- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbok - Grekland.

Santorini 2014 | Parga 2023
PARGA      
11 - 18 SEPTEMBER 2023
Var lite sugen på en simpel sol- och badresa att se fram emot efter sommaren. Ibiza och Grekland kändes närmast till hands, men valde till slut Grekland eftersom Ibiza blev för dyrt och det fanns inga direktflyg dit.
Det finns många platser i Grekland jag kan tänka mig att besöka, men eftersom jag skulle resa själv ville jag till ett ställe där det fanns mycket att göra om där man inte måste ha en bil för att se sig omkring. Ett annat krav var att man skulle kunna flyga dit direkt och behöva åka färja.
Epirus-regionen föll jag för 2018 när jag såg "Bachelor", som spelades in just här. Så det blev ett ganska lätt val till slut.
 
UTGIFTER SEK
Flyg + hotell
Bagage
Transfer

Mat
UtflykterTotala kostnader
9 656
218
468
3 261
2 010


15 613
OBS!
I hotellkostnaden ingår även en turistskatt på €10,50 som betalades på plats.

Vy från borgenPiso KrioneriPoolen på hotelletJag på vägen utanför hotellet

AXPLOCK AV PARGA
Parga 2023-09-12

Flyget skulle gå kl 17:30 och jag kom till flygplatsen vid 16-tiden. Lämnade min väska, tog mig genom säkerhetskontrollen och satte mig i loungen fram till det var dags att gå till gaten.
Flygturen gick bra, men tilldelades tyvärr en gångplats så kunde inte titta ut.
Vi landade lite tidigare, strax efter kl 21 lokal tid, och när jag fått min väska blev jag hänvisad till den buss jag skulle åka med. Det blev en ganska trist 1,5 timme lång resa eftersom det var beckmörkt och inga vyer.

Blev avsläppt på Hotel Bacoli tillsammans med ett antal andra. Hade lagt ner en hel del tid på att försöka boka ett rum i en viss byggnad eftersom de hade så trevlig uteplats, men det visade det sig att det fanns fler rum i min kategori så jag fick ändå den tråkiga uteplatsen i en byggnad mittemot. Nåväl, jag kan ju alltid sitta på de allmänna stolarna.

Gick direkt till en livsmedelsbutik, som låg i närheten av hotellet, för att köpa vatten. Packade också upp lite och sedan var det snart dags att gå till sängs.

Vaknade lite väl tidigt idag trots att jag la mig sent. Fixade en liten frukost med medhavd bröd och yoghurt, vilken jag åt ute vid poolen.
Tog med mig kameran och gick på en liten rundvandring genom Parga. Började med att titta på utsikten från vägen ovanför. Sedan hamnade jag nere vid Krioneri-stranden och fortsatte till slutet av den.
Gick tillbaka längs strandpromenaden ut på piren som började bli tom på båtar. Fortsatte mot Pargas gamla stad uppe på kullen. Jag råkade gå lite för långt så det var inte lätt att hitta rätt väg upp till toppen. Till slut hamnade jag rätt och började med att besöka den venetianska borgruinen. Det var härlig utsikt därifrån och jag gick hela vägen runt där man såg Valtosstranden. Man kunde dock inte fortsätta utan var tvungen att gå tillbaka samma väg. Nu tog jag den vanliga vägen mot Valtos, men gick inte hela vägen ned utan höll mig på vägen ovanför.

Sedan försökte jag hitta tillbaka genom gränderna. Hade planerat att gå till en annan livsmedelsbutik innan jag återvände till hotellet. Efter att ha gått fel ett par gånger hittade jag den och köpte något att dricka. Sen tog jag bakvägen till hotellet.
Bestämde mig för att hålla mig där en liten stund och ta ett dopp i poolen för att svalka mig. Tog ett par mackor också.

