- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 
Mina resor - Australien.
Australien har allt, det har alltfler upptäckt. Det är så mycket som påminner om hemma, men det är ändå så annorlunda. Det är ett gigantiskt land och en lång resa hit, men om man så bara ser ett litet stycke - stad, öken, berg eller kust - förundras man av hur fantastiskt landet är, och hur det saknar motstycke någon annanstans.

Resedagböcker
WORKING HOLIDAY 2004-2005
Stannar i 9 månader för att jobba och samtidigt resa runt i större delen av landet.
Läs mer
  DARWIN & ÖSTKUSTEN 2013
Återvänder på en 3,5-veckors resa för det som jag missade sist samt en del kära återseenden.
Läs mer
 
   

Platser NSW
SYDNEY (Antal dagar: 92+3)
Sydney är lätt en av världens absolut vackraste städer. Det finns mycket att se och det är lätt att ta sig runt med buss, tåg och färjor. Något som är ovanligt för så stora städer är närheten till havet och så många vackra stränder. Den närmaste, och den mest berömda, är Bondi Beach, men den är långt ifrån den bästa. Välj istället Tamarama, Bronte, Coogee, Manly eller de ännu längre norrut. Även Sydney Harbour har ett gäng stränder som Camp Cove, Shark Beach och Clontarf Beach. La Perouse i Botany Bay är nog min absoluta favorit.
Jag har ett gäng smultronställen i Sydney, t.ex. Elizabeth Bay, Watsons Bay och Vaucluse vid inloppet till hamnen, promenaden mellan Manly och Spit Bridge, Darling Harbour, som också är lite av en turistfälla, och naturligtvis Royal Botanic Gardens och området kring Operahuset som är helt enastående.
En utflykt till nationalparken Blue Mountains är också ett måste!
Betyg: 10

BYRON BAY (Antal dagar: 2)
Byron Bay är en liten turisthåla i norra New South Wales, precis vid gränsen till Queensland. Det man främst kommer hit för är surfingen, den härliga stranden, de vackra omgivningarna och den avslappnade livsstilen. Bara en liten bit från Byron ligger också den lilla hippieorten Nimbin som kanske är mest känd for all marijuana som röks och säljs här.
Två långa strander sträcker sig på varsin sida om halvön Cape Byron, som ocksa utgör australiensiska fastlandets östligaste udde. Har finns en berömd fyr som man kan promenera upp till och få en fantastisk utsikt över den vackra kustlinjen. Har man tur kan man dessutom få se valar och delfiner.
Orten i sig är inte mycket att se. Det finns en del dyra klädbutiker, souveniraffärer, internetcaféer, restauranger, pubar och naturligtvis ett stort antal resebyråer, liksom det finns i alla backpackerorter.
Betyg: 10
Platser Queensland
CAIRNS-PORT DOUGLAS-CAPE TRIBULATION
(Antal dagar: 5+4/1/1)
Vill man ta dykcertifikat finns det få platser som är bättre än här, och för dem som nöjer sig med snorkling är det i stort sett lika bra. Jag åkte först ut till Green Island, som är en liten korallö. En dagstur med Great Adventures kostade $56 och i priset ingick lån av snorklingsutrustning. Det var fin snorkling, men jag rekommenderar att åka med en längre tur till de yttre reven eftersom de är bättre bevarade än de om ligger närmast kusten.
Det är lätt att ta sig till vackra palmstränder norr om stan. Sunbus kör ofta till Clifton Beach, Trinity Beach och Palm Cove. Den sistnämnda är tillsammans med Ellis Beach, ytterligare en bit norrut, de vackraste i området.
Ett annat tips är att ta sig upp till Port Douglas, en charmig semesterort med en lång sandstrand, lyxiga resorter och trevliga restauranger. Härifrån är det inte långt till Cape Tribulation, den enda platsen i världen där regnskogen möter revet. Det är vackert och oförstört med fantastiska stränder och natur. Det är dock inte mycket restauranger här.
Betyg: 6 (Cairns), 7 (Port Douglas), 9 (Cape Tribulation)

MAGNETIC ISLAND (Antal dagar: 3)
För att komma till Magnetic Island tar man färjan från Flinders Street East Terminal i Townsville. Från busstationen går gratis shuttle-bussar och färjebiljetten kostar $32 ToR. Båten anländer i huvudorten Picnic Bay och därifrån går bussar till de olika orterna. Magnetic Island, eller Maggie som den kallas här, är en klippig ö med flera pittoreska bukter med vackra stränder.
I nordost finns Queenslands största koalakoloni. Vi lyckades se två koalor under vår vandring, men om man har otur kan man också besöka Bungalow Bay Koala Village i Horseshoe Bay. Inträdet kostar $21 (tveksamt värt pengarna) och förutom koalor finns här papegojor, ödlor, pytonormar och krokodiler.Vill man hålla en koala kostar det $15 extra inklusive foto.
Magnetic Island är en lugn, vacker och avslappnad ö med begränsat nöjesliv och få barer och restauranger.
Betyg: 7

AIRLIE BEACH-WHITSUNDAYS (Antal dagar: 1/3)
Att stanna här är ett måste om man reser runt i Queensland. Airlie Beach ar en liten semesterort och idealisk utgångspunkt för seglings- och dykutflykter. I själva orten finns inte mycket att göra och på grund av stora tidvattenskillnader, liksom i Cairns, har man även har byggt en lagun. Men utbudet av hostels och resebyråer är stort och när det gäller Whitsunday-segling finns det nästan lika många båtar som turister. Att åka ut på en 2- eller 3-dagars seglingstur är det absolut bästa sättet att uppleva The Whitsundays. Programmet skiljer sig inte mycket mellan de olika arrangörerna och man kan räkna med att få komma till den vackraste platsen i The Whitsundays: den vita sandstranden Whitehaven Beach. Man bör också få ett par tillfällen för utmärkt snorkling.
Betyg: 5/9

GREAT KEPPEL ISLAND
(Antal dagar: 4)
Great Keppel Island är en enormt vacker ö, men den är ganska primitiv och det är lite besvärligare att ta sig hit. Reser man runt med buss måste man hoppa av i Rockhampton och därefter ta Young's Bus till Rosslyn Bay Marina varifrån man tar en färja.
När man anlänt till ön har man sagt farväl till motordrivna transporter och vanligt dricksvatten. Men det är också lugnt och fridfullt och man har mycket stora chanser till att få en hel strand för sig själv.
Betyg: 8

