- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Irland.
Den gröna ön gör verkligen själ för sitt smeknamn. Naturen är böljande, sagolik, grönskande och väldigt vacker. Det är inte konstigt att så många filmer spelats in här. Att ön är så grön kan den tacka den väldiga regnmängden som väller ned över landet. Glöm inte paraply när du besöker Irland!

Resedagbok
DUBLIN 2018
Jag och en väninna besöker Dublin i tre dagar.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
DUBLIN (Antal dagar: 5+3)
Irlands huvudstad är en vacker och mysig stad med mycket historia, uteliv och shopping. Några av de främsta servärdheterna är Trinity College som rymmer den berömda Book of Kells, Dublin Castle, shoppinggatan Grafton Street med sina gatuartister, den vackra gamla bron Ha'Penny Bridge, Christ Church Cathedral (1170), Dublins äldsta byggnad, det nöjesområdet Temple Bar, den vackra viktorianska parken St Stephen's Green och det intilliggande shoppingcentret St Stephen's Green Shopping Centre.
I de nyare delarna, norr om floden Liffey hittar man bl.a. paradgatan O'Connell Street med det vackra General Post Office (1818), 120 m höga Spire of Dublin (2003) och shoppinggatan Henry Street.
Det är väldigt lätt att ta sig runt med bussar och spårvagnar, men man måste ha jämna pengar, det ges ingen växel.
Betyg: 8

GALWAY (Antal dagar: 1)
Medeltidsstaden Galway är otroligt vackert men de pittoreska gamla gatorna kantade av färgglada hus, lokala pubar och intressanta butiker. En av de mest typiska medeltidsgatorna är Kirwan's Lane.
Det är en liten stad som är lätt att ta sig runt till fots.
Utanför Galway finns en mängd saker att besöka, t.ex. naturområdet Connemara, Aran Islands, och det karga Burren med de keltiska ruinerna, gravarna, grottan Ailwee Cave och de mäktiga klipporna Cliffs of Moher som stupar 120 m ned i Atlantens vågor. Det finns ett flertal organiserade turer till dessa ställen om man inte vill hyra bil och köra runt själv.
Betyg: 9
 

BLOOMS HOTEL, DUBLIN (Antal nätter: 3)
Ganska stort hotell med ett perfekt läge i nöjesområdet Temple Bar, men inte på de livligaste gatorna. Gångavstånd till hela centrala Dublin och bara några steg till flygbussen. Hotellet har sett sina bästa dagar och är ganska slitet och rummen trista, men rena och rymliga. Frukost erbjuds till extra kostnad. Denna testade vi dock inte. Tyvärr ska man avlägga en deposit på €50 per rum.
Kontakt: 3-6 Anglesea Street. Tel: + 353 1 671 5622.
E-mail: info@blooms.ie Webbsida: www.blooms.ie
Betyg hostel: 5     Betyg läge: 10

SLEEPZONE GALWAY CITY, GALWAY
(Antal nätter: 1)
Utmärkt hostel i närheten av centrum, tåg- och busstationen. Rummen är ganska trånga med många sängar, men det är mycket rent och fräscht och har badrum.
Superfint kök och en utomhusterrass med grill.
Gratis Internet.
Kontakt: Bothar na mBan. Tel: +353 91 566999.
E-mail: info@sleepzone.ie
Webbsida: www.sleepzone.ie/hostel-galway
Betyg boende: 9     Betyg läge: 10