Senare på eftermiddagen gick jag tillbaka till Krioneri-stranden för att bada. Den var helt packad och svårt att hitta en liten plats att lägga handduken på. Det var dock skönt att bada.
Efter en stund gick jag vidare mot nästa strand, Piso Krioneri. Den var mycket mindre och mysigare omringad av höga klippor. Mycket folk här också, men det var lättare att hitta en plats. Jag gick uppför klippan där det fanns en bar, men jag hade inte så mycket pengar med mig så kunde inte köpa något.
Hoppade i vattnet istället och det var skönt. Den här stranden var endast sten, till skillnad från Krioneri som både har sten och sand. Så badskor är att rekommendera.

När jag kände mig färdig med solen gick jag tillbaka till hotellet för att duscha och byta om.
Det var en riktigt varm och härlig kväll. Före jag reste hit hade jag noterat några restauranger folk rekommenderat och idag bestämde jag mig för att äta på Aegis Dine & Drink som ligger längs hamnpromenaden. Det var inte mycket folk än så bara att ta ett bord. Hade svårt att välja mellan kyckligen och fläskfilén, men det blev fläskfilén som serverades med rostad potatis, portvinssås, morötter, små purjolökar, rödbetor och svart vitlök. Till det ett glas vitt vin. Det var fantastiskt gott.
Efter en stund beställde jag även en dessert, vit choklad-namelaka med crunch, jordgubbssås och röda bär. Också gott!

Sedan gick jag en liten runda i hamnen, som nu fallit offer för mörkret, och tillbaka till hotellet.
Pargas hamn


HamnpromenadenVy över ValtosKrioneri-strandenMiddag på Aegis Dine & Drink
Sarakiniko

Jag äter middag på Golfo Beach Taverna
SARAKINIKO
Parga 2023-09-13


Tog det lite lugnt på morgonen. Hade bestämt mig för att ta en av de två båtarna till stranden Sarakiniko och de avgår från hamnen kl 11.
Började gå ner vid halv elva och stod och funderade på vilken jag skulle välja. Den ena är en snabbare speedboat och är på plats lite längre än den andra. Valde till slut speedboat-alternativet och gick sedan för att köpa en flaska vatten för den glömde jag på hotellet.
Båtturen bjöd på fina vyer över kusten norr om Parga och en dryg kvart senare var vi framme. Det var en liten och mysig bukt med klart vackert vatten. Nackdelen var de många solstolarna och parasollerna som störde.

Dagen ägnades till sedvanligt sol och bad. Jag stördes en del av några vita fiskar av olika arter som simmade omkring inne vid strandkanten. Jag är ju rädd för fiskar, i synnerhet om de nafsar.

På eftermiddagen gick jag uppför klippan där det finns en restaurang med fantastisk utsikt. Satte mig där och beställde en spaghetti med vitlök och en flaska vatten.
När jag ätit upp frågade de om jag ville ha en pannacotta till dessert och det tackade jag ja till. Den var god och alldeles gratis.

Strax efter klockan 17 kom båten och hämtade oss. Jag gick tillbaka till hotellet, bytte om ut på stan igen. Besökte Kanaris Travel för att förhöra mig om utflykt till Zagoria och Vikos Gorge. Men tyvärr går den endast på lördagar och då har jag redan en annan utflykt bokad! En riktig besvikelse. Besökte även en annan resebyrå, men deras tur går på måndag och det är då jag åker hem så lär inte hinna det.

Eftersom jag redan promenerat så långt bort bestämde jag mig för att äta på en av restaurangerna vid Piso Krioneri och det blev mysiga Golfo Beach Taverna på stranden. Beställde en mojito och kycklingfilé i apelsinsås med potatis och grönsaker. Det var en gigantisk portion och mycket gott.

