- reseguider och dagböcker    
 

 

 

 

 

 

 

 

Blogg.

HOTELLSTRUL

2017-09-07

Vår vistelse på Tikehau i Franska Polynesien har onekligen bjudit på en del strul innan vi ens kommit dit.
För det första visade sig att det hotell jag planerat att bo på, Tikehau Village, var fullbokat - redan 8 månader före vår ankomst.
Det blev till att hitta ett nytt hotell och därmed välja mellan de två dyra på över 6 000 kr/natt eller något de enkla pensionaten med mediokra recensioner.


Tikehau Village

Valde till slut Pension Justine och bokade via hotels.com den 2 mars.

I augusti får jag ett mail av hotellet, sänt via hotels.com, där de skriver att hotellet är fullbokat och ett "Have a nice day". Jag tänker att det ju måste vara ett fel eftersom jag bokade i mars, så jag bara skrev tillbaka att vi ju redan har en bekräftad recension. Sedan tänkte jag inte mer på det.
Men efter nån vecka tänkte jag att jag ändå borde dubbelkolla detta så jag kontaktade hotels.com via e-mail och senare telefon och de säger att allt ser okej ut, men att de ändå ska kontakta Pension Justine och sedan höra av sig till mig. De försöker ringa medan jag väntar, men dels är det mitt i natten och dels finns det ingen som kan engelska på plats.

Det går några dagar, men hör inget så ringer dem igen. De har till slut fått tag på hotellet som säger att alla bokningar från hotels.com och Expedia hamnat i Spam-filtret, därav överbokningen. Men de lovar att hitta ett nytt hotell med liknande standard. Lycka till, tänker jag och hoppas innerst inne att de ska boka om oss till Ninamu (som kostar 7 000 kr/natt men är det enda som är ledigt), men tvivlar på att deras åtaganden sträcker sig så långt!
Jag skriver också ett surt mail till Pension Justine, bl.a. att vi nu riskerar att sova på stranden eftersom det inte finns speciellt mycket lediga hotell kvar.

Vid nästa samtal med hotels.com säger de plötsligt att det ändå finns rum kvar på Pension Justine till oss. Jag mailar hotellet återigen (denna gång på franska för att vara säker på att de förstår) och jodå, det finns ett rum och vi ska inte behöva sova på stranden.


Pension Justine, Tikehau

Det går två dagar och sedan mailar hotels.com att de fått bekräftat att det INTE finns något rum på Pension Justine och att de vill boka om oss till Royal Tikehau, i bungalow 8B, för samma pris. Det accepterar vi, det är ändå ett dyrare hotell även om det inte heller håller någon fantastisk standard.

Jag är dock fundersam över vad för typ av bungalow nr 8B är då de har flera olika typer av rum med olika lägen. Det står heller inget om denna bungalow påhotellets hemsida. Mailar dem och fråga vad det är för rum och var det ligger. Får till svar att jag ska undvika hotels.com eftersom de inte har avtal med dem och att 8AB är en familjebungalow.
Jag förklarar då att jag redan har en reservation och att jag blivit ombokad. Samtidigt kan jag se på hotels.com att vårt rum på Pension Justine är bokningsbart igen!

Ringer tillbaka till hotels.com för att fråga hur det kan komma sig att de säljer rum på hotell de inte har avtal med. Får då veta att det är Expedia som står för kontrakten och att det förmodligen är därför hotellet svarar så.
Då mailar jag Royal Tikehau igen för att nämna detta, men svaret jag får är att de är fullbokade! Ska tillägga att jag inte ens nämnt vilka dagar det gäller i något av mailen!
När jag skriver tillbaka med våra datum säger de bara att de aldrig haft vår reservation och att man bara kan boka direkt genom dem.
Så jag mailar och ringer återigen hotels.com för att fråga hur allt detta är möjligt och om vi verkligen har ett rum där. De vill kolla upp det närmare, blir kopplad till en ombokningsavdelning i England och efter att de ringt några samtal vill de boka om oss till Pension Justine igen, men först skulle de dubbelkolla så att de verkligen har ett rum och skulle återkomma följande dag eftersom de såklart inte fick tag i dem just nu (tidskillnaden igen!).


Tikehau, Tuamotus

Jag ringer dem igen dagen efter eftersom ingen återkommit. Hamnade då hos den trevligaste av alla de hotels.com-medarbetare jag pratat med. Han beklagar verkligen allt strul och försöker få tag Royal Tikehau och även Pension Justine, men lyckas såklart inte heller. Till slut kommer vi överens om att han bara ska boka om oss till Pension Justine medan det ännu går att boka och så kontaktar vi båda hotellet för att dubbelkolla så att rummet verkligen finns. Han ger mig även en voucher på 400 kr som jag kan använda vid nästa bokning.

Jag mailar Pension Justine igen och nu bekräftar de att rummet finns till oss. Skönt att både bokningssidan och hotellet för en gång skull är överens! Nu hoppas jag att allt är löst!