Caicos och många ställen tar endast kontanter. Passade på att gå in på Graceway Gourmet samtidigt för att köpa dryck att ta med oss.

Klockan kvart i fyra kom taxin som skulle ta oss till färjan i Leeward.
Det var ganska många som skulle med färjan, som mer ser ut som en snabb fiskebåt.
Vi satte oss på ovanvåningen och båten körde verkligen längs hela kusten så den här gången fick vi i alla fall fin utsikt över Water Cay, Pine Cay och Dellis Cay. Eftersom solnedgången inte var alltför långt borta var såklart inte havet så turkost och sanden inte så vit som mitt på dagen.

När vi kom in i hamn möttes vi upp av en representant för ägarinnan till huset vi ska bo i, Caicos Cactus Residence. Vår bil stod också redo för upphämtning. Den här bilen är nyare, men mycket mindre än vår förra bil.
Representanten körde framför oss till huset som ligger i det lilla samhället Major Hill. Väl framme visade hon hur allting funkade och sen började operation hitta min mobil. Andreas lyckades lokalisera den genom att till slut lyckas logga in på mitt Samsung-konto och det visade sig att den ska finnas på en gräsplätt inte så långt från poolen. Där hade vi ändå letat utan att hitta den. Men irriterande att vi inte kollade detta innan vi åkte därifrån!

Ringde receptionen på hotellet som skickade ut några säkerhetsvakter att leta efter den. Vi kunde ringa den genom Samsung-kontot, men trots detta kunde de inte hitta den och nu har batteriet dött. Men de skulle ändå titta vidare. Annars får vi göra ett försök när vi kommer tillbaka.

Vi behövde i alla fall få i oss lite mat så vi körde bort till My Dee's, en restaurang som ligger i närheten. Det inrymdes i en helt vanlig butiksliknande lokal och ljudnivån var extremt hög p.g.a. avsaknad av ljuddämpande inredning. Till råga på allt var det någon som hade ett födelsedagskalas där.

Vi tog varsin daiquiry och Andreas åt cracked conch med pommes frites och ceasarsallad och jag grillad hummer med kokta grönsaker och pommes frites. Det smakade helt okej.

När vi kom tillbaka fortsatte vi med mobilletandet på avstånd.


Ocean Club West oceanfront
Ports of Call Shopping Centre
Pine Cay


Jag på Mudjin Grill & Bar

Bambarra Beach
MIDDLE CAICOS
Major Hill 2019-01-29

På morgonen fick jag ett mail från Ocean Club West att de hittat min mobil! Så vi hämtar upp den på väg till flygplatsen om ett par dagar. Goda nyheter!

Efter frukost tog vi bilen och körde söderut. Först tänkte vi stanna till på en plats där man kan se Bottle Creek. Hittade en väg in till något som verkade sakna hus och stannade till där. Längre fram hittade vi dock något som såg ut som en byggarbetsplats och där höll en man på att jobba. Han bjöd in oss för att titta på utsikten och samtidigt berättade han att han höll på att bygga en resort med 10 rum. Han visade oss också ett rum som han kommit ganska långt med. Men han behövde mer kapital för att kunna bygga klart. Två gånger nämnde han att han gärna tog emot donationer, vilket kändes lite obekvämt. Vi hade inga mängder kontanter med oss och 5 dollar spelar ju knappast någon roll för hans bygge.
Under vårt korta besök på platsen blev vi överfallna av myggor, speciellt jag. Hade myggbett över hela kroppen när jag hoppade in i bilen igen. Som tur var hade vi myggsprejen med oss. På de andra öarna såg vi knappt några myggor alls.

Vi körde vidare mot grannön Middle Caicos som förbinds med North med broar och landfyllnader. Området mellan öarna bestod mest av enorma mangrove-träsk.
Vi nådde snart Mudjin Harbour som består av höga klippor och grottor med vackra stränder däremellan. Här finns även en mindre resort.
Vi parkerade och gick en liten runda på platån över klipporna. Den bjöd på fantastisk utsikt. Gångvägen avslutades med en trappa som ledde ner i en grotta och ut på en strand på andra sidan. Det var riktigt häftigt.
Vi gick tillbaka och ner till stranden nedanför resorten. Här är det ofta höga vågor så att man inte kan bada, men idag var det ganska lugnt så vi hoppade i och badade länge. Efter en stund kom de första människorna vi sett idag förutom mannen som byggde.
Pratade bl.a. med ett äldre amerikanskt par och vi hjälpte varandra med fotografering.
På platån ovanför finns Mudjin Grill & Bar med en fantastisk terrass där vi satte oss för att äta lunch. Svalkade oss med mojito och strawberry daquiry och sen blev det hummer sandwich till Andreas och jerk hamburgare till mig. Det var gott.