Klockan 20 var det packat med folk och jag gick hemåt längs strandpromenaden. Det såg så trevligt ut på alla barer och restauranger, men kände mig mätt och gick tillbaka till hotellet istället.
Venetianska borgen från havetSarakinikoVy över Sarakiniko
Trappan uppför Pargas kulle


Våffla i Valtos
VALTOS
Parga 2023-09-14

Apollo-guiden skulle befinna sig på mitt hotell kl 9 så jag bestämde mig för att prata med henne för att förhöra mig om att ändra/avboka min utflykt till Acheron River. Fick vänta en stund eftersom en annan gäst verkade ha ett problem som skulle adresseras.
Svaret jag sedan fick var det jag hade förväntat mig: utflykten gick endast lördagar, men jag kunde avboka den med full återbetalning minst 24 h före. Med det svaret tog jag mig till den resebyrå jag besökte igår för att kolla vilken dag deras tur går. Den heter exakt samma, Secret Epirus, som den jag bokat och verkar innehålla samma saker. Den går imorgon fredag och på tisdag och kostar 60 euro istället för 50 som jag betalat. Sedan gick jag vidare till Kanaris Travel och bokade utflykten till Zagoria och Vikos Gorge. Frågade även om deras tur till Acheron River. Den kostade bara 30 euro, men är inte samma som de andra.
Gick även förbi Synthesis Travel, en annan välkänd resebyrå som också erbjuder en Secret Epirus-tur med samma upplägg. Priset var även denna 60 euro och avgår imorgon, så jag bestämde mig för att boka den.
På vägen tillbaka till hotellet gick jag inom resebyrån där Apollo har sitt kontor och avbokade min utflykt. Så allting löste sig till slut!

Efter en stunds avkoppling på hotellet packade jag en strandväska och gick över berget till Valtosstranden. Slog mig ner på den delen närmast som inte hade några solstolar och parasoller till uthyrning. Stranden var väl inget speciellt och tyvärr var det ganska mycket fisk i vattnet. Jag försökte undvika dem och det verkade som om de inte bets. Men sedan hörde jag en kvinna skrika till och sa att det nu var andra gången hon blev biten! Efter det tog jag det ännu mer varsamt och baden blev ganska korta.

Strax före kl 14 gick jag längs strandpromenaden för att hitta nånting att äta. En av de första var väldigt mysig och hade en trevlig meny. Jag gick dock vidare och hittade en annan där de bl.a. hade våfflor. Det lät gott så satte mig där. Beställde en våffla med Bueno-kräm, kaksmulor och chokladbitar samt en stor cappuccino. Det var väldigt gott, men jag blev proppmätt mot illamåendehållet.

Nu hade det mulnat på lite och jag fortsatte längs strandpromenaden och de mysiga strandrestaurangerna avlöste varandra. Även om inte stranden i sig var så imponerande var verkligen restaurangutbudet det.
Stranden avslutades med en liten marina längst i norr. Gick hela vägen dit och tittade på segelbåtarna och den fina häcken av oleanderträd.

Började gå tillbaka och stannade till en stund för att ta ett bad. Den delen av packad av solstolar, men stranden har sand och mycket finare stenar.
Sedan dök solen upp igen och vyn mot Parga och den venetianska borgen blev så mycket vackrare.
Jag gick tillbaka uppför berget och besökte återigen borgen för att nu ta bilder mot Parga och öarna utanför. Verkligen vacker utsikt!
Intill borgen ligger en vacker restaurang, Kastro 1380, med strålande utsikt över hamnen. Jag gick in och tittade på deras meny och var såld. Bokade bord till imorgon.

Promenerade tillbaka till hotellet och bestämde mig för att ta ett dopp i poolen. Det var rätt skönt att bada utan att behöva titta efter fiskar. La mig i en solstol och fick strax sällskap i stolen av en mysig katt. Den somnade så småningom och sen ville jag knappt resa mig upp och väcka den. Men tiden rann iväg, så blev tvingad till slut.
Tog en dusch och begav mig iväg till gamla stan och Taverna Lithos, som var fullsatt. De uppskattade väntetiden till 45 min., dvs kl 20:10. Jag tog en liten tur till hamnen där jag satte mig och väntade en stund. Var tillbaka 19:50 och då kunde jag få mitt bord.
Beställde ett glas rosé och grillade räkor. Vinet liknade svarta vinbärssaft, men var helt okej. Räkorna var goda, men serverades med en sallad, vilket inte var optimalt. Hade föredragit något varmt som rostad potatis eller så. Efteråt bjöd de på en slags baklava.