FRASER ISLAND (Antal dagar: 3)
Det finns hur många hostels som helst som arrangerar kör-själv-turer hit med fyrahjulsdrivna bilar. De flesta ligger i Hervey Bay och ett par i Rainbow Beach, som ligger närmast ön. Man bokar oftast ett paket med två övernattningar på hostel (före och efter turen), bilhyra, campingutrustning, informationsmöte, mat samt en lista på vad som är värt att se. Alla blir uppdelade i grupper och man kan bara hoppas att man hamnar i en grupp med likasinnade för man ska spendera 2,5 dygn tillsammans.
Före avfärd väljer man två chaufförer och det är bra om man har haft körkort ett tag och är van vid svåra förhållanden. Det är nämligen inte så lätt att köra i djup sand. Stranden fungerar som huvudväg och där är sanden väl packad, men inåt land kör man på smala och slingriga sandvägar och det är lätt att köra fast.
Fraser Islands kanske mest kända invånare är dingon som kan vara aggressiv och attackera om man inte är försiktig. Det är förbjudet att mata dem eller lämna mat på ställen som kan dra dem till campingplatserna.
Se till att komma iväg tidigt på morgonen för att hinna med så mycket som möjligt innan man måste slå läger. Några av sevärdheterna man inte bör missa är sötvattensjöarna Lake Mackenzie och Lake Wabby, det rostiga Maheno-vraket samt den stora klippan Indian Head.
Betyg: 9

NOOSA (Sunshine Coast) (Antal dagar: 1)
Jag hade inte tänkt besöka Noosa överhuvudtaget, men en väninna övertalade mig. Och det var bra för det är ett riktig mysigt ställe som skiljer sig rejält från de andra orterna man besökt på resan. En jetsetort med dyra butiker, lyxvillor med egna båtplatser, härliga stränder och en vacker nationalpark inom gångavstånd från centrum.
Noosa är uppdelat i flera delar. Det är i Noosa Heads långfärdsbussarna stannar och här ligger också Main Beach och huvudgatan Hastings Street.
En populär aktivitet i Noosa är att åka på kajakpaddlingsturer längs Noosa River i Cooloola National Park, områdets eget Everglades. Många av turerna varar några dagar och campingutrustning ingår.
Betyg: 8

BRISBANE (Antal dagar: 4+1)
Om man reser söderut från Cairns är Brisbane den första storstaden man möter och det kan kännas lite märkligt om man rest länge. Stadskärnan är inte så stor och man har det mesta inom gångavstånd. Men om man inte vill gå är lokaltrafiken mycket välutbyggd med både bussar och färjor. Dessutom är några buss- och färjelinjer gratis. Man ser skillnad på dem på färgen, gratistransporterna är röda. Färjorna är inte bara ett transportmedel utan ett mysigt sätt att se staden från floden. Oslagbar utsikt över Brisbanes skyline får man från The Cliffs vid Kangaroo Point.
Har man rest längs Queenslands kust har man sett en hel del stränder, men om man ändå inte fått nog kan det vara bra att känna till Brisbanes egen konstgjorda lagun med tillhörande sandstrand och livvakter.
Brisbane har många parker och det är värt att besöka den botaniska trädgården. I Southbank finns flera intressanta museer och shopping-gatan nummer 1 är Queen Street Mall. Ett tips är också att ta en dagsutflykt till någon av de många djurparker som ligger utanför staden.
Betyg: 8

NORTH STRADBROKE ISLAND (Antal dagar: 2,5)
Det här en av flera sandöar som ligger utanför södra Queenslands kust. Vackra stränder är den största tillgången, men det är också ett av landets bästa ställen att se valar från land. Det är mest australiensare som kommer hit och det finns mycket boende, framför allt lägenheter och hus man kan hyra. Det är dock ganska dyrt här (räkna med minst $115 dollar per natt för två personer under lågsäsong).
Man kommer hit med båt (både passagerar- och bilfärjor) från Cleveland och i hamnen möter bussar alla passagerarfärjor och kör till Amity Point och Point Lookout, öns två orter. Vill man ta sig runt längre sträckor på plats behövs cykel eller bil (4WD om man vill ta sig till öns inland).
Betyg: 9

GOLD COAST (Antal dagar: 57+4)
Gold Coast påminner mer om USA än Australien med alla blinkande ljus och de höga skyskraporna som kantar kustlinjen. En vit härlig sandstrand breder ut sig längs hela kusten och vågorna är gigantiska.
Man antingen älskar eller hatar Guldkusten - jag älskar den! Vädret är nästan alltid fint och det är ett renodlat semester- och partyställe, men också mycket trivsamt och vackert. Det är nära till allting och det finns en uppsjö av hostel att välja bland, faktum är att de tre bästa hostels jag bott på i Australien ligger just i här.
Gold Coast är den ultimata nöjenstaden. Det finns inte bara en mängd nattklubbar och pubar utan även fem stycken temaparker.
Inåt landet ligger vackra nationalparker med spektakulära vattenfall och rikt djur- och växtliv.
Gold Coast är ett riktigt skönt ställe att hänga på ett tag. Själv stannade jag i 8 veckor och trivdes utmärkt. Den absolut populäraste tiden att besöka Gold Coast är under Indy Car, som äger rum i slutet på oktober. Då förvandlas Surfers och Main Beach till en Formel 1-bana och barerna fylls till bredden.
Betyg: 10
Platser Victoria, ACT och South Australia
MELBOURNE (Totalt antal dagar: 68)
Australiens andra stad är bara marginellt mindre än Sydney och har minst lika mycket att erbjuda, men i lite andra avseenden. Medan Sydney har fantastiska stränder och turistfällor är Melbourne landets kulturhuvudstad med sin opera, museer och teatrar. Den har också landets vackraste parker och viktorianska byggnader.
Ett av mina smultronställen är Southbank, med sin underbart mysiga promenad som sträcker sig längs Yarra River. Här finns en mängd restauranger och caféer samt landets största casino. Man kan också hoppa på en båt och glida över floden.
Stränderna i Melbourne är inte de bästa, men kommer man hit på sommaren vill man säkert bada och då är St Kilda ett bra alternativ. Här finns också trevliga caféer, restauranger och inte minst nöjesparken Luna Park. Många backpackers väljer också att bosätta sig här och det finns en mängd hostels.
Att ta sig runt i Melbourne är lätt med spårvagn och bussar. Det finns även en gratis turistspårvagn som gör en runda runt centrum.
Betyg: 9