Sen körde vi vidare österut och nådde Lorimer's Landing där ön tar slut. Men där fanns inget att se så körde tillbaka och stannade vid Bambarra Beach, en lång, men skuggig, strand med långgrunt vatten. Det nådde oss bara till midjan, men vi badade ett bra tag ändå.

På väg tillbaka stannade vi till på ett ställe till för att titta på utsikten. Den var dock inget speciellt, men vattnet såg jättefint ut att bada i. Det var det också: vattnet var djupare och sanden mycket finkorning. Men myggorna var oerhört aggressiva och jagade mig även ute i vattnet.
Efter badet sprang jag in i bilen och klädde om där för att undkomma myggorna.

Vi hade en tanke om att åka och titta på solnedgången nånstans, men klockan började bli mycket så vi skyndade oss hem för att skölja av oss saltvattnet och byta om.
Sen körde vi mot nordväst för att hitta nån strand att sitta på. Det tog dock lång tid och vi hade bara höga buskar sidan om oss hela tiden. Så småningom nådde vi Pumpkin Bluff Pond där vi äntligen kunde se solen som nästan var nere. Här speglades den också i dammen och det blev väldigt vackert.

I närheten fanns en restaurang som jag skrivit ned på min lista, men den visade sig vara stängd om man inte reserverat. Istället åkte vi till Barracuda Bar på Pelican Hotel. Det är en liten paviljong intill stranden och det var knappt nåt folk där så vi frågade försiktigt om det var öppet, men det var det.
Jag tog en Pina Colada och Andreas en läsk och sen åt vi kyckling respektive hamburgare. Maten var ingen kulinarisk höjdare, men det gick ned. Pratade en del med ett amerikanskt par som satt där och efter en stund dök även paret vi fotograferat på stranden upp! Vi hade alla tre par varit på Middle Caicos idag.

Tillbaka i huset tittade vi lite på TV och gjorde lite Internet-ärenden.


Bottle Creek


Utsikt mot stranden på andra sidan grottan


Jag i Mudjin Harbour


Mudjin Harbour


Solnedgång bakom Pumpkin Bluff Pond


Vi på Sandy Point

Solnedgång över Parrot Cay
NORTH CAICOS
Major Hill 2019-01-30

Idag var planen att se oss omkring på North Caicos. Vi drog först till Sandy Point där färjan lägger till. Bortom den finns en strand där man ser Parrot Cay på andra sidan den smala kanalen. Det var mycket vackert.
När vi sett platsen försvann solen bakom tjocka moln så vi körde vidare. Det finns en rakare väg från hamnen till nordvästra North Caicos istället för den längre vägen vi annars kör på. Vi hade dock lite svårt att hitta den. Till slut räknade vi ut att det var en liten halvt igenvuxen väg med bara två hjulspår. Vi körde in där och konstaterade att vi kanske sparade några kilometer, men inga minuter. Det var ganska gropigt, stenigt och mycket smalt med grenar som sträckte sig långt ut. Jag fick gå ut ett par gånger för att hålla undan grenar så att vi kunde komma förbi. För att göra saken ännu värre ösregnade det och vi blev lite nervösa att vi skulle fastna nånstans. Om man fått möte där vet jag inte ens hur man skulle gå tillväga. Backa tillbaka hela vägen?

När vi så småningom fick en stor saltsjö sidan om oss förstod vi i alla fall att det var rätt väg och att vi snart var framme. Sjön var full av flamingor.