På vägen tillbaka besökte jag en smyckesbutik där jag köpte ett armband som jag tittat lite på tidigare idag.
Satte mig vid poolen en stund innan det var dags att gå till sängs.
Strandpromenaden vid Krioneri-strandenHamnen i ValtosValtosVy över hamnen, Krioneri och
Panagiaön från borgen
Restaurang Lithos

Lunchstället i Glyki
Acheron Gorge
Acheron Gorge
Acheron Gorge
SECRET EPIRUS
Parga 2023-09-15

Idag var det så dags för den nybokade turen kallad ”Secret Epirus” som går till Acheron River, en viktig beståndsdel i den grekiska mytologin, då det var ingången till underjorden, Hades. Den mest kända är förmodligen myten om Akilles som doppades i floden av sin mor för att bli osårbar. Men hon höll honom i hälen, som därmed inte doppades, och det blev hans akilleshäl.

Jag vaknade över en timme innan klockan skulle ringa och kom till upphämtningsplatsen 09:10, en kvart innan. Två bussar stod där då, men ingen av dem var min. Då kom jag på att jag än en gång glömt mitt vatten, så jag tänkte att jag skulle hinna tillbaka och hämta det. Då kom jag på att de skulle komma 09:40, så stannade en stund till på rummet, men gick tillbaka i god tid.
Bussen dök upp kl 09:43 och körde sedan mot Ammoudia. Guiden var en trevlig tysk kille som hette Tony.
Vägen dit bjöd på vackra vyer över kusten söder om Parga. När vi kom fram fick vi hoppa på en båt som först tog oss på en tur ut till några havsgrottor och sedan upp längs Acheron River som kantades av växter och djur av olika slag. Såg bl.a. sköldpadda, bäver och näktergalsbon som hängde i träden.
På vägen tillbaka stannade kaptenen motorn en stund och det var knäpptyst och så fridfullt. En helt annan känsla.

Vi hade en halvtimme i Ammoudia när vi kom tillbaka. Det är en sömnig håla med några semesterboenden och enkla restauranger. Skulle tycka det var vansinnigt tråkigt att spendera semestern där. Stranden var dock fin, bred sandstrand, långgrunt vatten och inte så mycket folk.

Sedan körde bussen en liten bit till informationscentret där vi fick lära oss lite mer om både floden och våtmarkerna i området.
En kvart senare körde vi vidare inåt landet och stannade till på en restaurang i Glyki för lunch. De hade flertalet bord på flodbanken och där serverades vi kyckling med ris, pommes och en grekisk sallad. Det smakade bra. Tog en liten promenad längs floden, som var så vackert ljusturkos och omringad av höga grönklädda berg. Så vackert!

Klockan 14 körde vi vidare mot Acheron Springs där Acheron Gorge börjar. Här tog vi på oss badkläder och badskor och vandrade bort till ravinen. Vattnet skulle vara mellan 8 och 10 grader och när man satte fötterna i kändes det verkligen kallt. Men absolut inte så iskallt, och det kändes varmare allt eftersom. Vyerna var sagolika och vattnet kristallklart. Det var relativt lätt att gå på den steniga flodbotten, men emellanåt fick jag sätta väskan på huvudet för vattennivån var så hög. Ännu längre in i ravinen var den en bit som var så djup att man fick simma. Jag hade svårt att simma med väskan i handen, dessutom var det motströms. På andra sidan var det dags att vända och fick simma igen, men den här gången gick det lite lättare.
Vi lämnade Acheron Springs strax efter 16 och körde tillbaka till Parga. Det var en fantastisk dag och jag fick äntligen se den plats jag föll mest för i "Bachelor"!