GREAT OCEAN ROAD (Antal dagar: 3)
Great Ocean Road är en av världens vackraste vägar och bör absolut inte missas.
Den passerar små vackra strandsamhällen, fantastiska kustscenerier och grönskande regnskogar med vattenfall, växter och djur. Den vackraste och mest berömda delen är Port Campbell National Park var sevärdheterna kommer tätt efter varandra.
Great Ocean Road tar slut i Warrnambool, men resten av vägen till Adelaide är nästan lika spektakulär.
Det finns en uppsjö olika bussföretag som gör dagsutflykter eller 2- eller 3-dagarsturer från Melbourne eller Adelaide. Dessa kostar ca $65-80 respektive $200/300 inklusive mat och boende (antingen camping eller hostel). Bussarna stannar vid de flesta sevärdheterna och utsiktspunkterna längs vägen. Vissa följer kusten och andra kör inom nationalparken The Grampians längre norrut i Victoria. Men det bästa sättet är ändå att hyra bil och ta det i sin egen takt. Det kan dessutom bli mycket billigare om man är minst två som delar.
Betyg: 10

CANBERRA (Antal dagar: 1)
Canberra är väl egentligen bara Australiens huvudstad på papperet, men trots sin ringa storlek är den definitivt värd ett besök. Det går att göra en dagstur från Sydney, men ett par dagar här är mer lagom om man inte vill stressa och dessutom tvingas välja bort intressanta saker.
Har man möjlighet bör man ta sig upp till Mount Ainsle, ett 842 m högt berg belägen i en rak axel med Australian War Memorial, Anzac Parade och Parlamentet.
Andra måsten är Australian War Memorial, High Court (Högsta Domstolen), New och Old Parliament, National Museum of Australia och alla ambassader.
Bussar går genom hela stan, men det är också möjligt att gå mellan alla sevärdheter.
Betyg: 7

ADELAIDE (Antal dagar: 3)
Om man har begränsad tid i Australien kan man skippa Adelaide även om staden är mysig och har vackra parker och byggnader. Den största attraktionen Botanic Gardens, Adelaide Zoo och den vackra förorten Glenelg med sin fina strand. Utanför Adelaide ligger vindistriktet Barossa Valley och Kangaroo Island.
Betyg: 8
Platser Northern Territory
ULURU-KATA TJUTA & KINGS CANYON
Många väljer att flyga/åka buss till Alice Springs och åka med på de många turer som utgår därifrån. På vissa Greyhound-busspass ingår den dessutom. Men om man inte absolut vill sitta länge i en buss med en stor grupp backpackers går det utmärkt att flyga direkt till Ayers Rock eller via Alice Springs.
Där finns ett flertal hotell, en camping och ett YHA-hostel, samt butiker, post, polis, restauranger etc. En gratis shuttle-buss kör runt stan några gånger i timmen.
Det billigaste sättet att ta sig till Uluru och Kata Tjuta (om man ej har bil) är att boka en plats på Uluru Express som tar en ut och hämtar upp vid en viss tidpunkt. Man kan t.ex. åka på Sunset-tur, Sunrise-tur eller på kombinationer med både Uluru och Kata Tjuta.
När man tagit sig ända hit rekommenderar jag att även besöka Kings Canyon. Det är en mycket vacker plats, men inte lika billig att åka till.
Betyg: 10

DARWIN (Antal dagar: 2,5)
Northern Territorys huvudstad växer snabbt och är populärt både att bo i och att semestra i. Nackdelen är dyra hotell och dyra hyrbilar. Men det finns mycket hostels, barer och nattklubbar för den yngre generationen.
I Darwin finns några stränder, men under den heta regnperioden är det badförbud p.g.a. maneter. Den största anledningen att komma hit är dock naturskatterna utanför staden, som Litchfield, Kakadu, Katherine och Arnhem Land. Det finns massor av företag som erbjuder turer av alla de slag.
Betyg: 7

LITCHFIELD NATIONAL PARK
Litchfield är en bra dagstur från Darwin och eftersom de flesta vägar i parken är asfalterade går det bra att köra med vanlig bil. Det är lätt att hitta till sevärdheterna och parkens främsta sevärdheter är vattenfallen. I bassängerna nedanför några av fallen är det populärt att bada och på helgerna är det ofta fullt av Darwin-bor som kommer hit för att svalka sig.
Vill man inte köra hit själv finns många företag som gör dagsturer hit. De kostar omkring $100-150 och då brukar lunch och/eller "Jumping Crocodile cruise" ingå.
Betyg: 9

KAKADU NATIONAL PARK (Antal dagar: 3)
Kakadu är en enorm nationalpark sydost om Darwin. Det krävs flera dagar om man ska hinna se något av värde eftersom avstånden är så långa. En fyrhjulsdriven bil och en erfaren förare är också att föredra eftersom de flesta vägar inte är asfalterade och många är extremt svårkörda. Under regnperioden (ca november-april), då det regnar i genomsnitt 300-400 mm i månaden, är många vägar stängda. Torrperioden (ca maj-september) betyder nästan obefintlig regnrisk och marker och vattendrag torkar ut.
Det finns några hotell i parken, men för att få ut mest av besöket rekommenderar jag att åka med på en utflykt där man campar. Då får man se mest och verkligen uppleva naturen. Det kostar dock en del, en 2-dagarstur inklusive all mat går på omkring $400, en 3-dagars $500 och en 5-dagarstur närmare $1000. Det finns också turer som kombinerar Kakadu med Litchfield och/eller Katherine.
Betyg: 9
Platser Western Australia
PERTH (Antal dagar: 5)
Perth är enda storstaden i hela Western Australia och även om den i sig inte har så många sevärdheter finns det mycket runtomkring att se.
Perths shopping finns främst längs gågatorna Hay Street Mall och Murray Street Mall och stadsdelen Northbridge, precis norr om centrum, är nöjesdistriktet nummer 1 med massor av pubar och klubbar. Här finns också ett flertal hostels.
De grå CAT-bussarna (en blå nord-sydlig linje, en röd öst-västlig och en gul mellan East Perth och centrum) är ett bra alternativ till att promenera runt i staden. De är gratis och går dagligen från morgon till ca 18 (den blå till 01.00). Även de vanliga bussarna är gratis inom stadskärnan.
En av Perths pärlor är Sunset Coast med dess vackra kritvita stränder.
Betyg: 8

