- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Mina resor - Estland.
Estland har under historien tillhört Danmark, Sverige och Sovjet och har ett arv och en kultur som speglar detta. Ryska lökkupoler samsas med medeltida hansaarkitektur och befolkningen känner sig säkerligen hemma i båda världarna.
Jag har endast besökt Tallinn, men det är också en av de vackraste och mest välbevarade städerna jag varit i.

Resedagbok
TALLINN 2016
Jag och maken tar en weekendresa i juni till Estlands huvudstad Tallinn.
Läs mer
     
     


Platser   Boende
TALLINN (Antal dagar: 3)
Tallinn är en fantastisk stad att fira weekend i. Nära, hyfsat billigt och mycket att se och göra. Mesta tiden spenderar man såklart i gamla stan som i huvudsak består av välbevarade medeltidshus, trevliga restauranger, små butiker och mysiga lägenheter man kan bo i.
Tallinn har en vacker siluett och några av de bästa utsiktspunkterna är takbaren på Radisson Blu Hotel, Sankt Olavskyrkans torn och Rådhustornet.
Missa inte heller en promenad på berget Toompea med sina gamla hus, Alexander Nevski-katedralen, Parlamentet och vyerna över stadsmuren.
En av stadens nyare sevärdheter är sjöfarts- och militärmuseet Seaplane Harbour som inryms i gamla sjöflygplanshangarer.
Om man vill lära sig mer om den sovjetiska underrättelsetjänsten KGB:s mörka verksamhet i Estland kan man besöka KGB Museum på översta våningen av Viru Hotel (besöket bör förbokas).
En stor sevärdhet i stadens utkant är det magnifika Kadriorgpalatset som byggdes av Peter den Store och renoverades i början av 2000-talet med hjälp av svenska staten. I närheten ligger också Estlands nationalgalleri Kumu med både klassisk och modern konst.
Tallinn är kompakt och man kan gå överallt. Får lite längre utflykter finns både buss och spårvagn. Ska man bara åka några få gånger är det bäst att betala ombord. Från flygplatsen kan man ta taxi eller buss nr 2. Bussen stannar i stadens moderna centrum och vidare ut till hamnen. Därifrån kan man gå in till gamla stan om man inte har alltför mycket packning.
Betyg: 10
  DELTA APARTMENTS, TALLINN (Antal nätter: 3)
Flera lägenheter runt om i centrala Tallinn. Vi valde den som kallas "Old Town Cozy Studio" på samma adress som kontoret. Fastigheten och lägenheten är modern, nyrenoverad och belägen på Gamla stans huvudgata och 400 m från Rådhustorget. Fräscht badrum och rymligt vardagsrum med dubbelsäng, soffa, TV, matbord och fullt utrustat kök. Gott om förvaring. Personalen på kontoret var trevlig, men inte hjärtlig och man fick ingen information om staden. Vi frågade dock inte heller. En stor nackdel att man själv ska ta hand om soporna.
Kontakt: Pikk 36. Tel: +372 53 022565.
Webbsida: www.deltaapartments.eu
E-mail: accommodation@deltatravel.ee
Betyg hotell: 9        Betyg läge: 10