Jag hade ganska långt kvar till min bordsreservation på Kastro 1380 kl 19:30, så satte mig en stund i hotellträdgården. Bestämde mig för att gå lite tidigare och ta en drink medan jag väntar på bordet.
Blev blöt av svett när jag väl kom upp. Fick mitt bord direkt och beställde en Pina Colada till en början. Priserna var tyvärr inte samma som på menyn jag tittade på igår. De hade inget vin på glas och jag kände inte för att beställa en halvflaska, särskilt med tanke på att jag redan drack en cocktail. Det blev vatten istället. Hade lite svårt att välja rätt, men det blev anka med potatismos, apelsinsås, broccoli och morötter. Det smakade fint utsikten var ju magnifik.
Till efterrätt tog jag en chokladsufflé, som som vanligt var mer som en chokladfondant. Det blev skymning över Parga och jag tog några bilder från borgen innan jag gick tillbaka till hotellet och satte mig en stund i trädgården.
Blue caves


Acheron River


Ammoudia


Acheron Gorge


Skymning över Parga


Kastro 1380
Ayia ParaskeviGod våffla i MonodendriPasta med räkor på
Eden BistroAvocado Cocktail Bar
ZAGORIA OCH VIKOS GORGE
Parga 2023-09-16


Det blev en tidig morgon, skulle bli upphämtad redan kl 8 och den var 5 minuter tidig. Det var bara en minibuss idag, men vi var bara 18 gäster. Resan gick mot inlandet och bergen på en relativt nybyggd motorväg.
När vi kom fram till Zagoria gjorde vi först två stopp för att titta på några av de gamla stenbroarna området har så många av. Den första, Kokoros, var en hög bågbro som var väldigt vacker. Gick över och under den, men den hade gjort sig bäst i eftermiddagsljuset.
Nästa bro var Kalogeriko med tre bågar, också väldigt vacker. Ingen av broarna hade vatten under sig i nuläget, men det kommer till vintern.
Naturen var väldigt vacker med sina klippor och grönska. Fortsatte norrut där vi passerade två vackra byar, Vitsa och Monodendri. Kravet för att få bygga eller renovera här är att husen ska vara i traditionell stil med stenfasader, så det var väldigt vackert.
Vi stannade till vid Oxia Lookout, där man hade magnifik utsikt över Vikos Gorge, som är världens högsta i förhållande till sin bredd.
Sedan återvände vi till Monodendri. Guiden tyckte det var enklast om vi alla åt lunch på samma ställe, så hon delade ut en meny där vi kunde kryssa för vad vi ville ha. Jag föll inte för något och var mer sugen på glass, så kryssade inte.
Före lunch skulle vi ta en promenad till klostret Ayia Paraskevi, där man också har ännu en vy över Vikos Gorge. På vägen passerade vi charmiga gator och ett torg med restauranger kring ett stort platanträd. Det här var mycket trevligare än den enkla restaurangen de andra skulle äta på och jag var glad att jag valde bort det.
Det var en stekande promenad till klostret, men det var väldigt vacker utsikt även här. Efteråt stannade jag på torget och tittade vad de olika ställena hade att erbjuda. Valde till slut ett litet café en liten bit från torget. Beställde en tropisk smoothie och en våffla med frukt, glass och grädde. Det var fantastiskt gott!