FREMANTLE & ROTTNEST ISLAND

Strax förbi Cottesloe ligger hamnförorten Fremantle med sina fina historiska byggnader och mysiga restauranger och caféer. Härifrån är det också närmast billigast att ta färjan till Rottnest Island ($43 ToR samma dag). Rottnest Island är en mycket vacker ö som omringas av vackra vita sandstränder och bra dykvatten. Gör inte misstaget att stanna där båten lägger till utan ta dig runt genom att hyra en cykel (från $15/dag) eller köp en dagsbiljett på bussen ($7).
Betyg: 7/10

BUNBURY, MARGARET RIVER & AUGUSTA
Om man inte planerar att åka norr om Perth till Monkey Mia, men ändå vill träffa vilda delfiner finns chansen i Bunbury. Inträdet på $4 ger tillträde till den strand där delfinerna kommer in för att bli matade. Chansen att delfinerna kommer in till stranden är dock större i Monkey Mia, framför allt under hösten och vintern. Charmiga Margret River sägs ha Australiens bästa surfstränder, men lika populärt är vingårdarna i dess omgivningar.
Lilla Augusta ligger endast 5 km från Australiens sydvästligaste punkt, Cape Leeuwin. Solnedgången sägs vara fantastisk, men i övrigt finns det inte mycket att se.
Har man inte bil finns daglig service med Transwa och South West Coachlines till Bunbury, Busselton, Dunsborough, Margaret River och Augusta. Det finns också tåg med Australind mellan Perth och Bunbury.
Betyg: 6

ALBANY & DENMARK (Antal dagar: 2)
Albany är en mysig stad med många historiska byggnader och vackra stränder och en dramatisk kust.
Runtomkring Albany ligger hela fem nationalparker, bl.a. Stirling Ranges och Porongurup i norr och Torndirrup och West Cape Howe i söder och väster.
Omgivningarna kring Denmark är också vackra med sina stränder och klippiga kust.
Har man inte bil kan man åka med Transwa till Albany, Denmark och Pemberton. Det finns också flyg med SkyWest Airlines mellan Perth och Albany.
Betyg: 9

WAVE ROCK & ESPERANCE (Antal dagar: 1)
Enligt mig, och många andra, är Esperance med sina omgivningar det absolut vackraste i södra WA och väl värt den extra omvägen.
Kör man från Perth är det all idé att göra ett stopp vid Wave Rock, utanför Hyden, efter halva vägen. Det är gratis inträde, men det kostar $7 att parkera bilen.
Esperance är en liten och inte speciellt intressant stad, men det som lockar är de kritvita stränderna och det turkosblå vattnet. Missa inte Great Ocean Drive, en 36 km lång loop utanför Esperance. Men de absolut vackraste stränderna ligger i Cape Le Grand och Cape Arid National Parks, ca 56 respektive 120 km öster om staden. Det är lite besvärligt att ta sig runt utan bil, men Transwa har dagliga buss-avgångar till Esperance och en gång i veckan till Hyden. Det finns också flyg med SkyWest Airlines mellan Perth och Esperance.
Betyg: 8/10

NAMBUNG NATIONAL PARK
Den största behållningen här är Pinnacles Desert, som är nåt alldeles speciellt. Inträde till parken är $9 per bil och den 3 km långa loopvägen, som leder genom öknen, har ett ganska bra underlag att köra på. Vill man övernatta finns ett utmärkt hostel i Cervantes, 19 km norrut.
Det finns ett flertal turer som kör hit från Perth (se Nationalparker) och Greyhound-bussen stannar i Cervantes.
Betyg: 8

KALBARRI NATIONAL PARK

Kalbarri National Park är mycket sevärd och det finns mycket att se. Det är också lätt att orientera sig eftersom alla utsiktspunkter följer efter varandra och det är inte långt mellan dem.
Inträde till parken är $9 per bil. Den 20 km långa vägen till Z-Bend och The Loop är mycket gropig och stenig och vid torrt väder nätt och jämnt framkomlig med vanlig bil. Man behöver dock inte gå långt från parkeringen. Vägarna till Hawk's Head och kustravinerna är dock asfalterade och det finns ingen inträdesavgift.
Det finns ett flertal turer som kör hit (se Nationalparker) och Greyhound-bussen gör en avstickare från North West Coastal Highway.
Betyg: 9

SHARK BAY (Antal dagar: 2)
Den största anledningen till att turister kommer till Shark Bay är för delfinerna i Monkey Mia.
Delfinerna matas med fisk vanligen tre gånger dagligen mellan 8 och 13, men det finns ingen exakt tid när, det beror på delfinerna. När de kommer pratar först personalen en halvtimme och sen väljer de slumpvis ut personer ur "publiken" att mata delfinerna. Man får dock varken röra dem eller simma inom den s.k. "dolphin interaction area".
Har man inte bil kan man åka med Greyhound eller Transwa som stannar vid Overlander Roadhouse på North West Coastal Highway, varifrån det finns transfer till Denham och Monkey Mia. Transwa är billigare, men kör bara tre gånger i veckan.
Betyg: 7

CORAL COAST (Antal dagar: 3,5)
Det är individuellt om man föredrar Stora Barriärrevet eller Ningaloo Reef. Det är en stor fördel att man inte måste åka båt för att ta sig ut till revet och enligt mig är korallerna inte lika färgglada som i Stora Barriärrevet, men mångfalden av fisk- och korallarter är nog snarare större i Ningaloo.
Om det huvudsakligen är strandliv som gäller är Coral Bay bäst, men utbudet av nöjen och shopping är naturligtvis bättre i Exmouth. Snorklingen är snarlik.
Inträde till Cape Range National Park $9 per bil och man kan inte komma längre än Yardie Creek Gorge utan fyrhjulsdrift. Glöm inte att hyra utrustning i Exmouth före om du vill snorkla i Turquoise Bay.
Betyg: 8

KARIJINI NATIONAL PARK

Karijini är något av det vackraste i Western Australia och är väl värd omvägen mellan Exmouth och Broome.
Undvik sommaren då det är mycket varmt och regnigt. Sötvattenspoolerna är avsvalkande och sköna att bada i.
Inträdet är $9 per bil. Grusvägen i Karijini är svårframkomlig och har det regnat är det omöjligt att köra med tvåhjulsdriven bil.
Har man inte bil finns ett antal turer att välja mellan (se Nationalparker). Greyhoundbussen stannar vid Auski Tourist Village.
Betyg: 10

