- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 
Mina resor - Fiji.
Fiji. Melanesien. Söderhavet. Den Blå Lagunen. Bara orden låter som paradiset. Det är dock Söderhavets största nav och mest budgetvänliga ögrupp, vilket gör det lättillgängligt för många. Här finns hostels, backpackers och bananbåtar.
Men det finns också öde öar med palmkantade vita sandstränder, lyxiga småskaliga resorts, fantastiska korallrev och underbara människor! Bula!

Resedagbok
ISLAND HOPPING 2005
Som en del av min Jorden runt-resa har ett stopp på Fiji på vägen hem från Australien.
Läs mer
     
     

Platser   Boende
MALOLO ISLAND (Antal dagar: 2)
Malolo Island är en ganska stor ö i Mamanucas-gruppen och har två resorter. Det finns fina palmkantade stränder, men det är stora tidvattensskillnader så det går i princip bara att bada vid högvatten. Snorklingen är mycket bra.
För att komma hit kan man ta South Sea Cruises som avgår från Denarau Marina utanför Nadi tre gånger dagligen. Priset är €51/ToR. Mer info: www.ssc.com.fj. Ett annat alternativ är sjöflygplan. Mer info: www.turtleairways.com
Betyg: 8

BEACHCOMBER ISLAND (Antal dagar: 2)
Beachcomber är en pytteliten ö man kan gå runt på 10 minuter. Dess mitt är en tropisk regnskog där Beachcomber Island Resort ligger gömd. En vit bred sandstrand sträcker sig runt hela ön och man kan bada under både hög- och lågvatten. Snorklingen kring ön är mycket fin.
Resorten har en egen båttransport till och från Denarau Marina utanför Nadi.
Betyg: 6

NACULA (Antal dagar: 2)
Nacula är Yasawa-gruppens tredje största ö och är liksom de övriga bergig. Fijis kanske vackraste strand finns i Nalovo Bay, där resorten Oarsman's Bay Lodge ligger. Här kan man bada under både hög- och lågvatten till skillnad från de andra ställena på ön. Korallerna runt ön och de omgivande öarna är fantastiska.
I norra delen av Nacula ligger Sawa-i-Lau Caves, ett stort spektakulärt grottsystem med över 100 grottor. 3-4 av dem är öppna för besökare och man måste simma under vatten för att komma in. Det finns också två byar man kan besöka och se ur fijianerna lever.
Man kan komma hit antingen med flyg, Turtle Airways eller katamaranen Yasawa Flyer.
Betyg: 9
  WALU BEACH RESORT(numera TROPICA ISLAND RESORT), MALOLO ISLAND (Antal nätter: 2)
Som ett mysigt hotell och underbar utsikt från rummen. Man bor i stugor med kring tre sovrum som delar på ett gemensamt badrum. Mycket trevlig bar och restaurang. Pool och gratis vattenaktiviteter som snorkling, kajaker, vindsurfing etc. Det finns också bordtennisbord, schackbräde och beachvolleyplan. Handduk ingår. Blandade gäster.
OBS! Resorten har renoverats och blivit 4-stjärnigt.
Kontakt: Tel: +679 665  1777. E-mail: book@tropicaisland.com
Webbsida: www.tropicaisland.com
Betyg hostel: 10     Betyg läge: 9

BEACHCOMBER ISLAND RESORT, BEACHCOMBER ISLAND
(Antal nätter: 2)
Mysig resort i en lummig regnskog på en pytteliten ö. Mycket underhållning och aktiviteter. Snorklingsutrustning, seglings- och vindsurfinglektioner ingår. Dormrummen är enorma, det största har omkring 100 sängar, men det finns låsbart skåp till varje säng.
Maten ingår i priset, men det är väldigt enkelt och känns som en skolmatsal. Inte minst eftersom det är mest tonåringar på ön.
Kontakt: Tel: +679 666  1500. E-mail: info@beachcomberfiji.com.fj
Webbsida: www.beachcomberfiji.com
Betyg hostel: 6     Betyg läge: 10

OARSMAN'S BAY LODGE, NACULA (Antal nätter: 2)
Ligger på en av Fijis bästa stränder. Bra och riklig mat. Trevliga och billiga aktiviteter. Mycket kvällsunderhållning och mycket familjärt.
Dormrummet med 14 sängar är mycket enkelt, liksom badrummen och toaletterna med endast kallvatten. Vask utomhus. Ingen telefon eller Internet. Man måste betala när man bokar och man får inget tillbaka om man avbokar. De tar inte kontanter.
Kontakt: Tel: +679 628  0485. E-mail: oarsmansbay@hotmail.com
Webbsida: www.oarsmansbaylodge.com
Betyg hostel: 7         Betyg läge: 10