Klockan 15 lämnade vi Monodendri och körde till Ioannina. Här skulle vi få en timme. Jag gick längs sjön och det gamla slottet/stadsmuren och en bit bort längs huvudgatan. Jag förvånades över hur många matställen det fanns precis överallt.
Klockan 17 lämnade vi Ioannina och körde tillbaka till Parga. Det blev en lång dag och jag gick i princip bara till hotellet för att byta om innan jag gick ut igen för att äta middag.
Först gick jag till hamnen för att försäkra mig om en plats på Paxos-båtturen imorgon. Valde båten Marco Polo, som fått strålande betyg.
Sedan gjorde jag det enkelt för mig och satte mig på Eden Bistro som ligger mitt inne i gamla stan. Det är rätt trångt där, men hittade ett ledigt bord. Beställde en pasta med räkor, vitlök, vin, chili och persilja. Till det tog jag även ett glas vitt vin. Det smakade mycket bra.

Efteråt gick jag för att leta upp Avocado Cocktail Bar, som jag skrivit upp på min lista. Den har inte varit helt lätt att hitta, men lyckades till sist. Baren har härliga terrasser med fin utsikt över hamnen. Jag gick mest dit för att ta en titt idag, men fick en meny i näven så tänkte att jag kunde väl ta en drink när jag ändå var där. Det fanns inte så många i min smak, så det blev en alkoholfri istället. Det var en riktigt härlig plats, men jag började bli trött så gick tillbaka till hotellet.KokorosKalogerikoVikos Gorge från Oxia LookoutMonodendriLängs sjön i Ioannina
Jag på Marco PoloJag på väg till Valtos med borgen i bakgrundenMiddag på Inifinity i Valtos
BÅTTUR TILL PAXOS OCH ANTIPAXOS
Parga 2023-09-17


Ganska tidig morgon idag igen. Klockan 09:15 var det mötestid i hamnen inför turen till Paxos och Antipaxos. Tog plats framme i fören bredvid den engelska tjejen som köpte biljett samtidigt som mig igår. Hon reser också själv.
Färden mot öarna tog 1 timme och 20 min. och första stoppet blev för bad utanför Mesovrika Beach på Antipaxos. Vattnet var kristallklart och alldeles godisturkost. Botten var finkornig och kritvit sand. Det var underbart att bada där.
Vi körde sedan vidare längs Paxos vackra och klippiga västkust till Blue Caves där segelbåten körde in så långt det gick innan masten slog i. Därefter ankrade båten och vi fick möjlighet att bada och simma in i grottorna. Det var riktigt häftigt.

Vi körde tillbaka, rundade sydspetsen och upp längs ostkusten och stannade i den lilla mysiga staden Gaios. Här hade vi 2,5 timmar att slå ihjäl. Jag gick en runda och hade siktet inställt på att äta lunch. Blev sugen på en hamburgare i min smak på en hamburgarrestaurang. Satte mig på uteserveringen, men såg varken kypare eller restaurang. Fick leta lite och hittade den till slut. Då skickade de en kypare och jag beställde min hamburgare och ett glas vitt vin. Det var gott.
Sedan gick jag en sväng till i stan och funderade på att sätta mig och ta en cocktail. Men jag hittade ett glasscafé med massor av folk. Blev sugen och köpte ett par kulor.
Klockan närmade sig 16 och det var dags att återgå till båten för hemresa. Seglet hissades och strax efter fick vi sällskap av några delfiner en kort stund.
När vi närmade oss fastlandet fick vi en liten tur längs Valtos-stranden innan vi kom fram till Pargas hamn.

Jag gick tillbaka till hotellet, duschade och bytte om jag gick tillbaka till stan för att äta middag på Valtos. Hade tänkt sätta mig och ta en cocktail på vägen uppför berget, men baren jag tänkt besöka var rätt full så gick vidare till en annan som tillhörde Hotell Avra strax nedanför Kastro 1380. Där var också utsikten fantastisk, och även priserna. Men beställde trots detta en strawberry daquiry.