BROOME (Antal dagar: 2,5)
Broome är inte mycket att se egentligen, men den blir en naturlig ändstation från Perth eller Darwin. Är man ändå här kan man bör man besöka den kända stranden Cable Beach. Att bada här är dock inte lämpligt mellan november och april p.g.a. de farliga kubmaneterna. Stranden är bred och fin, men knappast värd en lång resa om man inte har vägarna förbi.
Broome har en buss som kör mellan Chinatown och Cable Beach varje timme.
Betyg: 7
 
Boende NSW
BASE BACKPACKERS, SYDNEY (Antal nätter: 93)
Sydneys bäst belägna hostel. Rent. Stort och välskött kök med mycket utrustning (dock varken frys eller ugn). Nya och sköna IKEA-sängar med låsbar låda undertill. Gratis hämtning från flygplats, buss- och tågstation. Receptionen är öppen dygnet runt, men säkerheten är inte den bästa med tanke på att det inte finns nån koll på vem som bor där och inte.
Kontakt: 477 Kent Street, Sydney. Tel: +61 2 9267 7718, 1800 24 BASE (Gratisnummer inom Australien). E-mail: sydney@stayatbase.com
Webbsida: www.stayatbase.com/hostels/australia-hostels/base-backpackers-sydney
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 10

TRAVELODGE WYNYARD, SYDNEY (Antal nätter: 3)
Fantastiskt läge mellan Town Hall och Circular Quay. Rummen är fräscha och rena. Finns restaurang. Gratis wifi en halvtimme per dag och rum.
Kontakt: 7-9 York Street. Tel: +61 2 9332 3213.
E-mail: mail@firstresort.com.au
Webbsida: www.travelodge.com.au/travelodge-wynyard-sydney-hotel
Betyg hotell: 8       Betyg läge: 9

HOLIDAY VILLAGE, Byron Bay (Antal nätter: 1)
Rent, snyggt kök, pool, gratis lån av cyklar och surfbrädor. Finns lägenheter med badrum och TV för en extra kostnad. Man måste betala för täcke.
Kontakt: 116 Jonson Street Tel: +61 2 6685 8888.
Webbsida: www.byronbaybackpackers.com.au
Betyg hotell: 7       Betyg läge: 8
Boende Queensland
CARAVELLA 77, CAIRNS (Antal nätter: 1)
Ligger mitt i centrum och ett stenkast från lagunen. Gratis hämtning från flygplats och busstation. Lätt måltid på en närliggande restaurang ingår. Fin pool och bra utflykts-bokningar. Rummen är stora och kunde varit renare, men badrummen är fräscha.
Kontakt: 77-81 Esplanade.
OBS! Hostlet har stängt!
Betyg hostel: 6       Betyg läge: 10

CARAVELLA, CAIRNS (Antal nätter: 4)
Ligger på bortre delen av Esplanade, men bara några minuters promenad in till centrum eller lagunen. Gratis hämtning från flygplats och busstation. Lätt måltid på backpackerrestaurang ingår. Fin pool, bra kök, utflyktsbokningar med rabatter och även möjlighet att hyra undervattenskamera. Supertrevlig personal, men receptionen stänger redan kl 20.
Kontakt: 149 Esplanade. Tel: +61 7 4051 2431.
E-mail: info@caravella.com.au Webbsida: www.caravella.com.au
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 8

CASTAWAYS, CAIRNS (Antal nätter: 4)
Beläget i ett lugnt område en bit från centrum och havet. De har dock en shuttle in till stan några gånger om dagen och de hämtar gratis från busstationen. Liten pool och gratis måltider på en restaurang. Små rum och inga våningssängar. Trevlig personal, rent och gratis e-mail.
Kontakt: 207 Sheridan Street. Tel: +61 7 4051 1238.
E-mail: castaways@castawaysbackpackers.com.au
Webbsida: www.castawaysbackpackers.com.au
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 5

CORAL BEACH LODGE (f.d. PORT O'CALL LODGE), PORT DOUGLAS (Antal nätter: 1)
Gratis transport till och från Cairns om man bokat minst två nätter. Mysigt med fin pool och trevlig restaurang/bar. Nära stranden, lite längre till stan, men ändå inom gångavstånd.
Kontakt: 7 Craven Close. Tel: +61 7 4099 5422.
E-mail: info@coralbeachlodge.com.au
Webbsida: www.coralbeachlodge.com.au
OBS! Hostlet bytt ägare och namn.
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 6

THORNTON BEACH BUNGALOWS, CAPE TRIBULATION (Antal nätter: 1)
Stället, som ligger intill huvudvägen med stranden på andra sidan, består av ett hus och två små bungalows. Bungalowsen har ett rum och ett badrum. En liten terrass utanför dörren med bord och stolar. Finns vattenkokare med te och kaffe. Handdukar och tvålar ingår. Skön säng och trevliga ägare. Det finns ett café över gatan som ibland har öppet på kvällarna, annars får man köra till Cape Tribulations huvudby för middag.
Kontakt: Lot 1, Cape Tribulation Road. Tel: +61 7 4098 9179.
E-mail: stay@thorntonbeach.com
Webbsida: www.thorntonbeachbungalows.com.au
Betyg hotell: 9       Betyg läge: 9

BUNGALOW BAY, MAGNETIC ISLAND
(Antal nätter: 3)
Beläget i en skog med rikt djurliv. Mysiga hyddor med fina och nyrenoverade badrum. Rummen är dock lite kalla. Hyfsat nära stranden, men det finns också pool. Trevlig och hjälpsam personal, mycket happenings på kvällarna som limbo och pub quiz. Gratis Internet.
Kontakt: 40 Horseshoe Bay Road, Horseshoe Bay. Tel: +61 7 4778 5577. E-mail: info@bungalowbay.com.au
Webbsida: www.bungalowbay.com.au
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 8

AIRLIE WATERFRONT MOTEL, AIRLIE BEACH (Antal nätter: 2)
Nära till busstationen, stranden och centrum. Billigt, rent och mysigt med loftdorms med vanliga sängar, men utan fönster. Stora balkonger med underbar utsikt, bra utflyktsbokningar.
OBS! Boendet har byggts om och har inte längre dorms!
Kontakt: 6 The Esplanade. Tel: +61 7 4948 1300.
E-mail: enquiries@airliewaterfront.com Webbsida: airliewaterfront.com
Betyg hostel: 10       Betyg läge: 10