Vi kom till slut ut på en väg vi kört på igår kväll. Då hade vi inte hittat någon promenadväg ut till stranden, men det gjorde vi nu. Vi var dock lite osäkra på var vi var så vi frågade en mäklare som gick förbi med några klienter. Kom i alla fall fram till att vi var på den strand vi ämnat besöka: Pumpkin Bluff Beach. Den var jättefin, men i det tråkiga vädret uppskattar man det ju inte lika mycket. Promenerade förbi ett par vackra villor och nådde klippan som gett stranden sitt namn. Här fanns en ännu finare strand inklämd mellan två stora klippor. Vi bestämde oss för att hämta våra badkläder och bada en stund medan vi väntade på att solen förhoppningsvis skulle dyka upp.
Men det blev istället mycket värre. Det började ösregna igen och vi satt en stund i bilen och väntade. Till sist hoppade vi i vattnet i alla fall. I det dåliga vädret var havet varmare än luften.

När himlen efter ett bra tag klarnat upp lite tog vi några bilder och åkte sedan vidare till nästa strand på listan: Horsestable Beach som ligger på North Caicos nordöstra hörn. Körde först ut till piren i västra delen av stranden och sedan fortsatte vi på en sandväg ut till östra spetsen vid inloppet till Bottle Creek. Det var en vacker öde strand med en ö strax utanför. Vi badade en stund och så småningom kom solen äntligen helt fram.

Det var svårt att slita sig från vattnet, men till slut kände vi att det var dags och körde vidare. Stannade först till på stranden i Whitby och sedan körde vi tillbaka till Sandy Point för att titta på solnedgången.

På vägen hem tog vi tag i matfrågan och såg att restaurang Miss B's var öppen idag så vi stannade till där. Vi tog varsin strawberry daquiry och Andreas åt cracked lobster och jag BBQ ribs med ris och sallad till. Det smakade skapligt.

Efter en stund dök ett gäng amerikaner upp. De frågade om vi ätit på My Dee's för två kvällar sedan och det hade vi ju. Man möter samma människor hela tiden! De var trevliga och pratade en massa om allt möjligt.

När vi kom hem drack vi lite vin och åt nötter. Imorgon är det tyvärr dags att lämna både North Caicos och Turks & Caicos.


Pumpin Bluff Beach med vy över Five Cays


Pumpkin Bluff Beach


Horsestable Beach


Horsestable Beach


Promenadvägen till Pumpkin Bluff Beach

Solnedgång från flygplatsen
FLYGPLATSVÄNTAN
Toronto, Canada 2019-01-31

Färjan skulle lämna North Caicos klockan 10:30 så när vi ätit frukost och packat lämnade vi huset och körde iväg. Stannade först till på Pumpkin Bluff Beach igen eftersom det var så vackert väder. Hade gärna badat en sista gång, men det hann vi inte riktigt med. Sedan körde vi vidare mot hamnen, men nästan framme kom vi på att vi glömt att tanka, så vi fick köra tillbaka till andra sidan ön igen, nästan hela vägen tillbaka till vårt hus!

Väl framme i hamnen lämnade vi bilen och gick snabbt ut på Sandy Point Beach igen. Vyn över Parrot Cay var ännu vackrare nu, dels tack vare vädret och dels för att det var lägre vattenstånd och man såg alla sandbankar mellan öarna tydligare.

Vid 10 klev vi på båten. Först trodde vi att det knappt skulle vara någon ombord, men det kom fler och fler människor och till slut var det smockfullt.
Turen mot Providenciales erbjöd jättefina vyer över alla små öar och vattnet hade en helt underbar färg.

När vi kom fram väntade en bil på oss och några andra. Jag hade sagt till att vi behövde åka förbi Ocean Club West, men trodde att det bara var vi som skulle åka med.
Det var dock inga problem, de stannade till där och vi kunde hämta telefonen.

Framme på flygplatsen bytte vi om till långbyxor och sen fick i reda på att flyget var försenat till 16:30, dvs nästan tre timmar. Vi var dock inte förvånade för flyget hade varit dagarna före också. Det var alltså inte säkert att vi skulle hinna med vårt flyg till Köpenhamn så de frågade om vi ville stanna kvar där i två dagar eller chansa och i så fall bli ombokade i Toronto. Vi valde att åka eftersom vi ändå skulle få betala hotellet själva och flyget på lördag kan också vara försenat.