Sedan fortsatte jag mot Valtos i solnedgången och satte mig på restaurang Infinity. Beställde kyckling med palsternackspuré och sås med äpple, ingefära och timjan samt ett glas rosévin. Det var mycket gott. Efteråt tog jag även en Pina Colada.
Det var underbart att sitta där, så lugnt och så spelades det bra musik i samklang med vågornas brus. Jag hade lite svårt att ta mig därifrån, men hade ju en lång väg tillbaka och tyvärr måste jag packa.
Mesovrika Beach, AntipaxosAntipaxosBlue Caves, PaxosGaios
Lichnos


Pizza och Blue Hawaii
LICHNOS OCH HEMRESA
Parga 2023-09-18


Sista dagen i Parga. Hade inte återvänt till Piso Krioneri som jag tänkt, så det hade jag tänkt göra på förmiddagen. Men först fick jag ju se till att checka ut och lämnade väskan i lobbyn. Fick betala turistskatt, vilket jag glömt att jag skulle, så där försvann nästan resterande av mina kontanter, vilka jag tänkt använda till dagens båttur.
Stannade till på banken sidan om hotellet, men den tog 2,50 euro i avgift, så struntade i det och hoppades på att de skulle ta kort.
Hade bestämt mig för att med badskor nästa gång jag skulle till Piso Krioneri eftersom stenarna på denna strand inte är så sköna att gå på. Men nu var de nerpackade och ingen hjälp. Tog ett par dopp och några bilder innan jag lämnade stranden igen kl 11:30.
Gick till hamnen och skulle köpa en biljett till Lichnos, men de tog såklart bara kontanter och hänvisade till en automat i en butik, en sån där jag normalt bojkottar för sina höga avgifter. Men några meter längre bort hittade jag en som hörde till en bank och avgiften var samma som den jag besökt tidigare. Så tog ut där och skyndade snabbt tillbaka och köpte biljett till båten kl 12.
Som vanligt bjöd båtturen på vackra vyer längs kusten innan vi la till i Lichnos. Det är en ganska lång strand kantad av ett par hotell och restauranger, men inte i samma skala som Valtos.
Jag gick söderut och om det var grusstrand i norr var det småsten i söder.
Slog mig ner och tog ett dopp. Hade hört att det skulle vara mycket fiskar här och med tanke på att det varit en del på de andra stränderna undrade jag vad det skulle betyda här. Men det var inte så farligt, såg några stycken bara.
Tog en promenad till klipporna längst i söder och längre fram på eftermiddagen satte jag mig på en av restaurangerna för lunch/middag. Det blev en pizza med skinka och salami samt en Blue Hawaii-drink - gott.

Klockan närmade sig 16 och jag fastställde att det definitivt var 17-båten tillbaka som gällde. Var sugen på ett dopp till och nu såg jag knappt några fiskar alls så var i ganska länge.
Tog en dusch och tänkte gassa en stund i solen för att torka baddräkten, men då såg jag att folk började gå på båten redan halv fem, så gick dit istället. Satte mig bekvämt i fören. Sedan var båten full och kaptenen berättade att det skulle komma ytterligare en båt och hämta upp resten. När den kom körde vi och kom iväg drygt kvart i fem, vilket bara kändes bra för då fick jag mer tid.

Anlände i Parga 17:05 och gick direkt tillbaka till hotellet. Hade gott om tid att byta om och packa ihop det sista innan bussen skulle komma kl 18:15.

Check-in tog en väldig tid och jag satte mig i en stol och väntade en stund på att kön skulle bli mindre. Men plötsligt måsten en till buss anlänt för då blev kön väldigt lång och check-in gick väldigt långsamt. Så jag blev kvar i min stol och checkade in sist av alla, drygt 1,5 timme efter jag anlänt på flygplatsen.
Sedan var det boarding direkt efter jag kommit igenom den lilla säkerhetskontrollen. Flyget avgick och landade i tid, men fick vänta ganska länge på tåget tillbaka till svensk mark.
Piso Krioneri


På väg till Lichnos


Vy över Lichnos


Lichnos


Bacoli