GKI HOLIDAY VILLAGE, GREAT KEPPEL ISLAND (Antal nätter: 3)
En stenkast från stranden. De hämtar och lämnar packningen vid båten. Dyrt, ganska skitigt och ofräscht, men dormrummen är OK och köket är fint, stort och välutrustat. Gratis användning av snorklingsutrustning. Gratis frukt på morgonen och ris på kvällen. Mycket trevlig och hjälpsam personal som bakar muffins och hjälper till att öppna kokosnötter.
Kontakt: Tel: +61 7 4939 8655, 1800 180 235 (Gratisnummer inom Australien). E-mail: gkiholidays@ozemail.com.au
Webbsida: www.gkiholidayvillage.com.au
Betyg hostel: 4       Betyg läge: 8

DINGO'S BACKPACKERS, RAINBOW BEACH (Antal nätter: 2)
Rent, snyggt, mysig pool, billig mat och gratis pannkaks-frukost. Rummen har kylskåp, toalett och dusch, men de har bara mixed-rum. Trevligt uppehållsrum, men köket är minimalt. Egna Fraser Island-turer och bra tour bookings.
Kontakt: 3 Spectrum Street. Tel: 1800 111126 (Gratisnummer inom Australien). E-mail: info@dingosresort.com
Webbsida: www.dingosresort.com
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 7

HALSE LODGE, NOOSA
(Antal nätter: 1)
Bra läge vid busstationen och centrum. Välskött, fräsch, mysig och historisk byggnad. Trevliga rum med sänglampa, sängbord och garderob. Men det är ganska dyrt.
Kontakt: Noosa Drive/Noosa Parade, Noosa Heads.
Tel: +61 7 5447 3377, 1800 242 567 (Gratisnummer inom Australien).
Webbsida: www.halselodge.com.au
Betyg hostel: 10       Betyg läge: 10

BASE EMBASSY, BRISBANE (Antal nätter: 4+1)
Bästa läget i stan, precis i centrum. Nytt och fräscht inrymt i ett f.d. hotell och hög säkerhet. Stort och fräscht kök och ett TV-rum som liknar en biosalong. Rummen är små och trånga, men alla sänga har låsbara lådor. Badrummen är rena, men tråkiga.
Kontakt: 214 Elizabeth Street. Tel: +61 7 3002 5777, 1800 24 BASE (Gratisnummer inom Australien).
E-mail: brisbaneembassy@stayatbase.com Webbsida: www.stayatbase.com/hostels/australia-hostels/base-brisbane-embassy
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 10

DOMAIN RESORT, NORTH STRADBROKE ISLAND (Antal nätter: 3)
Vi hyrde ett hus från ett företag som har mängder av lägenheter och hus. Huset står på Allure Resorts område, men är inte en del av det så man kan t.ex. inte kontakta receptionen.
Huset är modernt och jättefint med kök, tvättmaskin, vardagsrum med TV och DVD-spelare, badrum och sovloft med säng och garderober. Det finns även terrass med bord, stolar och grill. Pool finns också på området. Man får handdukar och lakan (inte självklart när man hyr på ön), men tar själv med sig sopor och städar när man går. Nackdelen är att badrummet inte var isolerat och jättekallt på natten och morgonen. Man kan gå till Cylinder Beach (800 m) och Point Lookout (1,2-2,3 km), men vill man gå dit både dag och kväll är det bättre att ha bil.
Kontakt: Dolphin Holiday Accomodation, 1 Endeavour Street, Point Lookout. Tel: +61 7 3409 8455 E-mail: dolphin@straddie.info
Webbsida: www.straddie.info
Betyg hotell: 9        Betyg läge: 7

GOLD COAST INTERNATIONAL BACKPACKERS RESORT, GOLD COAST
(Antal nätter: 18)
Nytt med bra läge. Alla rum är små, men har badrum, balkong och TV. Gratis hämtning och lämning på busstationen.
Köket är för litet och dåligt välutrustat. Man har endast tillgång till de gemensamma utrymmena före klockan 22 och efter 8. Städning si och så beroende på vem man anställt.
Kontakt: 28 Hamilton Avenue, Surfers Paradise. Tel: +61 7 5592 5888, 1800 801 230 (Gratisnummer inom Australien).
Webbsida: www.goldcoast-backpackers.com.au
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 9

SLEEPING INN, GOLD COAST (Antal nätter: 18)
Beläget i ett lugnt och mysigt bostadsområde, men bara några minuters promenad till centrum, men lite längre till stranden i jämförelse med många andra hostels. Rummen består av rena och fräscha lägenheter med eget kök, badrum och vardagsrum med TV, soffa, bord och stolar (lite olika beroende på rum). Lägenheten har både dubbelrum och dorms med garderob och separata lås. Pool, DVD-uthyrning och aktiviteter. Gratis hämtning från busstationen i limousine.
Kontakt: 26 Peninsular Drive, Surfers Paradise. Tel: +61 7 5592 4455, 1800 817 832 (Gratisnummer inom Australien).
E-mail: info@sleepinginn.com.au
Webbsida: www.sleepinginn.com.au
Betyg hostel: 10       Betyg läge: 8

BACKPACKERS IN PARADISE, GOLD COAST
(Antal nätter: 7)
Alla rum har egna badrum och låsbara skåp, men rummen är smutsiga, sängarna obekväma och badrummen ofräscha. Köket är för litet. Mysig gård med palmer och hängmattor. Pool och film på storbilds-TV varje kväll. Gratis hämtning från buss-stationen.
Kontakt: 40 Peninsular Drive, Surfers Paradise. Tel: 1800 268 621 (Gratisnummer inom Australien).
E-mail: info@backpackersinparadise.com
Webbsida: www.backpackersinparadise.com
Betyg hostel: 4       Betyg läge: 8