Avgången ändrades dock konstant. Vi satt ute en stund, fick så småningom en matkupong och åt på restaurangen. Vid halv fem gick vi igenom säkerhetskontrollen och satt där inne och väntade medan flyget städigt sköts upp. Vid 18-tiden fick vi veta att flyget i alla fall lämnat Toronto och var på väg. Ett Jet Blue-flyg på väg till New York var också försenat p.g.a. tekniska problem och blev till slut inställt. Vi pratade en stund med en av deras passagerare, en mycket trevlig man som äger en känd restaurang på Manhattan och bodde i The Hamptons. Han gav oss sitt kort och bad oss höra av oss nästa gång vi hade vägarna förbi.

Drygt 23:20 kom vi äntligen iväg. Det var inte så många passagerare så vi kunde ligga ner på vars tre säten. Klockan 3 landade vi och fick då veta att de skulle ge oss hotell eftersom vi reste international-international. Vi skulle bara gå igenom tullen och hämta väskan och sedan kontakta Air Canada på andra sidan.
När vi väl kommit ut förstod vi inte helt vart vi skulle gå och vem vi skulle prata med. Blev till slut hänvisade till ett biljettkontor, men det öppnade först klockan halv fem. Så där fick vi vänta i ytterligare en halvtimme till de öppnade och sen en timme tills det blev vår tur. Vi blev ombokade till att åka via Frankfurt klockan 16:55. Hotellet fick vi be om specifikt och det tog väldigt lång tid innan det blev ordnat. Först vid 6-tiden var vi på väg till den numera välbekanta hållplatsen där shuttlen skulle hämta oss. Det var inte så skönt att komma ut i kylan, - 18° och 45 grader kallare än på Providenciales.

Vi hamnade på The Westin som ligger bredvid Holiday Inn där vi bodde på utresan.
Hade egentligen bara rummet till klockan 12, men fick stanna till klockan 15 som tur är. Rummet var stort och fint med två sängar. Men golvet var så kallt att vi knappt kunde stå på det. Vi gick direkt i säng och hoppades att få några timmars sömn.


Vårt hus i Major HillPumpkin Bluff BeachParrot Cay från Sandy PointWater Cay från färjan


Jag äter frukost på The Westin
NYTT FÖRSÖK TILL HEMRESA
Malmö, Sverige 2019-02-02

Vaknade kvart över 9 så det blev inte så många timmars sömn, men kände oss ändå relativt pigga. Vi hade fått tre matkuponger till frukost, lunch och middag. Hoppades på att kunna lägga ihop dem eftersom vi inte skulle kunna använda alla tre.

Nere i frukosten insåg vi att kupongen på $7 inte räckte till mer än en kaffe så vi fick betala till för en korg med muffins och croissant. De andra kupongerna kunde vi inte använda till frukosten. Lite snålt, men okej.

Efteråt tog vi det bara lugnt på rummet resten av tiden. Tittade lite på TV på min dator. Det var knappast lönt att ta sig någonstans och det var alldeles för kallt. Chauffören som körde oss till hotellet föreslog att vi kunde ta oss in till stan. Inte en chans i den kylan och de få timmarna!

Vid 14-tiden gick vi ner för att äta lunch. Även nu testade vi om vi kunde slå ihop de två kupongerna på $10 respektive $15, men det gick inte nu heller.
Tog varsin sandwich och fick betala mellanskillnaden igen. Under tiden sprang personalen runt och försökte laga en läcka i taket. Det skvalade vatten från andra våningen ner till restaurangen och lobbyn.
Managern kom fram och ursäktade sig, men det var ju inget som påverkade oss.

Klockan 15 tog vi bussen tillbaka till flygplatsen. Bagagelämning och säkerhetskontroll tog knappt nån tid alls och sen satte jag mig bara vid gaten medan Andreas gick runt och tittade i affärer. Flyget blev en halvtimme försenat och när vi väl kom iväg fick vi se en fantastisk solnedgång. Tyvärr satt vi inte vid fönstret. Men vi hade fyra platser att dela på så det blev mycket lättare att sova.

I Frankfurt fick vi gå igenom passkontroll, ännu en säkerhetskontroll och en lång promenad till gaten. Vi kom fram till gaten i lagom tid till boardingen.

När vi landade i Köpenhamn var vi totalt 23 timmar försenade.