ISLANDER BACKPACKERS RESORT, GOLD COAST (Antal nätter: 14)
Alla rum har nya och fräscha badrum, skåp, kyl, TV (dock ej det billiga dormrummet), balkong, luftkonditionering och garderob. Surfers mest centrala hostel och man delar de oslagbara faciliteterna med hotellet på samma plats: stor pool, gratis användning av tennisbana med utrustning, videofilmer, spa och squashbana samt gratis middag på närliggande pub (vid köp av dricka). Fräscht och välutrustat kök, spelhall och stora gemensamma utrymmen.
Det är lite dyrare än andra hostel, förutom det stora dormrummet med plats för 10 personer som är väldigt billigt. Det går dock inte att boka och man får bara bo där i en vecka i taget.
Kontakt: 6 Beach Road, Surfers Paradise. Tel: 1800 074 393.
E-mail: res@islander.com.au
Webbsida: www.islander.com.au/backpackers
Betyg hostel: 10       Betyg läge: 9

ZENITH OCEAN FRONT APARTMENTS, GOLD COAST
(Antal nätter: 4)
Perfekt läge vid stranden och nära Cavill Mall. Rummen är stora med härliga balkonger. De billigaste rummen har inte renoverats på länge och är omoderna och lite slita, men rena och fräscha. Huset har inom- och utomhuspool, jacuzzi, tennisbana och garage. Trevlig och hjälpsam personal, men de stänger väldigt tidigt.
Kontakt: 20 The Esplanade, Surfers Paradise. Tel: +61 7 5527 6045. E-mail: holiday@zenithapartments.com.au
Webbsida: www.zenithapartments.com.au
Betyg hotell: 8        Betyg läge: 10
Boende Victoria och South Australia
ALL NATIONS, MELBOURNE (Antal nätter: 2)
Slitet, gammalt och ofräscht. Lite avsides vid Spencer Street Station. Gratis pick-up från flygplatsen. Gratis frukost (men den är ganska fattig). Hylla på rummet. Ofta kuponger som ger gratis eller mycket billig övernattning.
OBS! Hostlet är numera Nomads och kan vara annorlunda.
Kontakt: 2 Spencer Street. Tel: +61 2 9280 4110, 1800 666 237 (Gratisnummer inom Australien). E-mail: bookings@nomadsworld.com
Webbsida: nomadsworld.com/hostels/australia/nomads-all-nations
Betyg hostel: 3       Betyg läge: 6

KING STREET BACKPACKERS (f.d. FRIENDLY BACKPACKERS), MELBOURNE (Antal nätter: 4)
Rent och fräscht, men det finns inget riktigt TV-rum, bara en TV och en soffa i hallen. Gratis frukost och vissa dagar middag. Gratis Internet och lån av videofilmer (men litet urval). Sänglampor och skåp på rummet.
OBS! Hostlet bytt ägare och namn.
Kontakt: 197 King Street. Tel: +61 3 9670 1111, 1800 671 115 (Gratisnummer inom Australien). E-mail: info@kingstreetbackpackers.com.au
Webbsida: www.kingstreetbackpackers.com.au
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 8

EILDON MANSION ACCOMODATION, ST KILDA
(Antal nätter: 63)
Vacker gammal herrgård med mysig trädgård. Rummen är fräscha och har alla nya sköna sängar, kylskåp, garderob/ hyllor, bord, stolar och TV. Vissa har dessutom kakelugn och stuckatur. Det finns dock för få toaletter. Byggnaden och ena toaletten är slitna, men det håller på att renoveras. Många permanentinvånare och somliga är lite udda, liksom folk i allmänhet längs gatan det ligger på.
OBS! Hostlet har stängt och hyser idag Alliance Fran├žaise.
Kontakt: 51 Grey Street, St Kilda (Melbourne)
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 7

GREAT OCEAN ROAD BACKPACKERS, LORNE
(Antal nätter: 1)
Vackert läge uppe på en höjd. Man bor i mysiga stugor i en skog med vilda papegojor som ständiga gäster. Mysig terrass utanför rummen. Gratis tvätt. Köket/TV-rummet är ganska litet kök och det finns få toaletter och duschar.
Kontakt: 10 Erskine Avenue. Tel: +61 3 5289 1070.
Webbsida: www.greatoceanroadcottages.com
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 8

PORT CAMPBELL YHA, PORT CAMPBELL
(Antal nätter: 1)
Bra läge nära strand och centrum. Trevligt TV-rum, men TV:n stängs av klockan 23. Sköna sängar och trevliga rum, men få toaletter och duschar.
Kontakt: 18 Tregea Street. Tel: +61 3 5598 6305. E-mail: portcampbell@yhavic.org.au Webbsida: www.portcampbellhostel.com.au
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 8

JAIL BACKPACKERS, MOUNT GAMBIER
(Antal nätter: 1)
Det enda man bytt ut i cellerna är sängarna. Slitet, inte så rent och endast betong. Det känns verkligen som om man sitter inne. Gratis frukost. Dusch och toalett på rummet (men inga väggar).
Kontakt: 25 Margaret Street. Tel: +61 8 8723 0032
E-mail: administration@theoldmountgambiergaol.com.au
Webbsida: www.theoldmountgambiergaol.com.au
Betyg hostel: 5        Betyg läge: 8

BACKPACK OZ, ADELAIDE (Antal nätter: 3)
Rent och trevlig personal. Gratis frukost samt middag en gång i veckan. Vask och hylla på rummet. Gratis lån av videofilmer. Gratis pick-up och drop-off på flygplats, tåg- och busstation (OBS! Numera kostar det $8). Störande trafik från gatan.
Kontakt: 144 Wakefield Street. Tel: +61 8 8223 3551, 1800 633 307 (Gratisnummer inom Australien) E-mail: enquiries@backpackoz.com.au
Webbsida: www.backpackoz.com.au
Betyg hostel: 8        Betyg läge: 8
Boende Northern Territory
OUTBACK PIONEER LODGE, AYERS ROCK
(Antal nätter: 2)
Hotell med stora enkla dorms. Påminner mer om en camping med separata hus för toaletter och duschar. Mysigt med levande musik, pool, restaurang och snabbmatsställen. Internet är sanslöst dyrt. De har egen turbokning.
Kontakt: Ayers Rock Resort. Tel: +61 8 8296 8010.
E-mail: reservations@voyages.com.au
Webbsida: www.yha.com.au/hostels/nt/central-australia/ayers-rock
Betyg hostel: 6        Betyg läge: 9

BANYAN VIEW LODGE, DARWIN (Antal nätter: 3)
Hostlet ligger på Darwins huvudgata, men lite längre bort från centrum. Det har till skillnad från en del andra hostel ingen partyprofil och är populärt bland äldre och barnfamiljer. Det finns en mysig pool, kök, TV-rum och gratis Internet. Rummen är något slitna och trista, men rena och har både hyllor, låsbara skåp och kyl. Personalen är förvirrad och har inte så bra koll på bokningar och rum och jag och min sambo placerades i olika dorms, trots att det i efterhand inte ens var fullt.
Kontakt: 119 Mitchell Street. Tel: +61 8 8981 8644
Webbsidor: www.banyanviewlodge.com.au
Betyg hostel: 7        Betyg läge: 7
Boende Western Australia
EXCLUSIVE BACKPACKERS, PERTH (Antal nätter: 5)
Hyfsat läge i centrum. Gammalt och mysigt, men slitet. Sängarna är obekväma och det är vanligt med bedbugs. Det finns hyllor på rummen. Gratis pick-up erbjuds från flygplats och busstation, men man får betala för för lakan, kudde och örngott.. Ägarna är också lite konstiga.
Kontakt: 158 Adelaide Terrace. Tel: +61 8 9221 9991.
E-mail: exclusivebackpackers@hotmail.com
Webbsida: www.exclusivebackpackers.com
Betyg hostel: 6       Betyg läge: 8

SUNDANCER BACKPACKERS, FREMANTLE
(Antal nätter: 1)
Perfekt läge mitt i centrum. Inhyst i en f.d. nattklubb med gammal stil och trevliga rum. Det är dock lite slitet och det finns få toaletter och duschar. Stor bar och stort kök, men man får endast plasttallrikar och bestick.
Kontakt: 80 High Street. Tel: +61 8 9336 6080, 1800 061 144 (Gratisnummer inom Australien).
E-mail: sundancerbackpackers2002@gmail.com
Webbsida: sundancerbackpackers.com
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 10

ESPERANCE BACKPACKERS, ESPERANCE
(Antal nätter: 1)
Fräscha rum och toaletter, men köket är ganska slitet. Täcke ingår inte men man erbjuder gratis pick-up och drop-off från busstationen.
OBS! Hostlet har stängt!
Kontakt: 14 Emily Street.
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 7

ALBANY BACKPACKERS, ALBANY (Antal nätter: 1)
Rymliga, fräscha rum och rena toaletter, men täcke får man betala extra för. En enkel frukost ingår samt välkomstöl, kaka och 10 minuters Internet. Trevlig personal.
Kontakt: Sterling Terrace/Spencer Street. Tel: +61 8 9842 5255,
1800 260 130. E-mail: abp@albanybackpackers.com.au
Webbsida: www.albanybackpackers.com.au
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 8

BAYWATCH MANOR RESORT, AUGUSTA
(Antal nätter: 1)
Ett av Australiens allra bästa hostel. Nytt, lugnt och mycket fräscht. Fina rum med TV, garderob och radio. Rena toaletter och fint kök. Trevlig personal.
Kontakt: 88 Blackwood Avenue. Tel: +61 8 9758 1290.
E-mail: enquiries@baywatchmanor.com.au
Webbsida: www.baywatchmanor.com.au
Betyg hostel: 10       Betyg läge: 9

KALBARRI BACKPACKERS, KALBARRI
(Antal nätter: 1)
Rent och fräscht med rymliga rum, men det finns få toaletter och duschar och receptionen stänger tidigt. Stora och mysiga terrasser samt pool.
Kontakt: 18 Tregea Street. Tel: +61 8 9937 1430.
E-mail: kalbarri@yha.com.au
Webbsida: www.yha.com.au/hostels/wa/outback-coast/kalbarri
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 7

BAY LODGE, DENHAM (Antal nätter: 2)
Hostlet är som lägenheter med 2-3 sovrum, kök, badrum och TV. Köken kunde dock varit fräschare och bättre utrustade. Gratis biljard och daglig shuttle till Monkey Mia. Mysig innergård med pool, bungalow, grillar etc.
Kontakt: 113 Knight Terrace. Tel: +61 8 9948 1278, 1800 812 780. Webbsida: baylodge.info
Betyg hostel: 8       Betyg läge: 8

NINGALOO CLUB, CORAL BAY (Antal nätter: 2)
Stort, nytt, modernt, rent och mycket fräscht, men inte mysigt. Stor pool i mitten och välutrustat kök. Det finns bordtennis, biljard och bar. Rummen har låsbara skåp och man kan få rum med luftkonditionering för $2 extra.
Kontakt: 46 Robinson Street Tel: +61 8 9948 5100 (vid bokning samma vecka), +61 8 9385 6655 (vid längre förbokning).
E-mail: bsb@coralbaywa.com.au
Webbsida: www.ningalooclub.com
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 8

EXCAPE BACKPACKERS, EXMOUTH (Antal nätter: 2)
Del av ett stort hotell med tillgång till bottleshop, två pooler och restauranger. Köket har nästan ingen utrustning och var så varmt att man knappt kunde vistas där.
Kontakt: Murat Road. Tel: +61 8 9979 1200.
E-mail: exmouth@yha.com.au
Webbsida: www.yha.com.au/hostels/wa/pilbara/exmouth
Betyg hostel: 7       Betyg läge: 8

AUSKI TOURIST VILLAGE, AUSKI (Antal nätter: 1)
Bra läge precis nordost om Karijini National Park. Det finns budgetrum och normalrum. Budgetrummen är mycket små, men det finns kylskåp och garderob. Toalett och dusch en bit bort. Enkelt kök på gården, men ingen utrustning förutom mikro och grillar. Det finns inget på området förutom bensinmack och enkel snabbmatsservering. Man betalar för rummet och inte för sängen.
Kontakt: Munjina, Great Northern Highway Tel: +61 8 9176 6988.
E-mail: info@auskitouristvillage.com.au
Webbsida: auskitouristvillage.com.au
Betyg hostel: 3       Betyg läge: 8

KIMBERLEY KLUB, BROOME (Antal nätter: 2)
Nytt, modernt, fräscht och rent och rummen har en byrå. Det finns knappt bestick och tallrikar i köket och det kostar $2 att hyra om man inte får tag på det. Mysig tropisk innergård med stor härlig palmomringad pool. Stor bar med storbilds-TV. Spelhall, badminton- och volleybollplan. Gratis pick-up och drop-off från busstationen.
Kontakt: 62 Frederick Street. Tel: +61 8 91923233, 1800 004 345 (Gratisnummer inom Australien). E-mail: info@kimberleyklub.com
Webbsida: www.kimberleyklub.com
Betyg hostel: 9       Betyg läge: 6